Friday, July 30, 2010

Sirih Pulang ke Gagang


Salam

alhamdulilah skrg sudah selamat sampai ke Temerloh..
balik kejap...tak tau la knp balik...maybe memenuhi permintaan tersirat family...
org lain dah nak dtg melaka,kita baru nk balik hometown..hahaha..
terbalik lak...takpe la....layan jer....balik2 tgk,"aik tinggi dah adik aku rupanya"...hahaha...benda biasa aku terpikir kalu sampai umah...

sebelum berangkat,aku sempat berjumpa dengan Sir Muslim,Pengajar bg short course Ethical Hacking aku....jarang sebenarnya aku nk nak jumpa lec(jarang ke?? rasanya langsung xpernah especially nk tyer bnda2 pasal subjek) agak segan,tp ngn Sir ni aku rasa selesa...tak tau kenapa...
bila jenguk biliknya di FET,tgk2 ada bdk lain gak...aku cam,dia ni satu kelas ngn aku gak...konpem tyer pasal subjek ni gak...

tanpa melengahkan masa aku bertanya la apekebenda yg aku blur...so,Sir mainkanlah peranan dia...agak teruja aku bila aku tgk ape yg dijelaskan sume benda yg aku baru belajar....means subjek sem ni....macam Data Comm & OS...baru aku nmpk aplikasi Data Comm dlm Hacking environment...penting giler menda2 ni...kalu tak faham ni,kita takkan tau mcm mane computer mangsa respon pada kita...sgt takjub...walaupun masih byk benda lagi aku tak tau...naik segan aku bila dia tyer istilah ni,tau ke tak?? aku ckp xtau...tak pernah dgr pun...so dia terang la....

dia pun ada bg pendapat,tak leh nak salahkan pelajar sepenuhnya,kekdg lecturer hanya baca buku dan baca slide shj...so pemahaman tu tak smpi kat student n student tak nmpk aplikasinyer...tp nk salahkan lecturer pun tak leh gak...aku agak setuju dgn pandangan dia...xleh nk wat ape....
siap kasi kata perangsang...."kekdg bila kita tau benda yg kita tak belajar lagi ada bagusnya,mmg blur mula2...tp nnt bila smpi masa lec ajar benda tu,sekurg-kurg kita tau ape benda tu,mmg r mula2 blur,takpe amek masa..."
"benda ni pun bukan nya amek masa 1 hari or 1 tahun tuk master sume...byk benda lagi perlu tahu n kena selalu update..."

huhu...tu la kata2 drpd sir utk memotivasikan murid2nya...rasanya dlm group CEH tu,aku seorg je melayu n aku rasa mcm byk lagi tak tau...ye r,ramai yg join ni pun yg dah ada pemahaman dlm benda2 basic ni(atas drpd Gamma year)...no wonder la bila Sir terang,diorg terus paham...
hurmmmm

xper2...slow2...tak lama lagi ada pertandingan i-Hack di UITM,harap2 dpt join tuk tgk suasana kat sana...mcm best jer...hehe...TILL THEN SEE YAA

bleh tgk kat website ni : http://fskm.uitm.edu.my/ihack2010/

p/s: tak sangka Sir pun ada darah pendekar...wah2...no wonder ada chemistry....hahahaha....

Wednesday, July 28, 2010

Lelaki perlu tahu yg perempuan ... & Perempuan perlu tahu yg Lelaki ...

Salam...
sesaje nak update blog...
just kongsi2 anda sume....
entry kali ni suka2 je....tp ada jugak betul benda ni....

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Lelaki perlu tahu yang perempuan



  • Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  • Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  • Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  • Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  • Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  • Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  • Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
  • Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  • Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
  • Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkannya.
  • “Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.



Perempuan perlu tahu yang lelaki



  • Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
  • Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  • Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  • Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
  • Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…
  • Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  • Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  • Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  • Bila lelaki cakap..”Emm. tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  • Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  • Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!
  • Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  • Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  • Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  • Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..:)
  • Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah! //hahaha..ni xleh bla
  • Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  • Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…(betul gak ni..huhu)


Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.
Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!


(^_^)

Tuesday, July 27, 2010

ExPlore RaCe PemBina 2010

Salam...

Ahad Lalu telah berlakunya explore race Pembina utk tahun 2010...
rasanya kali kali ke-2 aku join tuk jd penjaga checkpoint...
kali ni nmpk gaya Abg Leman yg handle..
kalu tahun lepas Abg Aizam yg handle...
konsep tahun ni lebih mencabar drpd tahun lepas...
kalau tahun lepas just area2 dataran pahlawan or sekitar tu...
kali ni...bermula daripada masjid Al-Azim hingga ke Bandar Hilir...
so,kali ni kena naik bas sikit...
baru mcm real sikit...hahaha...
so pagi tu,aku tolg sikit2 setup utk checkpoint2 ni...
tahun ni penyertaan sangat mengalakkan....ramai sungguh bebdk yg join...
untuk laki sahaja dah 16 kumpulan(1 kump,4 org)..
duk fikir gak,perghh..susah nk handle main ngn ramai2 ni...

kali ni ada 7 checkpoint...tapi sumenyer leh kata jauh2...
utk aku,aku kena jaga checkpoint 3....dekat Melaka Central....
tp tempat aku di Pasar Besar Melaka sebelah MC....huhu...duduk la disitu...
diberi tugasan tuk menyemak jwpn2 Quiz yg bebdk ni jwb...
salah satu soklan 2 minit ditahan...wahahaha..
so ada yg kena tahan,ada yg betul semua...paling lama kami tahan adalah 10 minit...huhu...
gelisah sungguh muka masing2 bila kena tunggu lama tu...
pada yg lepas,kena selesaikan task menampal poster di kedai2 sekitar tersebut serta bergambar dengan tuan empunyer kedai...duk fikir gak...kalu 16 kump,1 kump diberi 2 poster....means...32 kedai kena cari...wah..byk tu...pepandai la korg nak hidup....tp alhamdulilah semua berjaya....

Aku,Mong & Hazri....sementara tunggu,baca surat khabar dulu

kumpulan kena tahan lebih kurg 10 minit...menunggu je la jwbnyer

skema Jawapan...berpeluang menjadi pemeriksa kejap..

selesai checkpoint MC,kami straight ke checkpoint 6(ke-2 terakhir)....di A'Famosa....waktu kami sampai,dah ada 4 kumpulan otw....wah...cepat betul bebdk ni...kat sini terpaksa buat backup plan....sbbnya ada kumpulan yg laju sgt....kat sini jugak la aku tgk kemampuan senior2 ni handle situasi...mmg bagus...masing2 sume cool jer,still leh come out ngn solution...kalu aku,dah mengelabah dah...kita kena selalu bersedia dgn ape jua keadaan yg dtg....


budak2 baru nk naik tangga tu...bleh tgk kan berapa jauhnya nak sampai atas...

Checkpoint A'famosa ada 2 task sebelum ke CP seterusnya...1st,Ujian IQ....aktiviti membuat piramid cawan mengunakan 'pemegang' yg kami dah buat...konsepnya lebih kurg mcm aktiviti yg aku,fain,apis buat time Mini Games dlm program Musafir Al-Quran yg lepas....task ni lebih kurg senang jugak la...tp kesabaran n team work tu penting tuk aktiviti ni...

2nd,task mereka adalah,mereka diberi 10kg beras,sebatang lilin,3 btg mancis dan bola ping pong beserta dgn sudu....so ape yg mereka kena buat,barang2 ni kena dibawa ke atas,atas tu mksdnya kubu A'Famosa yg kat atas(Gereja St.Paul)..kalu sape2 pernah gi melaka,dia akan tau cam ne nk gi atas tu....kena naik tangga berjeler-jeler....konpem letih....kena angkat beras 10 kg,kena nyalakan api lilin & lindungnyer supaya tak padam & bawa bola ping pong guna sudu di mulut....nak naik tangga smbil wat sume benda ni rasanya bukan senang....kalu api di lilin tu terpadam,mereka leh nyalakan balik guna 3 btg mancis yg disediakan,kalu semua btg mancis tu abis,terpaksa la semua kumpulan turun balik tuk dptkan balik 3 batang mancis...hahaha...
tp semua dpt selesaikan tugas tu...


Majlis Penutup...alhamdulilah ramai peserta...jumpa lagi tahun depan..!!

Program penutup buat berdekatan dgn DP pada pukul 3 ptg gitu...harap semua berpuashati pd hari tersebut...dan memohon kemaafan jika ada salah silap drpd pihak penganjur....
Insya Allah tahun depan buat antara negeri lak...ahakz...hahaha


p/s: saya disini ingin mengucapkan takziah kepada sahabat gayong kita,Kamal atas pemergian ibunda tercinta pada subuh Isnin semlm...pilu rasa hati bila salah seorg member pun turut sedih...kami doakan moga2 Kamal lebih kuat n tabah tuk menghadapi semua ni....Al-Fatihah..

Saturday, July 24, 2010

Baby Khaleeja Irdina









Salam...

alhamdulilah....
sekarang sudah bermula cuti midterm utk warga MMU..
selamat bercuti diucapkan kpd semua...
nmpk jelas la...muka masing2....ceria je bila nak balik..
masing-masing excited...
aku?? hehehe mcm biasa r...di Melaka la tptnyer...
x se-excited mcm yg lain...
insya allah,Balik la nnt...

ape2 pun...hari ni aku mengisi hari pertama cuti midterm ni dengan menziarah senior aku yang baru je kawin beberapa bulan yang lepas....
kalu dulu pergi sbb tolg buat persembahan silat skrg alhamdulilah mereka(Kak Jaja & Abg Daus)
dah pun menimang cahaya mata mereka....Khaleeja Irdina namanya...
kecik je...mmg r...baru 2 minggu kot...mereka ni senior silat di MMU...
so ,aku,Abg Akmal,Abg Nik & Kak Ada plan la gi umah diorg....
syukur bila tgk bayinyer sihat walafiat...
sebelum smpi ke rumah mereka,aku n Kak Ada dijemput oleh Driver kita(Abg Akmal & Abg Nik Zarizi)...wah...sempat la beli buah tgn utk baby tu...^_^...

from me..(^_^)...heh heh heh....nak tgk baby pakai satu hari nnt...

Cute n kecik je babynyer....malangnyer dia tido je memanjang....puas dah kejut,tp tak bangun2...lena sgt tido tu....kalu bukak mata pun sekjp je, pastu tido balik....mama n papa nyer gerak pun tak bangun2....




tgk tu,dah angkat pun tido lagi...kata papanyer mandi pun dia tido gak...hehehe...malam berjaga la pulak...

Sweet kan?? hehehehe...moga2 gambar ni jadi realiti la satu hari nnt...Amin...

haaa..tu dia...mengeliat...lepas tu smbg tido balik..


di manakah ini?? hahaha...First salary Abg Nik..!!! yaaa...dia belanja...best2....aku pun nak wat cam ni la nnt...first gaji belanja kwn...tp tak tau la sape bernasib baik nnt...kah3...ntah2 aku belanja diri sendiri nnt...


alhamdulilah...perjalanan ke KL akhirnya berakhir...suda di Melaka pun skrg...kalu ada masa,kami ziarah lagi...huhu

Tahniah kpd Kak Jaja & Abg Daus...moga2 dpt mendidik anak utk menjadi Insan yg cemerlang!!
p/s:konfirm masuk silat ...siap dah ada partner ngn anak senior silat lain...wah..

Sunday, July 18, 2010

WORLD CUP...mindcontrol Freemason

Salam
ni lagi satu pengkongsian bersama...walaupun World Cup dah lepas...aku post la jugak...huhuhu...
selamat membaca...

**************************************

Jika anda datang ke negara-negara arab timur tengah sekarang, pasti anda juga akan merasakan anda berada di negara Brazil, Spain, Italy, Argentina dan lain-lain. Ini pengalaman saya selama berada di Jordan dan baru pulang dari Syria. Demam penduduk tempatan lebih teruk nampaknya. Bendera negara pilihan mereka digantung dan dikibar di hadapan rumah dan kedai-kedai mereka. Macam-macam perangai dunia akhir zaman. Media antarabangsa sudah berjaya mengalih pandangan masyarakat antarabangsa kepada dunia buang masa, lalai dan leka.


Normalisasi Mukaddimah Zina & Promosi Zina

South Africa has said that it needs one billion condoms in 2010, due in large part to the upcoming soccer tournament. A batch of 42 million is already headed to the host nation by way of Britain. According to the Guardian, one billion condoms would represent a substantial increase from the country's typical supply: Some 450m male condoms are distributed in South Africa every year but, with 16 million sexually active men and one of the highest HIV infection rates in the world, there are never enough. In addition to the surge of condoms, 40,000 prostitues are expected to enter South Africa during the World Cup. klik untuk sumber

Walaupun mendapat tentang dari pihak gereja mereka, tentangan tidak dihiraukan. Suasana ini sengaja digambarkan dengan wanita-wanita yang berpakaian menjolok mata seolah-olah sebagai mempromosi hubungan sex. Saya terkejut apabila mendengar laporan dari bilik berita al-Jazeera semalam yang mengeluarkan fakta berkenaan penjualan kondom yang terlalu tinggi sempena piala dunia ini. Ini sesuatu perkembangan yang sangat berbahaya. Apa kata pihak gereja mereka? klik di sini.


Ini pula saya quote dari blog peminat bola:

Fan Girl Africa World Cup 2010 has arrived, many Hotels and restaurants are already full with visitors. The Hotels provide entertainment as well as many Restaurants are providing food that is super expensive. Brazil Grils Fans in Africa World Cup 2010 Show the Spirit, Sexy and Hot

Sifat kebinatangan seperti ini boleh anda cari di dalam protokol zionis.

Protokol 13 : Untuk melengkapi usaha-usaha memonopoli dan mempercepatkan proses keruntuhan kaum industrialis dari kalangan bukan Yahudi, di samping terus mendorong adanya spekulasi itu, maka bangsa Yahudi menyebarkan projek-projek kemewahan, badan pertunjukan di kalangan bukan Yahudi kerana semuanya ini akan menelan kekayaan mereka. Untuk mengalihkan perhatian orang-orang bukan Yahudi dari memikirkan persoalan politik, maka agen-agen Yahudi hendaklah membawa mereka kepada kegiatan-kegiatan hiburan, olahraga (sukan), pesta-pesta, pertandingan-pertandingan kesenian, kebudayaan dan lain-lain lagi.

Sebuah persoalan yang kita mesti dan wajib jawab, adakah kita ingin melengkapkan protokol tersebut dengan menjadikan diri kita sebahagian dari mangsa mereka?
Satanic Symbolism



Jahbulon adalah salah satu dari amalan ritual ketuhanan puak freemason. Ia cuba menonjolkan ciri-ciri kesyaitanan.



(jika anda menyaksikan video ini, abaikan mesej terakhir video ini)

Horus was a popular Egyptian god who was the son of Osiris and Isis. Osiris and Horus were both solar deities. Osiris was the setting sun, Horus the rising sun. The Pharoah was considered to be an incarnation of Horus (also known as “Amen-Ra,” the sun god). The story of Horus can be found in “The Egyptian Book of the Dead (also known as the “Papyrus of Ani”) written over 3,000 years before the birth of Jesus.

Acara Untuk Mengalih Pandang

Perlu kita ingat, menganjurkan acara bertaraf dunia secara besar-besaran ini adalah salah satu dari cara puak ini untuk mengalih pandangan masyarakat dari isu-isu penting umat selain memberi mereka masa yang sesuai untuk menyusun dan menjalankan aktiviti mereka. Dengan cara melekakan masyarakat dunia, mereka boleh bergerak tanpa ada siapa yang sedar aktiviti penting mereka.

Persoalan,

1. Apa yang sedang terjadi di Semenanjung Gaza, Bosnia, masyarakat sunnah di Iraq sekarang ini?
2. Apakah anda tahu pertemuan-pertemuan sulit mereka diatur pada waktu ini?
3. Apa anda tahu, kewangan mereka kembali kukuh dengan adanya acara sebegini?
4. Apa anda tahu, berapa ramai muslim tidak lagi punya rasa marah walaupun di dalam hati apabila melihat wanita separuh bogel melompat-lompat dihadapan mereka?

Jawapan yang mudah, sebilangan besar dari kita tidak tahu sebahagian dari jawapan kepada persoalan di atas. Inilah peranan media mereka dan kotak sihir mereka, iaitu televisyen. Media sekarang ini sama ada yang benar-benar berperanan untuk mengalihkan pandangan atau mereka yang secara tidak sengaja turut mengalihkan pandangan masyarakat dunia kini sedang aktif mengeluarkan isu-isu berkaitan bola. Secara logikalnya, adakah 'bola sepak' tiba-tiba' boleh menjadi isu terbesar dan terpenting untuk dunia? bukankah isu yang agak penting sekarang ini adalah isu kejatuhan ekonomi dan isu flotilla (walaupun ini termasuk dalam perancangan mereka)? Ini bagi saya sesuatu yang janggal dan sangat mustahil. Anda boleh lihat contoh berkaitan media control & mind control:

Semalam ramai yang marah dan sangat emosi bila media mengeluarkan isu serangan israel terhadap flotilla. Dua hari kemudian, muka-muka yang marah ini tadi bersorak kegembiraan apabila terasminya piala dunia 2010.

Ini contoh yang sangat mudah bagaimana mereka mengawal emosi masyarakat dunia. Sungguh licik dan berperancangan. Renung-renungkanlah.

Penghinaan Terhormat Untuk Bangsa Arab

Menurut pemerhatian saya sebagai salah seorang rakyat Malaysia yang sekarang berada di negara Arab, pelbagai cara yang digunakan oleh mereka dalam mengheret masyarakat sivil dan pemimpin arab dalam suatu lembah yang dilihat mundur lagi hina.

Kalau sebelum ini, kita tahu bahawa bangsa Arab Islam adalah bangsa yang apabila disebut nama mereka, mereka itu dikalangan orang-orang baik. Ya, ini memang pernah berlaku. Tetapi setelah lama penjajahan psikologi berlaku masyarakat arab kini seolah tidak sedar bahawa mereka sebenarnya sedang dihina secara terhormat. Apa yang dimaksudkan dengan penghinaan secara terhormat? Ia memberi maksud, bagaimana pihak musuh melakukan perancangan yang teliti dan jinak dalam mengubah culture masyarakat arab dari yang benar-benar berprinsip sehingga budaya ikut-ikutan dan menjijikkan. Bagi saya, Arab itu tidak sesuai dengan perangai yang buruk kerana mereka lebih dahulu menerima Islam dari kita.

Jika anda pernah ke negara-negara timur tengah, bukalah kotak sihir yang ada. Kotak sihir yang saya maksudkan ialah Televisyen. Begitu hinanya masyarakat arab ini dipertontonkan kepada bangsa mereka sendiri. Menjadi pelik apabila mereka masih dalam keadaan biasa dan statik apabila bangasa mereka dipertontonkan seperti itu. Saya sarankan untuk anda tonton siri The Arrivals yang mengisahkan bagaimana industri perfileman mereka berusaha untuk melakukan aktiviti penghinaan ini dan kemudian , mari kita lihat video promo Piala Dunia 2010 ini.



Pesanan Ikhlas

Menjadi ummah yang punya kekuatan dari sudut fizikal dan mental itu sangat dituntut oleh Islam, dan keselarasan kedua-dua elemen tersebut perlu betul-betul seimbangan. Muslim yang sebenar akan berasa marah apabila ada pihak yang cuba untuk menodai ketinggian dan keluhuran maruah manusia yang dimuliakan oleh Islam. Saya risau jika ada dikalangan umat Islam hari ini yang masih boleh tersenyum apabila melihat maksiat dihadapan matanya.

Nabi s.a.w bersabda:
وعن أبي سعيد الخدري -رضى الله عنه- قال: سمعت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- يقول: من رأى منكم منكرا، فليغيره بيده، فإن لم يستطع فبلسانه، فإن لم يستطع فبقلبه، وذلك أضعف الإيمان - رواه مسلم .


Ertinya: “Sesiapa sahaja di kalangan kamu yang melihat kemungkaran, maka ubahlah dengan tangannya. Jika dia tidak mampu, maka ubahlah dengan lidahnya dan jika dia tidak mampu (walau hanya dengan lidah), maka ubahlah dengan hatinya. Dan itu adalah selemah-lemah iman”. Hadis riwayat Muslim


Perancangan mereka sememangnya sangat bahaya untuk aqidah dan akhlak muslim, Anda sendiri boleh rujuk protokol-protokol mereka bagaimana mereka merosakkan manusia sejagat serta mengambil tampuk pemerintahan dunia berteraskan nafsu dan berjiwa syaitan. Jika anda duduk sahaja tanpa ada rasa ingin bermujahadah menentang musuh yang nyata ini, anda telah melakukan kesilapan yang besar. Saya hanya mampu menasihati dan memberi cara menyedarkan kita dari tipu daya musuh. Pilihan ditangan kita. Apa pun sebagai seorang yang mengambil jalan tengah



*credit to fisabililah ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...