Sunday, August 30, 2009

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 52

Salam semua...

huh~ dalam beberapa minit lagi tepat pukul 12....
genap lah bumi Malaysia ni 52 tahun merdeka....
merdeka drpd penjajahan org luar yg ingin mengambil kesempatan dgn hasil2 bumi bertuah Tanah Melayu ni...
terigt aku sewkt di Mrsm dulu...
kami duduk ramai2 di dalam Dewan Budiman(nama dewan)...duduk dalam homeroom masing2...didepan kami ada satapan sementara tunggu detik 12....
ape yg dibagi oleh mereka...hanyalah ubi kayu & kopi sama dgn makan org dulu sebelum kita merdeka....tujuannya supaya kami rasa ape yg mereka dahulu kala rasa....walaupun rasanya x sesedap chicken chop,drum stick or tong drum.....tapi still menjadi kenangan manis dalam hidup aku....bkn senang nk rasa makanan yg 'sesedap' tu....tmbh dgn pelita buluh yg diberi oleh setiap homeroom...rasa mcm dunia ni xde letrik je...didepan kami ada tayangan tentang kemerdekaan...sambil2 menjamu selera kami cuba la mendalami ape yg telah parajurit2 perjuangkan.....tp aku tgk bebdk ni mendalami la sgt...lepas je detik 12....satu teriakan MERDEKA kedengaran di atas pentas....rupa-rupanya Guru Penolong kanan kami melaungkan takbir sebyk 7 kali.....seterusnya meluru masuk para2 kadet polis,kadet Bomba dan juga pengakap....mereka bergabung menjadi satu team kawad....berkawad didalam dewan....tahniah...kawad Bunga yg sangat lawa....tak sia2 training tiap2 malam utk sume tu....
sekarang sume tu tinggal kenangan......sekarang aku tak rasa dah sambutan semeriah mcm tu lagi...aku rindukan suasana di sekolah menengah....di dunia U penuh dgn cabaran...yg lebih mencabar drpd sekolah menengah dulu.....tp apekan daya masa yg lepas tak boleh di rewind mcm citer tape dulu2......

sekarang sudah pun pukul 12.00...

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE 52..!!!!

Wednesday, August 26, 2009

setelah sekian la menyepi....

salam....

hmmm lama aku x bukak blog aku....

ape dah jadi aku pun xtau...ni pun baru balik dari MMU...sehari suntuk di MMU...

dari pagi kelas.... abis tgh hari....ptg ada senior mintak tolg format laptop kesayangan dia...ikutkan aku target nk study programming..sbb tu je masa yg ada...tapi demi senior aku seorg ni aku korbankan la...fikir gak mudarat kalu laptop dia berterusan ada masalah...langsung x gerak kerja...sama aku tgh rasa skang...laptop ada masalah...sume kerja2 aku tergendala....mcm2 nk buat sumenya terbantut...so format la laptopnya...ada hikmah rupanya aku laptop dia..Allah nk tunjuk kat aku...aku dpt benda bernilai drpd kerja yg aku wat tu.....hmmmm...ape dia...? biarlah rahsia....

hahahaha

hari ni aku adakan training silat...agak pecah tradisi jugak la..sbb setahu aku setiap bulan ramadhan latihan akan dihentikan...tp pikir nk grading x lama lagi ngn bebdk ni ada yg semangat nk turun..aku wat jugk....ikutkan byk lagi komitmen lain yg perlu dibuat...lagi2 bulan mulia ni...byk aktiviti2 yg nak dibuat...mcm aktiviti yg lepas ISMA & PEMBINA telah mengedarkan risalah mengenai ramdhan dan sedikit juadah berbuka puasa di Melaka Sentral....mcm2 gelagat kami jumpa pulak kali ni...tahun lepas dah buat...dan dapat jgk pengalaman yg sgt menarik wkt tu...kali ni lebih menarik dengan kehadiran wartawan yg ingin mengetahui perihal2 aktiviti2 seperti ni..aku,fain & otai serta seorg wartawan merupakan kumpulan pertama mengedarkan risalah tersebut...huh~~ susah nk bersosial ngn org awam ni....walaupun juadah ni free tp still org ramai tolak...dah ckp byk kali tp tetap tolak..tp bila si kak wartawan ni angkat kamera n ckp benda ni free n etc baru la nk ambek...huh~ mcm2 ragam manusia ni....boleh baca di link ini

lepas ni banyak lagi aktivit2 yg akan dibuat....mcm iftar perdana...Belia Masuk Kampung n macam2 lagi lar....tu belum masuk ngn midterm n assignment lagi...hai...

hari ni jugak aku rasa mcm mane yek....hmmm susah nk cakap......telah ape yg terjadi mlm ni....aku nk tgk sejauh mane aku dapat tempuhi semua ni....semua cabaran yg kian dtg dan dtg dan dtg....aku nk tgk mane kata2 yg akan dikotakan setelah ape yg dikatakan.....sape yg akan cuba sokong aku dari belakang bila aku keseorangan ditimpa pelbagai masalah...disini aku akan jumpa sahabat sejati or rakan seperjuangan utk selama-lamanya....aku nk tgk selama mana aku mampu bertahan...Allah memberi pelbagai pengajaran tersirat drpd ape yg aku tempuhi ni...pengajaran yg tak dapat ku rungkaikan lagi...aku yakin benda2 macam ni akan memberi 1001 pengajaran kepada aku...insya allah aku cuba tempuhinya semampu aku....Amin~~

Friday, August 21, 2009

Ahlan Wasahlan ya Ramadhan Al-Mubarok...

Salam...

sebelum ape2 kita dengar pengisytiharan dulu...

jgn percaya pengumuman ni lak..

ape yg ku harap pada ramdhan kali ni???

dengar lagu ni...

aku xdpt nk karang panjang2 sebab agak sibuk ckit....maaf yek....

Tuesday, August 18, 2009

Majlis Perlimau Tapak 09...!!

Salam...

baru sekarang nak update pasal Majlis Perlimau Tapak utk budak2 silat baru ni....

dek kerana ke'busy'an yg tak dapat nk dielakkan...ni pun aku curi sikit masa tuk update utk rujukan SU aku jgk....so Jiah take note ok...hahahaha...

Ok....sabtu lepas pada tarikh 15 ogos...aku dah wat sedikit preparation sebelum tu...aku confirmkan berapa ramai yang nak pergi perlimau ni...Perlimau Tapak ni adalah satu adat dalam Silat Gayong simbolik bagi penerimaan ahli gayong yang baru....aku percaya bagi silat2 yang lain pun ada majlis @ adat macam ni...so seramai 15 orang yg confirm tuk pergi ke majlis ni....so kena tempah transport lak......sume sekali transport ada 4 termasuk keta Sham sorg lagi pak Iran.....kami berkumpul di roundbout dalam kul 5.30 ptg....dan bertolak ke Masjid Tanah pukul 6.15 ptg....nk menunggu Broke la lama sgt...maklum la umah jauh dari MMU...asalnya kami nak buat majlis ni kat UTeM....so boleh la bertolak lepas isyak...tapi dapat tau yang bebdk UTeM tunda majlis tu...so kami decide wat kat Masjid Tanah...tempat bertambah jauh so kena bertolak awal dari MMU....kali ni aku sampai2 sume bebdk dah ada...mmg semangat yek sume...sume nk kena tetak ke ape smpi kat roundbout awal sangat...hahahaha....sume gelak2 je borak pasal kena tetak....rasanya bebdk ni je yg paham ngn kena tetak ni...hahaha...

so dalam kul 6.15 kami bertolak...drebarnya a.k.a pilot adalah Abg NIK,AKU,SHAM & AMIR(iran)....ABG NIK & AKU menjadi pilot kepada 'kapal terbang' kancil ,SHAM pilot kepada 'kapal terbang' Serena kan? xigt aku & AMIR pilot kepada 'kapal terbang' mahal dia r....mereka membawa 'kapal terbang' mereka sungguh laju sekali...mentang2 la aku x brp igt jalan pakat tinggal aku lak....dah la 'kapal terbang' kancil aku lambat pick up...siot tul la...kami berhenti makan jgk sebentar....disini jgk aku diajar wat keje jahat oleh RIZ...hahaha...tp aku tak tergoda la utk kali ni...tp utk event lain insya allah aku wat keje jahat tu...hahaha...bagus2..tak pernah terpikir cara tu nk menipu org....lepas makan kami solat maghrib berjemaah dulu...memandangkan jauh lagi perjalanan....so kami teruskan lagi pengembaraan kami ke dunia Masjid Tanah menggunakan 'kapal terbang' kami....sampi sana dalam area 8.45 p.m tak silap aku....sampai2 kami tunggu Cikgu Ismail & Mak Yam kerana mereka tak de kat umah....sambil tunggu tu kami ambek nama bagi yg nak perlimau ni...nama2 nya adalah....

  1. Amir(Iran)
  2. Rahim
  3. Zulhaili(ayie)
  4. Faez(Chu)
  5. Anor(Pak arab)
  6. Dheya(Pak Arab)
  7. Aizat
  8. Riz
  9. Atif
  10. eqa
  11. Idham
  12. Farahin
  13. Hanif
  14. Farid(bdk kecik anak staff TM sepratikal ngn Abg Nik)
  15. Shy(Perlimau Seni> bila dah perlimau seni means dia boleh main senjata dah)

ni pun ada yg tak gi...disebabkan ada kesulitan tersendiri...tak pe lain kali aku akan cuba usahakan utk bawak yg masih x perlimau...

Majlis bermula dalam kul 9.30 p.m....pada masa yang sama ramai cikgu2 silat dari berlainan tempat datang ke Rumah Cikgu Ismail ni utk belajar senjata rantai...termasuk la Cikgu yg mengajar kami di MMU ni,CIKGU ZAMIR....pergh tgk diorg belajar rantai...panjang gak rantainya...cam ne la diorg leh libas batu yg diletakkan diatas batang pokok....balik semula ke cerita tadi...ahli2 baru ni mula membuat duduk secara tersusun..yg paling tua duduk depan...

ni la susunan dia....

upacara pun bermula dengan potong buah limau nipis...adalah simbolik2nya bagi setiap ape adat yg dibuat...

mengikut cikgu Ismail,melalui limau yg dipilih drpd tuan punya badan..dan bila dia belah dan tgk pada limau tu ..kita boleh tau sikap2nya...mcm mane dia baca tu,aku sendiri tak tau..dan kekdg dia akan tanya sbg cth "kamu ni budak engine kan?" bdk ni pun jwb lah"ha'ah" pelik gak..sedangkan baru first time jumpe...lagi "kamu ni ada masalah keluarga kan?"..ada la yg jwb "ye"... soklan yg ni berdasarkan pengalaman aku yg lepas lah..pelik2 biasa la org lama la katakan...

lepas tu diorg kena mandi...ada disediakan tpt mandi utk mereka...lepas drpd tu la acara yg dinanti2 oleh sume senior2 gayong ni...hahaha...sebab kami dah kena dah....so korg pun mesti kena jgk...acara apa? acara lari berpasangan? x.....acara lari dalam guni? x....acara kutuk org sampai mati ? x....acara buat muka kemut smpi keluar hingus? x....

acara tetak jwpnnya(memandai je aku kasi nama)...sume kena tetak ngn parang yg tajam di tangan mereka...nk tgk mereka ni berani ke x....parang bukan tumpul maaa...tajam siot....susah nk jelas ngn karangan...tgk je la gmbrnya...

nmpk x cikgu tgk tetak tgn guna parang tu?...huhu

Hai Riz....cuak ke?? mcm jauh je dr cikgu tu...ke pikir lepAS ni xleh kahwin dah,takut jd cacat??? ish3...hahaha

Atiff lak kena....

Chu lak!!! yg ni la yg cakap byk pasal tetak parang ni..takut la sanggggat....haha

Pak Iran lak kena...

waktu ni Farahin kena....hua hua hua..punya la cuak budak pompuan seorg ni...

shy lak kena...dia sorg kena 7 kali sbb dia perlimau seni...org lain sume 3 kali je...

Ninja Rahim lak kena....sbb ape panggil ninja...sbb bdk ni pernah belajar ninjutsu dulu..laju sgt tangan cikgu...xnmpk parang tu..

Si ayie lak kena...

scene ni la yg paling best..di mana adik Farid ni takut nk buat....pastu cikgu ckp gi jmpe ibu dulu mintak kebenaran dulu mintak maaf sume ....maknya mmg ada kat situ...so kami pun bagi sokongan moral kat adik ni tuk memberanikan diri utk buat..best tgk scene ni...

tgk...alhamdulilah adik Farid dapat buat....!!! malu la sikit pada yg tua tu takut2 nk wat...ni yg muda beb...bergetah lagi...hahaha....

time ni ikrar Gayong....berpaut tangan tanda bersatu padu

so,abis la majlis ni selepas abis ikrar tu...kami pun keluar n dibenarkan tgk ahli2 gayong ni berlatih....tepat kul 11.05 p.m..kami bertolak pulang ke MMU...dan sampai ke MMU kul 12.15 a.m...

selepas antar bebdk ni ke rumah...pilot Aizuddin & Nik Zarizi dan juga Shy,Ayie & Rahim ke Mc D.....utk makan..!! org belanja beb...aku sapu r....ape lagi...tak penah2 aku mkn Mc D...ni kali pertama makan, tmbh2 ngn org belanja...fuhhhh...thankzz alot..!!

BIG MAC !!!!

makan jgn x makan....org belanja ni..

Terima kasih kerana belanja kami...kredit to shy...

Sunday, August 16, 2009

Kemarahan yang membara...

Salam...
huh~~ hari smlm baru abis Majlis Perlimau Tapak...
nnt aku update pasal tu....ng gambar2 sekali....

mmg penat....tmbh2 bila yg bergerak hanya la seorg dua jer...
ditambah badan aku pun masih sakit2 dek kerana training yg melampau waktu khamis tu...bahagian belakang aku sangat sakit sebb buat training lompatan...
dah la wkt abis perlimau tu aku penat giler,tambah lagi ngn tetbe komputer aku yg tetbe buat hal akibat daripada extension plug yg laptop aku guna short..overload kot....aku xtau sbb aku x balik lg time tu...so komputer aku dlm mode sleep...natijahnya komputer aku pun sekali kena...mmg marah aku.....abis file kelab aku dlm laptop aku....design2 aku....file2 penting....
xsempat rehat ape2 dah dtg menda2 macam ni..!!!..

aku sgt panas wkt tu.....tp disini la aku diuji...ape yg aku diuji..mcm mane nk kawal kemarahan tu...aku basahi kemarahan tu dengan rintihan hujan dipipi....mintak ampun kpdNya...minta dipemudahkan segala urusan dan mengenang semula ape yg telah aku tempuhi utk hari tu....aku menyendiri seketika....risau kwn2 lain terkena tempias baraan api dlm diri aku ni...aku cuba pendam seboleh mungkin....aku lembutkan api tu dengan bacaan Al-quran & sebagainya...alhamduliallah...kembali reda...sungguh lega...

Seseorg itu KUAT bukan dari segi tubuh badan yg besar & gagah,tetapi dari segi bagaimana mereka mengawal kemarahan dalam diri itu...so,kawan-kawan...renung-renungkan lah...ni peringatan kepada kawan-kawan dan AKU khususnya...wallahualam

Thursday, August 13, 2009

Meeting dgn Vice Presiden YTM...

Assalamualaikum....

haaa...hari ni aku dan sekelompok batch ytm aku(fain,wan apih,syima,ecah & mira) ada meeting bersama VP YTM yg baru..so kami kena la berpakaian formal...
bak kata En.Zam, VP ni kira org berjawatan paling tinggi dah....xde dah jawatan yg lain...kira bukan calang-calang la org yg kami nak jumpe ni...so kena la cari baju coat...merata jgk mencari benda alah ni...last2 jumpe jgk...terima kasih to abg Zulfazlizan kerana kasi kami pinjam....kami bayar ansur-ansur...hahahaha...

ketika kami nak masuk ke bilik meeting di STAD tu...satu perkara lucu serta memalukan berlaku...aku,apih & fain dengan selambanya masuk n nak duduk kat tempat VVIP & VIP...
ye r masuk lambat sekali...so agak blur la nk duduk mane....nasib baik kami x duduk lagi...macam biasa... kami cover...(walaupun dah x boleh nak cover dah)....segan siot....

dalam kul 4.15 ptg VP YTM,Dr Zainal pun datang....kami line up kat pintu depan dan bersalaman dengan beliau....mcm org besar lak kami rasa bila salam ngn dia....so, kami teruskan dengan agenda meeting kami...dimulakan dengan ucapan En.Zam...cerita la mcm2...rupanya mereka berdua kawan rapat sejak dari dulu lagi..patut la aku tgk diorg selamba je berborak...xde protokol pun....huhuhu...

Pastu tiba la ucapan beliau,Dr beri la sedikit ucapan,nasihat dan jugak beberapa pengalaman beliau yg boleh di'relate'kan dengan YTM ni....byk jgk info yg aku dapat drpd ucapan beliau.....dulu setakat dengar gitu-gitu je time kursus induksi kat exam hall ...skang lagi bertambah faham ape yg nk disampaikan....

seterusnya pembentangan drpd Kak Dayah kita....kak Dayah membentangkan tentang perihal YTM ni..dari segi peraturan,elaun & mcm2 lagi.....part elaun yg panjang lebar ckit tu...hahaha...baru aku tau skrg ni berjumlah 161 org student tajaan TM di melaka dan 235 student di cyberjaya....x ramai mane pun tu bkn kat MMU sahaja...ada IPT lain...kira bersyukur la kepada sape yg dapat tajaan ni...

Bila sampai sesi Q&A...ada la 2 3 org yg bertanyakan soklan....antaranya isu dapat kerja selepas Grad...terutamanya pada bdk Law..sbb bidang Law terhad peluang pekerjaan di TM...oleh kerana departmentnya sikit je...lebih kurg mcm tu la....lama jgk bincangkan benda ni...bercerita mcm2...yg paling diketengahkan adalah x semestinya kita akan dapat kerja yg berkaitan dengan bidang yg kita ceburi....kemungkinan dpt bidang lain...ada je CEO berlatarbelakangkan course engine, org yg menceburi Human Resourse tetapi asalnya course lain drpd bidang yg diceburi....so benda ni sgt subjektif...tetapi pihak TM cuba ingin terapkan kepada scholar ni supaya clear tentang cabang2 pekerjaan di syarikat TM tu nnt...xde la mengelabah mencari kerja ape yg sesuai ngn kita nnt....Pihak mereka jgk cuba utk ubah sedikit polisi2 yg x boleh guna pakai dah skrg...boleh jadi pointer tuk pass scholar pun boleh dinaikkan...kalu jadi...ape lagi..inallilah...

byk lagi la info yg kami dapat....kami jgk dpt tahu ape plan TM akan datang yg bawa manfaat kepada scholar2 YTM ni nnt....so...grab the opportunity..!!...
dalam meeting tu tak abis2 kami senyum jeling-jelingan antara satu sama lain....antaranya pasal aktif dalam kelab la...huhu..."jgn la aktif kelab byk sgt, satu je cukup la,saya pun aktif jgk masa dulu2" kata VP kita ni...dengar ayat tu masing2 menjeling dan senyum sinis belaka....haishhh....ada lak kat situseorg india alpha ckp dia aktif,dia masuk election ICS,jd direkter n mengalahkan senior2 yg lain...dia antara yg termuda...aku dgr mcm dia ckp berlagak pun ada...tp tu keyakinan diri...tp dia tak tau disekeliling dia tu sume pun hebat2 jgk time alpha dulu..x gitu?? dan skang pun org2 hebat tu lagi bertambah hebat bila dah beta,tp sume buat senyap je....sume bakal perintis TM la katakan..hahaha..lain la mcm aku...x brp nk layak sgt...huhu~~
cepat ckit....mcm kita lak VIP dtg sesaje lambat...
tgh menunggu VIP....
ituuuu diaaa.....Dr.Zainal yg tgh pegang dagu tu...berfikir gamaknya tu...
tgk tu...duk sengeh2 jer...nak ngorat Dr.Zainal la tu...tak pun nk ngorat bebdk kat dlm bilik meeting tu...ish3...haha
khusyk ke ni?? xde r...lakonan semata-mata...kalu betul pun ape salahnya...ada gaya ape...
yaaa..ini dia memperkenalkan..dari kiri gmbr ni...Engineer Dr Dato'.Apis,En.Aizuddin,En.Dr.Dato' Fain,Datin Hajah Syima,Datin Hajah Mira & Datin Hajah Ecah....perghhhhh...mmg marvelus....meleleh air liur aku tgk...hahahaha
jgn terperdaya ni bukan penyanyi kumpulan nasyid....tapi model iklan pakaian berjenama mahal....hahahahahaha....tak tahan aku tgk gmbr ni....

ni 3 gadis yg akan memecahkan rekod....akan terjadi ke satu hari nnt ?

p/s:
huhu..akhirnya siap jgk system aku....siang malam serabut memikirkannya...tgk r...berapa byk kertas aku tulis coding2 C++ ni...lenguh tangan aku....nasib baik la ada kawan aku yg sanggup mengajar aku..terima kasih la byk2...kalu tak ,tak tau la ape nk jadi ngn aku...terigt la pulak kata-kata cikgu aku dulu...dia ckp "tak semestinya benda kita minat tu kita dapat kuasai, kekadang benda kita x minat yg kita dapat kuasai"...mmg betul ckp cikgu aku...aku minat IT...tp aku still x dpt kuasai programming....tapi aku akan cuba sedaya upaya aku utk kuasainya....bila aku wat assignment kali ni aku rasa programming ni susah sgt tp masih menarik intrest aku utk teruskan...td pun sebnrnya hampir2 give up dah...xdpt solve...tp ada kawan sanggup menolong aku....aku terhutang budi pada dia...terima kasih...

Wednesday, August 12, 2009

............

Salam...
entry aku kali ni tak bertajuk....sbb aku sendiri tgh melayang skang ni....
dengan pelbagai tugas dan jgk menda2 lain yg datang kat aku tiap-tiap hari...
makin hari makin complicated.....makin sukar utk aku selesaikan...tekanan dlm pelajaran dan jgk tugasan semakin hari semakin byk....tak tertanggung aku.....aku dpt rasakan yg aku ni lemah sgt....xdpt tahan dugaan sebegini rupa....nk dibandingkan dengan dugaan sahabat2 nabi dahulu yg lebih besar drpd masalah2 aku,mmg ibarat langit ke-7 ngn pusat bumi...terigt aku salah satu terjemaah ayat al-Quran.."layakkah kamu masuk syurga sedangkan kamu tidak diuji seperti sahabat2 dahulu kala"(sori,aku hanya dpt igt secara kasar je)..potongan ayat ni selalu memberikan aku kekuatan utk teruskan ape jua yg aku hadapi....igt Allah sentiasa beri yg terbaik kpd hambaNya....Dia Maha Mengetahui...Dia tahu apa yg kita boleh lakukan sebb tu dia bagi dugaan @ masalah seperti ini...percayalah kpdNya...

dah abis muhasabah sekjp....ini perigtan kpd aku khususnya...

Hari ni tgh aku mengumpulkan baju coat, alih nk balik ke Melawis 6 tu, sedar2 sume penginapan kat sekeliling MMU blackout......x penah2 aku tgk mcm tu....meriah kejap aku tgk ixora....hua hua hua bunyinya....mcm beruk berkomunikasi dalam zoo....maklumla jarang2 blackout...sekali kena...hah... sume bising.....smpi aku on the way nak balik ke rumah pun stil dgr bunyi2 bising....ada lak bdk main mercun time tu...mane diaorg dpt aku pun xtau...wat la jualan time bazaar ramadhan nnt....sure2 aku beli nnt...ada jgk yg melepaskan mercun das yg mcm askar punya tu SOS tu...yg ni lagi la aku pelik mane la bebdk ni dpt...xtau r kalu askar sendiri yg main benda tu...hahaha....

ni hah gambar ixora time blackout....nmpk lampu tangga je...riuh rendah ixora time ni...mmg mcm kat zoo MMU je...hahaha...time ni terserlah sume jenis bakat...kalu kat sekolah aku dulu time asrama blackout, mula la kami mencari org yg berkulit gelap ckit drpd kulit sawa matang ni...hahaha..siap ckp "eh eh gigi terbang(sbb gigi je putih)",
xpun cari diorg ni"wei mane ko wei ?!, aku xnmpk ko wei !...mane ko wei !"...hahaha zaman dulu2...

ni gmbr bunga api SOS tu...slow je api tu turun....

time mcm2 ni la mula kereta jam...ni mesti sume nk kuar beli lilin ni...hahah

ni gmbr bila seperti biasa balik....aman semula...


p/s: hai aizuddin sempat update blog lagi....huhu...assignment programming still byk error lagi ni...kini baru ku tau programming ni susah bangat sih..dulu dah tau dah susah tp still wat tak endah...tp skang dah wat assgmnt nye baru la tersentap....byk rupanya aku tertinggal....programming ni bagi aku lagi susah drpd Math....selalu org ckp course IT ni senang....or org panggil course lelong...x dpt course pilihan dpt la course IT....huh..~~bagi aku sebenarnya sume course pun susah tp ada part2nya yg susah...x semua yg senang...mmg aku tabik la pada programmer or hacker....dpt paham bahasa lain dr lain...satu bahasa yg kita tak dpt nk bayangkan cam ne nk running system tu...kena betul2 paham baru la jadi...ssh nk describe...hmmmm

Sunday, August 09, 2009

Walimatul Urus Senior ku

Assalamualaikum....

haaa...hari semlm & hari ni aku, akmal dan Abg Nik telah gi ke Kuala Lumpur...
tujuan kami adalah buat persembahan untuk perkahwinan super senior silat gayong aku....
ABG DAUS & KAK JAJA....2-2 org ni bdk aktif silat satu ketika dulu...time tu aku x masuk MMU lagi....mula2 tu hari Jumaat,kami ke Stesen Putra dulu...nk gi amek Kak Ada yg datang dari Kelantan n turun kat Putra ni....lepas amek dia..kami gi la berjalan-jalan pusing KL....gi Lowyat kejap...nk tgk external tp byk kedai tutup...dpt survey satu je....lepas tu terus gi ke rumah pengantin perempuan(KAK JAJA)..saje je nk tau jalan & tolong mane2 yg patut...sekali sesat..adui...banyak jugak buang masa kat situ...last2 jumpe jugak tu pun setelah diorg jemput kat Petronas...kalu tak x jumpe2 jgk rasanya...duduk r kat umah diorg kejap tolong pasang tu pasang ni...pastu rasa2 bdn dah mcm letih kitaorg balik ke Bangi...umah Abg Akmal....tido situ.....

Keesokannya iaitu hari sabtu,kitaorg bertolak dari Bangi dlm kul 8.30 pagi kot...kira dah lambat r tu....perjalanan dah la agak jauh nk gi ke KL balik...tp cool jer....cool cool pun sesat jugak....panas lak pemandu kita...hehehehe..jgn marah ye....tapi syukur alhamdulilah jumpa jgk tempat persandingan pengantinnya...di Wisma LTJ...kalu x jumpa x buat persembahan la jawabnya....so bila dah jumpa tu...boleh la rileks2 dulu...pengantin pun baru abis akad nikah waktu tu....so kami naik atas dan Abg Nik & Abg Akmal training r buah Tempur diorg...

Bila dah smpi masa persandingan pun bermula...mula2 ABG SHAH(super duper super senior) dulu wat persembahan...n then diikuti rapat ngn persembahan dari ABg Nik & Abg Akmal...walaupun tpt kecik sbb wat kat dewan tapi still bleh manage kasi boleh wat persembahan tu..congratz...alhamdulilah selesai..lepas selesai tu apa lagi...makan time!!..makan la puas2...xde la byk sgt makan....jaga badan je sume....,waktu tu jgk abg Najmi baru dtg...dia dari selangor...kat sini la aku jumpa sume senior2 silat gayong MMU yg dulu2...mcm ABG SHAH..tu rasanya beza batch ngn aku ada r dlm 7 or 8 tahun....ABG ZUL,ABG DAUS,ATEH,KAK JAJA,KAK PIJOT,KAK DIYANA,KAK HUSNA n byk lagi lar...bak kata Kak Ada mcm reunion bdk2 silat lak....aku pulak rasa macam perjumpaan dengan bekas-bekas Presiden Silat Gayong...mcm ABG SHAH tu bekas presiden Gayong & Amir Usrah satu ketika dulu,ABG DAUS,ABG ZUL,ABG AKMAL,ABG NIK...tu sume ex-pres gayong, mmg happening je table kitaorg...tmbah2 ABG SHAH & KAK HUSNA dah ada baby hasil perkahwinan diorg...duk main ngn baby diorg r...rasa segan pun ada gak sbb aku ada dlm kalangan otai2 silat...mereka pernah mengharumkan nama silat MMU di persada antarabangsa(pernah wakil M'sia)...hebat2....hmmmm

ni antara gmbr2 yg aku dpt tgkp...

ni dIA dewan nyer...besar...agak grand jgk majlis nie...
gmbr ni jgk
haaa....pak pak kelepung2...pengantin dah sampai...
ABG SHAH salam pengantin dulu...
ABG DAUS & KAK JAJA...raja sehari...kalu byr pakej bleh jd raja 2 hari...hahah
Abg SHAH wat persembahan....mcm spontan je..
haip...
NIk, ADA, AKMAL...
dah abis persembahan....
jeng3...baru bangun tido yek..
ABG ZUL..ex pres dulu..sesi brp tu aku xtau..
bajet cute je...menyampah tul r..

Gambar2 senior2 ku...


TAHNIAH KEPADA PENGANTIN..MOGA2 BAHAGIA KE ANAK CUCU....DAN MOGA2 HUBUNGAN SILATURAHIM NI BERKEKALAN SAMPAI KE AKHIR HAYAT...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...