Monday, April 19, 2010

Pengajaran hari ahad...haha

Salam....

skrg sudah pun segar balik drpd semalam...
semalam bertungkus lumus buat Cyber Law...tak tidor dibuatnya...
padahal sume isi2 dah ada,cuma nak compile part2 yg dah dibahagikan....nak edit2...
amik masa jugak la...sambil tunggu bahan2 yg lain siap drpd groupmate...buat keje publisiti sikit...alhamdulilah...kali ni dpt groupmate yg rajin n senang nak bekerjasama....
walaupun discuss online je...tapi tu cukup ok r..drpd tak discuss langsung...penat jugak rupanya menghadap laptop sepjg malam...mcm mane sesetgh org boleh yek...ada yg buat kerja tak berganjak drpd monitor komputer smpi ke pagi....

sesudah siap 90%,subuh sudah....dan tetbe kepala otak merancang tuk beriadah...pagi tu kebetulan Hazri kita ni pun nak beriadah...so aku join la...igtkan kat MMU bersama-sama ngn junior...rupanya kat Peringgit bersama-sama ngn ikhwah2 kat sana....laa....aku budget nak jogging sekejap n balik n qada' tido...takpe la dah smpai situ..nak wat camne...rupanya mereka ni mmg wat riadah tiap2 hari ahad...bagus2....main futsal..!! haha..aku dah r tak minat sgt main bola ni...takpe r..join sekejap..bila dah dtg yg lain subtitude ngn aku n ape lagi aku gi jogging r..!! gian kot....dah lama tak jog....sambil2 jog boleh la cuci mata kat tpt tu...lawa gak tempatnya...hijau je..ramai pun ramai....target selesaikan 3 round...letih cam ne pun 3 round mesti habis....ni la bestnya jogging ni...mencabar mental anda...latih mindset anda...

part ni best bila jog ni...ramai org ber aerobik kat sini...mcm2 style joget aku tgk...jgn fikir lain...kebykan sume warga pertengahan...

senaman ape la yg dia buat tu...
antara trek jogging yg best...dikelilingi oleh pokok2..segar disini..

kebetulan...kat sini ada pertandingan burung....sape yang bunyi paling merdu la kot...ramai yang datang...hai..memperagakan burung masing2....hahahahah

Hasilnya penat sgt...pasal tempat tu bukan kecik...besar gak...push gak badan...saje nak tgk ketahanan jantung kita...boleh gi sampai mana...tak sangka lak bila kita tak cukup tido n ditambah ngn ujian stamina ckit akan kuar simpton2 seperti

- badan penat(of course)
- suhu badan mula naik(badan terasa panas mcm demam)
- satu badan rasa mcm tak bermaya
- perut tak selesa...

huhu..takpe la..layan jer....balik tu...rehat kan diri 1 2 jam....petang sikit mula kerja seterusnya...buat kerja division publisiti....nak kena liminate benda2 alah ni...huhu....terima kasih la kat IU kerana bagi pinjam mesin tu....dan terima kasih gak kat KAK AIN & NAJIAH...sebab tolong saya....part2 potong yg saya lemah ni huhuuhu...tangan parkinson!!! lain di garis,lain di potong...adoi...nasib baik ada pompuan2 yg teliti bila wat kerja macam diorang ni...
tengok, baguskan kerja diorg....sama je diorg potong...aku potong berliku-liku jadinya...huhu


duk main2 ngn mesin liminate ni..haha..xde r..aku ngn liminate bookmark..kerja paling payah di abad ini


Alhamdulilah,siap tepat kul 5.30 ptg...so otw pulang,jumpa lak ngn budak2 G(y) ni...borak panjang la pulak ngn diorg...kongsi2 pengalaman interview YTM....sama je kita...xde modul lain ke nak wat...alik2 yg kena marah pasal rekacipta tu,makanan lambat disediakan,buat puzzle....hurm,,,benda sama diuji dari tahun ke tahun.....

Malamnya pulak...yeah...IU dinner..!! kali ni harganya berpatutan..so pergi r....nak rembat makanan jer....takde menda lain dah..huhu...pergi ke sana ngn Aqib n kakaknya....sampai awal..tgk2 masih lagi buat persediaan....macam sikit je komitinya.. tp nampak sume masih berjalan lancar....time peserta2 datang..part register lak takde org...takpe2 alang2 kami dtg awal...tolong la subtitude disitu...kerja senang je..minta duit...hahaha...alhamdulilah..ramai yang datang...daripada kumpulan pelajar akhir tahun,budak2 IUFC,dan jugak ahli2 IU yang lain...
yang excitednya part Aqib nyanyi jer....nak tgk selebriti muda ni nyanyi...boleh lak sengih2 kat depan tu...time2 dia nyanyi...ada lak org telpon dia...handphonenya ada kat Fain..angkat2 je terus dengar ni "weh,ko masuk tv yek...tak bagitau pun"..kami blur?? haik apesal lak...rupanya ada dlm satu realiti show di tv3...senyap je dia ek...takpe2 rezeki ada lagi tu...mmg ada potensi...
selasa ni dia perform kat MMU,kami nak bagi support nih !!...tp masuk pakai tiket yg agak lemah ni...takpe2 kito torai dtg nnt...
haaaa...tu dia....dah mula nak perform dah tu..lagu Sumayyah...

tgk pinggan tu...licin...

artis kita....suara ko mmg best r bro.

khuysuk dengar nasyid...

happy je..time abis dah ni..

sume habis ngn lancar...syukur alhamdulilah...



so ni la pengajaran yg aku dpt pada hari ahad ni....nampakkan kat air muka tu....jgn bersenam lebih had ketika tak cukup tido!! padah nnt....

4 celoteh:

.: F@!n :. said...

aku rasa mata mu lebam had kena ketumbit 2 kan???heheheh...

Aizuddin said...

mane ada...
dah sembuh....
hahaha..

cover2...

aPiHaSe said...

asal pinggan licin je..mesti ade kt dpn ak..huahua

Aizuddin said...

hahaha...

nak wat cam ne kan...

dah mmg jodoh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...