Sunday, April 18, 2010

Bekerja..

Salam...

hurm...mata sudah layu skang nie...
menyiapkan assignment terakhir tuk sem ni...
alhamdulilah...boleh la....tinggal benda yang remeh2 je....
hari ahad ni banyak perancangan dalam kepala otak ni..
nak menyiapkan baki assignment...nak menyiapkan kerja2 dinner silat lagi...
tapi tu tgk atas bahan2 r...kalu cukup boleh proceed....bookmark dah settle,tiket pun dah settle...nametag belum lagi n liminate belum lagi...hari ni cuba tuk abiskan yg baki...

hurmmm..malam td berpisah sudah kami dgn G(y)..huhu...Insya Allah...kalu ada rezeki jumpa lagi..
ada slot bersama Abg Hamdan kita...sanggup dtg dari Shah Alam...so abis sume2 tu..kami pun lepak kat Subaidah...lama dah tak borak2..so borak2 lama sikit kat situ....banyak benda yang dikongsi..menarik..maklumla orang dah bekerja....Abg Hamdan n Abg Aizam....hurm...bila lagi nak merasa duit gaji diorg nih...haha..nasib baik tgh bulan skang ni....antara yg dibual-bualkan sama sprt yg dikongsi oleh Abg Hamdan ngn G(y) td..."permata /mutiara yg bercahaya terjadi bila dia ditekan oleh pelbagai tekanan didasar laut tu...kalau xde tekanan2 tu permata tu serupa macam batu biasa je...."hidup kat MMU ni penuh ngn tekanan dan mmg itu antara nilai2 yg MMU ni terapkan,sengaja je kasi pelajar ni hidup dlm pressure..supaya dapat biasakan diri bila kerja nanti....so bercerita la sikit pasal pressure yg dialami ketika dikampus...aku pun kongsi r ckit ape yg aku alami...dan dijelaskan oleh mereka berdua bhwa benda ni la yg berguna nnt bila kita deal dgn customer2....kalu dapat selesai masalah mcm yg aku alami tu..mmg hebat r...disitu aku fikir,tu baru 1 pressure yg aku dpt...tu pun dah cukup berguna tuk akan dtg...so mcm mane kalu kita dpt lebih drpd itu ?...so nmpkkan betapa byknya kita leh apply tuk ari akan mendatang...cara Allah nak mengajar kita...nmpk dia punya susunan..lawa sgt...
bagi kita merasa dulu peritnya,kasi kita fikir dulu cara nak atasinya n bila dapat solusi...time akan dtg kita bleh handle situasi tu dgn kurang sikit pressure tu banding yg lepas....
tapi tak dapat dinafikan mmg perit..hanya diri ni je yang tau mcm mane rasanya...tak dpt nk luah ngn kata2...huhuhu..

dikhabarkan jugak suasana bekerja totally lain drpd skrg...hurm...macam mane la agaknya yek...
hurmmm....

dah la..setakat ni je la update...mata pun dah gaya macam tingkap rumah lama kena tiup angin dah...buka tutup buka tutup....gi jog r....JOM..!!

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...