Monday, April 22, 2013

Allah sembunyikan 3 perkara.

Salam,

Terbuka hati untuk update sikit,sebab tengok blog dah berhabuk sangat,bkn berhabuk je..siap berkarat lagi.

Peringatan ini terngiang-ngiang dalam fikiran,nak2 tengah musim 'panas' ni.Dapat quote dari seorg ustaz ketika beliau mengajar ilmu tasawuf di surau.

Allah sembunyikan 3 perkara kepada hamba-hambaNya :

1. Keredhaan Allah didalam ibadah - jadi kita jangan memperkecilkan walau sekecil-kecil ibadah,takut2 yg kecil itu diredhai oleh Allah.
2. Kemurkaan Allah didalam maksiat - jadi jangan meremehkan walau sekecil-kecil maksiat.
3. Para Kekasih dalam makhluk-makhlukNya - jadi jangan kita menghina seseorang,takut2 dia kekasih(wali) Allah.


 Tu je la...heee...curi masa time rehat keje ckit.

p/s:  Tahniah buat2 kawan2 di MMU yang dapat award, walaupun lama meninggalkan MMU,tp hati tu masih berada disana...suka dengan program2 yg dijalankan.Tahniah sekali lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...