Monday, May 30, 2011

Memerah Otak !! argh !!

Salam...


dan 4 5 jam...tak siap2...
baru siap acknowledgment...
wahhhh...
kena siapkan Final report cepat...
urghh...
aku tak tau nak karang cam ne...
nak citer pasal company ni??
ni company baru kowt...latar blkg dia pun aku xtau...
setakat tau samar2..waduh2...gawat ni gawat...
event pekerja pun xbyk...leh kira pakai 2 belah tgn je...sebelah tgn pun boleh...

kepala ku dah tepu memikirkan ayat2 BI...sampai tak terkeluar ayat nyer...tepu sgt...
otak blank !!
Waduh waduh waduh.....kau menga...kau menga..!(Tolong versi kantunis)

Friday, May 27, 2011

Ciri-ciri jejaka idaman...(i guess)

Salam...
hurm....
kita update sikit...
sesaje nk share,walaupun dh tau ramai yg sedia maklum menda ni...
terbaca kat Metro Harian,bahagian Dang Setia...
tertarik ngn jawapan Dang Setia mengenai isu pompuan nk cari jodoh...
kes nya,si pompuan ni suka ngn Mak Nyah...si nyah ni nak berubah jd laki semula...
tp bila dh kapel...berubah lak perangai nyah ni,makin ganas...mcm2....

bleh baca jwpn dang setia :

Pada zaman di mana wanita melebihi lelaki, Dang Setia akui bukan mudah untuk mencari suami berkualiti. Namun, jika berpeluang membuat pilihan, berikut adalah ciri-ciri suami berkualiti yang mampu membahagiakan saudari dunia dan akhirat:

1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian sopan. Sifat ini boleh dilihat, terutama sewaktu bersukan.
2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya lembut dan mudah bertolak-ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.
3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.
4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberi dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.
5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.
6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu-lalang ketika bercakap-cakap.
7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.
8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.
9. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.
10. Wajah yang tenang, tidak kira ketika bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.

Bagaimanapun, hakikatnya ciri-ciri berkenaan pasti sukar dicari dalam dunia akhir zaman. Namun, sekurang-kurangnya ia boleh dijadikan panduan bagi saudari mencari calon suami.

Nasihat Dang Setia, buat ‘check list’ (semakan) berdasarkan 10 ciri berkenaan, berapakah ciri yang ada pada teman lelaki saudari?

Persoalan yg ditinggalkan oleh DS ni membuatkan aku terfikir...berapa rating kita??
bukan ape...bukan teringin nk jd idaman wanita...bkn,jgn salah faham....
'checklist' kat atas tu ada betul gak...xsalah kita cuba memenuhi check list kat atas tuk jd individu yg lebih baik...bkn tuk wanita sahaja,tetapi tuk masyarakat sekeliling...kan??
sama2 lah kita fikirkan....



p/s : rating utk aku?? hahaha...for sure r sikit...haha
kalu jmpe yg pompuan nyer,nk post gak nnt...huhu

Monday, May 23, 2011

Dicalar !!!

Salam...

hurm...sekadar update ringkas...
minggu ni minggu ke 13 aku intern...
so dengan kata lain minggu last...
xde ape sgt...just buat keje mcm biasa...
ada gak yg ambil kesempatan....minta kami buat keje dia...
dia ckp last...padahal tiap2 hari kasi...nasib baik amoi...
buat je la...sambil2 borak2 ngn Abg Yazeed...
lama2 aku rasa serasi lak ngn dia...dia leh masuk ngn gurau style aku...merapu ngn imiginasi yg mcm2...tetbe teringat kat Mat Top...hahaha...pun salah seorg yg leh 'cope' ngn jenis imiginasi aku....

biarkan sume tu...hari ni perkara yg cam ne nk citer ek...
aahhh....ckp je r...
keta aku calar !!!!
aku xtau sape buat...nak ckp kesan gesekan keta org lain bukan...
nmpk cam kena buat ngn tangan....
Wallahualam...maybe ada org buat...maybe terkena mane2 keta...
bila tgk tu...nak ckp marah pun x,nak ckp bengang sgt pun x,nk ckp sedih pun x....just xde perasaan...bila tgk tu,just ckp..."haaa,aizuddin, jgn marah....rileks...tenang...just cool je"...
haha menjadi...Anger management tu penting...haha...
so,juz jalan kan hari Isnin aku mcm biasa....
try tyer Abg Yazeed cam ne nk hilangkan....
sbb aku tau,kena polish balik..cuma nk tau mane nk dpt barang2 tu...
Alhamdulilah,Abg Yazeed ada menda tu,dia bwk esok...try r buat esok...menjadi ke x...
mintak2 hilang la kesan calar tu...


Aku juz doakan kebahagian sipolan tersebut...maybe tak sengaja,maybe sengaja....xpe...firasat aku cam....ntah la...
aku masih pegang lg kata2 ni "orang campak tahi kat muka kita,kita balas bunga kat dia",itu la yang Rasulullah buat....dan kata2 ni la yg buatkan marah or bengang aku kalah...huhu...saje2 nak share....k r...esok kul 7 pagi ke pejabat !! TILL THEN SEE YAA....

Sunday, May 22, 2011

Experiment 3.1

Salam...

haa...update sekali lagi...
hari ni try lagi buat animation...
follow tutorial ke 5...
animation kereta...
kebetulan ari ni sabtu,kat ofis xde org...so aku fikir,baik aku try wat benda alah ni....
drpd aku xwat ape2,lg bagus aku try buat animation kereta ni...
dan alhamdulilah resultnya menjadi...
kali ni leceh r sikit banding rama2 yg sblm ni..
kena wat animation kat tayar,pastu kat kereta...
ape2pun ni baru yg paling basic...
Insya Allah ada masa,try lagi buat tuk objek 3D yg lain...

misi part animation dah berjaya...seterusnya,misi tuk letak bunyi dlm objek 3D lak...
yg ni gayanya mcm rumit je...tp tgk la eden torai(try) dulu..huhu..
leh tgk video kat bwh ni ^_^




tgk kat Marker tu...huruf 'C', C for CAR....hehehe


p/s: esok nk kena ke Alor Gajah...Mak Sedara minta tolg ajar anak2 dia...ape yg dia suruh ajar,aku pun xtau..tgk je la ape dia nnt....jadi cikgu tadika la skjp aku...kang aku ajar pasal kartun kang...xpasal2 aku lak kena sebat nnt...huhu

Friday, May 20, 2011

Experiment Phase 3!

Salam...

hurm...lama tak update blog....
dh lama tak update pasal situasi kat kerja...
hurmmm...
cam ne ek nk mula...
rasanya biar je la kan...

mmg byk pengajaran yg dpt sepjg 2 minggu ni...
mcm2 jgk yg berlaku,
ada yg boleh dijadikan tauladan,dan ada jugak dijadikan sempadan...
apepun....senang citer,bila kita buat 'hal' atau senang citer masalah,kita akan terima padah...
org melayu ckp,berani buat berani tanggung...
fikir dulu sebelum bertindak...
gunakan kewarasan akal bukan darah muda dlm diri...
menjadi bos pun bukannya senang...dpt msg diugut bunuh diancam keselamatan diri,rupa2nya benda biasa tuk bos aku....aku baru tau....wau...besar lg cabaran diluar sana...
kwn2...byk2 kuatkan semangat,kalau kita rasa skrg ni dh cukup mencabar,akan dtg berlipat kali ganda mencabar...kalu yg ni pun kita dh longlai,xtau r la situasi akan dtg bagaimana keadaan anda....
time aku shif malam n ptg tu,mcm2 isu jd rupanya...masuk shif ptg baru tau cerita...pressure drpd pihal atasan tu slh satu...tu normal tu sume company r...


dalam minggu ni gak,slh sorg staf kat pejabat aku kongsi kisah cinta dia sblm kahwin...
waaahhh....bab2 ni aku suka gak dgr citer....
mmg aku tak sangka....dia punyer kisah....
nak dibandingkan ngn personaliti dia skrg...jauh beza...
cinta yg bersegi-segi...boleh wat citer novel...huhu...
last2 jodoh dgn org yg xpenah kenal pun...
"abg dulu,time2 baya ko,xpikir pun pasal pompuan,tp bila naik 26,27,28 mula r berfikir...haa time tu yg ligat tu"
pikir2 balik statement ni,betul gak..time2 ni mmg r kita pandang sebelah mata,tp lama2 kena fikir gak...huhu
"ko nnt,pilih pompuan pilih yg baik2,jgn pilih yg bukan2..."
"ko jgnnn,nnt dah kena baru tau...skang mmg ckp cam tu..."
byk lg r ayat2 abg ni yg buat aku pikir balik...
tak sangka leh kamcing ngn abg ni sepjg bulan ni(pasal sama shif ngn dia je)
suka borak gak dia ni...mula2 aku masuk dulu,dia la yg aku expect paling senyap & susah nk kenal...tup2 dia yg paling ok...

OK !! skrg balik ke topik dlm tajuk entry tu....Experiment AR fasa 3 !!
kali ni aku try buat animation sikit & masuk ke dlm AR....
sume ikut tutorial dulu wat masa ni....credit to A.R.T
lepas ni,bila tau selok belok,aku try buat sendiri lak...
tp mula2 ada masalah gak...baru 4 jam td dpt solve problem tu...ok r...menjadi ^_^
leh tgk kat video kat bwh...huhu...ada lg yg tak menjadi...cam Optimus Prime tu..xde colour...xtau lg cam ne nk kasi ada colour kat imej 3D...




^_^


p/s: kpd sape2 yg dekat2 ngn KLCC,leh r dtg ITEX 2011(International Invention, Innovation and Technology Exhibition) start jumaat,sabtu & ahad ni...kwn aku Alex,ada kat sana...dia join exhibition tu...FYP dia leh kata cool r...so terpilih..huhu...teringin aku nk gi,nk tgk ciptaan2 org lain...mesti byk yg hebat2...tp apekan daya...kerja lak esok...hurmmm

Saturday, May 14, 2011

Experiment Phase 2 success !!

Salam..

ni nak citer pasal fasa ke-2 lak...
kat bwh ni kira secara kasar masalah2 n objektif ...

-> objek xleh lagi pegun atas Marker tu...kekdg dia akan duk merata-rata...kejap2 terbalik kejap2 ok
-> masih xleh nk wat objek tu pusing sana,pusing sini (marker) tuk tgk objek tuk 360 darjah..kejap hilang kejap ada....

objektif seterusnya :

-> Macam mane nk kasi objek kuar betul2 atas marker & leh tgk 360 darjah...
-> Wat masa tu,hanya leh buat 1 Marker,1 Objek tuk 1 masa...so nk cuma buat 2,3 or lebih Marker leh kuar 2,3 or lebih Objek dalam satu masa...
-> Nak buat Objek 3D tu bergerak2...dlm kata yg lain,animasi r...

So...ni masuk citer Fasa ke-2 lak...semalam...try cari jawapan masalah2 yg timbul tu...
Alhamdulilah,dpt buat,n Allah kasi aku peluang tuk figure out kelemahan2 tersebut...
ni hasil tuk Fasa ke 2...

Haaa...Fasa 2 : Objektif 1 & 2 dah berjaya...dh tau cam ne nk kasi objek tu pegun or tetapkn coordinat objek, & dpt buat objek timbul lebih drpd 1 dlm 1 masa (multiple marker).

So,kali ni berjaya la wat display objects with multiple marker at the same time...huhu
bila citer kat member sepraktikal,mybe punca utama masalah gambar kejap kuar kejap tak ni 1 je...masalah kamera...
yup,betul gak pasal kamera laptop ni x la powerfull mane...
dia cdgkan guna kamera yg tangkap 30 frames per second...
mahal tak kamera camtu?? huhu...ntah la..harap2 Dr Lau ada sediakan..
sbb dia ada ckp barang2 dia sediakan...ni just main2 je ngn AR...nak tau sejauh mane menda ni leh gi n sejauh mane aku mampu buat...n ape posibbility masalah2 yg akan timbul...

baru tadi aku jumpa lak tutorial FLARTOOLKIT...cara2 nk guna tu...hurmm...nak kena install lg gamoknyer kalu nk cuba..sbb yg tu nmpk lg kukuh or mcm2 lg bleh wat...pasal menda tu main coding2 sikit...wat masa skang,laptop ku dh slow gara2 install software2 berat ni...waaaaaaaa....
terus terfikir nk ada PC high performance 1...hahaha...xberbaloi la semata-mata tuk FYP...lain la aku ni graphic designer kan....bleh guna sampai bila2...

xpe la..kasi biasa dulu ngn ARToolKit ni...lepas ni try lak OpenSource lain...hurm...banyak masa lagi...cuma betul gak kata kawan aku...sem depan aku amek subjek byk sgt...takut tak terbwk je FYP ni...maklum la...tajuk ni bukan tajuk research,tp research & buat projek tu...perlukan byk masa....hurm...terpikir gak lepas dia ckp cam tu...tp nk wat cam ne kan...aku pn xtau...

maybe ni la salah 1 cara aku...buat research awal2...test tu test ni...hurm...atleast mungkin dpt kurgkan bebanan akan dtg...dan maybe cara belajar sem depan pun aku kena ubah...maybeee.....
Apepun tgk la dulu mcm mane....TILL THEN,SEE YAA....

p/s: pasni try wat animation lak...tu pun kalu sempat...

Thursday, May 12, 2011

Experiment AR Fasa 1...success !!

Salam...

hurm...
citer sikit ape yg aku buat semalam...
dek kerana berkerja shif malam,perasaan cepat boring tu akan dtg..
so nk overcome menda tu...
aku plan tuk wat experiment tuk tajuk FYP aku..
AR - Augmented Reality....
google la kalu nak tau...

buat masa ni aku ada rujuk blog A.R.T ni...
blog indonesia yg tunjuk citer2 pasal AR ni...
ada tutorial lagi...so aku follow je tutorial tu...
wat masa ni just guna Open Source ARToolkit....
next time try guna FlarToolkilt....
mmg berterima kasih sgt pada paman Gie tu...sbb buat tutorial ni...
hasilnya...menjadi !!!! yeah..!!

aku start ngn peringkat2...mula2 cari software 3D...sbb menda ni berkait ngn 3D...
belajar dulu cam ne nk guna software 3DS Max....pastu baru start try ARToolKit...
cuma skang masih ada masalah...

1) kamera laptop xsesuai tuk menda ni..sbb kadar dia detect cahaya x effisen...
2)xtau lagi nk kasi gambar tu timbul betul2 atas marker(Penanda)...kekdg gambar nyer lari ntah kemana..
3)nak buat bila pusing ke marker tu ke kiri or ke kanan,gambar still xberganjak...
4)nak buat 2 3 objek boleh keluar dlm 1 masa...sbb skang ni stkt boleh wat 1 marker,1 gambar...masuk marker lain...dia xleh detect...

so ni la list masalah aku yg tgh nk cari...dah jumpa...cuma xtry lg..huhu...malam ni,kita cuba lagi...tuk fasa ke-2..


1st gambar kotak,2nd gambar dragon !! huhu...masih byk lagi nk kena belajar ni...

Tuesday, May 10, 2011

Week 11 - Day 57

Salam..

hurm...update sikit pasal pagi tadi...
sekarang keje shift pagi....
tetbe je sebelum gi keje smlm dpt panggilan drpd supervisor..
dia mintak tolg aku wat compilekan report bulan april...
memandangkan aku je yg penah compilekan report time ari sabtu tu..
so aku r kena wat...dia xdpt nk wat maybe sebab nak jaga anak dia yg baru lahir...
tp ape2 pun aku kena siapkan report aku dulu...baru leh compilekan report aku,shahrul,alex & weiqi....huhu...

buat punyer buat...siap part aku...kepala dah berdenyut sbb duk mengadap skrin monitor tu...
dia akan rasa cam pinau2....sekarang compilation nyer report dah buat separuh...malam ni sambung lagi separuh...siap tu,leh la aku buat pembacaan sikit utk AR(Augmented Reality) nnt..
harap2 dapat r siap...

Mintak2 takde gangguan la kan...mcm semlm...hurm...seriau kejap darah aku...main2 lampu lak kan...takpe2...buat rileks je...huhu...

ok la...TILL THEN, SEE YAA~~

Monday, May 09, 2011

ISO~IBU~ANAK

Salam..

hurm...kali ni dpt merasa cuti sabtu...
tp apekan daya...malam tu,dpt msg drpd sv...
dia minta tolg aku tuk settlekan keje report dia...
rupa-rupanya report tuk ISO audit ape ntah...
tuk company nyer ...
so dtg r ofis n mengadap r benda tu drpd pukul 9.00 mlm...
duk buat benda tu sambil pasang lagu kuat2...
dah mcm disko dh ofis tu...sv bwk speaker dia,pasang situ...
kami buat keje kat bilik boss....1st time aku masuk n duduk situ...huhu...
duk situ sambil borak2...citer tu citer ni...dgr lagu tu borak pasal lagu ni...
haha...sedar2,aku ada salah wat report...adoi...sv gelak jahat kat aku...siot je...
padahal dia sedar aku wat salah...sesaje je xnk tegor kan...
pastu,dia lak sedar dia wat salah...haaa ape lg..aku lak gelak jahat kat dia...hahaha...
mcm tu la kami...huhu...last2 siap gak report tu...pukul 6.30 pg...
mane taknyer 44 tempat aku kena buat report...compile dlm 1 file...aku kena wat bulan march....
berdenyut kepala aku dibuatnya mengadap laptop je....tahan je la...asalnya mmg dh sakit kepala sikit...xpe2...tolg sv nyer pasal....xkisah....

ok...stop pasal tu...ikutkan tanggal 8 Mei adalah hari Ibu kan...so...SELAMAT HARI IBU kepada ibu2 diluar sana...jalankan tanggungjawab anda sebaik mungkin...huhu...aku x terasa pun pasal menda tu...mane xnyer balik kul 7 pagi...tido n bangun dh separuh hari....haha...

Tadi,aku dpt msg drpd sv aku....Isteri dia dah nak bersalin..dia tgh tunggu kat luar wad lg wkt tu..so dlm kul 11 lebih,aku n Faizol ke Hospital Melaka tuk jumpa dia...alhamdulilah...Dia dah dpt anak yang ke-3...perempuan.......kecik molek je anaknyer..aku dpt tgk wkt nurse tu nk pindahkan baby n maknyer ke wad biasa...xdpt nk tgk lama2....tp tu la 1st time pengalaman aku tgk baby yg baru je dilahirkan...org ckp fresh lagi...huhuhu....Apepun...Tahniah la kepada Abg Aidid dpt anak baru...awal 5 hari drpd yg dijangkakan...dan2 je mlm time kami wat report tu duk citer pasal isteri dia yg dh sarat tu..tup2 dah kuar..huhu....

ni pun baru balik drpd hospital....mau tido dulu...xpe lambat2...pasal aku keje malam lak minggu ni...huhu..boleh kata rileks r sikit banding minggu lepas...leh r settlekan perkara2 yg xsempat nk settle nnt..Insya Allah~~

Saturday, May 07, 2011

Hadiah bermakna buat ku...

Salam...

Setelah 2 minggu(week 9 & 10)....akhirnya...blog ni kembali update semula...
mmg tak sempat nk update....
sejak minggu lepas,aku busy sgt2...
Kalu minggu lepas,tiap2 hari ada je menda nk kena buat...
siang keje,mlm ada meeting,program...hurm...
mmg xsempat nak buat ape2...
nak citer balik ape yg berlaku minggu lepas....
alamak ai....byk sgt....

dengan jumpa Imam Muda Asyraf nyer...
dengan Masalah OC nyer...
dengan rushing nak claim elaun praktikalnyer...
dengan 1st time call sana call sini time kat tpt keje...
dengan kena sound ngn boss GITN nyer sbb ada salah sikit....
dengan dinner silat nyer....kena wat montaj...terpaksa curi masa tuk wat...
dengan berpeluang gi SAMB sbb ada server migration kat sana....yg ni best...
macam2 yg berlaku...nak citer detail tu mmg panjang berjeler-jeler la...

hurmm...minggu ni dah week 10...dah masuk bulan 5 dah pun....
ni kira bulan terakhir la tuk praktikal ni....xtau nk ckp ape...huhu...
apepun minggu ni aku follow network engineer Level 2....kebetulan la pulak minggu lepas dan minggu ni macam2 kena buat...almaklum la...client nyer request...kena r tunaikan...

minggu ni paling tertekan r sikit tuk semua staff...sume menda nk cepat...
drpd selasa,..pergi ke Stadium Hang Jebat,router sana ada masalah....so kat sini paling stress sekali...drpd pagi smpi la ke ptg...xdpt2 nk cari solution tuk router ni....kami xmkn...walaupun org lain dh lunch hour...nk wat cam ne dh ada kat tpt org...mane la bleh senang2 kuar gi mkn...
last balik kul 6.00 lebey...terus balik masak ape yg ada....lain keje ngn study ni lapar dia....lain mcm sikit...

rabu ke Stadium Hang Jebat n Jabatan pentadbiran Sungai Udang lak...pasang Router baru kat situ...sbb 2-2 tempat ni router ada masalah....router lak kena amek kat TM MITC...sini aku berpeluang naik bangunan TM ni...jumpa r ngn Kak Shikin...walaupun dh kawin...bleh ckp still ada rupa lg...huhu...dia kasi Router tuk kami pasang kat site tu....sorg2 je kat tingkat paling atas tu...pastu gi la kat department lain...jumpa ngn En Anuar...amek modem internet tuk tukar kat Sekitar Tanjung Minyak...kat sini la aku berpeluang tgk macam mane network engineer berkerja...yg betul2 nyer..sebab selalu nyer benda2 biasa je yg aku tgk...kali ni...ape yg dia buat kena BETUL,xleh salah,kalu tak dia kena tembak ngn pihak atasan....aku berpeluang tgk dia configure router baru...ada command dia tuk configure router tu...

Khamis,hari yg paling penat sekali huhu....kena pergi ke Kompleks Perniagaan Al Azim....tgk ape masalah server dia kat sana....try baca log dlm router(report) tgk sume ok...tp internet xleh connect...try r reconfigure balik sume tu....macam tu la jugak kat Jabatan Pentadbiran Sungai Udang...kena gi balik situ...sbb internet xleh buka walaupun dh tukar router baru....tgk log,ada la menda nk kena wat balik...setting lari gitu...so reconfigure balik...abis sume tu....aku ke Kolej Kediaman Utem -> Teratai, Bunga Raya & Murni...2 asrama pompuan & 1 asrama laki....kena reset Wifi...pasal dh 2 minggu x reset....so bila 2 minggu tu...tau la kan...byk la modem2 'hang'...1 tempat tu ada r dekat 20 kot...kena angkut tangga kehulur kehilir...panjat sana panjat sini tu reset balik...aku je la yg wat....Network Engineer rileks je...just tunjuk tempat...haha..dh nama pun bantu dia...paling aku x brp nk suka kalu kena reset kat Aspuri Bunga Raya....bleh lak modem2 tu down setiap 1 tingkat...siot je...dh r panas kat situ...aku xtau cam ne pompuan2 situ leh hidup kat situ...panas dowh...tp mmg x nafikan bilik diorg besar giler..cam rumah dh aku tgk...sama r cam Ixora...selesa...Teratai ok sikit tpt nyer...tp sini byk lak 'pameran'..jd biasa dh pada aku...bab kata Level 2...amek angin...hahahaha!! abis 3-3 site ni...aku terus balik..tak singgah ofis pun...badan mmg bau peluh la...hah

Jumaat pulak,kami ke Bukit Sebukor..SAMB gak....tukar modem baru kat situ...modem lama la katakan...nk tgk,kalu tukar baru ni internet still putus2 kena fikir solution lain r jwbnya...lepas tu ke Jabatan Pentadbiran Sungai Udang lg...masalh lagi kat situ...pergi2 check sana check sini...sume ok..tp kenapa internet xleh connect...tgk2 la...ni kecuaian Level 1...dia ada xckp something kat user kat pejabat ni....bengang la kejap Level 2 ni...aku la tenangkan dia...huhu..so kami mkn 1 tpt ni tuk lepaskan tension...amek ko 4 pinggan kami tibai nasi...ayam tuk 3 org mkn...haaa...mmg kenyang giler...ptg tu ke Pam Selandar la pulak...branch SAMB lg...tukar modem baru,so kena configure to kasi modem baru tu link ngn firewall kami...ada setting sendiri...so cam tu la lastnyer...

sepjg minggu ni...kami ditekan oleh pihak2 atasan tuk wat tu wat ni dlm masa yg sekejap...so suasana tu jd dingin sikit x mcm selalu....aku berborak pjg ngn Level 2 pasal EQ r sng citer...aku try faham situasi dia n just bercerita n bg pandangan..alhamdulilah msg yg sebnr aku nk kasi dia dpt...kalu aku ckp direct kang lain lak jdnyer...konklusi nyer Marah xbawak kita ke mana,marah tu la yg buat kita vulnerable...keje yg elok leh jd byk silap...walaupun kena marah or ape2 la...try control balik..SABAR...tu je la jwpnnyer...

dan mesti tertyer-tyer...mana hadiah bermakna tu?? ni ada kaitan birthday aku 2 Mei ari tu....
peristiwa 2 minggu ni la hadiah bagi aku...pengalaman baru yg membuka mata aku lg...ni la kot petanda yg aku dpt melalui mimpi 2 3 hari sebelum masuk bulan Mei....pelik semcm mimpi nyer...part last mimpi tu aku masih xdpt rungkai lg dan aku xnk merungkainya,takut lak menda tu jd...huhu..ni just tanggapan bodoh aku je..xsemestinya betul maybe mainan tidor....

haaaa.....sampai gak hajat aku tuk update blog ni....
sume dah tersurat kat sini...haha...

ape2pun...Terima kasih pada yang wish birthday aku...amat aku hargai...bukan senang org nk igtkan kita ni...haha...ada yg wish guna voice recorder yg xleh tahan tu...nyanyi2 lg...thx !! yg bergambar pun ape kurgnyer....xpenah2 dlm hidup aku dpt wish bergambar n bersuara dlm telepon...drpd fb pun...paling bez bila adik2 sendiri yg wish...seronok mereka main kat taman tema air kat gambang tu...tp 1 ungkapan drpd mereka time diorg main air tu yg aku rasa...waahh...igt gak korg ek...haha...anyway thx to uoollsss..

ok la...TILL THEN,SEE YAA~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...