Monday, February 28, 2011

Lapor Diri (First Day Internship)


IP Core

Salam...

fuhh...

hari ni aku kena lapor diri kat syarikat praktikal aku...IP Core...
aku & Shai datang situ tepat kul 9.00 pagi...
so jumpa la ngn member2 praktikal yg lain..
sume sekali 4 org...aku,Shai,Alex & Wei Qi...
so kami gi situ utk sedikit briefing tentang syarikat tu n ape yang kami kena buat..
jadi diceritakan la pasal syarikat ni...

ni r Inkubater K-Ekonomi,byk tul syarikat sini...kalu tau aku gi sendiri tuk mintak internship kt sini...bleh r pilih sendiri kita nk bidang ape..aku bru tau tingkat 2 ada bhgn Web Design & security programming...teringin lak aku...

basically IP Core ni mcm company yg tolg TM tuk handle beberapa network dlm Melaka ni...
sebab TM tak mampu gak nak monitor sume...so boleh dikira TM gak r...tp actually bukan..cuma anak syarikat or rakan kongsi or sewkt dgn nyer..susah nk bg istilah...

kami ada 3 shift

Pagi : 7 pagi - 4 petang
Petang : 3 petang - 12 tgh malam
Malam : 11 malam - 7 pagi
*cuti hanya sehari je...sama ada sabtu or ahad...

ada byk gak server yg kena handle...cth cam Honda,Mamee,UTeM,Pejabat2 Kerajaan Melaka and byk lagi r...kat sini ada beberapa level...level 1,2,3 and boss la...level 1 ni macam operater r jgk cuma lebih sikit drpd tu bidang tugasnyer,kena report or detect mane site down,layan client yg call...level 2 dah kena gi site2 server yg down,troubleshoot or watsoever...level 3 pun sama gak cuma kemahiran yg diperlukan lebih advance sikit...untuk bulan pertama ni aku berada di level 1...esok bermula la kerja sepenuhnya...

sebenarnya time dia 'chongceng2' tu aku tak brp paham sgt flow nyer...banyak gak aku tak tau lagi...start bila aku nampak flow nyer?? haaa...start bila network engineer level 2,En.Faizol or aku panggil Azu,member time MMU dulu..ahli silat dulu....pelawa sesape antara kami nk tgk dia keje or gi mane2 site...so aku n shai r yg gi...selesa sikit ngn member yg dh lama kenal...
peluang nak belajar...

lain dr yg lain kami ni...hari pertama dah gi tgk keje2 level 2...kata Azu,senior2 kami level 1 pun jarang2 gi kat site2 ni awal2 dulu...kira kami advance r..mula2 dh dpt ilmu macam ni....seronok level 2 ni...gi ke hulur ke hilir....1st,kami ke Mahkamah Syariah Jasin...ada server down kat situ...so gi la situ...tgk r Azu configure router..dia ajar la sikit2 mane tpt cable nk cucuk,macam mane nak configure dlm komputer...ape tu ape ni..mane firewall, mane internet load balancer,mane switch...walaupun still blur2 ape yg dia ckp gateway,Dynamic DNS,router kat something2,melakanet....terima je...kita just terima dulu ape yg dpt...padahal dh bljr kat Data Communication,Computer Network & Client Server...hahah..kena revise balik....

ni Server kat Mahkamah Syariah Jasin..


tempat seterusnya kami gi kat beberapa kolej kediaman UTeM,just reset wifi router je...simple...n lastly gi Jabatan Agama Islam Melaka(JAIM)..server situ pun ada masalah...HSDSL Router bermasalah...so benda tu kena kontek GITN(Government Intergrated Telecommunication Network) biar diorg yg selesaikan...dari situ la level 1 nyer peranan..dia la yg tukang kontek n update ape2 yg patut...selepas follow sume ni baru r clean & clear secara kasarnya ape yg mayber aku kena wat....thx la Azu sebab ajar aku sume menda ni...seronok gak la...mmg terasa gak penatnya..balik2 terus tido...huhu


Server Kolej Kediaman UTeM..

Server kat JAIM..

esok start keje betul...dapat shift petang...huhu...actually dapat pagi...tp tukar ngn Shai gara2 transport....kepada sume kwn2 yg lain...GOOD LUCK lagi sekali...!! ^_^

kembang2 kecut

Salam...

hurmmm....kembang2 kecut menunggu esok...
sebab esok secara rasminya aku akan start praktikal...
wondering r ape yg akan jadikan...
ape yg aku kena wat,penat ke nanti,ok ke staff2 kat situ...
takut la salah situ, salah sini...
huhu...almaklum la nak ckp pengalaman keje tu...aku xde...
time cuti spm dulu aku goyang kaki je duk umah jaga adik2...
mak aku gak yg ckp "time ni la(cuti spm) awok dpt rasa cuti lama(3-4 bulan) lepas ni awok masuk U n keje xdpt dh cuti cam ni"...
n guess what...mmg betul..MMU ni xkasi cuti lebey2 mcm IPT lain...n keje nnt for sure susah nak dpt cuti...so in the nut of shell xde pengalaman berkerja...
tu yg kembang2 kecut ni tunggu esok...huhu...harap2 ok je...

All the best gak tuk member2 aku yang lain...ramai member aku yg aku kenal praktikal kali ni...sama course or yg lain course ngn aku....huhu...bergembira r dgn kerja masing2...nanti leh la share2 ape yg korg dpt...kita duk semeja n story morry....


btw,hari ni gi shopping sikit kat MITC...ada PC Fair lagi...huhu...actually dah gi ronda2 dh jumaat lepas...tp beli nyer ari last...time2 ni la leh dapat murah...so leh r tgk2 ape yg aku beli....

Cooler Master...huhu..hajat lama dah nk beli...tapi tak kesampaian...akhirnya beli gak...memikirkan laptop aku yg dah start panas...kena beli 1...tak nak jd senasib ngn laptop BenQ dulu...terlampau panas smpi rosak motherboard n skrin....
NotePal U3 ni unik sikit bagi aku....besar tu 1,dia punyer kipas kita leh adjust nk kat posisi mane...kelajuan kipas leh control...bleh tambah kipas lagi kalu tak cukup(sedia ada dh ada 3)..n yg paling cool,dia leh jadi beg galas atau laptop holder r tuk kita...so smart gak cam tu...beli terus...huhu

n then beli la mp3 player ni...ngn pendrive sekali....pasal menda alah ni kena pasang ngn pendrive...kalu x,xleh r kuar lagu...ni khas tuk keta 'unicorn'...bosan2 leh la pasang lagu yg aku download....

k r..nak tido...esok nak kena siap2 tuk menjalani kehidupan baru...TILL THEN,SEE YAA

Sunday, February 27, 2011

Majlis Kenaikan Bengkung 2011 Melaka

Salam...



hurmm...

selesai sudah Majlis Kenaikan Bengkung tuk Negeri Melaka yg diadakan di MMU...

kali ni buat kat MMU...

so kami provide tempat la tuk majlis tu...

yang lain2 Gayong Melaka yg handle...



tapi........



malas nak citer r...tgk gambar je la....


Sesi Pendaftaran...=.="


Pesilat2 dah berkumpul dalam CLC A2



Ucapan drpd VIP,Dato' Ismail Jantan,YDP PSSGM Melaka




Selingan sebentar dengan persembahan pesilat2 drpd Masjid Tanah


Penerima Bengkung Putih(Awan Putih)


Penerima Bengkung Hijau (Pelangi Hijau)

Riz Fadlin

Faiez Jusoh (Chu)

Penerima Bengkung Merah (Pelangi Merah)

(^_^)

Penerima Bengkung Kuning (Pelangi Kuning Cula I,II,III,IV,V)


Diakhiri majlis dengan nyanyian Lagu Rasmi PSSGM


Sham (Mr.Pres) dan anak2 murid dia...




p/s: sedikit terkilan dan kecewa....

Friday, February 25, 2011

Harap Selamat saja

Salam...

esok kena balik melaka dah
baru dpt berita yg kurang enak dgr drpd Melaka..
hadui...dah berbuih mulut aku membebel...
tapi tak nak dengar...
aku harap event sabtu tu selamat n berjalan lancar...
tp dalam otak aku cam mustahil je...
Just berharap dgnNya...harap semua smooth...

harap jugak esok dpt drive ngn selamat....
1st time sorg2 ni,kalu dekat aku pn xkisah
jauh2 ni ngn jalan pun ntah ingat ke x...harap2 selamat jugak
sampai ke destinasi....jangan sesat ke selatan sudah...haha


p/s: hari ni dpt berbual panjang ngn adik no.2 ni....dia kat asrama...nk jumpa kat sekolah dia td,cari2 xjumpa...last2 dlm phone je r....nampak sgt dia rindu tu....macam2 tyer soklan...tak penah2 dia macam tu...selalunya dia la paling senyap xterkata....kali ni dia paling byk tanya...huhu...ada masa,aku balik lagi nanti...

Thursday, February 24, 2011

Strongest Women


Salam...

huuuu...tepat kul 5.15 pagi aku dah sampai ke Temerloh dgn selamat...
sampai awal...expect pukul 6 smpai...
tapi kul 5 lebey lak sampai...
almaklum la bas rempit...
aku tutup mata pun dpt rasa bas tu speed....
risau pun ada...mane tau dpt 'naik' bas terbang free kan...
tak sempat la nak tgk V.E.X aku...haha....

balik tu,semangat jalan kaki drpd stesen bas ke rumah...taknak gerak family drpd tido punyer pasal...
tp tu niat sampingan je...haha...
mmg niat aku nk jalan tgh2 malam ni...
my hobby sejak kaki ni berpijak kat MMU...aku suka jalan malam sorg2...
just ada 2 possibility je,tenang & bahaya...tu je..haha...
tapi peduli ape aku....jumpa anjing ke penagih dadah ke bdk2 lepak ke...aku xpeduli pun...
kita tak kacau dia,dia tak kacau kita sudah...settle...kalu mengacau baru r kita buka langkah(double meaning disini..hahaha)

sampai2 rumah wah...aku dah nampak V.E.X dari jauh...lama gak aku duk perhati dia...
takpe la...biarkan...masuk dulu jumpa family...lama tak ketemu...
sume masih nyenyak dibuai mimpi....
so,dipendekkan citer lega la hati ni bila sampai umah...

setelah 2 hari 1 malam kat kelantan...melawat moyang n nenek...alhamdulilah...mereka sihat2 saja...moyang ku or senang aku panggil mok,dah semakin sihat...cuma tak leh berjalan lagi...setakat mengesut je...maybe impak drpd jatuh la kot...tp aku suka tgk muka terkejut dia pagi aku smpi tu...pasal dia xtau aku sampai bila..huhu...melayan dia r jwbnya...bercerita panjang dia...jarang dia cam ni...selalunya mok ni senyap orgnyer...tp kali ni kuat dia bercerita...lepaskan rindu gamaknya...maklumla kan...aku ni balik umah Temerloh pun jarang2 ni kan balik Kota Bharu...lagi la berjarang-jarang...hahaha....tengok selera makan dia pun bertambah...tak macam time dia mula2 jatuh sakit...nak abiskan nasi tu pun susah...sekarang ni siap menambah lagi...huhu...syabas beteh...!!

aku tertarik part mane dia cerita time dia muda2 dulu...ternyata dia ni masih kuat lagi...tak nyanyuk pada usianya,masih ingat sume peristiwa2 dulu...dapat aku dgr cerita pasal suaminya...susah nak dgr pasal ni...wkt dia sihat,dia tak byk bercerita...banyak senyap pasal citer dulu2....kali ni aku dpt dgr sendiri...mcm org2 lain dulu2 jugak...dia mengalami hidup susah...nak menyara nenek aku,mak aku pak long aku.... sbg ibu tunggal...bkn senang nak survive...ape yg ada,yg tu dia guna tuk dptkan duit tuk sara sekeluarga...seorang yg sgt jimat...mmg nmpk r sampai skrg...masih guna style dulu..simpan duit bawah katil...huhu...penah dulu bwk kuar sume,amek ko sume duit lama...haha..aku simpan lagi duit2 lama tu...punyer r merayu ngn mak n ayah aku nk duit2 tu...suruh jgn tukar duit tu ngn bank...huhu..mane yg tak mampu,aku tangkap gambar je la buat kenangan...sbb cara nk duit tu drpd mak aku,aku kena tukar ngn duit aku...huhu...kalu RM10 lama ngn RM 10 baru...sbb tu amanah yg diberi kpd mak aku tuk tukar duit tu...so amount xleh lari ngn asal....huhu...sedey ada yg tak dpt nk tukar...aku mane r ada duit byk sgt...ape2 pun...dialah WANITA TERKUAT PERNAH AKU KENAL..xde sape lagi penah tandingi dia wat masa ni dimata aku,ada byk lg cerita yg aku rasa xpayah la nk memanjangkan lagi entry ni huhu...dia juga mak ke-2 bagi aku...dia la jaga aku lepas lahir selama mak aku dalam pantang...huhu..aku paling xleh lupa time dia kena buatan org...struggle antara hidup n mati...Alhamdulilah,Allah bagi peluang lagi tuk kami bersama lagi ngn dia...tp seriously aku xleh lupa...

::gambar waktu raya dulu::

so xjd masalah bagi kita tuk ziarah dia or luangkan masa tuk dia sekejap...walaupun xdpt nk balas ngn ape yg dia dh korbankan...huhu...pada anak2 diluar sana...hargailah ibubapa or datuk nenek or sedara mara anda...kita tak tau pengorbanan mereka...maybe ada sedara jauh/dekat kita yg beri duit or korbankan something tuk kita...kita tak tau...sentiasa appreciate ape yg diaorg buat...sedikit peringatan yg tak seberapa drpd hamba yg hina ni...huhu...

Sunday, February 20, 2011

Prepare tuk jalan jauh...huhu

Salam...

sekadar update ngade2...

menunggu masa je skang ni...
tepat pukul 8 mlm aku berangkat ke Kota Bharu, Kelantan...
ni mmg tekad aku lepas balik exam...
bukan balik ngn family,tp balik sorg...
sbb sebelum final,moyang aku jatuh sakit lagi...
ni kali ke-3 dia jatuh...1st kat dalam tandas,2nd x igt kat mane...
n ke-3 ni dgrnya yg paling teruk....huhu..bila dgr citer tu drpd umi, seblum exam...
adoi...risau jadinya...walaupun dah tua,tp biasa la,org dulu2 mane leh duduk diam...
nak je bergerak...diorg ni dah biasa ngn suasana hidup susah dulu...
so,aku decide nak balik kg sebelum hometown...
"mok,tunggu cicit kesayangan mok ni kelik kg deh..."..huhu..

jadi...maybe perjalanan yg memenatkan pasal aku kena ada kat melaka sebelum sabtu ni sebab ada program...jadi...aku just dpt spend masa 1 hari kat kg n 1 hari kat hometown...lg 3 hari tu sume masa tuk perjalanan jauh...
haha..balik dah la jarang2....bila dpt cuti je,hah amek ko,sekejap je jumpa...pastu ke melaka balik la aku...nak wat cam ne...walaupun ada yg duk mengeluh bila nk balik,bila nak balik kan?? haha...

apepun aku harap perjalanan ni selamat pergi selamat pulang....^_^


Saturday, February 19, 2011

Selamat Bercuti

Salam...

akhirnya...
update jgk blog ni tuk minggu ni

sengaja je tunggu akhir minggu...
nak update ape yg jadi dr awal minggu smpi la ari ni...
just tuk kenang2an...haha

seperti tajuk yg korg tgk kat atas...
tuk bdk MMU,berakhir la Final Exam tuk sem 2 ni ari ni...
so merdeka la kami wat masa sekarang...
for me,huhu...takut la nak tau result...
sbb result akan affect aku nyer praktikal nnt...
kalu fail,tak cukup la 60 kredit hours....
xpenuhi kriteria tuk amek praktikal...
nanti dia leh panggil balik ke MMU...huhuhu...

hurmm....

so berharap sangat ok....aku setuju ngn status budin kat fb dulu...
"masuk exam hall target A,kuar je exam hall lulus pun jadi r"

huhu...lebey kurg mcm tu r statementnya...aku rasa aku pun macam tu...

tuk first paper minggu ni

CLIENT/SERVER COMPUTING - subjek yang interesting,theory sepenuhnya....subjek ni terangkan macam mane komputer yg korg guna tu,berinteraksi ngn server...server tu tau x ape? server tu macam tempat yg buat semua kerja...mcm database pun ada....cth macam web site,web browser tu client dan result yg kita cari tu dapat drpd server...subjek ni interesting r...tp malang nyer aku ni susah nk menghafal...waawawa...khatam 4 5 kali tapi 1 pun x igt...last2 dlm exam wat jwpn sendiri ikut konsep yg aku phm...ntah r betul ke tak...term2 dia sume hilang ntah ke mana...huhu..harap2 ok r...

RESOURCE MANAGEMENT TECHNIQUE - hhuuuu..subjek ni lagi la interesting....kita tau macam mane nk maximize or minimizekan sumber yg kita nak...cth cam ne kita nk dpt harga yg paling murah dgn keuntungan yg bagus...macam mane kita estimate masa ngn kos yg rendah...macam2 r...tp sangat byk method...so kena buat latihan byk tuk mahirkan method2 tu...tu la part yg susah tu...pasal paper ni berturut ngn paper yg keesokannyer....esoknyer tu ada 2 paper lagi..huhu...
susah2...masuk exam,aku pakai jawab je...xpikir betul ke x...dah r coursework aku biasa2 je...mmg susah r nk target tinggi...biasa2 suda

COMPUTER NETWORK - disini aku nk declare...I love U Miss Hiew !!! kamu sgt2 membantu kami...terima kasih atas kebaikan kamu tu...bagi tips kat kami mane yg kuar...aku dpt detect wkt dia kasi dlm kelas,dia belek soklan final tu...tambah keyakinan sikit yg tips tu betul2 kuar...tp aku study gak semua tuk fahamkan konsep,sbb computer network ni pun interesting...last2 minute la kau faham cam ne komputer berinteraksi dlm dunia networking...kenapa tak faham drpd mula2...huhu...tp daya igtan aku x la sekuat mane...so aku jwb tu x expect tinggi pasal ada yg aku lupaaaaa!! huhuhuh....lantak r...atleast dia ringan kan beban aku tuk hadapi paper seterusnya...huhu

DATA STRUCTURE & ALGORITHM - paper ni berlaku time malam,sama hari ngn paper Computer Network....aku harap sgt paper ni keesokan harinyer...pasal xsempat study sume...mmg kelam kabut r...2 3 jam baru aku tau ada chpter aku x baca lg...xpernah tau pun...rupa2nya tu chpter yg maybe aku ter'miss' kelas Mr.Shohel ari tu..pasal Tree diagram...seriusly menyesal rasanya...tp wktu tu terskip bukan sengaja...huhu....part coding lak...adoi la...aku hafal tp LUPA lagi...huhuh...tp rezeki tuhan nak kasi,aku faham cara coding tu 1 1/2 jam sebelum exam...macam mane stack,queue,link list tu kita nk interpret ngn bahasa biasa kita...cam imagine r...nk ckp kat sini pun susah...sbb biasanya aku hafal je coding,tp bila faham konsep,kita leh tulis sendiri ape yg kita nk...so aku tulis la ikut ape yg aku faham...mintak2 r Mr.Shohel lembut sikit marking paper tu...mcm teruk je...huhuh...

ape2pun...aku bersyukur,sebab kali ni aku rasa seronok pasal aku dpt faham ape yg aku belajar....sebelum2 ni aku lebih pada hafal je ape yg dapat...so macam 0 n xguna ko belajar kalu xde pemahaman tu...antara yg susah bagi aku,Machine Architecture & Operating System...mmg susah r nk faham n sampai skang x faham lg...maybe sbb aku xleh imagine kot...style aku belajar,aku lebih kepada visualize something tu dlm kehidupan seharian...wat mase ni yg faham style aku Mubarak r...haha...dia pandai bg example yg mmg aku nmpk ngn jelas ngn bagi cth dari keadaan disekeliling...sbb tu aku suka Miss Hiew mengajar ^_^..sbb cara dia ajar sesuai ngn cara aku belajar...harap2 dia ajar aku lg nnt...bleh r bagi aku contoh2 yg menarik lg...Miss Fathin pun ok...smpi skang aku igt cth yg dia kasi tuk senang igt Client/Sever(cth dia mcm kita order mkanan kat kaunter McD....kita sbg client,org kat kaunter tu sbg middleware dan org kat dapur sbg Server)<- ni org yg bljr subjek tu tau r...hahaha...

setiap org mempunyai cara study masing2...so cari la cara anda sendiri...untuk jumpa cara tu bknnya senang macam ABC,tp perlukan pencarian yg konsisten...aku pun still mencari,cuma buat masa ni,aku jumpa yg sesuai tuk aku...
maybe anda sume dah jumpa cara yg tersendiri bahkan maybe lagi mantap !!

Ape2pun Selamat BERCUTI utk warga MMU...huhu

Saturday, February 12, 2011

Kami Buat Lagi !!!

Salam...

haaaa....genap 1 tahun peristiwa tu berlaku...
tapi peristiwa tu berlaku kat depan EP...sebelum bangunan baru tu siap...
bersama ngn budak bunga raya...
tu la permulaan segal-galanya...

dan setahun selepas tu....KAMI BUAT LAGI !!! hahaha...
ingatkan mula2,dah takde dh menda ni...almaklum la...dh besarkan...
tp dek kerana dendam si fain memuncak...kah3...
buat gak....besar x besar...layan jgk menda ni...walaupun tgh exam week skang ni...

method kali ni sama mcm pekena Fain dulu...waktu subuh...yeah...
seawal 4.40 pg...aku bangun n gi umah diorg ni...
'lauk' tuk 'sahur' aku dah sediakan...
tambah lagi 'lauk' fain dah 'masak' kat umah dia...

ape 'lauk' ku?? hahaha...just arca buah yg dah seminggu x disentuh...
dikisar sikit2...kasi hancur,pastu tambah la sikit tepung sebagai penaik rasa...
diperam selama 4 jam...siap !! haha...

'lauk' fain...tepung susu yg expired...haha...aku xtau r dia bancuh ape...tyer r dia sendiri..hitam kaler nyer....aku punyer wangi je bau dia...xde r busuk sgt...
ape2 pun layan video ni....



HAPPY BIRTHDAY WAN HAFFIZ !!!

Thursday, February 10, 2011

2 sudah selesai,4 lagi...

Salam...

Hari ni...
Selesai sudah 1 lagi paper...
so totalnya 2 paper dah settle...


paper Web Based,alhamdulilah....thx sir,sebab bagi tips kat kami...ape yg sir bagi sume kuar kat dlm final...so rasanya,berdasarkan pemerhatian aku time jwb tu,sume ok je...xde masalah...ramai lagi kuar awal...sume boleh jawab la tu...aku macam biasa la,siap awal ke siap lambat ke,konpem mengelamun dulu dlm Main Hall tu...aku rasa leh jadikan hobi kot...macam2 aku mengelamun...sambil tengok org2 mcm2 gaya...time ni la nk usha org kan...n macam biasa jugak la aku dpt trace beberapa yg berkomunikasi dlm main hall tu....ohhhooo...kalu aku,dah tembak ngn pistol cicak dah....tak pun dpt makan selipar terbang aku...hahaha...


tu paper Info Theory lak...huhuhu...alhamdulilah...struggle gak r nak faham subjek ni...last2 ni baru aku nmpk flow subjek ni(normal la tu,semua subjek2 lepas yg susah jd mcm tu)...titik tolak aku start nmpk style subjek ni,drpd jasa baik kawan aku tolong ajar 1 chpter dlm subjek ni...start drpd tu,aku tau nk fahamkan tuk yang lain...terima kasih ye Mira...terima kasih tak terhingga....Nadiah pun sama...anda berdua menyelamatkan aku...huhuhu....

thx gak kat Yong Li, kongsi2 ape yg dia faham...kami tukar2 ape yg kami faham tuk tiap2 chapter...dan terima kasih gak kat Raimi n kwn2 dia...dia dok suruh aku ajar dia subjek ni...mula2 berat gak la,last minute jgk dia suruh...aku pun sendiri tak faham sepenuhnya...tp takkan aku nk biar member cam tu je kan...aku ajar la mane yg dia tak fhm...drpd Linear Block Code sampai la abis....mmg berbuih gak mulut aku...mencabar gak r...sbb ada member dia tak abis amek Math Tech lg...so cabaran gak nk ajar drpd betul2 asas...tp disebabkan tu la aku dpt trace mane lg part yg aku x phm...n tumpu kat situ lak...

tapi yg paling utama,aku berterima kasih kepadaNya,kalu tak kerana Dia,aku xleh bawak juga subjek ni...Dia bagi aku faham subjek ni melalui perantaraan yg hebat2...huhu...Thank You

next,bersedia tuk terima 4 lagi paper....4-4 ni pun killer gak...riso gak...so kena start skg...

Sunday, February 06, 2011

Itohh dia~~Final datang lagi !!

Salam....

dah tiba masanya...
tuk berentap esok...
kebykan student MMU akan start exam esok..
ape akan terjadi nanti??
Wallahualam....

riso gak aku ni....
takut2 lupa tetbe juz blank...gejala normal bg aku...n maybe student lain gak...

takpe la...buat je yang mampu...hehehe...
harap soklan ok2 la yg kuar...jgn la mengada-gada kuar yg susah2 sgt...huhu...
btw,this sem first time merasa exam waktu malam...huhu...mesti rasa cam jawab midterm...pasal midterm selalu wat wkt malam.

ape2pun....GOOD LUCK kepada semua !! especially to all my frenzz...

Jadual Exam ku...huhu...


TWC2691 WEB BASED COMPUTING 07/02/2011 (ptg)
TIT3441 INFORMATION THEORY 10/02/2011 (pg)
TCS3191 CLIENT-SERVER COMPUTING 14/02/2011 (mlm)
TRM2191 RESOURCE MANAGEMENT TECHNIQUES 17/02/2011 (ptg)
TCE2321 COMPUTER NETWORKS 18/02/2011 (pg)
TCS1011 DATA STRUCTURES AND ALGORITHMS 18/02/2011 (mlm)


ALL THE BEST !!!

p/s: kali ni rasa cam tak serius je....siap leh tgk citer Dragon Ball brp episode ntah,buat menda lain la...tak fokus...ape nak jadi ni....please la...FOKUS2 !!

Saturday, February 05, 2011

Terbelek lak zaman Alpha dulu..

Salam...

huhu...
sampai skang xmengadap buku lg...
xtau ngape makin dekat final makin malas...
tidak...minta jauh la menda2 cam ni...

ape2pun..baru tadi terbelek balik video2 kat Youtube...
teringat lak kisah2 dulu tuk seketika....

bleh tgk video2nya disini...

ni time Seminar Kepimpinan Islam...program besar yg pertama bg aku...


ni Malam Penghayatan Bumi Palestin (MPBP)


ni montaj tuk bdk2 biro akademik time aku foundation dulu...


ni lak time Musafir Al-Quran...



hahaha....just terigt balik je...kalu nk tgk video ni,pause r music kat blog ni ek...SEKIAN

Thursday, February 03, 2011

Happy Chinese New Year 2011



Salam...

post ni khas tuk kaum cina diluar sana...

huhu...terutama tuk member2 kat MMU r...mane tak nyer...Majoriti kat MMU ni yg boleh nampak cina semuanya...
sambut la semeriah yg boleh sbb abis je raya cina terus final~~ huhu..
member cina sorg ni dah smpi melaka dh...baru malam raya cina...org mlm CNY ni makan besar...tp tak pd dia...baru smpi sini...tak beraya ngn family la sgt....semata-mata tuk study final ni...sampai gitu sekali....rasanya kalu bebdk lain still raya kat kampung lg huhu...

ape2pun buat member2 aku,gud luck n thankz la jd kawan kpd aku ni...haha...mybe anda2 sume susah sikit nk bertutur ngn saya kan...sbb nak kena speak in bahasa...kekdg korg amek masa sikit...kalu aku leh ckp bi,xpe la...ni tak..huhu...apepun aku hargai ape yg anda sumbangkan secara langsung atau tidak...especially soklan2 'killer' anda kpd sy...menda cam tu membuka mata sy tuk lebih maju tuk guide anda sume...huhu...

saya nak mengucapkan

GONG XI FA CAI !!


comel kan?? nak seekor...sape2 bleh la hadiahkan aku arnab...!! hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...