Thursday, April 21, 2011

Week 8 - Borang Streamyx

Salam...

hurm...minggu ni x update pun lagi kan??

huhu...

ni sume berpunca ngn keje2 yg mmg bertimbun...
kalau refer balik kat post sebelum ni,kami susun borang streamyx ikut code agent....
cth kalu code A...sume kat kumpulan A...kalu code B sume kat kumpulan B...
so yang tu settle ari Sabtu n Ahad ari tu...ada r dlm 7-9 kotak besar kalu dikumpulkan...

datang ari isnin je dpt lak cara baru...susun ikut Namelist...dalam namelist tu agent bercampur ikut nombor invoice yg dikasi...waaahhh...yg ni lagi mencabar...pasal namelist tu tak disort awal ikut abjad or ikut no agen....dlm list tu kebanyakannya ada la smpi 20-30 org...takpun 100-200 org...mmg serius pinau mata tuk tapis ikut senarai invoice ni....

sakit belakang,sakit pinggang,sakit mata,lenguh sana sini....sume ada....mane taknya menda tu nak kena settle dlm 2 hari tp list byk...ada la dekat 50 invoice....wahhh...kami terpaksa keje 'OT' tak berbayar...sbb nak siapkan ni...cth mcm Alex,msuk keje kul 7 pg...balik kejp kul 5 lebey,pukul 8 dtg balik ofis...sama macam Shahrul...pastu balik kul 7 pagi esoknyer...aku lak...masuk kul 1.30 ptg...balik drpd ofis kul 7 pagi esoknyer....Wei qi yg shif mlm pukul 11 mlm,dia amek inisiatif sendiri dtg awal...dlm kul 8 or 9 mcm after lunch dia r....kami keje non-stop wat menda alah ni...berlarutan la sampai 2 hari lebih...

hahaha...last kali,ari Rabu sume settle...start ari Isnin...Akak2 kat bhgn Streamyx tu konpem2 ada...sbb ni mmg keje dia....tp bg aku...walaupun penat,Seronok...pasal dapat bermesra or bertegur sapa ngn akak2 department streamyx tu...sbb sebelum ni kitaorg senyap je ngn diorg walaupun 1 ofis sebelah2....hurm....so penat tu ada seronoknya jugak...

wat masa ni...susun borang tuk Individu ni kami dh settlekan...dgr kata akan ada lagi sorting2 borang ni...kali ni tuk company lak....smpi 5+++ dgr kata....ntah r...wat masa ni xsampai lagi....nnt sampai r tu...hehehe...tunggu je la....boss pun ada la belanja kitaorg sbb tgk kesungguhan...huhu...n dgr kata nk byr OT...huhu...sbb tolg diorg...ntah la...kalu ada rezki...Alhamdulilah....



huhuhu....hari smlm dlm sejarah...aku berjaya buka loker kat ofis yg kunci dia mmg hilang guna teknik lock picking,menda ni belajar waktu kat CEH....tp aku xpenah apply lg...so ni ada peluang...aku pun try r...dekat setgh jam baru leh buka...huhuhu...tp mmg puas...terkejut pun ada....tp kalu yg tau tu,jgn guna teknik ni tuk menda2 yg xelok...kalu tuk kunci hilang xpe...


p/s: smlm 1st time tgk tpt parking Inkubator banjir !!! hujan lebat smlm....smpi air kat tepi jln melimpah masuk kt tpt keje aku....malangnyer aku xdpt tgk live wkt aku smpi dh surut...tgk dlm rakaman hdset supervisor aku je...tp lumpur2 tu abis r satu tpt tu...kalu dtg awal mesti sempat berenangnyer...haha

2 celoteh:

~zuL~ said...

ko praktikal kt mne din?

Aizuddin said...

aku praktikal kat IP Core dekat MITC..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...