Thursday, April 01, 2010

Semangat

Ngaummmm!!


Salam...

wah...sedar2 sudah 3 pagi yek...
buat ape je,duk menung ke assignment Data Struct jer,tak dpt2 pun cara nak wat nyer...
tgh hari nnt ada quiz lak...huuu...
Data Struct...pagi semlm(rabu)..baru abis Quiz Machine...
perkara sama yg berlaku...tak dapat buat...tp kali ni lebih baik sikit drpd Quiz 2 minggu lepas...
dapat rentaknya sikit drpd tak nmpk langsung nk mula mana...
tp walaubagaimana pun rasa hampa tu ada la jgk...mane taknyer ,aku cuba gak nak memahami cara2 nak wat coding dlm machine nih...tp still tak leh dpt lg...dan td cuba merenung balik soklan tu...still tak dpt figure out mcm mane solutionnyer....serupa jgk ngn soklan homework Math II...
dari tgh hari duk ngadap soklan yg tak ketemu gak jwpnnya...wat panas kepala otak jer....
last2 submit je la ngn separuh jalan yg belum tentu betul....

tapi rasa puas hati tu ada jgk sikit..at least aku cuba walaupun tak betul...tu pun dah cukup ok dah(skrg ni sume sbjk jd mcm tu..huhuhu..) aku dah tak kisah betul ke salah,dpt markah ke tak...asalkan aku cuba semampu boleh...tak dpt jgk..berserah je lah....

mmg agak down jgk...tapi bila je diri ni mula nak memberontak..terlintas lak kata2 drpd senior dan abg ketika bersama mereka.....

::kita kena sentiasa mencuba....jangan putus asa....maybe Allah dah tetapkan "Kau akan lepas rintangan ni bilamana ko cuba sebanyak 101 kali" tapi kita just cuba punya cuba smpi 99 kali n then give up....so tak dpt la ape yg kita nak...misalnya kita still not give up...Insya Allah...ape yg nak tu,dapat dgn berkat usaha kita,So sentiasa mencuba, mencuba dan terus mencuba ::

inilah salah satu analogi atau kata-kata penaik semangat la senang citer.....ada rasionalnya benda ni....kata2 ni membuatkan aku still bersabar n tak give up...terlintas jugak satu lagi kata-kata sahabat(senior) yg sudah jadi taukei di Terengganu skrg....

::jgn kita terlalu memikirkan tentang kesilapan kita di masa silam n terlalu memikirkan ape yg akan jd pada masa depan bila jd tu... ,jd ni...sehingga masa yg skrg tu tak dipandang....ye, betul masa lampau perlu dikenang..amek tu jd sbg tauladan...& ye, pikir masa depan tuk merangka masa yg akan dtg....tapi takkan kita asyik fikir/sesal saje dan tak wat tindakan? utk masa depan lak...adakah sempat kita hidup lagi utk seminit akan datang?? so ape yang nak dikatakan kat sini...manfaatkan masa skrg....penuhi masa yg masih ada ni dgn sebaik-baiknya ::**lebih kurang mcm ni la...

kata2 penaik semangat ni la yg menaikkan motivasi diri aku utk terus berdiri & berusaha[ni baru sikit beb,belum alam pekerjaan lagi]...ape pun kita cuba sedaya upaya...yang menentukan Allah s.w.t...TILL THEN, SEE YAA q^_^p

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...