Friday, April 30, 2010

Sudah bebas...

Salam...


blogger-emoticon.blogspot.comyaaa....semalam....selesai sudah semuanya...kini aku sudah bebas completely...bebas drpd tanggungjawab yg berat(bg aku)....!! hilang sudah beban yang ditanggung selama setahun...

semalam....dipagi hari aku sudah diserang sakit perut yg teramat sgt....2 hari berturut-turut sakit perut kowt....gastrik ke ape...huhuhu...nasib baik ada minyak angin~~ lega ...tp sedikit sebyk menjejaskan tumpuan pelajaran aku...mmg terjejas...layan je r....ptg berjumpa ngn sir Dennis..tutor math...wat keje2 yg sepatutnya dibuat pd tutor2 lepas...(nmpk sgt 'terskip' kelas kannnn) hahaha....tak sengaja....so dpt tau tutor tu nak wat quiz last...tp kitaorg dah terlepas kelas yg sepatutnya ngn dia...so dtg la pd section yg lain iaitu pd ptg tu...alhamdulilah..faham la gak macam mane nak buat.....seterusnya pergi terus mengembara tuk mendapat pengisian rohani....terima kasih wat seisi keluarga BBU...dapat makan RFC ^_^...hehehe.....seterusnya ke MMU balik tuk meeting last Silat bg sesi 09/10....secara umumnya pasal pergulungan semua benda sepanjang tahun....tak pernah lagi aku handle meeting mcm ni...sekalanya benda2 tu aku nmpk kat AGM...tp tak sangka lak kena wat dulu sebelum AGM tu....belajar benda baru pd wkt tu....takpe la....mcm2 yang di'post mortem'kan waktu tu....tp harap2 selesai la sumenya....
ada salah silap tu minta diampunkan...aku mengaku tak sume pun perfect....objektif aku sendiri pun still tak tercapai lagi....harapan aku supaya Hicom yang terpilih tuk sesi akan dtg lebih baik drpd aku lagi.....blogger-emoticon.blogspot.com

selesai sume benda agak2 kul 12....hajat tuk meneruskan kehidupan dgn revise machine....tapi apekan daya mata dah layu.....maybe dah banyak abis tenaga....bak kata mub "study kalu penat pun tak guna,balik rehat r"..kalu tak dia tak ckp cam tu...aku paksa gak diri...huhuhu...
byk benda lagi aku blur machine ni....duk fikir cam ne nk overcome tu....haih...blogger-emoticon.blogspot.com


so basically aku sudah pun hilang beban..!! huhuhublogger-emoticon.blogspot.comtp sebenarnya tanggungjwbnya lg berat selepas ni...takpe2 tgk la ape yg menanti nnt...


kpd Hicom baru tahniah,dan kalu ape2 kemusykilan,Insya Allah aku tolong...


~bye bye Sesi 09/10~

p/s: kempen BOIKOT aku menjadi....hahahahaha

Monday, April 26, 2010

Ingin bebas...huhu

blogger-emoticon.blogspot.comSalam....

hurmmm...semalam telah abis pun event terakhir tuk Silat sesi 09/10..
Annual Dinner Silat Gayong....saya nak ucapkan terima kasih kepada sume komiti atas penat lelah anda berkerja utk menjayakan program ni....gambar akan diupload nanti~~
pertama kali aku duduk kat meja VIP,dah la pakai simple2 je...tak pakai formal...
aku dpt rasa,akulah presiden yang paling sempoi sekali...ada ke pakai baju t-shirt n seluar biasa je...org2 lain pakai smart2...haha...aku wat dunno jer...peduli ape aku.....tp last2 dipaksa pakai kot lak...!! adoi....tak minat aku pakai cam tu...panas la....tapi apekan daya..tak proper...so kena la pakai....asalnya aku tak duduk kat meja VIP,pasal aku event manager waktu tu...tp disebabkan ada kejadian yang tak disangka...so guna backup plan...bukan senang jadi Event manager n duk kat meja VIP pada masa yg sama....pergerakan terbatas....mmg riso....nak sampaikan msg pada org berkenaan sgt la susah....lagi2 kpd Emcee....mmg tak dinafikan layanan VIP best..!! dah mcm raja dah rasanya...tp bagi aku...sgt tak selesa....aku prefer wat tu wat ni sendiri....dengan kena guna back up plannya ,layanan yg bg aku merimaskan...membuatkan aku takleh nk duduk diam...makan pun sikit je, riso punyer pasal(ttg event) sume aku makan xrasa ape....macam tawar je belaka....air sejuk lagi sedap drpd menda lain...hahaha....

overall....masih banyak perlu diperbaiki....takpe2...perbaiki lagi tuk masa2 akan datang....ape2 teguran wkt post mortem tu harap take note...perbaiki lagi....lagi satu...jgn kita asyik menuduh or blame pada seseorg...kita kena consider jugak masalah2 yg seseorg tu hadapi...cuba faham dulu ape yg dia hadapi....jgn kita main blame je...kita selami dulu ape yg dia hadapi dan fikirkan solusinya...jgn menuduh menuduh dan terus menuduh...tak jumpa penyelesaiannya....persediaan dari awal pun satu benda yang penting untuk menjadikan satu2 program tu berjalan lancar....dan meeting tu sgt penting tuk minimizekan misscommunication....kalu tak dtg meeting selalu tu yg ada salah faham tu....benda ni selalu terjadi kat mane2 event r...pentingnya meeting...banyak benda yg didiscuss wkt post mortem...aku akui banyak benda aku kena perbaiki lagi.....bagi memuaskan hati mereka2 ni....aku follow je la ape yg diusulkan....

hurmm...sekarang selesai sudah tugas aku utk sem ni...bila dikenang-kenang balik,banyak sgt benda yang aku tempuhi sepanjang bergelar pemimpin ni...macam2 la yang terjadi...membuatkan diri ni sgt2 tak terdaya....maklum la...kalu dulu ada senior ckp dia mula daripada 0...tak tau ape...aku ni lagi la..mula daripada negative....pasal bab2 kepimpinan ni aku sgt2 tak suka....so bila dpt tanggungjwb ni...aku ambil masa tuk memaksa perasaan ni tuk memahami ape tu pemimpin...bukan senang...time kita nk adapt tu la dtg mcm2 masalah yg sgt memeritkan...wwaahh...mmg tak dpt digambarkan dengan kata2....dan smpi sekarang...aku masih takde lagi ciri2 kepimpinan yg bagus....bukan insan yg cukup layak tuk memimpin satu2 organisasi....sifat2 yg sepatutnya ada pada seorg pemimpin spt tegas,berpendirian,cepat dlm membuat keputusan,berani tangung risiko,bijaksana...xde pada aku...so aku ampun maaf yek kpd sume....cuba tuk improve sikit demi sikit....tp alhamdulilah...Allah tu tahu aku lemah pada bhgn ni so Dia beri aku ujian2 dari sudut ni...dan Dia kurniakan kpd ku 'sayap kiri dan kanan' yg mantap...pembantu2 aku yg sgt bagus!! kalu tanpa mereka ni aku still dibawah paras negative...terima kasih la kepada Najiah,Kak Ain & Kak Ada...sgt2 membantu saya,dikala tgh dlm kesusahan,mereka ni sanggup tolg aku,sgt2 bersyukur ada mereka...tak lupa pada Abg Nik,Abg Zack ,Sham & yg lain2 yg tolong aku drpd pelbagai aspek...

........................
.....................
...............
.....
..
.


tetbe blank lak....banyak sgt benda yg dialami tp mampu senyap je lah...huhu....harap2 Sesi depan akan lebih maju lagi la....dipendekkan citer....kita kena lalui sume benda baru layak tuk memberi komen atau ape2 la...jgn kita terus fikir,org ni ntah ape2 wat tu wat ni...maybe dia ada reason kenapa wat mcm tu...sbb mcm aku dulu ,ada gak pikir apesal ketua ni wat benda alah ni ,ape guna nya??benda ni ntah ape2 la...tp bila kita duduk tempat dia..baru kita nmpk....biasanya decision ketua 2 3 langkah kedepan...utk jangka masa yang lama...bukan singkat..tp org bwh hanya nk nampak benda depan mata je..result nk cepat je...ni kebiasaannya la..tak ckp sume..kekdg pun ada je ketua buat silap dlm buat keputusan...dia pun manusia jugak...lumrah sume ni...





blogger-emoticon.blogspot.comeh2...ape la yg aku merepek sume ni...ntah la..layan je r....ni pun baru selesai tugasan...alhamdulilah siap tugas aku tuk event akan dtg...tunggu la kemunculannya...susah gak nk wat 2 menda dlm masa yg sama...duk sibuk tuk dinner lagi...wat keje Jaulah lg...huhu...takpe2...dah nama tanggungjawab kena la galas dengan penuh bersemangat..!! huhu...






blogger-emoticon.blogspot.comsekarang tiba masa tuk fokus pada study pulak...rasa dah mcm lambat je bebanding org lain...yg lain mesti dah start revise dah.....kita baru nak mula...blogger-emoticon.blogspot.com



blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

takpe2....berusaha!!!

Saturday, April 24, 2010

Penghujung Sem suda


Salam...

Alhamdulilah...habis suda presentation pagi tadi...
5 minit je present...mmg simple la....cakap2 sikit..habis...
dengan abisnya presentation cyber Law ni...
tertutup sudah musim masuk kuar kelas....
tinggal nak jawab final je...

syukur sume dah selesai walaupun terpaksa hadapi perit jerih sem ni...
dikesempatan ni nk ucapkan terima kasih kat kawan2 coursemate aku...
tanpa korg,aku jadi huru hara....ada r seorg 2 yg sgt2 membantu...
kadang2 time aku nyanyuk...mereka2 ni la yg igtkan aku....time2 aku kacau bilau
dgn pelajaran..mereka2 ni la yg sanggup hulurkan bantuan...
yup ,aku akui tiap2 minggu aku mengalami tekanan....lagi2 akhir2 sem ni...
lagi la stress...nak kena siapkan ni nak kena siapkan tu...serabut kepala aku..dan terlalu byk berfikir kot..yg menyebabkan serabut...sampaikan ari aku nk wat presentation pun dah lupa...
nasib baiklah ada kwn yg concern...kalu tak ntah ke mana dah aku pergi...
sekarang baru aku nmpk ape yg aku tyer pada senior MMU wkt alpha dulu...
ape yang aku tyer??

haaa....

"Macam mane abg dapat bahagikan masa dgn tu dgn ni..ye r kan...bila aktif ni ...tak cukup masa tuk tu utk ni....." ape yg senior tu jwb "sebab tu kena ada org back up kita"...mean bukan la tolg wat assignment kita or ape2 la...just tolg igt2kan kita....kekdg bila terlalu fikirkan sesuatu smpi lupa benda lain...tau2 tup dtg benda tu(padahal bendanya kita tak igt je)..dah mula berganda stressnya...tapi tu la...dengan adanya stress ni membuatkan kita lebih matang....tp aku rasa mcm menyusahkan jer...huhu...igt lagi dlm Human Development,tanda2 org mengalami depression...stress sampai berhari2....tp alhamdulilah...bila selalu kena...smpi berminggu-minggu pun still dpt tahan lagi..hahaha(kuat tul)...tp takde r smpi cam tu...mmg ada la had dia...

Ujian mmg makin lama makin mencabar....Sem ni...hurm...byk kena struggle....sgt2 byk...tp skrg duk pikir menda lain lagi....hehe....duk risau ngn event seterusnya ni...macam mane la flownya nanti....biasa r..tiap2 event pun aku dpt perasaan yg sama jugak...

Harap2 Dinner Silat malam ni akan berjalan dengan lancar la....aku mampu berdoa je la...
agak pressure gak nk mencari crowd...aduhai...ape2 pun...ada penting yang akan berlaku time dinner ni....macam pilihan raya la...khas tuk pemilihan AJK tahun depan....so pilih la calon2 yg terbaik...mmg ada kebebasan tuk pilih,means aku pun still terlibat lagi la....=.="

so dengan ini...aku melancarkan kempen,BOIKOT AIZUDDIN jd HICOM lagi tahun depan..!!!!hahaha....kasi org lain lak la...huhuhu....siap kerja,mau tido sekejap...TILL THEN ,SEE YAA....

Thursday, April 22, 2010

Urghhh...

Ya Allah...ku mohon kekuatan tuk hadapi sume ni...
makin hari makin perit...urghh..
tak sanggup lagi ku nk terima ...
tp itu tarbiyyah drpdMU...aku kena tempuhi jua
hanya Kau saje yang tahu ape yg dirasai olehku~~


p/s: perlu muhasabah diri lebih lagi...

Tuesday, April 20, 2010

Sup Bayi Manusia??!! kejam..!!

Salam...

aku just forwardkan yg aku baca...
sgt kejam....macam tak percaya menda ni ada....mmg ada kuar kat media massa beberapa kali...maybe tak perasan....

***************************************************************************************

Ada satu cerita yg memilukan yang berasal dari Cina. sebenarnya, ini adalah cerita lama, tapi mungkin sebagian dari kamu belum mengetahui.

Cerita ini ditulis oleh seorang wartawan di Taiwan sehubungan dengan adanya gosip mengenai makanan penambah kekuatan dan stamina yang dibuat dari sari/kaldu janin manusia.
'Healthy Soup' yang dipercaya dapat mendapat stamina dan keperkasaan pria terbuat dari janin bayi manusia berumur 6 - 8 bulan dapat dibeli perporsi seharga 3000-4000 RMB(ma ta uang setempat).

Salah seorang pengusaha pemilik pabrik di daerah Tong Wan , Taiwan mengaku sebagai pengkonsumsi tetap 'Healthy Soup'. Sebagai hasilnya, pria berusia 62 tahun menjelaskan khasiat 'Healthy Soup' ini mempertahankan kemampuannya untuk dapat berhub ungan seks beberapa kali dalam semalam. Penulis diajak oleh pengusaha tersebut di atas ke salah satu restoran yang menyediakan 'Healthy Soup' di kota Fu San - Canton dan diperkenalkan kepada juru masak restoran tersebut. Kata sandi untuk 'Healthy Soup' adalah BAIKUT.
Juru masak restoran menyatakan jenis makanan tersebut tidak mudah didapat karena mereka tidak tersedia 'ready stock'. Ditambahkan pula bahwa makanan tersebut harus disajikan secara fresh, bukan frozen. Tetapi kalau berminat, mereka menyediakan ari-ari bayi (plasenta) yang dipercaya dapat meningkatkan gairah seksual dan juga obat awet muda.

Juru masak restoran tersebut mengatakan jika memang menginginkan Healthy Soup', dia menganjurkan untuk datang ke sebuah desa di luar kota dimana ada sepasang suami istri yang istrinya sedang mengandung 8 bulan. Diceritakan pula bahwa si istri sebelumnya sudah pernah mengandung 2 kali, tetapi kedua anaknya lahir dengan jenis kelamin perempuan. Jika kali ini lahir perempuan lagi, maka 'Healthy Soup' dapat didapat dengan waktu dekat.

Cara pembuatan 'Healthy Soup', seperti yang diceritakan oleh jurnalis yang meliput kisah ini adalah sebagai berikut: Janin yang berumur beberapa bulan, ditambah Pachan, Tongseng, Tongkui, Keichi, Jahe, daging ayam dan Baikut, di tim selama 8 jam, setelah itu dimasak selayaknya memasak sup.

Beberapa hari kemudian seorang sumber menghubungi penulis untuk memberitahukan bahwa di Thaisan ada restoran yang sudah mempunyai stok untuk 'Healthy Soup'. Bersama sang pengusaha, penulis dan fotografer pergi ke restoran di Thaisan untuk bertemu dengan juru masak restoran tersebut yang tanpa membuang
waktu langsung mengajak rombongan untuk tour ke dapur. Di atas papan potong tampak janin tak bernyawa itu tidak lebih besar dari seekor kucing. Sang juru masak menjelaskan bahwa janin tersebut baru berusia 5 bulan, tidak dijelaskan berapa harga belinya, yang pasti itu tergantung besar-kecil, hidup-mati janin tersebut dan sebagainya .

Kali ini, harga per porsi 'Healthy Soup' 3,500 RMB karena stok sedang sulit untuk didapat. Sambil mempersiapkan pesanan kami, dengan terbuka juru masak tersebut menerangkan bahwa janin yang keguguran atau di gugurkan, biasanya mati, dapat dibeli hanya dengan beberapa ratus RMB saja, sedang kalau dekat tanggal kelahiran dan masih hidup, bisa semahal 2.000 RMB. Urusan bayi itu diserahkan ke restoran dalam keadaan hidup atau mati, tidak ada yg mengetahui. Setelah selesai, 'Healthy Soup' disajikan panas di atas meja, penulis dan fotografer tidak bernyali untuk ikut mencicipi, setelah kunjungan di dapur, sudah kehilangan semua selera makan, maka cepat-cepat meninggalkan mereka dengan alasan tidak enak badan.

Menurut beberapa sumber, janin yang dikonsumsi semua adalah janin bayi perempuan. Apakah ini merupakan akibat kebijaksanaan pemerintah China untuk mewajibkan satu anak dalam satu keluarga yg berlaku sampai sekarang, atau hanya karena kegemaran orang akan makanan sehat sudah mencapai suatu kondisi yang sangat terkutuk.
sup11

sup1

sup2

sup3

sup4

sup5

sup6

sup7

sup8

sup9

sup10

sup12


sumber : this & this

Monday, April 19, 2010

Pengajaran hari ahad...haha

Salam....

skrg sudah pun segar balik drpd semalam...
semalam bertungkus lumus buat Cyber Law...tak tidor dibuatnya...
padahal sume isi2 dah ada,cuma nak compile part2 yg dah dibahagikan....nak edit2...
amik masa jugak la...sambil tunggu bahan2 yg lain siap drpd groupmate...buat keje publisiti sikit...alhamdulilah...kali ni dpt groupmate yg rajin n senang nak bekerjasama....
walaupun discuss online je...tapi tu cukup ok r..drpd tak discuss langsung...penat jugak rupanya menghadap laptop sepjg malam...mcm mane sesetgh org boleh yek...ada yg buat kerja tak berganjak drpd monitor komputer smpi ke pagi....

sesudah siap 90%,subuh sudah....dan tetbe kepala otak merancang tuk beriadah...pagi tu kebetulan Hazri kita ni pun nak beriadah...so aku join la...igtkan kat MMU bersama-sama ngn junior...rupanya kat Peringgit bersama-sama ngn ikhwah2 kat sana....laa....aku budget nak jogging sekejap n balik n qada' tido...takpe la dah smpai situ..nak wat camne...rupanya mereka ni mmg wat riadah tiap2 hari ahad...bagus2....main futsal..!! haha..aku dah r tak minat sgt main bola ni...takpe r..join sekejap..bila dah dtg yg lain subtitude ngn aku n ape lagi aku gi jogging r..!! gian kot....dah lama tak jog....sambil2 jog boleh la cuci mata kat tpt tu...lawa gak tempatnya...hijau je..ramai pun ramai....target selesaikan 3 round...letih cam ne pun 3 round mesti habis....ni la bestnya jogging ni...mencabar mental anda...latih mindset anda...

part ni best bila jog ni...ramai org ber aerobik kat sini...mcm2 style joget aku tgk...jgn fikir lain...kebykan sume warga pertengahan...

senaman ape la yg dia buat tu...
antara trek jogging yg best...dikelilingi oleh pokok2..segar disini..

kebetulan...kat sini ada pertandingan burung....sape yang bunyi paling merdu la kot...ramai yang datang...hai..memperagakan burung masing2....hahahahah

Hasilnya penat sgt...pasal tempat tu bukan kecik...besar gak...push gak badan...saje nak tgk ketahanan jantung kita...boleh gi sampai mana...tak sangka lak bila kita tak cukup tido n ditambah ngn ujian stamina ckit akan kuar simpton2 seperti

- badan penat(of course)
- suhu badan mula naik(badan terasa panas mcm demam)
- satu badan rasa mcm tak bermaya
- perut tak selesa...

huhu..takpe la..layan jer....balik tu...rehat kan diri 1 2 jam....petang sikit mula kerja seterusnya...buat kerja division publisiti....nak kena liminate benda2 alah ni...huhu....terima kasih la kat IU kerana bagi pinjam mesin tu....dan terima kasih gak kat KAK AIN & NAJIAH...sebab tolong saya....part2 potong yg saya lemah ni huhuuhu...tangan parkinson!!! lain di garis,lain di potong...adoi...nasib baik ada pompuan2 yg teliti bila wat kerja macam diorang ni...
tengok, baguskan kerja diorg....sama je diorg potong...aku potong berliku-liku jadinya...huhu


duk main2 ngn mesin liminate ni..haha..xde r..aku ngn liminate bookmark..kerja paling payah di abad ini


Alhamdulilah,siap tepat kul 5.30 ptg...so otw pulang,jumpa lak ngn budak2 G(y) ni...borak panjang la pulak ngn diorg...kongsi2 pengalaman interview YTM....sama je kita...xde modul lain ke nak wat...alik2 yg kena marah pasal rekacipta tu,makanan lambat disediakan,buat puzzle....hurm,,,benda sama diuji dari tahun ke tahun.....

Malamnya pulak...yeah...IU dinner..!! kali ni harganya berpatutan..so pergi r....nak rembat makanan jer....takde menda lain dah..huhu...pergi ke sana ngn Aqib n kakaknya....sampai awal..tgk2 masih lagi buat persediaan....macam sikit je komitinya.. tp nampak sume masih berjalan lancar....time peserta2 datang..part register lak takde org...takpe2 alang2 kami dtg awal...tolong la subtitude disitu...kerja senang je..minta duit...hahaha...alhamdulilah..ramai yang datang...daripada kumpulan pelajar akhir tahun,budak2 IUFC,dan jugak ahli2 IU yang lain...
yang excitednya part Aqib nyanyi jer....nak tgk selebriti muda ni nyanyi...boleh lak sengih2 kat depan tu...time2 dia nyanyi...ada lak org telpon dia...handphonenya ada kat Fain..angkat2 je terus dengar ni "weh,ko masuk tv yek...tak bagitau pun"..kami blur?? haik apesal lak...rupanya ada dlm satu realiti show di tv3...senyap je dia ek...takpe2 rezeki ada lagi tu...mmg ada potensi...
selasa ni dia perform kat MMU,kami nak bagi support nih !!...tp masuk pakai tiket yg agak lemah ni...takpe2 kito torai dtg nnt...
haaaa...tu dia....dah mula nak perform dah tu..lagu Sumayyah...

tgk pinggan tu...licin...

artis kita....suara ko mmg best r bro.

khuysuk dengar nasyid...

happy je..time abis dah ni..

sume habis ngn lancar...syukur alhamdulilah...



so ni la pengajaran yg aku dpt pada hari ahad ni....nampakkan kat air muka tu....jgn bersenam lebih had ketika tak cukup tido!! padah nnt....

Sunday, April 18, 2010

Bekerja..

Salam...

hurm...mata sudah layu skang nie...
menyiapkan assignment terakhir tuk sem ni...
alhamdulilah...boleh la....tinggal benda yang remeh2 je....
hari ahad ni banyak perancangan dalam kepala otak ni..
nak menyiapkan baki assignment...nak menyiapkan kerja2 dinner silat lagi...
tapi tu tgk atas bahan2 r...kalu cukup boleh proceed....bookmark dah settle,tiket pun dah settle...nametag belum lagi n liminate belum lagi...hari ni cuba tuk abiskan yg baki...

hurmmm..malam td berpisah sudah kami dgn G(y)..huhu...Insya Allah...kalu ada rezeki jumpa lagi..
ada slot bersama Abg Hamdan kita...sanggup dtg dari Shah Alam...so abis sume2 tu..kami pun lepak kat Subaidah...lama dah tak borak2..so borak2 lama sikit kat situ....banyak benda yang dikongsi..menarik..maklumla orang dah bekerja....Abg Hamdan n Abg Aizam....hurm...bila lagi nak merasa duit gaji diorg nih...haha..nasib baik tgh bulan skang ni....antara yg dibual-bualkan sama sprt yg dikongsi oleh Abg Hamdan ngn G(y) td..."permata /mutiara yg bercahaya terjadi bila dia ditekan oleh pelbagai tekanan didasar laut tu...kalau xde tekanan2 tu permata tu serupa macam batu biasa je...."hidup kat MMU ni penuh ngn tekanan dan mmg itu antara nilai2 yg MMU ni terapkan,sengaja je kasi pelajar ni hidup dlm pressure..supaya dapat biasakan diri bila kerja nanti....so bercerita la sikit pasal pressure yg dialami ketika dikampus...aku pun kongsi r ckit ape yg aku alami...dan dijelaskan oleh mereka berdua bhwa benda ni la yg berguna nnt bila kita deal dgn customer2....kalu dapat selesai masalah mcm yg aku alami tu..mmg hebat r...disitu aku fikir,tu baru 1 pressure yg aku dpt...tu pun dah cukup berguna tuk akan dtg...so mcm mane kalu kita dpt lebih drpd itu ?...so nmpkkan betapa byknya kita leh apply tuk ari akan mendatang...cara Allah nak mengajar kita...nmpk dia punya susunan..lawa sgt...
bagi kita merasa dulu peritnya,kasi kita fikir dulu cara nak atasinya n bila dapat solusi...time akan dtg kita bleh handle situasi tu dgn kurang sikit pressure tu banding yg lepas....
tapi tak dapat dinafikan mmg perit..hanya diri ni je yang tau mcm mane rasanya...tak dpt nk luah ngn kata2...huhuhu..

dikhabarkan jugak suasana bekerja totally lain drpd skrg...hurm...macam mane la agaknya yek...
hurmmm....

dah la..setakat ni je la update...mata pun dah gaya macam tingkap rumah lama kena tiup angin dah...buka tutup buka tutup....gi jog r....JOM..!!

Saturday, April 17, 2010

Sikit lagi mau selesai...

Salam...

alhamdulilah...

sudah kian selesai task2 yg perlu dibuat...hari ini kena hantar assignment Math II
and kena present Assignment Data Struct...
huhu...bersungguh gak nak menyiapkan Math II...tugasan ni pun aku kena buat berseorangan...ikutkan assignment tu buat 2 org....tp ntah lah...tak de partner nak wat sekali...so aku wat seorg la...mmg seksa bila nak kena siapkan assignment yg boleh berkumpulan ni ,tp kita wat sorg....agak stress sikit....assignment data struct pun cam tu....maaf la kpd sesiapa berkenaan...bila buat sorg2 ni agak blur sikit..tak tau punca so bertanya je keje....tanya tu tanya ni...benda2 remeh pun tanya....mesti naik muak kan?sorry r....

present data struct....membuatkan aku tergelak...ye r..aku punya ada error...tp bukan coding...coding sume leh compile, tp ntah la...mmg tak pernah jumpa error mcm ni...pop up kuar ***.exe stopped working(mcm kalu modzila firefox not responding gak r)...aku dah tak tau ape nk baiki...last2 gi je tunjuk kat lec coding2 aku...dia pun pening nak bagi markah kat aku...pasal error cam ni....last2 bagi markah kesian....dia main assume je....ngape la jd menda pelik2 kat aku...hurmmm...dalam silat pun gitu gak....jadi benda lain drpd yg lain gak...dlm sejarah silat gayong lak tu...tak pernah2 jd mcm aku...dlm kenaikan bengkung pun cam tu.....tak de nasib org2 biasa ckp...tapi ikutkan tu adalah ujian...mcm2 jenis kita leh hadapi...just percayakanNya...

mlm ni selesai lagi 1 tugas....tugas menjadi 'contoh' kepada yg G(y) akan dtg....mereka bukanlah org calang2...harap G(y) ni dpt la ape yang disampaikan....blogger-emoticon.blogspot.com


p/s: tinggal 1 lagi tugasan..lepas tu tiba masa tuk wat keputusan yang berat...rasanya kena fikir sekrg gak pasal tarikh akhir dah tak lama(sesetgh je yg faham ni)...

Tuesday, April 13, 2010

Kelas -> rehat -> makan blogger-emoticon.blogspot.com ->jumpa lec Mr.Poong blogger-emoticon.blogspot.com -> quiz tmt ->Tutorial Data blogger-emoticon.blogspot.com-> balik umah blogger-emoticon.blogspot.com -> kelas ganti TMT blogger-emoticon.blogspot.com ->tetiba ada masalah kat training blogger-emoticon.blogspot.com->bergegas gi ke padang blogger-emoticon.blogspot.com ->abis training -> Meeting lak blogger-emoticon.blogspot.com-> balik..blogger-emoticon.blogspot.com

hurm...
just speechless...
masih mencari jwpn...
entahlah..nak wat donno takleh gak...
takpe la ,wat kerja tuk esok lak...masih banyak benda nak disettlekan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...