Thursday, May 28, 2009

Makan-makan + perpisahan + Merdeka

Salam
Hari ni budak2 Management & Engineering sudah pun tamat menjawab paper Probability & Statistic....Paper tersebut adalah paper terakhir bg mereka semua...
Jadi sama-sama kita laungkan MERDEKA 7x .....semua beban mereka sudah pun terlepas...
tunggu lak Beta nnt...lagi ssh drpd Alpha....kena score betul2 wkt tu...pointer tu bwk smpi graduate beb...cuak siot yg tu.....

so utk meraikan kemerdekaan kami semua....kami telah pergi makan-makan di restoran Desa...mula2 kami yg laki ni sesat masuk restoran lain sebab miscommunication...
last2 jumpe jugak restoran yang dimaksudkan...sbb kat barisan kedai tu ada 2 or 3 kedai yg buat masakan arab....segan seyh masuk n kuar balik...tp oleh kerana kami ada pengalaman menebalkan muka...so xde hal la menda tu..small in the pieces je...

Sampai Situ...mula la bincang nk makan ape....duk pikir2(nak jimat duit sebenarnya)...
last2 mintak cadangan org kat situ jgk....dah konpem je ape lagi kami order...ape yek nama makanan tu....tandruss?? tandas??tom cruise.?? aku tak brp igt...trp mula-mula ada mcm bunyi "tan"...tak kisah r...asalkan makanan...kitaorg sebat je...

wkt ni dah licin dah pun....
ni diorg nyer makan..nmpk sgt diet....
bagus....
aaaaummmm....sedap bang???
si ecah duk suap ke bakan pelajar MMU cyber...nk berpisah dah yekk...takpe2 suap la smpi mulut dia penuh...
makan jgn tak makan....mahal tu....hahahah
haa....khusyuk tuk wat 'pembedahan' keatas daging yek

actually, ni kira ganti aktiviti bowling kami r...sbb kami bdk2 laki ada program start esok petang...mengembara ke cyberjaya...!!!
hahahaha....tak dpt la nk merasa kemenangan main bowling lwn pompuan..hahahaha
ntah2 kami yg kalah...

p/s: btw,all the best to my senior, Nik Zarizi tuk paper final...bkn senang tu hari ni 2 paper exam...esok lak 2 paper lg..aku pun paper exam berderet 3 hari or 2 hari pun dah separuh giler...ni kan 2 paper utk 2 hari berturut-turut....tp dia still cool lg yek..smart r....ALL THE BEST..!!!




Tuesday, May 26, 2009

Yeahh!!!...Sudah Merdeka

Salam....
Alhamdulillah....habis sudah paper final exam aku tepat pukul 4.30 ptg..
Human development....
hmmmm overall....aku rasa...hmmm....ntah la....aku pakai jawab je....ntah la kesahihan jawapan yg aku pilih tu...
harap2 betul la...
dah la Physic II semlm mcm teruk je....bg aku, ok jer....dah tepu otak aku menghafal formula2 fizik...aku hafal n aplikasikan dalam soklan je....nk ckp ssh?, rasanya idea tuk jwb tu ada bg setiap soklan,ntah la...tak tau nk cakap cam ne tp ramai je yg kuar dengan muka yg frust menonggeng....bertawakkal je la aku selepas berusaha...
tak kisah la result cam ne aku dpt....asalkan aku dah usaha,kalu ALLAH nk bagi aku fail akan fail la aku,kalu Dia nk kasi result aku cemerlang,maka cemerlang la aku...selagi result tak kuar,still ada peluang tuk kita berusaha...dari segi doa pun boleh,solat hajat...n etc...

Tadi selepas abis paper HD,aku ngn group aku ke president square tuk bergambar...almaklum la dah sem last tuk foundation...lepas ni ada yg pergi ke Cyberjaya n ada yg stay Melaka...so bergambar la kami...(aku tangkap gmbr bdk2 ni time diorg tgh bergmbr,gelagat2 mereka)

adjust-adjust kamera...kasi line clear..
sesi bergambar bermula
ni budak2 yg akan ke cyber..

tgk...amek gmbr tak senonoh...bkn nk ajak aku sekali..siot tul...hhahah
bebdk ni tgh naik "seyh"(galok sgt..)
ella,tiqa,hajar(bdk group aku)
dan last sekali aku,ella & tiqa...

my PT group..
snap lg...(^_^)


Dalam Kenangan :
JASSIM
tak sempat nk abis foundation sekali ngn dia...dia dah pindah ke kanada lak,sbb dpt scholar bljr kat sana....

Dapat award??!!

1-Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.(dah copy)

2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
bukan 5 fakta..banyak fakta pon boleh..

1-Senior MMU pertama yg aku kenal(sebelum masuk MMU lg)
2-kalu ikut faktanya..dia seorg perempuan
3-Selalu update blog
4-Org cakap dia ni nakkal...hmmm betul ke kak?...ke mereng??? mane satu betul ni...
5-Salah seorg yg tgk kejadian 'ngeri' di hostel lelaki...(haaa yang ni menarik)
6-sebelum masuk MMU kakak ni la yg terangkan serba sedikit pasal MMU ni...
7-Minat sgt pada muzik nmpk gayanya

(hai..ni dah lebih kuota dah ni...lebih 5 dah ni)

3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima award lain

1-hobi yek....ngadap komputer(dpt tgk skrin pun jadi r hahaha)
2-Suka melawan(melawan ckp org, lawan org pun suka gak, lawan taiko tu tak penah lg)
3-tgk tv...citer kartun....
4-suka jalan2 tgh2 malam...takpun jalan seorg2..
5-wat keje tanpa org tau
6-suka melompat..hahah...takpun memanjat..
7-suka aktiviti lasak...
8-segan nk tegur org...wawawa...
9-suka,minat & belajar silap mata/suka main yoyo(mmg takde r org main yoyo skang ni)
10-paling suka merapu/merepek tak tentu pasal.....

4- 5 penerima award ni pulak adalah Dan Describe Tentang Mereka.

-Faain[my best fren sejak dari temuduga ytm lg]
-Wan Hafiz[also my best fren...asal pun samo deh...kelate mari.!!]
-exo[ko kena wat ni,org paling wanted dlm mmu..prof marjan la katakan..haha]
-Mira[coursemate aku,bdk IT jgk...kalu aku ssh dia sanggup tolg aku..terima kasih (^_^) ]
-Kak Erma[yaa senior dlm bidang IT,kenal wkt mpbp...trademark dlm blog dia..kan kan kan]
-Aida[bdk ytm course management]
-Mat Top [roomate aku....selalu berkecoh-kecohan dalam bilik bersama-sama(bhsa ape ni)sampai jiran bilik bwh tyer "korg ni duduk berdua ke beratus?"hahaha..]

waaaaaaaaaaaa.....tetbe kak izani suruh terima award lak.....igtkan menang motor ke keta ke mcm peraduan power root("sy menang motor terima kasih power root")...hahah
tapi ape pun terima kasih atas pemberian award tu



Friday, May 22, 2009

lagi-lagi birthday...huhuhu

Yaaa....assalamualaikum...
Hari ni birthday to adik aku no 2....
wah3.....sudah 14 taun yer....jauh lg perjalanan.....
bdk ni suka sgt sukan.....sume sukan dia main.....kecuali ragbi je....sbb aku nasihatkan tak payah.....kalu rasa tulang tu rapuh baik jgn masuk....paling tak pun rasa sakit2,maximum main ragbi patah tulang...ni kalu main tak betul la....ragbi ni main penuh ngn peraturan kalu pandai main xde ape2.....masuk ragbi lak....nk beli baju sukan tuk ko mmg haram r...skang ni pun dompet aku mengalami musim kemarau kering...so tak pe la ek...lain kali aku beli..hahaha(padahal nk elak ni).....
sekali lagi aku nk tekankan(bkn tekan ayat..hahaha)SELAMAT HARI LAHIR KPD

MUHAMMAD AIZU ZUYYIN NAZHIF B. KAMALUDIN

mintak maaf yek.....kalu ada salah dan silap.....hohoho...ni la adik aku yg selalu aku buli...dari kecik smpi la skang....longlai dia jadinya...cuma skang ni xdah kot...dah besar la kata kan...dulu sepak terajang,skang tumbuk tendang....hahahhaha....

btw,skang tinggal lagi 2 paper maaaa......physic wa human development.....
adui...physic ni subjek killer ni...human development ni lak subjek silent killer(kalu tak baca)
paper yg ari tu...ya allah....tak dpt nk ckp ape r....calculus tu mcm redha je....lulus pun jd r....tetbe niat tu terkeluar dari dalam benak hati ni.....pointer konpem2 jatuh....mmg patut pun sbb sem ni tak belajar sgt pun...hahaha.....ape pun aku cuba wat terbaik utk paper sesudah n yg akan datang....

check2 lappy aku ada gak gmbr adik aku ni:

hah..beruang tu bukan adik aku....yg belakang tu adik aku....beruang ni bakal la kot...
haaa...padan muka kena kejar ngn para2 rusa yg ada disitu...nasib baik tak kejar satu deerland tu...kang tak pasal ko dpt haji deerland..sbb dpt tawaf deerland tu...aku lak siap kena gigit kat perut ngn rusa ni....mujur bkn love bite...kalu tak merana aku..hahhaha
ular ni lak bkn adik aku jgk...ular ni wat tangkap tikus kalu ada....hahaha...
ha..alamak...beruang ni marah tak ngaku dia adik aku....ok,ok....nnt bAlik umah ok...
hahahhahahaha...kita main juta ria kat umah...hahaha

Monday, May 18, 2009

FINAL EXAM..!!!

Wahhhh
dah final exam dah pun....kejap je dah dekat setahun dah aku dekat MMU Melaka ni....
Macam-macam aku pengalaman sepanjang aku disini....terima kasih pada yang mengajar & juga bagi yg memberi tugas2 utk aku peroleh pengalaman2 yg tak dapat tempat lain...
Jikalau ada rezeki,dpt masuk ke Beta, lebih byk cabaran akan aku hadapi....alpha ni pun dah naik sesak nafas dah pun.....ni kan beta nnt...mcm mane la yek???..hmmm

Hari ni dah abis satu paper...English 3..!!!...
byk lagi paper yg ssh akan dtg nih....aduiyai,....

Multimedia University EXAM SLIP

Subject ID Subject Description Exam Hours Status Date Venue Seat No Time
PEN0035 ENGLISH III 2
18/05/2009 BLOCK B R4018 58 9.00 AM
PCT0015 INTRODUCTION TO COMPUTING STATISTICS 2
20/05/2009 CITS LAB 1 129 2.30 PM
PMT0055 IT MATHEMATICS II 2
21/05/2009 FOSEE ACR1001 122 9.00 AM
PPC0045 INTRODUCTORY PHYSICS II 2
25/05/2009 CONTIGENCY LAB 3 57 9.00 AM
PHD0015 HUMAN DEVELOPMENT 2
26/05/2009 FOSEE ACR1002 198 2.30 PM

ape pun....aku abis awal kali ni...tak macam 2 Sem lepas...asyik lambat je abis...walaupun beza sehari dua...kira awal la jgk kan...hahhaha

till Then,SEE YAA...(^_^)

Saturday, May 16, 2009

Selamat Hari Guru..

Hari ni 16 May 2009...
adalah hari guru semalaysia....
dikesempatan ini aku nk mengucapkan Selamat Hari Guru...
dr sekolah dulu mahupun skang dan juga org2 sekeliling yg mangajar aku pelbagai ilmu...
tu pun dah kira berguru....
teringat lak akan sekolah dulu...dgr kata bebdk mrsm muadzam nk wat reunion 25 ni...
adui....aku tgh struggle periksa wkt tu...mentang2 la matrik,utp,utm,uitm & bebdk fast track dah abis....yg tinggal hanya aku n bebdk yg gi oversea n ada la beberapa yg lain...
waaa...harap dpt jumpe korg satu hari nnt...

Pintu masuk MRSM MZMS

Kat sini byk kenangan

ni keje senior2 aku dulu...release tension kot...tp skang dah cat balik dah....


blok form 5 dulu....huhuhu...selalu lepak kat ctu..

bebdk form 5 batch aku...jenis brutal2 belaka ni...ada je kes yg buat...hahaha..tp tu yg best...

warga kelas 5 an-nafis dgn cikgu biologi..cikgu yg aku rasa selalu sabar dgn karenah kitaorg bila dlm lab...aku igt lg..time bljr bio bab 4(reproduction)..kitaorg semangat nk tyer byk soklan kat ckgu ni(selalunya x)...tgk2 cikgu ckp kat kitaorg awal2 "kamu sume jgn tyer soklan yg bukan2"...cis...hampeh tul la..rupa2nya ada bdk kelas lain dah tyer dia soklan2 pasal benda ni sblm kitaorg...melepas kitaorg...muka frust je masing2..hahahahaha...pastu ape lg..share la ngn bdk kelas lain tu..tyer diorg ape yg diorg tyer n jwpnnya sekali...sharing is caring la katakan..mmg xleh bla....

kami dgn cikgu BM kami..cikgu Faridah..beliau ni selalu ckp bhsa baku....lama2 rasa terikut cara dia....penyayang orgnya,sproting dan kami dgn dia selalu adakan lakonan dalam kelas...utk cerpen2 yg dibelajar pd tahun tu...antara aktiviti yg best r

nafisian dgn ust Hafizi...ust utk pendidikan Islam & ketua warden asrama kami...sgt cool...suka style dia...benda lain boleh tolak ansur tp kalu pasal solat..jaga2 r...seorg hafiz al-quran & kelulusan al-Azhar..tabik spring kat beliau...selalu kejut kami guna hon motornya keliling hostel...hahahah...ust ni la jgk bg denda kat kitorg bdk2 asrama supaya jalan itik keliling maktab 3 round....ya allah...sakit peha..tp bila kena denda ramai2 benda tu jd fun....time ust jauh je...kitaorg berdiri...ust dtg dekat je....org yg blkg sekali jerit "ustaz !!" sume duduk balik jalan itik...jadi wave uhhhh..smart giler...

cikgu BI kami....dan juga mantan guru kelas wkt form 4...sgt tegas, speaking selalu...dan juga penyayang...

haaaa...ni la cikgu EST kami...dan juga guru kelas kami wkt form 5....sgt sporting...open minded...pengetahuan am dia sgt luas...byk aku belajar drpd dia....perangai dia mcm pelajar jgk...aku igt lg wkt lepas tgkp gmbr ni dia kejar salah seorg dr kami sbb sebut benda yg tak patut...hahaha..satu blok form 5 dia kejar.haha..dia mmg best....agak ganas jgk sekali sekala...ambil berat tu mmg konpem r...kami siap wat kuih raya sama-sama....wat bbq...teman dia balik umah time mlm2 sbb dah lewat...satu kelas gi ke umah dia...walaupun wkt tu patutnya sume dah ada kat asrama...hahahha..nmpk guard je terus lari lintang pukang cari tpt sorok...lwk jgk...bila elok2 ramai2 jalan tetbe satu jalan kosong sbb bebdk menyorok...mcm xde ape2 berlaku je...harap2 dpt jumpe miss lg nnt...


ni pengetua kami..wkt ni dia nk pindah dah...sempat tgk kami grad jgk..tp sekejap je r....

ni dia cikgu Faisal(penasihat) n cikgu Mad(cikgu silat)...terima kasih la sbb bg mcm2 ilmu kat sy...termasuk la kena seksa dr segi stamina n seksa bila kena kunci ke ape ke...
kesannya skrg baru nmpk....baru sy tau stamina penting,kalu stamina tinggi ape2 pun boleh wat...

tak lupa jugak kepada cikgu homeroom aku...homeroom Ibnu Ishaq 06....Cikgu Norliza(mama liza) .Homeroom ni mcm keluarga angkat la kat sana....sbb kan kat asrama..buat la satu lg keluarga...disitu..ape2 pun kami akan get together...

haaaa...tu la serba sedikit gmbr cikgu2 yg aku ada....gmbr lecturer xde lagi....hahahha....jgn terasa kalu gmbr xde dlm ni...yg ni je yg ada...hahaha....ape pun...terima kasih sekali lagi mengajar sy dan juga insan2 yg lain tanpa kenal erti putus asa...(bg ckgu kat mzms : terima kasih sbb ajar kami smpi dpt pointer yg bagus n smpi kami grad di situ)




Friday, May 15, 2009

Persembahan Silat di MITC

Hari ini hari ape...?
hari jumaat..konpem r kan...
hari ini aku kena pergi ke MITC tuk event Rakan Muda bwh kementerian Belia dan Sukan...
aku gi sana tuk wat persembahan silat....antara wakil SILAT GAYUNG MMU ialah...aku,Sham,Najmi dan Zakwan....
kami ber-4 jer...ckit je...sbb maklum la nk final exam....yg lain nk study..ada yg nk gi tapi xde partner....aku pun assignment tak siap lg wkt tu...huhuhu..duk pikir panjang je...mcm mane la nk divide masa ni...smlm pun dah stay up smpi kul brp ntah...tido jap je..n terus gi persembahan ni lak...
dgr kata Mak Yam(insan yg selalu handle bab2 persembahan ni) nk bwk bdk2 sekolah campur ngn kitaorg sekali...tp last2 bdk2 sekolah tu tak dpt kebenaran lak...adui....
masalah2...
antara martial art yg ada kat situ...SILAT CEKAK HANAFI & SILAMBAM......dgr kata TAEKWAN-DO belah petang.....KARATE-DO aku xtau bila masa diorg wat....
tp yg bgsnya sume martial art ada...tu yg best..cuma xleh nk tgk sume sekali...adui...
smpi2 sana...oleh sbb kurg org,so Mak Yam ckp.."boleh main parang?" "hah,nah main"...
"boleh main simbat?""hah,nah main"...aku agak tercengang(dlm hati r)...aik,ckp main keris je...tp tetbe main parang....dah la aku x penah main lagi senjata ni...bebdk lain dah penah main...sume dah otai2..x mcm aku....aku ambek je r...bkn senang dpt kelulusan cam tu jer...

Dgn tak prepare ape2,kitaorg pikir nk wat ape ..n wat latihan ckit....
dah abis wat latihan tu..agak2 dah puas hati...pakai baju silat...n terus wat persembahan....
time persembahan tu byk kekurgan sbb space stage tu tak besar sgt...adui...tak puas hati tu...kalu besar lagi baru puas hati nk main guling2...hihihi...last2 berjaya jgk abis wat persembahan tu...kitaorg gi la mkn2 jap....dah abis sume,baru aku sedar yg td parang abg zack terkena kaki aku....tgk kaki aku ada kesan rupanya....tp tak sakit pun...tp time lwn tu ada rasa terkena tu...hahahha...alhamdulilah xde cedera parah yg berlaku...tu pun mmg kecuaian aku sendiri....mmg patut la kena....apepun dah ada 'kenangan' yg terpahat di kaki aku...hahahha....


Najmi,Aku,Zack & Broke@Sham

Nama keris ni aku xtau tp bentuknya sarungnya unik...

p/s : aku nk wish HApPY BIRTHDAY to MY FATHER....13 May 2009...
semoga panjang umur & murah rezeki...
walaupun dah lepas tp tetap wish jgk la....

Final Exam dah lagi beberapa hari lagi......tp aku ape cer....hmmmmmmmmm...mampu diam saje......



Tuesday, May 12, 2009

Jamuan Biro Akademik

Selepas dinner silat tu....ada jamuan biro abg den kita ni...
asalnya kitaorg plan ari jumaat...
tp memandangkan abg den kita ada interview...
so alih kepada ari ahad...
aku rasa wkt tu sesuai gak tuk wat jamuaan...xde la rushing2 sgt...
pada hari ahad pg tu aku tergesa-gesa cari projekter dr direkter dinner silat aku...sbb lepas silat pinjam biro akademik lak pinjam...so aku tolg carikan orgnya..fain & wan hafiz x kenal...
dlm tgh hari tu baru dpt....so lega la ckit...sbb xde projekter abis la event ni..kitaorg dah wat smpi 3 montaj + aktiviti mengunakan komputer, kalu xde projekter..hancussss sumenya..
so tu aset terpenting tu bg menjayakan event tu...selain ayam bbq r..hahah...
so kami budget nk bertolak lepas zohor...tp lambt la pulak...tggu abg den lama sgt...
drag masa...lari timeline...hahhaha
last2 lepas asar baru gerak...mmg dah lmbt dah time tu...so kumpulan pertama berlepas terdiri drpd komander den,komander wan hafiz,komander faain,komander aleep & aku sendiri sbg leftenan....hahahhaha..semasa on the way...byk giler cabaran..antaranya "insiden" tu..."insiden" ape....haaa yg tu kitaorg xleh bgtau....rahsia tentera.....

So, bila smpi.....setup tpt dengan lajunya....hahahah...takut2 maghrib nnt....alhamdulilah sume beres...tinggal ayam je x masak lagi.....so disebabkan masalah itu...tentatif ditukar last2 minute...tabik spring kpd faain n wan hafiz sbb dpt berfikir dgn pantas utk susun plan B....aku kat situ dpt tolg dr segi teknikal jer....tolg ckit2 jer....dlm kul 8.30 mlm...bermula la majlis jamuan biro akademik...mula dengan bacaan doa....kemudian ucapan dr abg sham...
dan etc....cabutan bertuah pun turut diadakan..malang tul aku xdpt..waaaaaaaaa......
kami tunjuk montaj pertama dulu....montaj berkenaan Usrah Umum II yg di'handle' oleh Biro akademik....n then penyampai hadiah birthday tuk lima bulan terus...tp yg lepas la...yg akan dtg...tak tau la bila....n then bila mkanan dah terhidang...ayam pun dah byk masak...so mkn la sume.....sambil2 makan kami plan "surprise" di blkg tabir...hahaha..dah mmg plan awal2 dah....ye r sume nk berpisah la katakan....sambil2 makan diselitkan dgn aktiviti...

aktiviti meneka gmbr yg sudah diedit...benda ni aku wat last minute...wkt pg ahad tu....ni sume org xtau kecuali aku n faain jer....hahaha...gmbr2 tu aku settlekan...fain just mention nama2 yg terlibat dlm aktiviti teka gmbr tu....ada jgk gmbr yg fain kasi...hahahahha....
gambar sape? haaaa tu aku ngn fain je yg tau....hahahaha....malangnya x sempat aku nk wat gmbr bdk2 biro yg lain...x cukup masa...kalu x...sume org aku tibai.....sume tu just bertujuan tuk memeriahkan majlis je...jgn la marah yer...gurau2 je...lepas ni mane tau x jmpe dah...tak leh la nk kacau2 lg....hahahaha...n lepas tu tayangan MONTAJ KE-2 lak....
montaj ni berkenaan aktiviti Biro akademik sepanjang tahun...mmg tujuan aku nk sume ahli2 biro terkenangkan kenangan2 yg lepas yg kita xkan jumpe lg benda tu.....nk kasi sume sedih...tp x sedih pun kot....just biasa2 je...takpe r..asalkan msg tu smpi.....

aktiviti2 seterusnya juga turut dijalankan....antaranya exchange hadiah....aku dpt keychain...pd mula aku tak tau sape la yg beri hadiah tu...hahahah...last2 dpt jgk tau....terima kasih la ecah...dpt hadiah ko lak...nnt aku frame hadiah tu...hahahha...
bila sume selesai...tiba la wkt surprise tu....kami ada wat slot khas tuk abg den ngn kak su...sbb diorg lepas ni meninggalkan biro akademik...so wat la montaj tuk diorg...montaj tu pun last minute wat...wkt kat ctu jgk wat...so xde la perfect sgt...so mohon maaf yekk...kami cdg nk bersajak smbil montaj dijalankan...tp pikir2 nnt org xleh nk fokus,xtau mane nk tgk...so wat la dulu perkenalan diri/biodata yg secara kasar dulu ttg mereka..n tunjuk montaj tu...
pd masa yg sama ada masalah dibhgn blkg tabir wkt tu...tp alhamdulilah kami dpt settle perkara tu.....
lastly...sume pun dah selesai....ok r overall....masing2 penat...dlm majlis jamuan tu jgk kami dikejutkan oleh berita yg dialami oleh keluarga mong...takziah aku ucapkan...moga2 mong tabah menghadapi dugaan ni...kalu aku duduk dlm situasi dia...aku xtau la ape yg aku rasa...time balik tu pun ada jgk cabarannya...mmg kecut dah wkt tu...mengucap je r...aduh..kalu x...ngn aku,fain,wan hafiz,abg din & aleep kat hospital dah wkt tu,hahahah..tp mujur Allah lindungi kami lagi....

Skang sume dah selesai...aku boleh study dah skang nie...kalu x asyik busy je....start dr week 1 SEM 3 lg...smpai la ari ahad baru ni....bila dikenang-kenang balik....wau...aku dpt tempuhi sume benda ni...mcm x caya lak...tanpa aku sedari ALLAH telah kurniakan kekuatan jasmani n rohani tuk aku tempuhi sume masalah2 / task2 yg diberi spjg SEM 3 ni...mmg aku sendiri x sedar....tp ada 1 lg cabaran besar yg akan muncul FINAL EXAM..!!! alamak...aku xbrp study lg ni...abis r...gelabah jgk ni...aduiii...seminggu je lg...ape aku nk wat ni...assignment pun ada lg...waaaaaa....

Till then,SEE YAA..(^_^)...

Monday, May 11, 2009

Malam Gayung Bersatu

Pada Hari sabtu lepas ...
aku dan ahli2 gayung yg lain telah mengadakan dinner silat Gayung yg berjudul 'Malam Gayung Bersatu' bertemakan tradisional...
kami sume mula berkumpul dihostel perempuan pd pukul 12.00...
menunggu pemandunya punya la lama....ntah kul brp kitaorg smpi ke tpt dinnernya...
kali ni tempat dinner silat di Hotel Avillion....tahun lepas dengar kata King Hotel....
smpi2 situ aku agak kejakunan sebentar....cuma cover je...hahhaha
almaklum la x penah2 aku gi hotel berbintang....biasanya resort n chalet jer....
xde la smpi hotel2 ni.....dimaklumkan tempat dinner kami di tingkat 7....
sepanjang hari tu aku asyik gelisah je...asyik pikirkan benda ni....lg2 dgn protokolnya,sape yg datangnye...dgn aktiviti yg aku sediakan dpt sambutan ke x....mcm2 persoalan duk dalam kepala aku....lgpun ni kali pertama aku handle aktiviti,sekalanya publisiti jer....
risau gak....protokol pun aku amek ckit...tolong sham....tp mlm tu sham jalankan tugas sbg event manager dengan baik r....

Bila sampai tu mula la pikir cam ne nk setup barang2 teknikal,hadiah....dan tak lupa juga 'complete'kan text emcee....hahahahah...barang2 seperti skrin n etc pihak hotel sediakan dalam kul 3....agak lmbt jgk r...lepak2 la dulu kitaorg...tp bila dah smpi sume baru la nk kelam kabut benda tu x siap lg...masalah ni pulak dtg.....mcm2.....overall aku tgk masalah misscommunication.....balik2 masalah sama je.....rehearsal lak dlm kul 6.30...ya allah mmg lmbt giler....hahahha..bajet la dlm kul 5..tp kul 5 br setup teknikal....tp wkt rehearsal...berjalan lancar je...alhamdulilah.....

wkt tepat kul 8.00....aku duduk bhgian pendaftaran lak....tunggu sape la yg datang...tunggu punya tunggu punya tunggu....alamak VIP dulu smpi..!!! ape kes??!!!....
kelam kabut kitaorg...org dtg,tp tak ramai...nk tunggu yg dtg lagi dr pihak urusetia dlm 20 org tu tak smpai2 lg nih.....aduh..sume gelabah...tp nk tak nk mulakan la dulu majlis tu.....dlm 10 minit or 15 minit...baru la tetamu smpi dlm 2+....mmg lega giler wkt tu...penuh la jgk tpt dinner tu....so aku masuk...uruskan ckit bhgn cabutan bertuah(no lucky draw)..n then duduk la ditempat makan....dengar ucapan drpd Cikgu Ismail....lepas ucapan tu ....kami mulakan jamuan makan dengan bacaan doa makan drpd saudara Nik Amin....
lepas amin...ape lg...gi kat tempat makanan la....sebat je ape yg ada....tu baru kat sebelah kanan belum sebelah kiri lagi ,sebelah depan lagi,kat blkg pun ada mknan jgk...byk giler makanan....last2...time tu pulak aku dah kenyang,aku rasa pasal makan ptg tu kot...elok2 berlapar ,prepare tuk mlm tu,tp mkn jgk la mknan yg disediakan oleh direkter kita yg baik tu....adui...tu pasal la time makan tu tetbe rasa kenyang...br cadang nk sebat sume...

time makan tu aku still pikir lagi berjalan lancarkah aktiviti nnt...kitaorg buat formal dulu baru la informal lepas tu..means buat formal dulu smpi la pemberian cenderamata kpd VIP..lepas tu baru ada aktiviti....mksdnya lepas pemberian cenderamata,ikut atas VIP la nk stay or xnk...tgk wkt tu VIP stay....so berjalan la aktiviti-aktiviti yg aku sediakan...simple je aktivitinya,Teka Gambar n Teka Lagu....sbb simple la aku risau,takut xdpt smbutan...tp mmg terkejut sbb start je gmbr satu...sume mula bagi respon...dah mula bising dah tpt tu...yg tak tahannya gmbr yg aku wat tu di zoom kan...so ada 1 gmbr ni gmbr artis,dizoomkan di hidung....hahaha...sume pakat teka hidung Najiah n Kak Ada....aku pikir "sama ker hidung diorg ngn hidung Fara Fauzana(gmbr game tu)??"..hahhahaha....jgn mara gurau je....mmg meriah time tu..cuma aku rasa ada jwpn bocor dah wkt tu..yg menjadikan benda tu kureng ckit...kalu x bgtau aku sure lebey bising...mmg tujuan buat aktiviti ni nk kasi sume org kecoh dlm tu...baru meriah...part teka lagu pulak...ok la...lain kali kena wat lebih mantop la yg...kena tau mcm2 lagu...jgn lagu baru je,lagu lama pun kena tau...tu la yg seorg insan tu ckp....

N then aku igtkan sume dah abis...lega la kan....tetbe sume tpt tu gelap....hai aku pelik...ada ape lg...aku dgn blurnya wkt tu..sbb xde la pulak inform aku pasal benda ni..."ada aktiviti lgi ke ni?"...tgk2 datang la KEK BIRTHDAY dengan alunan nyanyian SELAMAT HARI JADI...wkt tu aku blur lg..hari jadi sape ni? aku dgr performer nyanyi lagu tu sebut nama AIZAT...so dlm hati aku pikir "ooo hari jadi aizat(slh seorg komiti kitaorg"....rupa2nya diorg salah sebut nama..bkn nama Aizat...tp AIZUDDIN@MUADZAM...hahahah..la....utk aku rupanya....ni la surprise yg diorg wat kat aku....terharu ....rasa mcm penat yg aku alami sepjg SEM 3 ni hilang sumenya atas sebab surprise yg dibuat oleh mereka ni......

TErIma Kasih Kpd Sume Komiti2 Dinner Gayung yg buat surprise ni....terima kasih la KAK ADA,ABG NIK ZARIZI,NAJIAH,AZLEEN,ABG NAJMI,ABG ZACK,AMIR,SHAM N SUME KOMITI YG DATANG(xdpt nk igt sume nama)...

aku dah rasa mcm aku ada adik-beradik baru kat sini...hahahahaha

terima kasih juga kepada senior2 lain yg membantu aku dr segi briefing ttg tugas2....ape yg kena buat ape yg kena perbetulkan....jasa anda sume amat aku hargai....

Ahli2 Gayung yg datang...

Kejutan yg aku dpt.....bizzzzzzzzzzzzzz
potong kek bersama En.Sulihuddin & YDP Dato' Ismail
...VIP...
makan..
"tiket !,tiket !..xde tiket xleh masuk...anda hanya boleh masuk jamban je"
kak ada ngn event manager kita...
terima kasih tuk Kek ini...

kredit tuk sume (^_^)



Thursday, May 07, 2009

Selingan....

Aaaaaaaahhhhhhhhhh....
kepala tgh serabut ngn macam2....
lagi2 dgn final exam ni..."oi..aizuddin...buku dah tgk ke belum?"
"belum lg"..."dah tu bila lg?nk tunggu buku berkarat ke?"..."ha'ah ye..nk tggu smpi ketas jd kuning,pastu buat rebus n hadam terus dlm perut"...."oooo...menjawab...org ckp, menjawab..nk kena ni"

****dialog rekaan semata-mata berdasarkan pengalaman....heheheh

ntah la ape aku nk tulis aku pun xtau...serabut smcm je...
.....
haaa...
baca je la cerita2 kat bwh ni...

utk release ckit keserabutan tu...

Ayam & lembu
Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!
Lembu : Kenapa kau kata macam tu?
Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!
Lembu : Hah! Buat apa pulak?
Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku,macamana aku nak dapat anak!
Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?
Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada.Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernahpanggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)

***********************************************************************************************

Sam & Dol
SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

------------------------------------------------------

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit

------------------------------------------------------

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!

------------------------------------------------------

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

------------------------------------------------------

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL:Kan aku kata, sebab gula dah habislah

------------------------------------------------------

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api rumah aku dah kena potong!

------------------------------------------------------

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

------------------------------------------------------

SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

------------------------------------------------------

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau,jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"

***************************************************************************************

Semasa pemerintahan Jepun

Wan:Ibu!!Wan nak kencing!!!
Ibu:SSHHHHHHH....jgn cakap nak kencing,nanti orang jepun datang skodeng kita nak!!....cakap nak 'nyanyi' ya...
Wan:Baik ibu......

Suatu malam di rumah nenek Wan.......
Wan:nenek!!!!Wan nak 'nyanyi'.....
Nenek:Mari cu...nyanyi kat telinga nenek ya....nyanyi pelan2...
Wan:baik nek..hehehehehehe

****************************************************************************************

Kisahnya bermula begini, adalah seorang budak tu nama dia zul...satu ari tu dia ikut bapak dia pegi kedai, pastu time bapak dia nak bayar dah, dia amek aiskrim(teringin) pastu bapak dia berdehem ngan jeling dia...dia takut so dia letak la balik..coz dia faham bapak dia tak bagi..Nak di jadikan citer satu ari tu dia gi solat zohor ngan ayah dia kat masjid..kebetulan dpat tempat belakang imam..pastu time tengah rukuk tu dia nampak kain tok imam tersepit kat celah punggung..so, zul ni ngan baik hati tarik la kain tu..pastu tetibe ayah dia berdehem. Apalagi kerana takut dia pon trus masukkan balik kain tuk imam ke tempat asal..Tuk imam terkejut lantas menjerit lalu batal la solat zohor pada hari tu..bertuah punya zul..huhu

*****************************************************************************************

tu la selingan yg aku rasa boleh la mereleasekan tension ckit.....till then see yaa....

Monday, May 04, 2009

Pada 3 Mei...Promote Konvensyen Berakhirnya Agenda Zionis


Yaaa...
selepas birthday aku hari sabtu tu (hari yg sgt penat...smpi x larat nk bangun)
Saya dan sahabat2 yg lain pergi ke DP n MP...
utk menyebarkan risalah or flyer tentang flyer ni...
agak letih jgk la dari tgh hari sampai la petang...
berjalan satu bandar melaka tu....
mcm2 jmpe...sampaikan "org besar" pun kami jmpe...
"ni nnt boleh bukak cawangan ni"...dialog yg kami xleh lupa...
hahhaha(yg pegi je la yg paham)

satu pengalaman yg menarik jugak bagi aku...

perjalanan kami bermula

tugas sudah pun bermula

ape lagi tu acap....gerak!!!
pencuri motorsikal ke ni??x la...duk buat ape kat tepi longkang tu....aku pikir lain ni...hahhahah gurau je
ni seorg lagi org disyaki....tp just letak risalah je la..
hai...cifi....tgh tgk line clear ke ?
abg hamdan tgh bagi penerangan pasal event tersebut...
acap lak ngn sempoi je bg...smart r acap...aku pun x berani lg nk ckp2 depan org ni
dpt letak kat keta pun jadi lah....
buat perjumpaan semula....di satu checkpoint yg telah ditetapkann
ape pula agenda kita yee??
so...kita dah dpt rancangannya...sooooo...

gerAkkk..!!!
kat atas....
acap n fain
wkt tu ni kami sesat kat atas...so bergmbr kejap..hahah
















Permandangan Dari Atas...















ada sinar pemimpin ke???2 org kat tgh tu je yg nmpk..kami 4 org stil xde lg...hahaha
rehat..mkn cendol lu...kat sini r kami jmpe "org tu"..hihihi
"kami dr jabatan agama islam melaka,so..kami nk promote je..jgn gelabah"
destinasi seterusnya...masjid...
seragam je sume....
berehat seketika...angin kuat mcm vaccume rumah aku
abg wan najmuddin n abg aizam


begitu la gelagat2 kami di sana....alhamdulilah...byk jgk yg dapat kami sebarkan...moga2 dpt sambutan la program tersebut...
overall satu pengalaman yg best...smbil bertugas smbil makan angin jgk..hihihi...
till then...SEE yAA..!!

p/s: minggu ni pun dpt duk bilik kejap je....berjalan lagi....ape nk jadi..ape nk jadi...assigment bertimbun-timbun lagi...ape nk jadiiiiiii.....

pp/s : sy dgr cerita yg org yg jatuh hostel dr tingkat 2 tu x mati lg...ada yg kata dah meninggal....so sy dah pening dah ni...apepn kalu benar dia meninggal..tumpang bersedih ckit la...kalu x meninggal lagi....mcm mane la muka nya(alhamdulilah)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...