Monday, April 04, 2011

Week 6 - Day 30

Salam..

hurm...sudah hari ke 30 laa...
bulan April ni permulan baru tuk kami...
kami diberi jadual baru n setiap drpd kami berpeluang tuk follow L2 ke site2 yg down selama seminggu....
so minggu ni minggu pertama tuk sume tu...
dan orang pertama merasa adalah...aku !! huhu....
so ke mana aku pergi hari ni??
2 tpt je...

1st,Planetarium MITC Melaka...huhu..beruntung aku....bab kata supervisor aku...."Aku pun xpenah gi situ...untung ko"...haha....tu la 1st time site tu down....aku follow je la...
dapat masuk planetarium free2 beb !! kalu aku la....round2 dulu baru singgah ke bilik server...haha...tp apekan daya...follow L2 ni ikut je la....cari punyer cari mane la Router ATI ni...sbb ada smpi 3 bilik yg ada modem internet...1st tunjuk,tu just modem Wifi Internet biasa je...ke-2 kat bilik server...tu la just modem Internet mcm kat umah je...last2 jumpa gak kat bilik R&D(Research & Development) tu la baru Router n Switch yg kami cari2..so Azu ajar la aku step2 yg biasa dia buat...tgk Log Router,check lagi ape2 yg patut..walaupun bendanya just 'on' 'off' je switch kat router tu...tp tuk precaution bg report..check lagi bagus....dek kerana site ni site baru...so mintak la no contact org2 kat situ...amek ko dh dpt no telpon Cik kat situ...haha...tp atas urusan keje...jgn salah sangka...

2nd,kami ke Kolej Kediaman UTeM Murai Jaya....Kolej Kediaman Lelaki...sini just reset 2 modem wifi je...kenal2 lak ngn En Rashid yg jaga area tu...mcm warden la sng citer...tu istilah bg asrama r...Untuk kali ni...tu je la...igtkan leh la berjalan lg bila tgk site byk down semalam....rupa2nya just 2 je tpt yg dpt gi...yg lain dah up ngn sendiri...takpe2 esok ada lagi...
tak sabar la nak belajar benda baru esok...aku tunggu~~~

Terima Kasih

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...