Friday, October 28, 2011

Cikgu & Nama murid panjang...

Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”.

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.


Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…”.

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”

Cikgu Ajoi :@$%&#^%

Thursday, October 27, 2011

Cikgu Ramli Dan Anak Murid Mat

PART I

Cikgu Nasyor sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Cikgu Nasyor akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. Tiba di satu bahagian, dimana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu Nasyor asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya.. Lalu Cikgu Nasyor menyergah muridnya yang bernama Mat.

Cikgu Nasyor: "Woiiii Mat, apa sebab kau berhenti ni hah"
Mat : "Oh Cikgu Nasyor, basikal saya tengah turun bukit Cikgu, sebab tu saya berhenti.Takkan nak kayuh jugak."


PART II

Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Cikgu Nasyor telah bertanya kpd murid²nya.
Cikgu : Siapa nak masuk/pergi syurga?
Semua murid mengangkat tangan kecuali Mat lalu Cikgu Nasyor pun bertanya,
Cikgu : Mat, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?
Mat : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah..jangan pergi mana-mana.


PART III

Cikgu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...
Cikgu : Mat, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?
Mat : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek di dapur.
Cikgu : Mana tepungnya??
Man : Tepung kan ke dalam kek tu.... Cikgu nie tak sekolah ke hape??


PART V

Cikgu Nasyor : Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe : Untuk mencari makanan, cikgu
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Mat pula. Apakah tugas daun pisang?
Mat :untuk membungkus nasi lemak, cikgu...
Cikgu Nasyor : uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..



mcm2 anak murid bertuah ni...
Sumber

Wednesday, October 26, 2011

Explore BearHill

Salam...

first of all....
Happy Deepavali to all Hindus...

hurm...
ari ni cuti kan..
ape yg aku wat ari ni..
xde ape sgt...
just naik bukit beruang je...
tapi kali ni berpeluang tuk extent drpd daki bukit beruang kepada explore/jungle trekking bukit beruang...
aku tak sangka lak ada jalan lain selain jalan tar yg di sediakan kat bukit tu..
kami (aku,mubarak,nik) sedar menda tu bila kami kat puncak bkt n perasan ada beberapa org cina lalu satu tpt  yg terperosok sikit...ye r setakat yg kami tau,menara pemancar TM tu je la paling tinggi n xde jln lain dh..
tgk2 ada jln lain rupanya...
kami pun decide tuk explore sendiri...
rupanya mmg ada trek tuk motorcross or basikal extreme nyer..
kami lalu r,nk tau mana tembusnya...
menarik...jalan2 dia mencabar gak...
bila fikir balik, "boleh ke basikal bmx tu lalu sini?"
mcm ssh sgt n yg penting leh survive ke pembonceng tu..aku rasa cam x je...

kami teruskan je la berjalan...mmg mcm jungle trekking r...
cuma x penat la...biasa2 je...
last2 kami jumpa gak jalan kuar...
sedar2 kami kat Muzaffar Height....huhuhu..
sesape yg duk Melaka tau r mana ni...
jauh gak drpd MMU...blkg jgk r...
kami pun try lg explore taman tu...
luas gak....jauh gak berjalan nk boleh ke jumpa lorong masuk ke Taman tu...
(taman tu betul2 dekat ngn IPK Ayer Keroh)..
last kali terjumpa r 1 jln mati..n kami decide nk patah balik ke bkt beruang...dh jauh giler wkt tu...
ada r pak cik duk situ tegur kami..
kebetulan dia tgh siram2 pokok...tyer kami drpd mana...
bercerita la kejap kat kami...
tgk2 dia bgtau ada 1 lagi trek org ada guna...
diorg tunjuk la kat kami...terkejut gak kami...
drpd Muzaffar Height tu bleh terus tembus ke Taman Dahlia blkg MMU...
tp kena tempuh semak samun sikit r trek tu...
kami pun decide r gi explore walaupun diberitahu oleh pakcik tu ada byk anjing kat situ..
suruh prepare kayu awal2...sbb selalu nya bdk2 basikal extreme or motor je yg lalu...
kami redah je...xde prepare ape2 dah...
kalu anjing kejar kami kasi je kaki kami ni kena gigit...hahaha
xlarat nk lari dah...bleh kata letih gak r...

disebabkan keta kami parking kat kaki bukit beruang....
terpaksa r kami jalan drpd Dahlia ke kaki bukit tu semula...
ngn jauhnya,panjat pagar MMU nyer...haha..
berliku2 jalan yg kami tempuhi...haha...
ape2 pun kami pekena sarapan mantap kat 1 kedai roti canai ni...
so perjalanan kami puas2 hati...best...rugi r bdk2 silat lain xikut...
tp untung gak korg xikut...takut2 tak larat je korg...
kami ber-3 xkisah pun...sbb menda ni seronok !!
haha...


Dikesempatan ni gak ni ucapankan SELAMAT HARI LAHIR kepada one of silat gayong's member...
NURUS SAADATUL ABADIYAH....yg ke teeettt....hahaha...kami adakan surprise celebration smlm...lepas meeting prog...makin tua dah ko...bawak cepat2 r kawin,beranak pinak,rupa dah ada,mcm2 dah ada...cukup dah tu...,semua tunggu ni...haha...bertungkus lumus nk cari kek feveret ko kalu ko nk tau r...hahaha...ke hulur ke hilir,ikutkan nk cari lg,tp disebabkan bdk lain ada kelas,xleh r kan...nk describe ke pasal ko kat sini...hurmmm...xpyh r...makin byk la aku kenakan ko nnt...ala,ko bukan baca pun blog aku ni....so xkisah pun aku nk bahan ko kat sini,xpe2 wat masa ni xde idea lg..huhu


Ok la sampai sini je aku nk membebel....haaaa...x bergerak lg FYP aku ni..target ari ni nk wat...nmpk gaya cam byk rehat je...TILL THEN,SEE YAA

Sunday, October 23, 2011

Real Steel

Salam...


Haaa...nak bercerita pasal movie ni lak....
huhu....satu lagi cerita yg berbaloi utk anda semua tgk...
aku tgk citer ni ari jumaat....
disebabkan cerita ni dpt review drpd ramai org..
dan kebykannya ckp best sgt...
terpanggil tuk aku tgk...
dan aku tak sangka citer ni mmg best !!

betul kata seorg reviewer movie ....
this movie is beyond the trailer..
aku igt lagi time aku tgk trailer citer ni time tgk citer Johny English Reborn...
setakat...woo citer robot...n expectation aku n member aku wkt tu biasa je...
mcm movie robot yg lain...kami lebih tertarik ngn Three Musketeers...
sangkaan aku meleset....citer ni mmg best...
boleh kata dia adalah gabungan semua unsur...
action,sci-fi,family,love....plot citer pun ok...x kucar kacir...
anda rasa cam leh ikut je flow citer ni...

citer ni lebih kpd nilai kekeluargaan...
basically si ayah tak menghiraukan apa2 melainkan
keghairahan dia ngn dunia boxing underground...
tp kali ni mengunakan robot sbg medium...
sbb lebih ganas dan boleh wat lebih drpd manusia mampu...
di pertengahan hidup si ayah ni...dtg si anak dlm hidup dia..
pasal hak penjagaan r...si kakak kepada mak bdk ni nk amek dia...
tp setelah deal,si ayah jaga dulu tuk summer...lepas tu baru bg kat kakak ipar dia..sume pun pasal duit...
so sepjg tu r mcm2 citer menarik ditonjolkan...
bila tgk ni aku teringat citer Ben 10...maybe ada yg xfollow citer kartun ni...
tp aku follow...lebih kurg ckit...cuma medium je lain...Ben 10 ni alien,Real Steel ni robot...

tapi ape yg menariknya adalah pengakhiran story ni...
dia ada wat turn over ckit...
nk wat lain drpd yg lain..
dan aku pun x expect ending Liga robot tu mcm tu...
biasanya Hero menangkan...tp ni lain sikit...
tp nilai yg dibawa kat situ..bg aku bagus gak...
msg kemenangan yg dlm citer ni iras2 msg salah satu episod dlm manga Naruto...


Apepun citer ni mmg berbaloi r tgk...BEST !! salah satu citer aku tunggu BlueRay...cepat2 r kuar ek...huhu

Friday, October 21, 2011

Baca,Delta Sem 2



Salam...

terasa lama dh aku tak update blog ni...
mmg sengaja sebenarnya nk tangguh....pasal malas punyer pasal...
sekarang cuti pun dah abis....
apa yg aku buat cuti2 ni...haha...xde ape..
azam tuk try membaca r sikit...
aku agak lemah nk membaca2 ni...
tengok buku tebal je...hah! letak tepi lu....buat menda lain lu...
cam tu ler..
so try la kan...
memandangkan mood tgh ada 2 minggu lepas..dan kebetulan lak
bulan Oktober ni bulan membacakan...haha! *ye la tu...
so buku ape yg aku dh baca??

buku ni mengisahkan tentang bagaimana muaalaf masuk Islam...kebykan yg dicerita dalam ni org2 yg terkenal...diceritakan bagaimana mereka dpt hidayah,ape yg diorg rasa setelah msuk Islam...apa cabaran2 yg diaorg terpaksa tempuh, apa peristiwa atau asbab yg menyebabkan mereka cenderung tuk mengenal Islam..digalakan anda semua baca buku ni...byk manfaat dia...thx to empunya buku sbb kasi pinjam...hehe..sumber gambar

haaaa...buku ni aku try baca gak...try la try...pasal buku ni tebal...haha..tp sbb tajuk dia interesting,tu yg gagahkan diri gak nk baca...walaupun xbyk mane pun aku baca...tp baca r gak sikit2...huhu...lg2 ni BI,lagi la semangat tu tak brp nk ada..ape2 pun buku ni memenuhi kehendak aku...simple n compact with info...takde la ayat dia pjg lebar sgt...kecuali part2 yg kritikal....


Buku ni x ditinggalkan gak...wahaha...ni wajib 1 bulan mesti kena baca...walaupun dh baca on9...haha

aik?? buku ni pun nk khatam?? haha...A B C kowt...nk mengenal huruf balik ke?? haha..ni tuk fyp aku...huhu...ada sejarah time aku beli buku ni...amoi amoi...haha 


Ni pun sama...fyp purposes...huhu...

hurm...selesai part tu...skrg ni pasal Sem baru lak...huhu...
cam ne ngn result korg?? naik or turun or lulus???
ape2 pun bersyukur la ngn ape yg dpt...
pada yg kena supp,gud luck la....pada yg menurun tu bab kata omputih
there always be a next time...*ntah ye ntah tidak aku ckp ni...
pada yg meningkat...alhamdulilah...

sekarang ni,dah seminggu kelas...
wat masa ni ok la...cuma takut tak terbwk je...
bila pikir2 balik,akan affect result aku nnt...
so nk tak nak aku kena rajin sikit sem ni,
sume menda aku kena cuci tgn dh skang ni...
tapi kan....huaaa sedih...pasal xleh nk cuci tgn sgt...adoi...
ibarat bleh cuci tgn tp xleh sabun sekali...haha...ada gak saki baki tu...duhh...
huhu...harap2 bleh catch up nnt...
dalam byk2 tahun aku kat MMU..
sem kali ni adalah paling mencabar aku...aku rasa r...ramal je...xtau r cam ne lg..

dah r,nk membebel pjg,lappy ada prob...tiba2 je jd slow...nk update pun ssh...hurm...TILL THEN,SEE YAA...

hurm...setelah 2 minggu cuti...miru ni masih setia lg di rumah Melawis 6 ni...aku expect dia akan balik tpt asal dia...tp sesampai aku dirumah...dia dh cam keta aku...n nak minta makanan...bermanja2...haha..senyum je la aku...ko dh cam segala2nya...dh jd makin alert...pantang kami ni kuar je...dia mesti bangun n gi kat org tu..nk mintak mknn...event td aku nk pakai seluar pun dia dh tau aku nk kuar...aduh...sgt cerdik dan pd masa yg sama malas!! ish2...

Yang paling aku tertarik sekali kucing ni...dulu punyer la takut nk dtg dekat...tp skrg,dh pandai bersuara...dh pandai nk mintak makanan....kalu dulu curi2 mknan miru...skrg,sejak aku bg dia jgk sikit..dh pandai mintak...dn dia pun dh duduk kat Melawis skng..tp tak berani dekat ngn kami..just berlegar2 kat dpn umah...selalu nyer xde...ni skang dh tido sini dh..haha..tp part aku suka kucing ni bila dia menyorok drpd kami...time dia intai tu r comel !! kuar kepala slow2 kat celah2 mane2 r...kalu letak mknan,kena letak dulu...tunggu kami dh setapak langkah kebelakang,baru la dia dtg mkn,kami dtg dekat dia lari...pastu dtg balik...terus lekat nama kucing penakut..harap je jantan...










Wednesday, October 19, 2011

10 Fakta tentang Otak

http://2.bp.blogspot.com/_lxanvSQyQkA/TNoyS95il9I/AAAAAAAAADI/jtf95if5kHg/s1600/otak.jpg
  1. Untuk menyamai kemampuan otak, kita harus membuat komputer yang besarnya sehingga 5 kali ukuran padang bolasepak, sedangkan otak kita mampu melakukan fungsi luar biasanya hanya dengan tenaga elektrik 23 watt.
  2. Semua emosi/perasaan kita, adalah dihasilkan oleh otak kita. Tepatnya di sebuah bahagian yang disebut dengan Amygdala.
  3. Setiap hari ada sekitar 85,000 neuron yang hilang dari otak kita. Terutama neuron-neuron yang tidak pernah kita guna.
  4. Besar otak seseorang tidak menentukan kepandaiannya. Seseorang disebut pandai bergantung dari seberapa banyak SAMBUNGAN (connection) yang terjadi antara neuron.
  5. Jika otak tidak dapat oksigen selama 5-10 minit, otak akan mengalami kerosakan teruk.
  6. Otak TIDAK boleh membezakan antara kenyataan dan imaginasi. Imaginasi kita selalu dianggap kejadian yang betul oleh otak kita. Inilah asas ilmiah dari pentingnya melakukan visual positif.
  7. Sesuatu yang bersifat sangat emosional akan jauh lebih kuat terakam dalam memori otak kita
  8. Informasi boleh diproses oleh otak kita secepat 120 meter/saat. Begitu cepatnya sehingga kita tidak menyedari prosesnya
  9. Alkohol boleh melemahkan hubungan antara neuron yang membuat kemampuan berpikir dan memori kita menjadi lemah.
  10. Otak tidak memiliki sensor rasa sakit, sehingga otak tidak boleh merasakan sakit.

Saturday, October 15, 2011

Cara Mengetahui Handphone anda Original atau tidak

Okay ikut langkah langkah seperti di bawah nih :
  1. Taip *#06#
  2. Akan keluar IMEI ( International Mobile Equipment Identity)
  3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473
  4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******
untuk semak sama ada phone korang ori atau tidak, check kod di bawah:-
  • 02 or 20 : dari China = LOW QUALITY

  • 08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY

  • 01 or 10: dari Finland = VERY GOOD

  • 00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY

  • 13 : dari azerbaijan = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH 
 
sumber

Wednesday, October 12, 2011

9999

Salam...

hurm...
berpeluang untuk update jugak kali ni...
dah seminggu cuti...berbaki lebih kurg 5 or 6 hari je lagi cuti sem aku...
malang tul,xberpeluang langsung tuk jumpa member2...
kita cuti,diorg baru start sem kan...
hurm...bosan r mcm ni je gayanyer...
takpe la,nak wat cam ne kan..
hurm...sabtu ahad baru ni aku balik ke kampung...
ni la tujuan aku balik cuti ni...haha...
jadi driver tuk ayah aku...
kebetulan pulak kg tu ada renovate sikit,so nk balik n tgk2 keadaan kat situ..
sambil tu ambil kesempatan amek nenek gi mengurut...
biasa r,bila sampai tua ni sakit lutut tu semua org dpt...
cuma nenek aku ni kritikal ckit...sampai xbleh jalan...boleh mengesot je...
so aku n ayah aku hantar dia ke umah sepupu ayah aku...sbb umah tukang urut tu dekat ngn umah sepupu ayah aku tu...merasa la aku jd driver tuk atuk n nenek aku ni..huhu..teruja diorg tgk cucu dia bleh bwk keta...dulu duk marah aku main or buat bising kat umah kg tu...skang dh bwk keta dh...

ape yg menarik bg aku bila sementara tunggu tukang urut tu smpi ke umah pak sepupu aku ni,diorg borak2 kat kwsn dapur...dpt aku rasa suasana org2 tua ni berborak...kebetulan lak rupanya jiran2 kat situ sume waris(saudara2 aku gak..sume mak/pak sepupu aku...)..sume dtg ke umah tu bila nmpk keta xkenal dtg n tgk mak sedara & pak sedara diorg smpi(nenek & atuk aku r tu) kira cam jd port berkumpul r...byk yg aku dgr drpd citer2 diorg ni...maklum la sume lingkungan 60 - 80-an...ape yg aku nmpk dlm style perbualan diorg,diorg x igt nama,tp igt anak sape n ape hubungan persaudaraan antara anak tu ngn anak ni...huuu...mmg kuat ingatan diorg...mcm2 r diorg citer...kenyang duk situ,sambil2 mengeteh la katakan...
tp aku bleh conclude ape topik2 yg diorg story mory ni...diorg berharap sgt ngn kasih syg anak kpd diorg...kalu bleh byk la...tp sikit pun jadi la...diorg nk anak diorg kasih mcm mana diorg kasih kan kat kita...tp hakikatnya anak2 ngn dunia mereka masing2...ngn keluarga baru mrk masing2...tak lyn dh mak bpk mrk ni....tu yg byk terjadi...menda ni boleh terjadi pada anda & jugak aku....so sentiasa igt2 la kpd mrk yg membesarkan kita tanpa meminta dibalas 1 sen pun malah kasi lg duit kalu kita xde duit...

selesai hal2 kat kg....balik ke Temerloh ler...ape lg,misi seterusnya la tuk aku....servis miss viva ku la...dh cukup mileages dah...huhuhu...10 000 km...dh siap mandi2 kan dia setelah penat berjalan jauh kan...gi la ke perodua service centre...tukar la ape2 yg patut...huhu...kembali baru tuk sementara....huhu!

sambil2 drive dari Kota Bharu ke Temerloh,sempat lagi snap...haha..nice number

yeaahhh...10k suda...excited lebih r ko ni...haha..menda biasa je pun

ok la...tu je pun nk update...duk umah duk makan je la memanjang...hajat nk menaikkan berat badan ni..tp nmpk gaya,makan byk mane pun sama je...mkn byk,kuar pun byk...wahaha...so jadinya sama je...esok nk servis tayar lak...hurmm...TILL THEN,SEE YAA...

Wednesday, October 05, 2011

5 Pulau Tercantik Di Malaysia

Pulau Sipadan
Pulau yang terletak berhampiran bandar Sampoerna, Sabah ini adalah antara pulau terindah di dunia dan popular dengan aktiviti selaman skuba. Mengikut keputusan undian umum yang dikeluarkan oleh New 7 Wonders of Nature votes commitee, Pulau Sipadan telah tersenarai antara 77 bentuk muka bumi yang ajaib dan terbaik dunia pada tahun 2009…..

Pulau Tioman
Pulau Tioman yang berada di bawah pentadbiran negeri Pahang ini terletak di antara sempadan Pahang dan Johor. Pulau ini pernah tersenarai sebagai 10 pulau tercantik di dunia dan kewujudannya kini sedang dipertahankan sebagai antara syurga aktiviti selaman skuba dan gaya hidup pulau yang menyeronokkan.

Pulau Langkawi
Pulau bebas cukai yang terletak di negeri Kedah ini terkenal dengan mitos dan lagenda seperti Pulau Dayang Bunting, Mahsuri, Puteri Dayang Sari, Telaga Tujuh dsb. Langkawi yang mempunyai taman geologi berusia jutaan tahun kini dikenali sebagai Langkawi Geopark.
Foto: Edzone

Pulau Redang
Pulau Redang adalah pulau yang terbesar dan yang tercantik di pantai timur Malaysia. Pulau yang terletak di Terengganu ini mempunyai sejarah tersendiri semasa Perang Dunia kedua di mana dua buah bangkai kapal iaitu H.M.S Putera Wales dan H.M.S Repulse ditenggelamkan di perairan pulau ini.

Pulau Perhentian
Pulau Perhentian yang juga terletak di Terengganu antara pulau yang popular di kalangan pelancong tempatan dan luar negara. Pulau ini sering menjadi tumpuan penyu hijau dan Hawksbill untuk bertelur.

Sunday, October 02, 2011

Johnny English Reborn

Salam...


baru je selesai gi tgk wayang td...
nak release tension la katakan...
so berdasarkan tajuk diatas...(mcm surat kiriman rasmi la...)
aku tgk movie ni..
sgt2 kepingin nk tgk citer ni...
ni sume gara2 aku tgk Johnny English I...
tgk Blueray nyer...gelak sakan aku tgk citer no 1...
so no.2 ni mesti la tak nk lepaskan...nk tau ok ke tak...

terbukti..citer ni super duper heavy duty best !!!
lawak dowh...mmg tak berhenti gelak r drpd start je movie smpi la abis...
serius best...aku nk tunggu Blueray kuar nnt...nak download...
Penangan Rowan Atkinson(Mr.Bean nama popularnya) masih hebat lg...masih lawak lg..
muka dia mmg innocent r wa ckp lu....


ok,summary la sikit ek pasal citer ni...
citer ni mengisahkan agent Johnny English ni kena jlnkan misi 
kena stopkan international assassins sebelum mereka eliminate a PM2 kat dunia ni and akibatkn global chaos..
so ada la dalang2 yg jlnkan misi tu...agent perisik gak...kira cam musuh dalam selimut r...sorg dlm CIA,sorg dlm KGB & sorg dlm agent English tu berkerja : MI7...

kalau nk dibandingkan antara James Bond ngn Johnny English ni..mana agent yg nmpk paling cool...seriusly Johnny English nmpk lagi cool !!...rileks je...xgelabah pun..haha..n lawak la yg pastinya....


suka sgt citer ni...dpt gak tgk citer ni...setelah 3 minggu aku sabar nk tgk sbb ada final exam punyer pasal...thx r Shai sbb temankan aku...merata kot aku cari teman nk tgk...sume ada hal masing2..hampa aku sekejap..haha...maklum r,cuti sem MMU skang ni..sume balik dh ari ahad ni...huhu...
apepun citer ni mmg TERBAIK r !!!!!!!
Best best best !!!

Adventure begin

Salam...

Ari sabtu tanggal 1/10/2011...
berakhir sudah Sem 1 aku tuk Delta ni...
paper Database Security melabuhkan tirai sem aku kali ni...
alhamdulilah....Paper ni ok ckit berbanding 2 paper sebelum ni (System Analysis & Network Management system)

aku letakkan harapan tinggi sikit kat paper ni...harap sgt paper ni boleh backup 2 paper aku sblm ni...tu pun kalu ada rezeki la...memandangkan coursework subjek ni pun memberangsangkan...kali pertama dlm sejarah dpt markah cam tu...hampir lulus sblm masuk exam...syukur sgt2...

Kali ni tempat study aku di library...huhu...setelah 1 tahun lebih tak masuk library,2 minggu lps ni la tpt aku selalu jenguk...nk usha2 la katakan..haha..bukan sahaja kat libry MMU tp kat libry Negeri pun aku tibai...nk try suasana2 berbeza la katakan...tiap2 sem aku tukar tpt study...nk merasa sume...akan dtg aku target pantai lak !! haha...study tepi pantai...boleh ke?? aku rasa note sume hanyut ke laut jwbnyer...

Setelah abis exam aku wat ape?? xde ape...ni la kali pertama aku xtau nk wat ape lepas Final...
selalunya ada je rancangan nk ke mana or nk kena wat kerja ape2...tp kali ni xde ape...boring...baru 2 3 jam kat umah..dh bosan...maybe ahad r baru ada perancangan..huhu...

Nak melancong??? huhu...dh dgr khabar yg elaun masuk lambat sem depan...maybe akhir bulan..so berjaga-jaga la kami...dh kering skang ni..nk tunggu akhir bulan...huuuu..mana nk cekau duit pun xtau...1 cara je...duk umah hometown je !! tu je cara nk save duit...hahaha..tambah2 dh ada benda aku kena sara sendiri...mmg makan byk duit la(minyak je pun)...hai la miss viva...kamu ni dh watkan aku overbudget tau x...syg punyer pasal...xpe la...balik hometown ni dh ada dlm kepala otak ni nk tmbh aksesori tuk ko ni..haha..tgk dulu cam ne...

tp aku xleh rileks sgt r, pasal pengembaraan baru nk bermula !! (mcm tajuk movie upin ipin or iklan aiskrem padlepop lak)...menakutkan....mmg konpem FYP II + 5 subjek major & core....asalnya was2 lg...tp dh jumpa sendiri ngn Deputy Dean a.k.a supervisor fyp aku tuk mintak pandangan time study week dulu..."it depends on urself,how can i give advise to u....it depend on u"...jwpn dia dgn pantas...belum sempat aku tunjuk study plan or ape2...soalan pun xdan nk abis terus bg jwpn gitu...huhu... kecewa 3 saat tau x...igtkan dpt la kata2 perangsang ke ape ke...nak ajak berborak ke...hadui =.=" org sibuk..nk wat cam ne kan...
tyer dia pasal kalu final year appeal subjek tuk sem 3 nnt konpem dpt ke?? sbb penah dgr drpd kwn,kalu final year konpem dpt subjek appeal tu...jwb Dr.Lau "no,better u jgn drop nnt extend"...tu yg nekad aku amek sume tu...sbb part2 approve appeal subject ni dia la...so kalu org kuat ckp camtu...ada sape leh lwn ke?? haha...

ok la...dah pagi...lama duk melayan "bdk" seorg td...lama ke main boraknya...hadui la...abis idea nk update blog terbantut....nnt update lg...TILL THEN SEE YAA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...