Saturday, October 25, 2014

Contoh Soalan Peperiksaan PTD 2014

Salam,

Sekadar Nak share something,
tak lama lagi akan ada Peperiksaan Pegawai Peperiksaan PTD kan?
tak silap 1hb November ni.

So bagi yang dah mendaftar dah buat Semakan Peperiksaan Pegawat Tadbir dan Diplomatik M41?
Kalau Belum ? sila la semak di website ni "e-semakan.spa.gov.my/online/"

Anda salah seorang yang berjaya dalam permohonan di atas?
Dah prepare untuk jawab peperiksaan ke?
Belum? Sikit-sikit?
Nak Panduan tak? ataupun Contoh-contoh soalan? 
BUKAN Soalan RAMALAN tau? tapi guidelines untuk menjawab soalan.
Nak?


Boleh la tekan gambar diatas untuk dapatkan Panduan dan Contoh soalan PTD 2014.

Terasa tak yakin?
Rasa macam nak tengok SAMPLE soalan dan format dia dulu la...
Jangan Risau, emailkan kepada aizuddin.kamaludin@gmail.com untuk mendapatkan Preview kepada ebook Panduan Soalan PTD ni.Cepat Masa Exam pun dah makin dekat,sila buat tindakan segera.!!!
 

Friday, October 10, 2014

Lazada Deepavali Sale

Salam,


Sejak dua menjak ni suka sangat tengok promotion kat Lazada,
ye la,ramai bosses kat ofis keep beli melalui Lazada dan bagi review yang puas hati,
tertarik gak la nak tau.

Kali ni sempena Deepavali pulak,
ada sale up to 94%.

Boleh check dekat Link kat bawah ni.
Macam2 diskaun yang diberi.

Lazada Malaysia

Tuesday, September 30, 2014

#MYCyberSale 2014

Salam,

Sekarang (29 Sept - 1 Oct 2014),
Tengah ada sale barang-barang di LAZADA.

#MYCyberSale

Malaysia's Biggest Online Sale is set to hit the nation from 29 Sept to 1 Oct 2014.
With over 225 000 online deals promosing discounts up to 90% on from over 4500
merchants, this is a sale you would not want to miss!
There will be many attractive prizes to be won too!

Head over to www.mycybersale.my for massive discounts on deals you will not want to miss

Lazada Malaysia

Monday, September 22, 2014

Cara Khusyuk dalam Solat

Assalamualaikum,

Ehem2....
lamanya la tak update blog,
ntah ada followers lagi ke tak,
Dah setahun kot tak update blog,
betapa penuh blog ni dengan sarang labah-labah.
Tiba masa untuk aku buat housekeeping kat blog ni,kasi cerah lagi berseri semula.

Sekadar nak share something yang pada aku sangat berbaloi untuk kita semua.
Something yang pada kita hamba yang selalu alpa ni,susah nak kecapi..
iaitulah KHUSYUK dalam solat.

Tak boleh dinafikan setiap daripada kita tambah-tambah umat akhir zaman ni
susah sangat nak dapat khusyuk dalam solat,fizikalnya di atas tikar sembahyang tapi mindanya ke tempat lain,
So,aku mencari satu cara macam mana kita ni nak khusyuk dalam solat,
sebab apa?

Di sana nanti, Solat antara soalan awal akan ditanya,bermakna solat bukan benda yang boleh dibuat main.
Takkan kita nak tunjukkan pada Sang Pencipta kualiti solat kita yang teruk kan?

So,dari masa ke semasa aku tengah berusaha untuk perbaiki solat aku,tolong doakan aku istiqamah dalam jalan ni.Banyak cara yang kita ada bagi memantapkan solat kita untuk mencapai tahap khuysuk tu dan CARA itu perlu kita cari dan belajar. Seterusnya biarlah ALLAH yang mengurniakan rasa khusyuk tu sebab kita kena ingat setiap apa yang berlaku ini adalah izin daripadaNya.Jikalau Dia izinkan,dapatlah kita kecapi nikmat tersebut.

Salah satu cara yang aku jumpa melalui satu ebook ni,dan aku dapati memang bagus isi-isi yang pengarang buku ini, Ustaz Hasnan Kasan, karangkan. Aku pun dah pergi ke Seminar Penghayatan Solat yang disampaikan oleh beliau sendiri. Memang best dan banyak yang aku belajar.

So just want to share with other about the ebook dan video pun turut disertakan. Apakah cara Ustaz Hasnan cuba ketengahkan? Sila-sila la baca ebook tu nanti dan tonton video dia untuk praktikal sebab beliau cuba ketengahkan cara Solat yang sempurna dan ikut cara Nabi kita,Nabi Muhammad SAW.

Klik Link di bawah.Moga bermanfaat untuk kalian :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...