Saturday, April 10, 2010

Seminar MUET + Hospital Pantai

Salam...

rehat sebentar tuk minggu yg menention tuk sume org...

musim menghantar assignment bermula start drpd minggu lepas....

nak mulakan studykan final...tapi assignment byk panjang berjeler-jeler...

presentation pun menunggu....

presentation cyber law(maybe bleh la kot) & data struct(haa yg ni terrible la kot...program tak leh run,so nk present ape kan..hurmm)

tak pe lupakan sebentar benda tu....tenangkan fikiran sebentar....

huhu..pada hari jumaat baru2 ni para2 YTMian ada perjumpaann dgn org2 atasan YTM...
hurmm..kali ni berjumpa sekali lagi dgn En Zainal,Vice Presiden YTM.....cuma kali ni dgn ramai2 org la....dulu jumpa dalam bilik meeting kena pakai formal...skang rileksss, i like...huhu..tak rimas...kali ni Presiden YTM pun turut turun padang....tahniah...

tengah nak nyanyi lagu negaraku...betul kata Budin,"part ni kuat la org nyanyi,part nyanyi lagi Kristal(lagu TM) mesti senyap"..mmg betul pun...hahaha...kami belum jadi staff lagi..blogger-emoticon.blogspot.com

HURMm....pagi ni kami telah mehilangkan tension dengan menghadari SEMINAR MUET...huhu...kalau seminar tu biasa la...duk dengar ceramah je la kan....mesti ada boring ,mesti ada yg mengantuk,mesti ada yg berkhayal punyer....Seminar yg aku tgk yg sentiasa dpt perhatian pelajar dari mula smpai habis kat MMU(yg pernah aku join) ni aku rasa la PUBLIC SPEAKING FOR YOUNG LEADER...seminar ni diadakan kepada Hicom2 club(Mr.Pres khususnya) tak lama dulu...mmg tak boring...
yang part paling best SEMINAR MUET ni adalah makan jer.....takde benda lain dah....utk breakfast n lunch tu biasa2 jer...part yang makan bila abis seminar yang best...Kuih + Air kotak...
kenapa best,walaupun benda tu jer...pasal kami(ditujukan kpd Faain,Apih & Aleep) mengambil sebanyak yang boleh....mmg menyesal aku tak bawak beg dr rumah...haih...untung bg fain n apis...haha...ambik dua air kotak la kononnya nak bagi kat kawan(antara kami2 gak)...part lakonan bermula disitu.."nah,aku amek tuk ko"..seorg lagi pura2 nak amik (hulur tangan)...tgk2 masukkan dalam beg....pastu buat lagi mcm tu...so jumlah yg dpt kami kumpul....Apis,aku tak pasti berapa dia dpt....aku n Fain semua sekali 14 kotak....ok r tu...aku 5 kotak, Fain 9 kotak....kuih tu tibai 3 cukup la....tak yah banyak2....ikut kata Mat Fain "kita collect air kotak ni kasi dpt back up duit yuran seminar ni RM 45 ...."means 45 kotak r....tak pe r...dapat 10% pun cukup r...haha...

selesai Seminar...kami merancang tuk melawat Mak Cik Shima di Hospital Pantai...
rasanya sume warga MMU tau kan ape yg terjadi kepada Tuan empunya kedai makan yg tersohor di MMU ni....Beliau kena buat operation akibat ada ketumbuhan di rahim beliau...waktu melawat Mak Cik Syima, aku tak leh nk cakap ape2....kesian tgk keadaan dia....mukanya letih sgt2....lain benor ngn mukanya yang sentiasa tersenyum melayan pelanggan...sampai nak cakap pun sgt susah...sebab ape? sebab sakit sgt smpi tak berkata-kata...tu baru sakit yg tu...belum lagi yang lagi parah.....keadaan Mak cik Shima skrg bertambah stabil drpd semlm cuma sekarang suhu badan beliau tak menentu...in other word...dia demam....masih lagi berada di bawah perhatian pihak hospital...

menziarahi orang sakit merupakan salah satu cara kita mengingati mati...mcm mane keadaan kita suatu hari nanti?? wallahualam....

ada sesape reti baca report harian pesakit...aku pening ape yg di'tick'kan tu

so,selepas menziarahi pesakit,kami pun balik...sekejap pun dah memadai....


so , In the nut of shell(ceh terbawa-bawa drpd seminar muet r ni)....kami semua berdoa semoga mak cik Shima sihat dan dapat melayan kami lagi di kedai yg bernama Shima Catering lagi....^_^..Insya Allah...moga-moga Allah memberi kekuatan kepada Mak Cik Shima....


p/s: kali pertama seigt aku masuk dalam Hospital.....tak pernah2 aku masuk hospital,alhamdulilah aku diberi kesihatan yg baik sepjg aku hidup....btw,mane nurse ni?? nak tanya soalan ni...hahahahaha..

8 celoteh:

aPiHaSe said...

ko nk tanya ape kt nurse tu din??? ade makne tu..hahaha

Aizuddin said...

hahahaha...

banyak soalan nak tanya nih...

haha..

agak2 ape la maknanya tu...

.: F@!n :. said...

tkut t din nurse laki yg datang..tak tertnya ko soalan t...hehehe..

Aizuddin said...

ada r soklan cover...

tu kira back up plan..

kitakn dh diajar supaya selalu ada backup plan...

aplikasikan lah..hahaha..

ainxplod said...

korg amik air kotak byk2.. nak jual blik ek???
haaaa... kantoi...:-)

p/s mak cik syima dh okey ke?

Aizuddin said...

haha...kami amik air kotak byk2 tu utk pelaburan sendiri..

tak nak jual...

lama tak minum air kotak...

alhamdulilah...mak cik syima dah ok sikit....

ainxplod said...

alhamdulillah... then mak cik syima dh start jual blik??

ape lg... buat la part time tlg mk cik syima pulak:-)

p/s: hmmm... patut la smpai berkotak2 korg seludup...

Aizuddin said...

mak cik syima still berehat lagi kat umah...
anak2 dia r yg tolong menjual...

part time?? hurm...
kitaorg nak buka bisness r terus...tak nak wat part time..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...