Saturday, July 04, 2009

Gotong-Royong Perdana??!

Salam...
syukur kehadrat Ilahi kerana hari ni aku dpt merehatkan diri utk seketika...lenguh2 n sengal2 badan dah semakin hilang...huhuhu..
hari ini aku ada seminar pasal Database System...n Seminar tu wajib tuk dtg...maleh tul aku...baru bajet nk bangon lambat...almklumla kelas sem ni sume kebykkan kul 8...adui..tp xper...latih x tido lepas subuh...tu pun bagus ape...lebih murah rezeki, insya allah...
ikutkan bebdk Melawis 6 ni nk wat gotong royong kat umah,sbb skang baru cukup sume ahli,dulu ada wat tp 3 4 org je, sekarang sume dah ada..buat r ape lg kan ...so aku rasa cam terlepas la kot sbb ada seminar....alih2 aku balik tgh hari sume baru bangun....hampeh kelapa nyur tul la....bajet boleh balik ngn melihat umah bersih r...boleh r goyang2 kaki...takpe r...dpt r aku join sekaki kerja ni...lepas zohor kami wat..sebelum tu kami ke kedai tu beli tong gas(bkn beli tp isi gas)...

So lepas zohor operasi bermula....sehari sebelum tu sudah pun dibahagi-bahagikan tugas...aku dpt kat bhgian buku2...tp wat sume je...yg tak tahan si exo dpt cuci bhgn tandas.....owwww bersorak r kitaorg...pakat2 sume 'melabur' dulu dlm tandas sebelum dia cuci....hahah saje je wat jahat.....lepas gotong-royong agak2 sume dah siap....sesi bersama chef2 lak...kecoh nk cari penutup periuk punyer pasal....adui...last2 dpt gak cari jalan cam ne nk tanak nasi...almklumla umah baru barang x byk x complete lg...sambil2 kami gotong-royong tu jgk kami didgrkan dgr mcm2 lagu yg dipasang oleh DJ Cfi request je lagu ape nk.....hohoho...menyanyi smbil bergotong royong ..yg tu yg seronok tu...

haaa kerja pembersihan sudahpun bermula.....
huuuu rajinnya hazri ni..anak sape la ni?..
rajin jgk 2 org ni..hahaha..sape nk jadikan diorg ni menantu??

TENGOK GAMBAR SELEPAS LAK...
dah diubah suai ckit...dulu sempit sikit kat situ..
ni gambar rumah secara keseluruhan....
haaa..start memasak dah...huhu...masakan sape la tu??
lazat sehingga menjilat lubang hidung sendiri kan??

Tgk suasana waktu malam lak...kebetulan ada live tayangan perlawanan bola kelantan vs pahang kat tv 1....sume lak minat bola...meriah jgk jadinyer....khusyuk je semua....


P/s: harap2 rumah ni berterusan bersih la ek kwn2...jgn time gotong royong je bersih..lepas tu mcm tong kang pecah balik..

9 celoteh:

.: F@!n :. said...

hahaha cantik gak rumah kita din... :-)

~aida~ said...

hahaha..
bru kemas umah upanya...
da dduk kt umah tu 3 mnggu lebey kot..
hehehe..
harap2..jgn jadi tongkang pecah yek umah tu...
aq doakan..AMIN....

Aizuddin said...

to aida:kan aku dah ckp...kali ni sume member ada...
dulu aku ngn 2 3 org je...skang 6-8 org ada...
ni baru diiktiraf gotong royong perdana...
dulu gotong royong mini...hahaha
tmbh2 dapur dah berasaP...

to fain: mmg kemas r...

mohamad said...

dh2..jgn nk mengomen lg..

g beli ayam..masak kari plak arini..

ngahaha..

Aizuddin said...

alah...dah tu cepat2 la gi mandi....
duk tgk citer syurga cinta je...
ish2....
keta belalang tempur dah ada kat luar tu...kita kena manfaatkan ape yg ada ni...

..: nurafaz :.. said...

bgus le tu..
de intention nak mengemas..
nti leh wat service kemas mengemas lak kan? setelah service baca yaasin

Aizuddin said...

service tu rasanya kena up ckit r harganya...
sbb ada pakej muzik sekali...so sambil mengemas kami pandai menari & menyanyi....waaah gitttuuu

ainxplod said...

wah... bleh thn gak korg kemas umh..
bgus ar tue..
hrp2, lepas 2,3 bln korg still amlkan gotong royong tu..
tp bleh ke???
hahaha.. tunggu jela..

Aizuddin said...

owwwhhhh..
itu mesti...
kami akan cuba kekalkan...hahahah
tiap2 minggu akan wat...kalu sume ada masa r..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...