Monday, August 29, 2011

Ramadhan berlalu pergi..

Salam,

sekadar sedikit update,
sementara internet tgh ok jap ni...

takbir raya dah kedengaran kat kaca tv,
bermakna....

ramadhan telah berlalu pergi...
kali ni terasa ramadhan berlalu pergi dgn laju...
sekejap je dah raya...

sedih,dan kali ini sejujurnya aku rasa sedih dgn pemergian ramadhan...
ramadhan kali ni betul mengajar aku.....
macam2 yg aku dpt...
momentum agak baik di permulaan...
tp kecewa juga saat2 akhir ni agak mengecewakan hasilnya,,,

still sedih...rasa nk bersama ngn ramadhan lebih lama lg...
aku pun xtau sempat ke x jmpe ramadhan tuk tahun akan dtg...
masih kuatkah aku nk rebut 10 mlm terakhir tu....

hurmmm...Wallahualam....

Tuesday, August 23, 2011

FYP Interim Report


Salam...

hurm...semalam berakhir lah seksa2 tuk part documentation tuk fyp...
sgt byk cabaran smlm...
haha...
walaupun aku siap awal,tp antar report lambat...

tp ape2 pun sume dah lepas....
pada member aku ni,lain kali buat awal2...siapkan semua...
tinggalkan menda2 yg remeh je...
mcm2 cabaran dia kena smlm...

elok2 bwk pendrive nk gi print,cucuk kat kedai pak cik,sume file hilang...
kena virus r,ape lg...aku dh biasa ngn kedai tu...so aku tau r nk wat backup plan cam ne...
member ni baru 1st time..so xde backup..so terpaksa gi CITS tuk amek balik file2 dia remotely...
means dia bleh buka komputer rumah dia by komputer CITS...nasib baik dia pro bab2 komputer ni....tp just bleh retrieve file2 kecik...file besar xleh(ni tuk software2 dia)...

xpe la, buat mane yg patut...gi print,tgk2 boleh pulak kuar error kat bhgn table of content...sbb templet MS Word yg fakulti bg ada guna formula sikit(bg aku ni mmg cool..cam ne r dia wat)...so ada error sbb xleh baca formula tu...terpaksa la edit balik....edit2, print lak salah...edit muka surat 7 bila print kuar muka surat 8....adoi...mcm2...dh r kedai pak cik tu jemmm...sarat ngn org...

membebel r aku kat situ...jarang sebenarnya aku nk membebel...dia r org pertama kot...haha..
kami kena rushing sbb kul 12 tgh hari kami punyer supervisor xde...ada hal...kelam kelibut disitu....last2 gi bilik Dr.Lau,xde lak dia...mmg salah kami r,time tu dh kul 1 ptg kot..

then,kami decide gi printing kat kedai Mr. Sia tuk settlekan baki2 menda alah member aku ni,kat luar kampus...kedai dlm kampus dh tutup...huhu..alhamdulilah selesai kat situ....pastu gi r burn cd dia lak...siap sume menda,gi la ke fakulti...check lg sekali Dr.Lau ada ke x...luckly,dia baru masuk ofis dia...terus r serbu masuk minta dia sain...mmg nasib baik,sbb dia pun rushing nk gi meeting lak...fuhh....

masuk FIST,tgk2 ada org check kita nyer fyp report...aku tgk ada menda yg kami xde, something yg kena attach tp kami x attach...
waaaaa...kena patah balik print helaian tu...tu xkisah,yg aku kisah sampul cd tu...dia xnk yg plastik,dia nk sampul bentuk kertas....fist ada attach keratan sampul cd tu..dia nk mcm tu...kami lak letak plastik cd terus...terpaksa r gunting2,tampal2....hadoi =.="...mmg leceh r Co-ordinator ni...hish...sgt particular orgnyer...

takpe la...akhirnya kul 3.30 ptg...selesai semua...kami ada la selisih ngn member2 lain...tanya tu tanya ni...ada yg meeting log just ada 2 je...padahal requirement dlm report kena ada paling kurang 6...so aku xtau mcm mane dia solve...sian gak...supervisor mcm xnk tolg pun...aku bersyukur aku dpt supervisor yg baik walaupun dia selalu busy...aku igt lg time print kat kedai Mr.Sia (lec MMU gak sbnrnya)...dia tyer sape supervisor kami...kami ckp Dr.Lau...dia ckp "Abis la korg"...aku mcm.....aik...kenapa ek?? dia bantai student ke?? dia xbyk tolg ke?? hurmmm rasa mcm dia r paling byk tolg kami dari segi kebebasan menentukan ape yg kami nk wat...xmcm lec lain...strict sgt...ntah..maybe time presentation nnt kot dia tibai kami...harap2 x la...huhu...

ada gak yg kami tyer, "mana si A ?"(bukan nama sebenar)....jwb member tu "Dia tgh buat Chapter 3 kat umah..." aku mcm....WHAT THEEEE.....tgh buat chapter 3??? mak aih...ini lagi otai...time tu kul 3.30 ptg kot...kena submit kul 4.30 ke kul 5.00ptg...pergh...aku ckp...ini mmg xleh challenge r...terbaik r setakat ni,kami yg dh settle pun byk menda nk kena wat...ni kan kamu tgh buat chapter 3...dgr kata chapter 4 & 5 dh siap...tp still xsiap sepenuhnya...part paling complicated bg aku adalah Table Content n part2 muka dpn tu...tu paling leceh...kekdg x perasan report kita tulis 2010/2011 (sbb kita ikut template yg disediakan)...patutnya 2011/2012...simple mistake...


ada gak yg kul 4 lebih, still berlari ke kedai tuk binding...ada jugak yg kena reject sbb salah format....suruh buat semula...(ni yg simple2 mistake r)...mcm2 situasi yg aku jumpa...fuh...mmg meriah r fakulti time ni...SO, KEPADA YG AKAN AMEK FYP NNT, TOLONG CHECK BYK KALI REPORT ANDA....SEKALI LG SAYA HIGHLIGHT CHECK BYK KALI...FOLLOW SEMUA FORMAT YG GUIDELINE SEDIAKAN....

ni sekadar aku share pengalaman yg aku alami...tuk pengajaran sape2 student MMU akan dtg...bkn nk burukkan member2 aku,tp amek pengajarannya....jgn wat last minit..
ok la...apepun aku dah settle part tu...tinggal present prototype lak...huhu...takut2 mcm xleh wat je...TILL THEN,SEE YAA !!


Sunday, August 21, 2011

Tak semua senang

Salam...

hurm...
nak citer ape lg ek??
haha
xde ape dah...
just nk melakar 1 memori yg berlaku jumaat lepas...

Alhamdulilah, berkat tuhan beri kami berjaya gather ramai2 tuk meraikan insan yg memerlukan sambutan drpd org luar...
aku n batch2 intake aku r sng citer bersama-sama berbuka puasa dgn Nenek Jamilah dan cucunya Sapik....huhu...
kalu ada baca post sebelum ni,aku ada join program Ihya' Ramadhan..
so ada mention pasal rumah no.4...

jadi Nenek n cucu ni ada insan dlm rumah no.4 tu....kami pakat ramai2 tuk berbuka dgn mereka...
bdk2 pompuan xde keje lain dh,masak je la kejenya...tu la keje yg sesuai diberi...beli barang pun diorg gak...haha..kami laki rileks je...bancuh air je la...
so menu2nya...jgn tyer r,bg aku mewah....mcm jamu 35 org jer...haha...xpe la rezeki kami...

hurm...aku nk citer byk pun xreti mana...
tgk je la gmbr2 bwh ni....

Antara juadah2 yg dimasak oleh kaum hawa...uish2...gemok suami korg satu ari nnt..

haaa ni jgn tyer sape buat...mmg terbaik kate koooo....diorg la ckp..aku xmerasa lak..merasa yg xmnjadi je..

haha...tgk jadual wkt budak sapik ni...selalunya aku tgk jadual adik2 aku...tu pn kdg2...

iklan colgate sebentar...erk...colgate or braces??? anda yg tentukan...

bersama ngn "abg lawa"....hurm...bila tgk gmbr ni mcm aku kat mrsm dulu2...pakai baju prep seluar hitam...haha...

bercerita pjg la nenek ni...bagus2...aku pn xde topik mane nk borak sbnrnya...

antara suasana2 masa kami berbuka...

last gambar sebelum balik....huhu...


p/s: hurm...yup xsemua senang mcm kita...dan setiap org mempunyai pahit jerih kehidupan masing2...cuma level kesusahan je yg berbeda...mgkn nenek ni rasa cukup ssh nk membesarkan cucu...mmg xdinafikan jadi ibu/nenek tunggal sgt ssh...sbb aku pun salah seorg drpd tu jgk...cicit kpd moyang tunggal...dia membesarkan anak & cucu serta cicit dia ngn tulang 4 kerat dia...huuuu...rindu nk tgk muka mok...xsabar balik kg...ramadhan kali ni memberi byk erti susah senang kehidupan kpd aku....terima kasih Allah krn memberi nikmat utk memahami situasi mcm ni....

Saturday, August 20, 2011

Iftar Gayong 2011

Salam...

post seterusnya...
ni bertarikh 14/8/2011

lepas program ilhya' ramadhan tu,
pagi tu lepas subuh kami bertolak ke Masjid Tanah...
seriusly mengantuk giler...
terhuyung-hayang jap keta aku drive tu....haha
mata ni duk tahan je xnk tutup....
lebih kurang 45 minit struggle ngn kengantukkan...huhu...
sampai2 terus decide...tido dlm keta dulu...haha
masing2 pun xtahan..aku,Fain n Apis tido r dlm keta...
tak kisah dah org dr luar tgk ke ape ke...
yg penting hajat tercapai...
kalu masuk dewan kuliah tu pun konpem tertido gak..so baik tido dulu so masuk nnt xngantuk...
haha...dekat 1jam lebih gak r dlm keta tu...huhu...baru r masuk ke dlm dewan...

selesai 2 3 talk,aku diberi tugas mengejut tuk wat montaj...ohh menn !! 1 jam lg nk abis program kot...asalnya abg abu yg buat...tp mcm mane lak hang...so aku sort balik gambar2...tu pun dh amek masa 30 minit...so ada dlm setgh jam lg....agak rushing r...memikirkan idea cam ne nk present gmbr2...n alhamdulilah,selesai ngn izin Allah...cuma xleh nk expect gempak r...biasa2 je...30 minit punya usaha...huhu...

selesai program Pembina ni,kami pun cabut balik...mau rehat sejam...sbb ptg tu aku ada program lg...huhu...

so petang tu,aku siap2 ngn Mubarak beli barang2 tuk Iftar Gayong 2011...beli r kuih2 tuk majlis tu...takut2 xcukup...selesai tu,kami ke tpt program...laa...xbuka pintu lg ke....huhu..
agak gelabah la jgk tuk settlekan sume menda tuk venue tu...dan akhirnya selesai gak...
cuma agak kelam kabut sikit r....

tapi rasanya ok je la...juadah pun sedap...tp aku xsempat makan bersama :(...sbb jadi runner beli barang...huhu..xpe la...menjamu tuk org pun ok dah tu..

Sesi Moreh n sedikit taklimat drpd penasihat kami En.Azlysham

apepun,terima kasih kepada rakan2 gayong PoliMelaka sbb sanggup datang...kami terawih disitu...sory r salah sana sini...saya pun budak baru belajar sebenarnya...tp overall ok la...lepas terawih tu aku terpaksa cilok jap ke group discussion ngn geng2 database security...sbb esoknya ada presentation...aku lak tak prepare ape2 pun lagi..huhuhu...mmg berani mati r sikit..


Terima kasih sebab datang semua ^_^

Alhamdulilah program Iftar selesai....lega gak rasanya...cuma kena menghadapi hari esok tu aku gerun sikit wkt tu...huhu...kena submit asgment network security,quiz, presentation database security...mmg rasa cam takut je nk hadapi ari esok...

tp last2....aku tempuhi gak r...alhamdulilah...semua ok je...aku present pun biasa2 je...huhu...lantak r,semua dah lepas wkt tu...ringan r sikit...sikit je pun...haha

ok la tu je nk kongsi minggu yg pack utk minggu lepas....tu xciter yg isnin-khamis tu...bz gak...tu xsempat nk update tu...huhuhu....TILL THEN,SEE YAA...

ilhya' ramadhan

Salam....

aloha....lama dah tak update kan???
ada la jugak 2 minggu x update....
ok skang mau update ape yg berlaku minggu lepas...
minggu ni biarkan dulu...

kita start ngn sabtu lepas(13/8/2011)..
aku ada program ilya' ramadhan anjuran Institusi Usrah...
setelah sekian lama aku xjoin program IU,kali ni berpeluang tuk join...
terima kasih kat tuan Direkter sbb masukkan nama dlm list..walaupun last minit...

pagi2 dah siap2 tuk pergi ke sana...semangat ni...haha..
basically sampai disana,kami dikhabarkan yg kami akan dibahagi ke 4 buah rumah berasingan...

rumah pertama- dgr kata besar....sesiapa yang pergi ke situ,ditugaskan tuk bersih rumah tu...ramai gak bdk2 yg kena assign kat situ...
rumah ke-2-rumah seorg nenek yg hidup berseorgan...tak terurus....dgr kata dah lama x mandi...makan pun makanan yg dah lama....so sesiapa yg diassign kat rumah ni, kena mandikan nenek n bersihkan rumah dia..
rumah ke-3-rumah mak cik yg dijadikan markas tpt kami berkumpul...besar gak...tugas kat sini biasa je...bersihkan rumah gak..
rumah ke-4-rumah seorg nenek n seorg cucu...mereka tinggal kat taman kerjasama....ape yg kena wat kat sini, bersihkan rumah n seorg tuk ajar ekonomi kat cucu dia ni..cucunya tingkatan 4...so sedikit preparation tuk spm r...huhu

Kami diberi briefing...

so untuk aku, di assign kat rumah 2....dah mmg rancang pun nk rumah ni...haha..sbb dgr citer pasal nenek tu kesian sgt...so nk rumah tu...lps dgr talk drpd tuan direkter n En.Zam,kami berangkat ke rumah no.2....ape tanggapan aku yg pertama...hurm...x mcm ape yg aku bygkan...means dr segi keadaan dlm rumah...dah bersih...mcm ada org dh bersihkan...tp tu tak kat kwsn katil n nenek tu sendiri....so yg muslimat bersihkan la nenek tu...nasi lak,kami tgk yg semlm nyer...ish2...kami ni lak bersihkan kawasan kat luar....aku pelik ngn sikap jiran keliling bilamana kami letak sampah kat certain2 tpt...knp bersikap macam tu?? pelik aku...

setelah muslimat selesaikan hal ehwal mandi2 nenek tu,bwk dia ke luar tuk hidup udara sikit,bwk ke rumah no.3 utk dia berehat...kami lak bersihkan yg kat dlm rumah lak...
lebih ditumpukan kat kawasan katil...mcm2 ada kat situ....najis, sisa2 makanan....bau tu anda boleh sendiri bygkannya...tp bagi kami benda tu xde mslh...tp mybe ada segelintir yg tak selesa..for me,it ok...xde hal...sbb 1hari nnt kalu umur pjg,kita akan membersihkan parents kita wkt diorg tua...tak pun kita sendiri ditpt nenek tu....

ape yg aku rasa, seronok sgt....dpt menyubangkan sedikit keringat ni tuk org yg memerlukan...dah lama aku tunggu program mcm ni...kesian gak tgk nenek tu...bila tegur je nenek ni dia akan menangis...menangis...dan menangis...1 perkataan yg dia ckp, RINDU....dia rindu akan anak2...kekdg tu rasa mcm takut nk ckp ngn dia...nnt dia nangis....huhu...gurau2 pun ssh sbb daya penglihatan n pendengaran dia dh xberapa sgt...so kalu anda senyum or ape2 dia xnmpk sgt...mata nenek ni ada selaput,kataraks...just nampak sikit2 je...hurm...kesian...

xtau la nk gambarkan ngn kata2 bila tgk keadaannya...terbayang kat dlm kepala aku....satu hari nnt, adakah aku akan buat mcm ni kat parents aku?? tinggalkan mereka, sibukkan diri ngn harta dunia....Nauzubillah...ku mohon kpd Mu,jauhilah sikap ni...dan mmg r kita ckp skrg kita takkan tinggalkan parents kita kesorgn nnt...tp kita xtau masalah2 or situasi2 akan dtg yg menyebabkan ape yg kita buat akan dtg...so mari la kita doa sama2 supaya pelihara apa yg kita lakukan...

En.Zam bersama nenek tu lepas beliau dimandikan...

Nenek ditransfer ke rumah no.3 tuk menyenangkan kami buat kerja pembersihan...habuk2 masuk hidung n mata dia ssh lak nnt...

kami sama2 bersihkan rumah nenek...ni getah tilam dia...kena sabun beb...macam2 ada kat
sini.
..

Haaa,ni tilam nenek...pun mcm2 'peta' ada kat sini...dek kerana kami rasa cam tilam ni dh teruk r kondisi kebersihan ni,kami request tilam baru,so alhamdulilah dpt ^_^...thx organizer.

antara member2 rumah no.2...

Wkt ni kami berbuka sama2...ngn semua ahli2 rumah yg terlibat serta bebrp penduduk berdekatan....

Hantar nenek ke rumah semula....

Terbang jgn tak terbang nek!!
Selamat malam nek...^_^..berat hati nk tinggalkan dia sorg2 lg time ni....

Selesai je program yg best ni, kami balik rehat2...sbb pagi ahadnya aku kena ke Kompleks Al-khawarizmi,Masjid Tanah sbb ada program Pembina kat situ...junior2 YUM ada some kind of seminar kat situ...hurm...next post la ek...huhu...TILL THEN,SEE YAA


Monday, August 08, 2011

Hujung minggu yg murah rezki

Salam...

sesaje je nk update sementara nk lelapkan mata ni...
nak study tuk midterm esok??
huhu...ada je penghalang yg dtg...
tak leh consider penghalang aku rasa...
lebih kpd nikmat or ganjaran yg tuhan nk kasi...
kita kena fikir positive...

nak citer ape yg berlaku hujung minggu...
secara ringkas...
terima kasih kpd Saudara Zulhisyam...
sbb jemput kami bdk2 silat ni berbuka di rumah dia...
rumah baru tu~~
mcm2 juadah yg dihidangkan...
nasi kerabu menu utama....
kuih?? aku xtau r brp byk jenis...ada r lebih kurg 10 kot...
buah lagi kan...
so mmg puas hati r...
drpd lepas maghrib sampai la ke isyak...
tak berhenti makan...
bab kata Mubarak.."oooOO,baru skang aku tau perangai masing2 rupanya"
masing2 dah kuar taring masing2...huhu....

abis mkn,masing2 dah berat perut dah...tp aku still ada lapar sikit2...
dah tak tau nk tibai ape lg dh....
rilek kan perut je la...huhu...
ape2pun thx la...best dpt spend masa ngn semua...

tuk ari ahad lak...
huhu...
pengajaran tuk ari tu...
jgn pandang rendah pada menda yg nmpk kecil...
haha...!
mmg the best !!
kami sampai rambang mata !!
syg xsempat nk jamah 2 juadah...jauh sgt nk capai tu..
so dpt 5 or 6 juadah cukup la kan....

tuk ari isnin??
alhamdulilah....
ada jgk rezki...
huhu...
ok la...xstudy lg ni...esok midterm....


p/s: aku igtkan minggu lps dh pack dh...rupanya minggu ni lg pack...doiiii

Saturday, August 06, 2011

Minggu yg mengerikan berakhir sekjp

Salam...

setelah seminggu ni...
berakhir semua tuk minggu ni...
sgt letih...
dengan semua benda yg aku lalui minggu ni...

Kita start ngn ari Selasa...imbau semula...

ada Midterm Network and Security Management....
hurm...terima kasih la kpd Miss Fathin sbb bg mcq...
tp....
mcq r susah...sbb markah 1 or 0 jer...
dah r 20 soklan n 20 mrkh tu la coursework anda...
bab kata sorg kwn aku....malas nyer style...
bkn sy kata ek miss...huhuh....
tp ia mmg memudahkan sikit r...
pasal aku xstudy lg tuk subjek ni..
kan mcm aku mention dulu,duk umah xjd ape....
akhir sekali,hurm byk yg frust sbnrnya...doi la...

lepas midterm,terawih jap....terus ke meeting Silat Gayong...
sori r xdpt gi meeting lg 1...nk maklum pun ada kat kampus 1 hari suntuk...
kedit pun xde nk gtau...huuhu(opss ni selalu berlaku)
ape pun,meeting malam tu ok r...progress sume cepat...tgk r sape direkter dia...
Mubarak...haha...terserlah leadership dia...honestly ko lg better drpd aku...
ni baru first time beb...so.....nak lg tak next time?? hahaha! byk projek tuk ko aku sediakan..nak?? haha

ada gaya Mahathir sain x?? hahaha....lawak lak aku time ni...bkn sng org nk minta sain kita kan...haha!

Imbau lak hari Rabu....
hurm....terima kasih kpd tutor kami yg tinggi lampai...Sir Rouzbeh...
sbb cancelkan lab...
so aku ada masa tuk sediakan surat tuk company...
pasal petang tu aku kena gi ke company tuk assignment Network n Security Management ni...
so sempat study sikit je tuk midterm esoknya...(study ke??aku rasa x)
so ptg tu,after kelas Applied Crypto...
prepare r gi sana....

Allah permudahkan kerja kami....
bos En.Amran ada kat situ..mula2 setakat tunggu kat luar...
segan nak masuk ofis...tgk2 En.Amran kuar duk lepak2 kat luar...alang2 terus r jumpa...
pastu L2 Faizol n Abg Aidid smpi....
haa...dan molek...terus r kami bincang...
xleh bla ape yg big boss ni ckp..."saya rasa kamu boleh jwb sendiri soklan2 ni..kan kamu dh kerja kat sini...mcm ni la,kamu isi sendiri,kami cop je la..." sempoi mcm dulu gak...
aku mcm...alamak,aku bkn tau sume sbnrnya....tu yg nak diorg jwb...
pastu,Faizol tyer tu tyer ni...aku mcm ssh gak nak menjwb...sbb bkn terer sgt bab networking ni...
si Mub n Hasbi mcm sopan lak time tu kan...haha..senyap je...back up gak aku sikit2...huhu...
ok,aku pun cerita balik ape yg assignment ni nak...
lepas aku mention pasal aku kena propose solution tuk network mrk...
aku rasa ini menarik perhatian big boss....
so drpd dia yg rileks2 td,terus amek pensil n terangkan kami topology network syarikat mrk...
boss terus ckp ape masalah yg akan timbul....
n 1 solution yg boleh dibuat...
so,dia nak kami try propose lg solution2 lain....
nnt dia nak solution tu,...padahal solution tu tuk assignment kami je...xperlu suggest kat company solution kami....hurm...nmpk gaya dia berminat...
so,Insya Allah kami cuba...

tp ape yg menarik bila aku nk amek sain n cop company,masuk r ofis jap...
wau...pack siot...ramai muka2 baru...2 org bdk intern UTeM yg aku dgr2 citer tu,
akhirnya ketemu jugak face to face,bleh tahan...berseri gak ofis ada staff pompuan kan...haha...ada la 2 3 pekerja baru...
n jumpa ngn Abg Yazeed ^_^....huhu...lama xjmpe...sejak jd Ayah baru ni...bertambah nur dimuka...tak sempat nk berborak pjg dgn dia ...tgk pun duk ajar staff baru kat situ..so,tak nak ganggu r...apepun2,terima kasih atas kerjasama pihak IPCore sbb tolong kami dlm proses assignment ni....aku lak gi silap ckp kan time bincang pasal asgmnt tu...so diorg tunggu masa je la ni...set je masa tuk minggu dpn or 2 minggu dpn...ada rezki dpt r tu ek...haha..


Imbau pulak Khamis lepas...

hurm...ini yg paling gerun sekali dlm byk2 hari...
pagi tu aku ada midterm Computer Security....
so study je la mana mampu....
hurm...tgk soklan...perghhhh....frust gak...
knp la yg selalu aku biarkan topic tu,yg tu lak masuk dlm miterm....
sume mcm tu...so ape lg yg boleh buat....APE PUN XBOLEH...huhuhu....
blur la aku dlm tu terkial-kial....
settle tu,aku study terus tuk midterm mlm tu,System Analysis And Design...xsentuh ape lg menda nyer...
so lps exam tu baru r sentuh....tambah lak ngn meeting mengejut bdk2 silat ni buat kan....kadar kesentuhan notes2 tu berkurg r sikit tuk 1 jam lebih...xpe la kan...
output tuk exam...sgt2 x memberangsangkan...byk lubang...mcm biasa r,ada yg aku pndg remeh,yg tu masuk...
tp ape yg bestnya,senang faham subjek ni...interm of teori....dari segi kira2 ke or diagram2 tu xbrp mana r...tp teori tu mmg sng fhm sbb menda yg kita dah alami dan tambahan pulak kita sdg alami menda tu...
mcm buat program jugak la menda2 ni....so just ajar kita step2 yg betul tuk merangka sesebuah projek...tu jer....

settle 2 menda alah ni,haaa....otak pun dh penat..hari tu midterm hari tu baru nk study..so otak aku rasa mcm dh guna 100% dah...hahaha....tp xberhenti smpi situ...
abih tu,"berbuka kejap" pastu buat fyp pulak...esoknya nk kena jmpe Dr.Lau...
so aku punyer progress sgt2 slow sbb buzy sejak 2 menjak ni...
so kena gak buat...atleast kita ada menda dah settle...
so stay up la smpi ke sudah....
berdenyut kepala dibuatnya...pastu ada 2 3 masalah prog...buatkan huuuu...rileks jap...pastu smbg balik...masalah2 tu bdk2 ni bleh settle...kasi diorg lak fikir solution sendiri...
tp yg 1 ni aku settlekan...alhamdulilah...settle mlm tu gak...kami akan cuba ubah sume tu...segala kelemahan kami akan perbaiki...terima kasih utk sume tu...

Jumaat pulak...


so tiba la masa pagi tu tuk FYP Meeting....menarik lak meeting kali ni...sume student Dr.Lau ada...4 org sumenya...baru bersua muka ngn semua...
selalunya ber-2 or ber-3 jer...
byk gak tips2 Dr.Lau beri kat kami...terima kasih...
aku akan try siapkan mana2 yg tak settle lg tu...
btw,tarikh presentation FYP 1 dah pun kami tau...huhu...tgh2 antara week 13 & week 14...
alhamdulilah...dh kena start laju dh fyp ni...setelah sebulan gak berhenti...

ptg,meeting tuk SAD....hurm ok la...walaupun kekdg fikir ada point2 yg tak perlu fikir...tp mybe point2 membantu dlm menjwb soklan tuk presentation nnt...
dan bg aku 1 perbincangan yg menarik...mcm nk buat betul pulak kan....
walaupun byk masa guna...tp aku rasa output or objektif meeting kali ni tercapai malah dh 1 langkah kedepan drpd objektif meeting tu...ok la tu...


itu la serba sikit....tu tak kira aktiviti malam lg tu..xpe la..haha...Alhamdulilah walaupun penat,diberi kekuatan tuk bergiat cergas n cerdas,hilang pening dek krna bergerak sana sini...aku pikir kalu penat ni konpem ssh nk kuar idea or whatsoever,sng citer pemikiran tu terbatas sbb letih tp sebaliknya lak tp pening2 tu biasa r...lg2 tuk hari khamis n jumaat tu....huhu...

so ari ni,aku nk rileks2...berjalan sikit ari ni...esok mula balik tugas2 tertangguh...huhu...asgnmnt applied?? huhu...dah settlekan dh...tinggal suruh diorg compile je la...ape nk jd...jadi je la...huhu



best rentak n suara yg diorg wat tuk lagu Superman, lagu Mr.Simple pun smart gak dance diorg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...