Monday, April 26, 2010

Ingin bebas...huhu

blogger-emoticon.blogspot.comSalam....

hurmmm...semalam telah abis pun event terakhir tuk Silat sesi 09/10..
Annual Dinner Silat Gayong....saya nak ucapkan terima kasih kepada sume komiti atas penat lelah anda berkerja utk menjayakan program ni....gambar akan diupload nanti~~
pertama kali aku duduk kat meja VIP,dah la pakai simple2 je...tak pakai formal...
aku dpt rasa,akulah presiden yang paling sempoi sekali...ada ke pakai baju t-shirt n seluar biasa je...org2 lain pakai smart2...haha...aku wat dunno jer...peduli ape aku.....tp last2 dipaksa pakai kot lak...!! adoi....tak minat aku pakai cam tu...panas la....tapi apekan daya..tak proper...so kena la pakai....asalnya aku tak duduk kat meja VIP,pasal aku event manager waktu tu...tp disebabkan ada kejadian yang tak disangka...so guna backup plan...bukan senang jadi Event manager n duk kat meja VIP pada masa yg sama....pergerakan terbatas....mmg riso....nak sampaikan msg pada org berkenaan sgt la susah....lagi2 kpd Emcee....mmg tak dinafikan layanan VIP best..!! dah mcm raja dah rasanya...tp bagi aku...sgt tak selesa....aku prefer wat tu wat ni sendiri....dengan kena guna back up plannya ,layanan yg bg aku merimaskan...membuatkan aku takleh nk duduk diam...makan pun sikit je, riso punyer pasal(ttg event) sume aku makan xrasa ape....macam tawar je belaka....air sejuk lagi sedap drpd menda lain...hahaha....

overall....masih banyak perlu diperbaiki....takpe2...perbaiki lagi tuk masa2 akan datang....ape2 teguran wkt post mortem tu harap take note...perbaiki lagi....lagi satu...jgn kita asyik menuduh or blame pada seseorg...kita kena consider jugak masalah2 yg seseorg tu hadapi...cuba faham dulu ape yg dia hadapi....jgn kita main blame je...kita selami dulu ape yg dia hadapi dan fikirkan solusinya...jgn menuduh menuduh dan terus menuduh...tak jumpa penyelesaiannya....persediaan dari awal pun satu benda yang penting untuk menjadikan satu2 program tu berjalan lancar....dan meeting tu sgt penting tuk minimizekan misscommunication....kalu tak dtg meeting selalu tu yg ada salah faham tu....benda ni selalu terjadi kat mane2 event r...pentingnya meeting...banyak benda yg didiscuss wkt post mortem...aku akui banyak benda aku kena perbaiki lagi.....bagi memuaskan hati mereka2 ni....aku follow je la ape yg diusulkan....

hurmm...sekarang selesai sudah tugas aku utk sem ni...bila dikenang-kenang balik,banyak sgt benda yang aku tempuhi sepanjang bergelar pemimpin ni...macam2 la yang terjadi...membuatkan diri ni sgt2 tak terdaya....maklum la...kalu dulu ada senior ckp dia mula daripada 0...tak tau ape...aku ni lagi la..mula daripada negative....pasal bab2 kepimpinan ni aku sgt2 tak suka....so bila dpt tanggungjwb ni...aku ambil masa tuk memaksa perasaan ni tuk memahami ape tu pemimpin...bukan senang...time kita nk adapt tu la dtg mcm2 masalah yg sgt memeritkan...wwaahh...mmg tak dpt digambarkan dengan kata2....dan smpi sekarang...aku masih takde lagi ciri2 kepimpinan yg bagus....bukan insan yg cukup layak tuk memimpin satu2 organisasi....sifat2 yg sepatutnya ada pada seorg pemimpin spt tegas,berpendirian,cepat dlm membuat keputusan,berani tangung risiko,bijaksana...xde pada aku...so aku ampun maaf yek kpd sume....cuba tuk improve sikit demi sikit....tp alhamdulilah...Allah tu tahu aku lemah pada bhgn ni so Dia beri aku ujian2 dari sudut ni...dan Dia kurniakan kpd ku 'sayap kiri dan kanan' yg mantap...pembantu2 aku yg sgt bagus!! kalu tanpa mereka ni aku still dibawah paras negative...terima kasih la kepada Najiah,Kak Ain & Kak Ada...sgt2 membantu saya,dikala tgh dlm kesusahan,mereka ni sanggup tolg aku,sgt2 bersyukur ada mereka...tak lupa pada Abg Nik,Abg Zack ,Sham & yg lain2 yg tolong aku drpd pelbagai aspek...

........................
.....................
...............
.....
..
.


tetbe blank lak....banyak sgt benda yg dialami tp mampu senyap je lah...huhu....harap2 Sesi depan akan lebih maju lagi la....dipendekkan citer....kita kena lalui sume benda baru layak tuk memberi komen atau ape2 la...jgn kita terus fikir,org ni ntah ape2 wat tu wat ni...maybe dia ada reason kenapa wat mcm tu...sbb mcm aku dulu ,ada gak pikir apesal ketua ni wat benda alah ni ,ape guna nya??benda ni ntah ape2 la...tp bila kita duduk tempat dia..baru kita nmpk....biasanya decision ketua 2 3 langkah kedepan...utk jangka masa yang lama...bukan singkat..tp org bwh hanya nk nampak benda depan mata je..result nk cepat je...ni kebiasaannya la..tak ckp sume..kekdg pun ada je ketua buat silap dlm buat keputusan...dia pun manusia jugak...lumrah sume ni...





blogger-emoticon.blogspot.comeh2...ape la yg aku merepek sume ni...ntah la..layan je r....ni pun baru selesai tugasan...alhamdulilah siap tugas aku tuk event akan dtg...tunggu la kemunculannya...susah gak nk wat 2 menda dlm masa yg sama...duk sibuk tuk dinner lagi...wat keje Jaulah lg...huhu...takpe2...dah nama tanggungjawab kena la galas dengan penuh bersemangat..!! huhu...






blogger-emoticon.blogspot.comsekarang tiba masa tuk fokus pada study pulak...rasa dah mcm lambat je bebanding org lain...yg lain mesti dah start revise dah.....kita baru nak mula...blogger-emoticon.blogspot.com



blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

takpe2....berusaha!!!

4 celoteh:

.: F@!n :. said...

chaiyok din....sometimes din kita sendri tak nmpak apa klebihan kita..org di sekeliling tau apa kelebihan kita..Nway congrate din... all da best kat final exam hg...

Aizuddin said...

thankz,
tu mmg biasa...
kita tak nmpk ape yg ada pd kita..
tu la gunanya kawan...
kawan yg menunjukkan keperibadian kita...

ape pun...gud luck tuk final..!!

..: nurafaz :.. said...

tul ckp fain tu.
pe2 pun.. tahniah ko dh berjaya melepasinya hingga ke akhir..
tolak soal segala macam yg menimpa ko.

anyway...
all da best tuk exam. study molek2! jgn last minit... ada apa2 leh roger2 ak..

p/s : "BOIKOT AIZUDDIN jd HICOM".. nape "jd" tu huruf kecil? hehehe.. gurau2...

Aizuddin said...

thankz...

aku tak leh lupa sume cabaran yg aku dpt...sentiasa bermain di kepala otak ni...nak ckp serik pun ada...

aku pakai tulis je slogan kempen tu...hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...