Thursday, March 03, 2011

Day 3


Salam...

hehe..
hari ke-3 suda...
tapi still xde masalah ape2..
means duk saje je r..
normal la ni...kata senior...
shift ptg ke malam ni mmg kurang sikit kejenyer...
pasal dah lepas office hours..nak call pejabat tyer pasal server down pn dh tak guna...
mmg tak de org jwbnyer...so basically pagi tu baru start ada keje...
aku keje pagi minggu depan...tak sabar lak nak merasa calling2 ni..."Hello,Aizuddin drpd IP Core bercakap"...haha...dah praktis dh ayat ni...dlm hati je r...

ape2pun hari ni tak la kosong je...ada gak input...
Faizol or Engineer Level 2 ajak aku gi site2...
tujuan tuk restart modem wireless je...keje senang je..
so dia ajar r aku kat mane nak tau mane modem2 yg offline...
bleh check..lepas check catit mane2 tpt n nombor modem yg offline..
n gerak ke site...
kesemuanya Kolej Kediaman UTeM...jauh2 gak rupanya kolej kediaman diorg...
kat Teratai tak silap nama tmpt tu...so bila gi tu...wahh diorg nyer tpt duk kat dlm rumah teres...cuma satu taman tu tempat UTeM saje...perghh...so masuk ke rumah n reset modem macam biasa...

haaa...kena panjat2 tangga tuk reset modem...baru r best...huhu..exercise sikit..

tempat ke-2 lak dekat Kolej Kediaman perempuan...aku dgr drpd mulut Azu,terkejut gak...
kena masuk aspuri(asrama puteri)...perghh..tak penah2 aku masuk tpt pompuan...betulkan niat...keje beb keje...hahaha...kat situ smpi 10 ke lebih modem offline...
mmg semua blok la kami gi...haha...aku lak yg segan masuk situ...faham2 r kan...'pameran' merata-rata....Azu siap ckp ni gi petang..kalu gi pagi...lagi la...aku layan je...
tp yg bez merasa r reset modem ni...byk gak yg aku wat..haha...tp serius bilik diorg besar...besar giler...(nampak sgt skodeng..haha..bkn skodeng tp dia buka pintu..ternmpk)....
balik2 terus boss level 1 tyer.."ada jumpa yg lawa2 ke...ke ko jmpe yg gemok2 je"...haha...agak kasar disitu..aku jwb...ermmm...xyah tau r...hahaha...

kalu aku ditugaskan ke tpt tu...xtau r ape jd...rasanya xmasuk smpi ke sudah la...segan siot...ape2 pun Azu,thank belanja aku coconut shake...mantap2...

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...