Thursday, July 30, 2009

Quiz,Mock Meeting & AGM ALS


*jutaan terima kasih kpd Faain yg rakam persembahan ini*

Salam.....
haa... dah tgk video kat atas ni?? kalu dah tgk ape komen anda??
kalu x tgk spend la masa ckit dlm 4 minit tuk tgk...hihihi....komen ckit tuk improvekan diri jgk...
ok
rewind balik dari pagi....wieeeeeeenkkkkkk
haaa....pagi rabu ni aku ada quiz Bahasa Mandrin.....aku x belajar sgt r...sempat ulangkaji sampi 3 chapter je daripada 5..... character cina tu pun aku dpt igt ckit2 jer...x sempat...tapi aku jwb je....sblm ni miss dah bagi dah corak soklan quiz tu...tp aku xdpt nk hadirkan diri....tp nasib baik ada kawan yg sanggup tolg aku...amek kertas sample quiz tu 1 n bagi aku tuk aku ulang kaji...credit tuk MIRA & NADIAH.....terima kasih bebyk...alhamdulilah la..bleh la jwb drpd blank teruskan......ptg tu aku ada mock meeting utk subjek Technical Communication.....Mock meeting ni of course r dikendalikan dalam BI....bab2 BI aku gerun ckit nih...kalu bleh nk elak je.....payah tul si penulis blog ni nk speaking....sebelum ptg tu aku balik sekejap ke rumah tuk buat persiapan....tp sampai2 umah bdn rasa letih sgt...padahal hari tu aku x wat keje ape pun....hari rabu hari paling kurang kelasnya...tp badan aku tetap letih.....kata si ZU tu aku xcukup tido...tu r pasal jadi cam tu....aku just renung je ke siling umah n pikir....betul jgk...dari ice breaking silat lagi aku tido tak penah cukup..paling maxima pun 4 jam...tp xpe r...asalkan keje siap...hohoho~~nasib baik r mock meeting tu kul 4.00...so bleh la tido dulu....rehat2 jap....time Mock Meeting tu aku diberi tugasan tuk jadi Human Resource Manager....huhuhu....terus aku telpon abg Aizam kita...hahaha...aku just nk tyer ape2 tugas dlm HR ni....terima kasih pada senior aku seorg ni...byk membantu aku....so dalam mock meeting tu mcm biasa r aku ckp ckit2 je....bagi 2 3 idea pastu yg lain kasi bebdk ni ckp byk....tugas aku lepas bg idea2 tu angguk kepala je tanda setuju...hahaha...."ye ye hah betul sgt la tu....xde yg betul selain betul dari mulut masing2"..hahaha....tgk2 dah abis dah meeting rasa sekejap je..maybe dah biasa kendalikan or masuk meeting 2 jam lebey(dlm kelab r)...so x terasa sgt bila 30 minit tu....last2 idea aku jgk yg dipilih...huhuhu...kira aku bernasib baik r...syukur alhamdulilah....

abis Mock Meeting,aku balik tuk tukar pakaian n amek buku tuk kelas kul 6-7.....silap x amek awal2....wkt tu jgk la abg Hamdan nk ajar Jurus Wajib...haishhh terlepas aku wkt tu...sempat tgk je r...abis kelas (ape la yg aku belajar)....balik tuk prepare persembahan silat tuk AGM ALS.....kami dpt tau last minute benda ni dek kerana pemintaan Farahin(junior silat kitaorg yg jd HICOM tuk ALS).....tak pe la...sehari sebelum tu wkt ptg aku, Nik Zarizi berlatih kat padang permainan dekat taman perumahan kami...rancang mane nk berenti mane nk gerak....buah ape nk guna......mlm tu jgk kami adakan latihan sekali lagi kerana direkter AGM tu nk tgk...kami x sedia lagi sebenarnya sbb KAK ADA ada midterm....KAK AIN ada kelas kul 9- 11....adui...ssh jgk masing2 ada hal kan...tp komitmen yg diberi oleh mereka sgt hebat walaupun sibuk mane pun diorg....respek la sama mereka!! kami still wat latihan dan bila sume dah ada..buat sama2... time tu aku lak terpikir cam ne la quiz Cina aku ni x brp study lg ni...hahahah banzai r....

so tadi sume tu dah selesai,persembahan tu pun ok je,xde la gempak mane pun...lega rasa hati...tp masih byk lagi keje kena wat....ptg td lak baru dpt notis 1 task ni kena sempurnakan..STAD nak....hmmmm kena pikir ni....

p/s: yg pentingnya kat sini nak berterima kasih kepada ABG NIK,KAK ADA,JiAH,AKMAL,LEEN,ABG ZACK,NAJMI,BROKE & KAK AIN....sanggup korbankan masa demi sume ni....terima kasih bebyk....terigt lak zaman kat mrsm dulu...semangatnya sama mcm skrg...kiranya aku dah jmpe keluarga gayong yg ke-2...huhuhu...harap hubungan yg sy ibaratkan abg & kakak & adik dpt berterusan jgk...mmg ada rasa mcm ada adik beradik baru lak....hahaha~~

TILL THEN, SEE YAA (^_^)...

2 celoteh:

ainxplod said...

salam... heheh..
rase cm nak join pulak silat nie...

Aizuddin said...

tu r...dulu x nk masuk...
kat sana pun ada gak kan...
bila ko dah masuk n expert..
nnt baru r org gelar ko pendekar kecik2 cili padi.....
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...