Tuesday, March 15, 2011

Week 3 - Day 12

Salam...
hurm..baru balik...jam dah pukul 2.30 pagi skang nie...
actually baru balik drpd meeting silat...
ada program kem..tp gara2 karenah 1 pihak ni yg byk songeh or cekadaknyer...
kami temui jln buntu n decide tuk mengalah dulu wat sementara...
rasa nk ckp straight to the point je kat batang hidung dia...
xpe2...sabar...kami mengalah wkt tu...tgk la nnt...

hurmm..minggu ni shif petang la pulak..
ada kejadian menarik berlaku...sebelum aku nk gi kerja td...
dek kerana kejadian tu,kemungkinan kami trainee ni xleh gi ofis..
pasal ada staff dijangka kena H1N1...tp tak pasti pun benda tu..
tp langkah2 pencegahan tu kena ada...so dlm byk2 trainee,aku sorg yg tak terdedah ngn staff tu...yg 3 lagi sume ada terdedah ngn staff tu tuk jangka masa yg lama...haha...
dan antara 3 tu mmg ada yg selsema...so dia xyah dtg...gi jmpa docter..
aku kena pergi keja gak...waaa...baru je ada chance nak ponteng...huhuhu...
xpe la...selalu jd special case aku ni....dah mula pikir dh...kalu 3 tu xdtg ofis...sape nk ganti shif diorg...?? agak2 aku r tu..huhuhu..bleh jd keje 16 jam nnt(2 shift)...tp bila dtg,tgk Alex n Shahrul ada...so diorg ok n sihat...xpe r kalu gitu.....selamat r...cuma wei qi je yg selesema...baik la nnt tu...

Hari ni gak aku dpt belajar cam ne nak dapatkan TR(Trouble Record) number,menda ni kena ada utk kerja2 penyelengaraan...ada nyer no ni baru la leh suruh kontrakter TM turun padang n baiki sume2 menda yg rosak....tp yg masalahnya nak dptkan Number ni dari TM nyer line...perghh...nak ckp ngn operater dia...punyer la lama...sbb diorg pun xleh bg number tu suka2 hati...so just fikir kami ni wat false call la...putar sana putar sini...last kena tekan operater tu betul2...mmg marah giler supervisor aku time ckp ngn dia...dgr nafas xpuas hati operater tu..huhu..last2 dia pass kat org lain..n ckp la pulak ngn org tu...ckp punyer ckp punyer ckp...baru r dpt...anggaran masa dlm 45 minit...wkt tu tempat yg internet down tu dah up balik...hish....kalu la emergency mcm mane...?? sape la nk tanggung...tp mmg aku tgk supervisor aku tu pandai putar belit la nk dptkan TR tu...kalu aku,xtau leh ke x...kena ada ilmu tinggi tu bab tu...huhu...xpe2 bljr drpd pemerhatian dulu...

Hari ni balik lmbt ckit...kul 12.30 mlm...rekod setakat ni...duk borak ngn staff situ...aku layan je la...bkn senang kan org dh ajak borak...aku ni xreti nk bawa org berbual...so aku layan je bila org start dulu...balik terus pecut ke MMU tuk meeting..hurmmm...no komen la senang citer...biarkan la pihak mereka tu..kita undur diri wat masa ni...ada masa sesuai,kita attack balik...

ok la...mau tido...TILL THEN,SEE YAA...

6 celoteh:

passerby said...

Assalamualaikum,

awk ni asl org melake ke?

anyway saye sminggu skali bace update blog ni haha :D

k bye

Aizuddin said...

siapakah gerangan passerby ni??
terima kasih la sudi baca blog xsebrp ni..huhu..

saya bkn org melaka...asal kelantan..

passerby said...

knape x wat praktikal kat kelantan? kat klantan takde ke ip core atau syarikat yg swaktu denganye?

tq

Aizuddin said...

hurmm...
asal saya mmg kelantan,tp wat mase ni family menetap kat temerloh,pahang...

so kat temerloh xde company IT...just bandar kecik je..

so pilih la melaka...

passerby,ada blog??

passerby said...

takder la :)

Aizuddin said...

hurm..xpe la..
igtkan bleh r follow...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...