Saturday, October 31, 2009

Gayong Gathering at MIBC

Salam

pagi tadi Silat Gayong buat mcm aktiviti utk permulaan SEM.....
just nk kasi bebudak ni rileks....enjoy sesame ahli.....
asalnya ni plan last minutes jgk la....tapi alhamdulilah...
sepanjang aktiviti ni smooth jer....tanpa ape2 masalah....syukur....
teringat kata2 senior aku ni...."kita wat je keje semampu boleh,walaupun last minute....jangan kita just merengek je..kerja tak jalan...kalu boleh kita dpt jadi mcm bila kasi kerja last minute pun dpt buat ngn smooth...tu mmg org pro r.. tapi jangan selalu last minute la...hahaha"

best la game tadi...actually sehari sebelum aku,vice pres & S/U aku gi ke MIBC(Melaka International Bowling Centre) tuk booking tempat kat situ....duk merepek2 kat situ...abg tu kasi diskaun...best giler....tp sebelum nak dapat diskaun tu kitaorg duk bincang byk kali jgk r nk tukar bentuk game....brp kali tukar...last2 stick pada asal...ada 5 group n dalam 1 group 3 org.....dan paling aku igt kata2 abg tu "korang jangan buat macam2 JURUS kat lane aku,nanti tak pasal2 rosak lane aku"gurau dia.....tau lak dia pasal jurus2 ni..hahaha

Kami pergi ngn 3 Kereta...dan sume sekali 15 org ahli yg dapat pergi....alhamdulilah kumpul kul 10..10.15 pergi n sampai sana tunggu diorg bersihkan lane dulu...kebetulan lak pada masa tuk FIST MMU ada wat tournament bowling jgk....terjumpa la lecturer(Mr Suryanata) aku SEM 1 duk main bowling, staff2 Lab kat FIST pun ada....ramai jgk geng2 diorg..mmg kebetulan...Game start kul 11.00...kumpulan2nya ialah...

Team 1(Nurul Ain,Najiah,Sham)
Team 2(Aizuddin,Chu,Azu)
Team 3(Daniel,Nik Zarizi,FarAhin)
Team 4(Rahim,Rijal,Shy)
Team 5(Tashya,Wanie,Amir)

Tahniah kepada best player kita SHY...walaupun first time main...tapi dapat no 1...
Tahniah jugak kat Best Group TEAM 4...

hahaha..aku?? dapat tempat ke brp?? rahsia...tp ckit lagi nk kejap Group yg menang ni...hish....takpe2 lain kali kita wat lagi jika diizinkan Allah.....

masing-masing tgh check tempat ..."lane mane aku ni?"kata chu...haha"lane ko kat sana r"kata Daniel

Set up Bola....mane satu bola nk pilih...hmmmmm

Baling Abg Nik kita dengan bersahaja..
Farahin ingin memulakan balingan...
ape yg si Rahim tunjuk kat Rijal tu?? lupa nak amek gambar Rijal....kamu main agak lucu sihhhh...macam2 style dapat dilihati...
Amir membuat balingan dengan Macho sekali..hahaha

Skor group kami tuk last game...first game lupa nk snap...wah3...

Semua ada ke ni?

wah2..happy semacam jer....si Amir n Daniel takde....? mane diorg??

p/s: seronok tgk sume happy....maybe ni program last tuk aku...hahaha....aku rasa dah tiba masa tuk aku berehat kejap r....masih dalam Dilemma~~~byk benda nak kena settlekan...baik tuk diri sendiri dan jugak masa depan....TILL THEN, SEE YAA

Tuesday, October 27, 2009

Permulaan SEM II..

Salam....

skang dah masuk SEM 2....
wah2....duk pusing2 kepala tgk2 dah masuk SEM 2 dah...
kali ni amek 3 subjek lak...harap2 dapat fokus r...
tp apekan daya...sehari sebelum start kelas dah ada meeting n diketahui ada masalah...
perghh..belum ape2 lagi dah kena pikir tu pikir ni..tp serah kpd member cina aku je r(direkter program)...aku pikir rancangan aku tuk SEM 2 ni lak....ape yg aku nk wat tuk Silat dan jugak pelajaran aku terutamanya....

result nk kuar x lama lagi...gerun seyh....takut...tak sanggup nk tgk result...harap2 ape yg bro taufiq(pak arab) betul la....td jumpe dia n dia ckp aku akan dpt 4.00(aku anggap gurau jer tu..x pernah dpt nyer)..sbb time final dulu selalu study ngn dia jgk r...dia study kat masjid aku pun kat situ....

skang 2 kelas dah masuk...Discrete Structure & Malaysian Studies....Discrete ni mcm pening2 gak...tapi basically sama n sejibon ngn Digital System jer...utk mula2 la....utk Malaysian Studies, hurmmm ok la....dah buat group....adui...MIRA...sanggup ko menyeksa batin ku...hahaha...yg ko cari sume pompuan n aku seorg laki apesal.....dah gaya womenizer lak aku ni...nk dtg meeting akan dtg pun segan nnt....x kisah la...bkn selalu bergroup ngn sume pompuan kan..(padahal sokmo x penah miss..)hahaha...nk wat camne...golongan sikit la katakan...hahahaha,,,,layanzzzz...

xkisah la...asalkan sume assignment sume buat.....

TILL THEN, SEE YAA..

p/s: btw..nk wish dalam blog ni...HAPPY BIRHTDAY kat Rabiatul Adawiyah a.k.a Kak Ada....
moga2 dirahmati n bahagia ngn org tersayang disekeliling....

Wednesday, October 21, 2009

Pendekar Se-abad 5 di UM

Salam....
untuk mengotakan kata-kata pada entry lepas...
kali ni aku upload gambar2 yg aku ada pada program silat yang lepas....
Tournament di UM..(Pendekar Se Abad-5)...
Kami hanya dapat membawa balik 1 Gangsa je..huhuhu...
yg lain terkandas di dalam gelanggang...hebat ko Chu dapat Gangsa,baru masuk je tu dh dpt gangsa...wawawa...
takpe2...next time kita cuba lagi yek...malas nk tulis byk...tgk gmbar di bwh...

EVENT :KEJOHANAN PENCAK SILAT PENDEKAR SE-ABAD 5
TEMPAT : UNIVERSITI MALAYA
TARIKH : 9-13 OCTOBER 2009


ni sume pendekar2 warisan akan datang...Insya Allah[sesi bergambar]


Perlawanan pertama utk kami..Abg Zack vs Uitm Perlis...

bebdk ni amek masa utk training kat belakang stage...tu la xnk training awal2 sgt...hahaha



Perlawana Leen Vs sape ntah....


"Jatuhan Sah!!" jerit wasit dalam hati...[padahal wat bahasa isyarat je]

Perlawanan Amir...mmg lawak la wkt ni...ada ke patut time nk lawan wat gaya ntah ape2....sakit perut aku kat luar ni tgk....memain je keje...

Jurus Wajib Puteri..

Kak Dayah wakil UM utk Jurus Tungal(solo)..tu tgh main tongkat panjang & parang

Perlawanan yg interesting...si Tasha,Freshie ni boleh wat gaya ala2 gedik dalam gelanggang...siap ngn cat walk la,n mcm2 lagi la...sume gelak tgk gaya dia ni berlawan...bab kata bebdk UM ni "perlawanan paling AYU pernah aku tgk"..hhaha

Yang ni lak Sham Vs Uitm Perlis...ni pun xleh bla...time pasang(bersedia)..boleh lak wat gaya naruto.....kumpul chakra la kononnyer....tak pasal2 pihak lawan tu marah..igtkan menyindir dia....tp alik2 bdk tu kecut lak ngn sham....bdk panas baran la katakan...hahaha

Pada masa yg sama jgk..ada pertunjukan wayang kulit dekat2 ngn dewan tournament tu...aku singgah jap...igtkan speaking kelate la...bhsa melayu baku rupanya...lain je bila dgr....

ni citer pasal binatang ngn manusia...ape yg tak puas hati tu aku xtau..sbb tgk separuh jalan...yg pasti time last event ni ada lucky draw...tu jer yg nk tackle nyer...malangnyer x dapat...huhu

sambil2 bersilat...ada jugak disediakan kelas muzik...hahaha...best r tgk ada yg terer main piano...ni la satu alat muzik yg aku teringin sgt nk belajar....dari kecik smpi la skang...masih teringin nak belajar....

sesi bergambar....excited sgt smpai naik2 meja ni...

ni sindrom overexcited sampai tertonggeng sambil bergambar ni....hadoyai...

amboi2 segaknya abg2 kita ni....mcm charlie's devil..hahaha

ni gaya pasang ape ni....jari tu jaga2 Riz...sekali kena terajang terus patah kalu ko wat cam tu(tgn kiri ko)..

happy semcm je....

suasana tgh photoshoot...Fadira a.k.a Kak Roy...ada disitu..tak sangka leh jumpe bekas classmate aku kat MRSM dulu...antara bdk yg selalu kena nyakat ngn bdk2 laki kelas aku....

Majlis Penutup...sume IPT berkumpul...

Bersama-sama menyanyikan lagu Gayong

Perghh chu..amek Restu nampak ngn Cikgu Rizal..

Ni dia pemegang Gangsa kita...bangga la tu...

Majlis Bersurai...

UM berjaya mengrangkul Juara Keseluruhan...sume tgh wat cheers diorg tu...

haaaa..yg ni jgn caya ni...walaupun pegang trofi Juara Keseluruhan & 3 Pingat...jgn caya ni...hahaha...model je ni....

UM ni dekat ngn Menara TM rupanya...dpt aku snap kejap kat Kolej Kediaman...adakah aku ditempatkan disitu suatu hari nnt??? ntah la...



Kat UM jgk ada Karnival Feminin....byk perihal wanita disediakan di setiap Booth...mcm program Usrah la jgk la kalu kat MMU ni...ada gerai jualan buku....tetbe terbuka utk aku beli buku..tak tau kenapa...walaupun aku tau aku payah nk baca buku ni...tp tetap nk beli gak...



haaa...buku ni menarik minat aku utk beli...bila baca je tajuk dia...terus rasa mcm nk beli...cuma aku tahan smpi hari akhir kami kat UM tu...


yg ni lak buku yg aku cari2 selama ni...yg ni edisi ke-2...edisi pertama still x jumpe lagi...one of my hobby...playing Magic tricks...


Buku ni la,buku yg mmg aku nk beli sgt2....tp apekan daya....dah abis duit la pulak wkt tu...tak tau la lak ada jual buku2 cam ni wkt tu...jumpe pun time ari last kami....nyesal x kuar duit awal2...hmmm sape ada leh kasi pinjam???

haaaa....tu la serba sedikit yg boleh dikongsi.....program yg mereka wat ni besar....mampu ke aku nk wat kat MMU lak??? ntah la....tak yakin......wassalam...

Tuesday, October 20, 2009

Wahhh puas hati....

Salam...
baru balik dari kampus td...
ringan badan rasa....
buat latihan fitness td...
maklum la dah lama x buat...dah brp minggu dah x buat...
jadi lemah lak badan sebab lama x buat...

lagipun x lama lagi nak grading kan....so fitness kena manTOPBB (qalqalah disitu).....
kepada anak2 buah ku dalam Silat Gayong(cewaah)...
ingat sume grading dah tak lama, start la igt2 ape yg patut...
yang penting buat latihan fitness tu dulu....
still ada masa lagi ni...
untuk starting kepada bebdk yg ada 'puncing beg' a.k.a 'one pack' kat perut tu buat la jog 3 round tu mula2....pastu proceed ke 5 pastu 7....kalu bleh la....bagi yg dah ada '6 pack' tu bleh la cabar diri tuk wat 10 round kan....huhuhu...mmg letih r....pening kepala sekejap wat sebyk tu....utk pumping tu try r wat 50 kali bab kata cikgu....sit up pun 50 kali...kalu dapat wat 100 pun ok gak...hahaha..(mmg cram la perut korg wat sit up 100 kali)..
wat peringkat by peringkat r...ada yg x mampu wat slow2....ni nasihat dr aku jer....
nk dgr ,dgr....xnk dgr sudah.....x rugi kat aku pun....tp better wat awal2....

ape pun utk hari ni aku nyer target tercapai....bagi aku dari pd wat fitness ni dpt disiplinkan diri...mmg menguji minda korg....kalu mula2 set nk wat 10 round jogging cthnyer...mcm mane pun mesti cukupkan 10 round....tp mmg byk cabaran r..antaranya letih,pancit..lelah...lagi2 bila masuk round yg ke-6,8 & 9..situ otak dah mula ckp "dah r tu cukup r 8 round"...hai..mmg satu cabaran besar kat situ....tp kena wat mind set "10 round...10 round"..betul ckp cikgu PJ aku dulu...jogging ni dapat membentuk diri yg manTOP..dari segi fizikal pun bagus dari segi rohani(minda) pun bagus....sbb utk abiskan task dlm jogging tu byk bermain ngn minda sebnrnya berbanding ngn fizikal....sekadar nk kongsi jer....xde ape nk citer huhuhu....

TILL THEN, SEE YAA

Monday, October 19, 2009

Sekadar penghibur hati...

Salam...
kalu ada masa tonton la video ni...
benda alah ni pun aku tgk n bergelak ketawa sekali ngn adik2 aku...
tgk byk kali pun tetap tergelak jgk...

Sunday, October 18, 2009

Cuti Sem.,,hmmm

Salam...
dah lama giler tak update blog...
sampai ada yg tyer ni...hahahah
rileks2...cadangnyer nk update pasal Tournament silat Di UM ....
tp memadangkan kelajuan internet di rumah 'mengalahkan' speed Clark Kent Berlari...so susah sikit nk upload gambar2.....

ape yg aku wat cuti ni..?? xde ape sgt...
balik umah pun lambat n nnt nk kena dtg Melaka awal...
so cutinye ada la kureng dr seminggu....tapi tak kisah pun...
duk umah pun menghabiskan beras je kan.....
haaaa....
sedar tak sedar dah 2 season citer Smallville aku abiskan....wah....
dalam masa 3 hari tak silap....1 season ada 21 episode.....1 episode dalam 45 minit average dia...hmmm mmg 24 jam mengadap laptop je r...hahaha...

hmmm xde ape la nk story morry kat semua....yg tau, bosan duk umah...kekwn sume ada kat ipt masing2....wkt raya ari tu tak kasi cuti lama2..tak sempat nk beraya ngn kwn2....hmmmm..

TILL THEN,SEE YAA

Thursday, October 08, 2009

Selesai dengan perasaan hiba..

!!First Day Exam!!

Salam....

haaaaa.....alhamdulilah...
petang tadi paper last....
sebelum citer pasal paper last....

aku nk review sume paper2 aku yg lepas....

dalam byk2 sem....wat mase ni Sem ni paling mencabar la....
tak penah2 aku dapat exam 4 hari direct n pada mula2 minggu lak tu...
kalu minggu ke-2 exam tak pe la jgk kan....ada la jgk masa tuk study...
ni baru abis raya...dgn x sempat sentuh bukunya....bukak2 cuti terus exam ....
pergh...satu cabaran yg getir wat aku....

Exam-exam aku ialah :

1) Technical Communication :
utk yg ni aku still ok lagi....nasib baik sempat study...
ada la jgk keyakinan diri walaupun x byk mane pun...
walaupun time dlm exam tu ada jgk lupa susunan format...
ada jugak tak dpt jwb sbb xde dlm online notes....
maybe ada kat slide...tak ambek perhatian, ni la akibatnyer...hohoho

2)Mathematical Technique I :
waktu mlm sblm exam ni...fikiran aku melayang....ntah ke mana la....negara mane dah aku jelajah melayan kelayangan otak aku...bila aku tgk soklan past year je...otak blank....tu nasib baik blank tak cram.....tak tau mcm mane nk mula....byk lagi konsep math aku x faham...time exam tu aku jawab je la selagi boleh...mane yg aku faham aku jwb..mane yg tak tau cuba jgk kasi tau....hampa jgk la sikit....

3)Digital System :
haaa...ni la paper yg aku agak gerun sikit....sbb dari mula smpi la abis tak paham satu habuk pun...byk masa aku tumpu ke paper ni.......wkt exam tu
fuhhhhh
byk soklan past year kowt...
ada yg bub!...sejibon kuar kat dlm paper sama mcm past year final....
alhamdulilah ada la yg boleh buat sbb dah cuba fahamkan time jwb past year..
tapi frustnya bila ada mcm grey-code n partial apende ntah yg aku kosongkan...
sedangkan aku ada terpandang kat note pasal benda tu beberapa kali...
tp hati aku x nk baca...just pandang 2 3 kali je...rasa rugi lak tak cuba fahamkan benda tu..
dah la x sempat jwb soklan akhir wkt tu...masa dah tamat...tettttt....
tak sempat aku nk lukis logic diagram....hilang 4 markah x silap aku...
hadoiyai...
tapi still kecut2 hidung lagi mengenangkan ape yg aku jwb wkt tu....tgk org sebelah(aby) lain jwpn dia ngn aku(tgk pakar menjelingkan..hahaha)...
tp aku just pikir dia jwb soklan no lain kot....tp bila abis masa...aku tgk dia
punyer la senyum happy...sbb byk past year yg kuar n dia buat past year...
beruntung r dia...aku tgk jgk past year tp x buat sume sbb byk aku x tau n aku xtau nk refer kat sape...
harap sgt ada geng utk selalu wat discussion.....
satu hari nnt....

4)Database system :
ya Allah...paper ni aku nyesal giler.....sbb terlalu tumpukan digital, yg ni tertinggal...so mlm tu struggle jgk la.....exam nyer pagi....yg digital ni ptg...so masa gap tu singkat,lagipun otak wkt tu dah letih tp paksa jgk tuk masuk n masuk n masuk....kena target je soklan agak2 yg mane kuar berdasarkan past year.....last2 time exam...ape yg aku target x kuar...ape term2 yg aku igt lupa...ya allah..ape la nk jadi...dah r coursework subjek ni agak2 kureng.....mmg tawakal la aku...sedangkan topik2nya xde la susah....tp disebabkan terlalu tumpu digital, database disisihkan....hmmm jgn wat cam aku tau...huhuhuhu....sedey bila mengenangkannya....

5)Computer Programming I:
waaaahhhh...subjek ni la yg aku kecut sekali...susah kot...byk blur....sampai chpter 6 je aku dah mula blur...xleh gi...bak kata omputeh yg ditranslate melayu...'cannot think further anymore ah'....susah programming ni...sgt susah...tyer bebdk engine yg amek programming cam ne exam diorg....serupa jgk...diorg ckp diorg jwb merapu jew.....2 x 5 je la kita....nk wat cam ne...mmg programming susah...tp belum CP II lagi tu..ni baru CP I..kata kak Erma...masih byk lagi subjek2 killer ...tak gitu?? ni kena prepare dari segi rohani n jasmani ni...time exam tu aku pakai jwb je la ape yg aku tau...

6)Chinese For Begineers :
haaaa...ni la last paper aku.....dalam byk2 paper....paper ni la aku study dgn happy...mane tak nyer...bila kita hafal character cina tu n try baca tanpa pen yi(sebutan roman)....n dpt baca sebijik2....pueh hati beb.....sangat enjoy studynyer....padahal seorg2 jgk studynyer....tp smpi chpter 5 je aku larat hafal character2 nyer....tajuk lepas tu dah tak leh hafal dah...otak dah stuck...malangnya...time exam...byk character2 yg tajuk2 belah2 akhir tu ada kuar jgk...tp ok la...sbb chpter 1-5 basic..so bila hafal basic yg akhir2 tu boleh la sikit2....tapi part wat ayat tu aku byk lupa cara nk tulis character cina tu lak...tu pun satu hal...kena hafal jgk cara nk tulis...hmmm...alhamdulilah la jwb je la ape yg ada dlm otak....


overall kebykkan nye aku agak hampa jgk la walaupun dah merdeka...tapi aku dah usaha semampu boleh....kepada kwn2 kat luar sana...terutama yg junior ke or senior ke....aku citer ni bukan ape...just jgn contohi aku...study last minute walaupun tu la tabiat org Melayu kebykannya....dan buat la semampu boleh...byk la berdoa kepada Allah....moga2 Dia sentiasa tolong kita dalam kesusahan...byk2kan tawakal....jgn tawakal tp tak usaha...usaha dulu semampu boleh....TILL THEN,SEE YAA..!!!

!!Last Day Exam!!

p/s:abis exam kena pikir pasal perkara2 berkaitan tournament Silat Gayong ke UM lak....9-13 oct ni...tp serah kpd mrk la uruskan..kasi diorg rasa lak kan....n then bla2
baru balik Meeting + training...n ape lagi tido time...!!!

Friday, October 02, 2009

Misteri

Salam....
haaa...post ni di ilhamkan drpd post kak Suraya...
ada jgk tajuk ni kat blog kak Suraya...
nak jgk citer gak kisah misteri yg berlaku kat aku baru2 ni....
dan2 malam ni malam jumaatkan...
warga Melawis ni baru je abis tgk citer hantu td...
tu yg nk tulis pasal ni lak...

mcm kes Kak Suraya tu tersebut nama org x kenal time tgh demam panas yek...
siapa la gerangan org tu ?? hahaha...

kisah aku lak lain ckit...
kes ni terjadi time first final exam aku isnin lepas....exam tech comm wkt petang
abis je exam tu aku decide nk gi FIST tuk tgk markah lab test digital aku....
so nk dijadikan citer aku turun naik turun naik cari bilik lec nk tgk coursework...letih aku....
dah tu lalu la kat bangunan FIST yg bersambung ngn CLC...aku naik la lif CLC tu...wkt tu dah petang nk maghrib la jgk..tak de org dah kat situ..... bila naik tu terpikir la aku nak gi cari lagi bilik lec tu...naik la tingkat atas sekali.....tup2..alamak salah tmpt...tingkat yg bersmbg dari CLC ke FIST tu tingkat satu...aku gi naik kat tingkat 2....

aduihh...turun la balik...haaaa...time turun ni la jadi kes yg diberikan oleh aku misteri tu...
waktu aku tekan butang lif tu....still ok lagi bukak dgn elok...n time aku masuk tu aku tekan la butang close[beria nk sebut satu2]...time tutup je lif tu....tetbe suara pompuan dalam lif tu kan ckp "Going down3" DAN "OVERLOAD2" dan mintak kuar ...n cakap lagi "OVERLOAD2"...
padahal wkt tu aku seorg je dalam lif tu...pelik aku..mata aku x pandang tpt lain dah selain tulisan OVERLOAD tu.....

aku terpikir "haih, aku seorg je kot...bkn ramai..ni Lif perli aku ke mmg ada 'ramai' dalam ni?"...
pastu aku gi tekan la butang open..tapi x boleh bukak....lagi pelik..."haih,tadi ckp overload tp nk kuar je x leh"...hmmm...tgk2 lif ni bergerak la ke bwh....turun ke tingkat yg aku nk gi dengan stil ckp OVERLOAD2...."la...turun la pulak lif ni td ckp overload" bisik hati aku....menunggu pintu lif tu buka punyer la lama....tunggu punyer tunggu punyer tunggu..buka jgk....last2 boleh la aku kuar smbil pandang ke lif tu dlm keadaan pelik...."LIF ni rosak kot"kata ku utk menyedapkan hati....so aku pun gi la sambung cari Bilik lec tu...sambil cari2 bilik lec...terpikir gak aku nasib baik xde cermin kat dlm lif tu (mcm FSER)...mane tau ada 'benda' kat blkg ke kan...hahahhaha...saje berfikiran seram seketika....

haaaaa tu la citer misteri aku yg berlaku baru2 ni....mcm manekah perasaan anda bila ada dlm situasi aku...???? biasa je kannnnn....xde hal la...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...