Thursday, July 09, 2009

Di malam yang teramat sunyi..

Salam
Sekarang tepat kul 4 pagi...
aku baru balik dari kampus...
wah...sangat aman jalan dari kampus ke umah....
gelap dan sunyi sekali...dapat tenangkan hati dan minda yg selalu berserabut ni...
sebelum tu aku ke food court exam hall....kali ni aku rasa pelik sikit sebb wkt tu kul 12 or 11 lebey kot..MMU dah pun lengang...even kereta pun x byk....tgk bulan...wow bulan tgh mengambang...
lain macam je ni...hahahaha...tak kisah la..nk tak nk aku kena ke exam
hall tuk siapkan keje yg aku malas nk wat selama ni....sampai2 food court exam hall tu tgk2 xde org langsung....owhhh ni kira xde org ganggu ni...duduk la disitu wat ape2 yg patut....suasana sunyi je..aman je....ni kalu study mmg konpem masuk x keluar2 dah...layan je duk situ.....tp kekdg seram tu ada la jgk kan...mane la tau tetbe ada 'kwn' dtg nk tolg...risau gak....ahhh tu imiginasi semata-mata.....saje je nk ggu minda aku yg tgh ten
ang ni....sambil mendengar muzik yg best...kita layanzzzz...btw, ari ni birthday Aida....kawanku ni dah pun tua...syukur.....masih di beri umur tuk bernafas.....
balik semula kpd citer td....setelah siap ckit keje, a
ku pun bla la dlm kul 1.30.....kali ni lagi gelap n sunyi suasananya....sebelum ni bagi aku xde la sgt....tp yg ni yg bez nya...tenang je....alah balik tu jmpe la pulak kawan 2 org ni...lepak la pulak disitu borak pasal 'masalah2 negara & dunia', yg td tenang, penin balik kejap....tp x pe....cool jer....x perlu nk angin ke frust ke sedih ke....cool jer....wat donno je la senang ttg masalah 'tu' wat seketika....dan skrg telah pun selamat kembali ke Melawis yg tercinta....


boleh tahan la sunyinyer...tp sunyi2 r baru best...dpt tenangkan fikiran...


tgh2 lepak td terigt lak ke nasihat owner umah sewa ni....sbb sebelum ke kampus aku n hazri berjumpa ngn owner tuk byr sewa...kat surau....antara maghrib n isyak ....di situ ada jugak pakcik2 yg lain...rasa lain je bila bergaul ngn pakcik2 ni..rasa mcm dah ada cucu lak...hahah..mcm2 mereka bincangkan..kebykannya pasal masalah yg berlaku kat taman perumahan ni la...antaranya masalah pemandu yg tak berhemah...bawak laju2 di taman perumahan...terutamanya foreigner....pastu pasal remaja2 zaman sekrg yg ibarat xde tamadun...aku kat situ rasa malu depan diorg sbb remaja skrg x dpt menyakinkan org2 tua skrg yg remaja ni boleh memajukan negara...almaklum la dengan gejala sosialnya n mcm2 lg lar...pak cik2 tu siap kasi nasihat lg kat kami...rasa mcm bapa n anak lak...antaranya "kamu berpegang teguh lah dgn islam..jaga iman kamu, jgn wat keje ntah ape2".."belajar sungguh-sungguh,jgn pikir nk keje cepat je,tgk org ada motor kita nk motor,pastu pikir nk keje cari duit nk beli motor....keje guna sijil spm...ape la sgt..tu belum ada anak bini lg tu".."kamu pegang la rukun islam & rukun iman,insya allah...".....dan mcm2 lg la nasihat mereka..sgt berguna....

Setakat ni je la nk story....sesaje je suka2...hihihi....till then SEE YAA

3 celoteh:

mat top said...

hurm,..
nak gak rasa gi umah ko
experience..
tp kan, pelix mmu pkul 11
dah xde org..
ape ke hee?

Aizuddin said...

tu yg aku pelik....hari semlm awal sgt MMU sunyi...
sbb dengan ketiadaan hostel r tu...
tgk takde hostel suram je MMU....
betapa pentingnya hostel kpd MMU...hahahah...
kalu x mlm2 mesti ada org memekik je...

ada umah pun best gak....tp jauh tu yg seksa ckit...

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

salam...
ehem..lame tak singgah ke sini..
haih makin keringla kamu adik..hihihi=P
duk uma jauh2..hihihii..
betul2 mmu semakin sepi di kala malam berkunjung tiba..=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...