Sunday, July 12, 2009

Silat >> GenQ >> Friendship Camp

Salam....
memandangkan sume dah update aku pun nk update jgk r...
bermula dari hari khamis....mcm biasa r kelas yg straight dr 9 ke 6 tanpa rehat pun...
n then malam tu ada training....yaaa....kali ni alhamdulilah meriah aku tgk aeroart tu.
ramai....x sia2 la abis kedit aku...hahaha....mula2 mcm biasa r fitness dulu beb.....20 round dulu...x cukup xleh berenti...tp apakan daya ada gak dah pancit x smpi 10 round....ni baru aeroart wei....belum padang 10 round lagi....adui....risau aku....takpe2 kita tak perlu tergopoh gopoh....stamina boleh digilap sikit2 dgn latihan yg konsisten....hari tu ajar la bdk2 baru ni...ada yg keras2 kita lembutkan ada yg x reti cara tumbuk or melangkah kita ajar....slow2 yek...abis training....meeting diadakan...pasal ape lagi kalu x AGM n ice breaking....lama jgk meetingnyer.....aku dah mandi peluh dah wkt tu...xpe2...bincang r smpi dapat kata sepakat...

hari jumaat lak ada program GenQ(Generasi Al-Quran) kat seminar room,program ni dibawah kelolaan STAD....kami kena la jalankan keje ckit2 tuk jayakan program ni..nk ckp ckit x jgk....program ni diadakan sebulan sekali setiap minggu ke-2 jumaat malam...harap2 nnt korg sume dtg la yek....wkt program tu,tetbe aku ada hal lak...adui..penting lak tu....aku baru je nk belajar surah Al-Fatihah...walaupun surah Al-Fatihah je,kita tak tau selama ni kita baca dengan betul ke x....byk benda kita kena betulkan...sgt byk....takpe la belajar ngn bebdk umah yg gi r ...aku sempat dtg wkt aktiviti berkumpulan...means byk la aku tertinggal....sayangnya....

hari sabtu lak.....letih tak abis lagi ni...tp kami satu umah berpakat tuk pergi ke FRIENDSHIP CAMP....bagi support dari segi semua aspek..hihihi...lagipun aku x pergi tahun lepas sbb kami(aku,fain,wan hafiz & mat top) ada hal......x silap aku kursus rasanya....tgk kat dlm gambar yg taun lepas mcm best....ramai n mcm2 lagi...
tahun ni lak....hmmm..boleh tahan best....tp freshie x ramai r laki2...baru nk mesra2 gitu...hahaha..sbb ice breaking IU bertindih jgk ngn kelab2 lain mcm netball,srm & outrec..so no wonder r kan...byk r gak game yg kitaorg main....yg mengingatkan aku wkt kecik2 dulu adalah game belalang & belatuk....dulu selalu main kat padang bola..yg tu sedap main terkam2 org sbb jauh nk masuk semula ke rumah....yg ni kecik ckit..tp lagi mencabar r kan....game yg menlibatkan ikatan ukhwah tu pun menarik jgk....yg best satu lagi game SI TONGKAT BUTA....x clap aku r....game ni org butanya ada saudara faain kita....hahaha..seksa ko nk jalan dlm bertutupkan mata dgn membawa botol air yg diisi dgn telur...bila aku pegang botol tu aku terigtkan kat sekolah dulu..kami kena mandi ngn air yg diisi dgn telur busuk yg sudah coklat kekuningan kulit telurnya,kena mandi kat dlm longkang pulak tu..busuk sesgt,baju yg pakai wkt tu mmg konpem kena buang xleh pakai dah..haiiii kenangan2 best kot......balik ke cerita td, wkt aktiviti tu jgk aku mereleasekan tension aku dgn melalak kat situ....puas hati aku....mmg berkesan nasihat cikgu silat aku...nk tinggikan suara cth tuk bg command or nk arah bebdk nnt guna suara perut..bukan suara tekAK..nnt terkeluar anak tekak baru merana hidup...mmg x sakit tekak ko...haha..

Wkt treasure hunt tu,aku bajet letih r...mane tau kena lari...tp kami dah berkomplot ngn kumplan 1 lagi kita jejalan je jgn lari..hahaha...checkpoint pertama nk kena pergi ke checkpoint mengunakan kertas x leh jejak tanah sambil bwk air...alhamdulilah sume bdn xde yg 'sihat' sgt...sume cukup2 makan...boleh la muat...aku lak kena kecik kan diri tuk jd peng'transfer' kertas hahahha..xde hal la tu...

Checkpoint ke-2 kami,kena ngn kak Zinnie kita...wkt tu la belon(barang amanah) pertama pecah....sape punyer??? haaa tuan punyer blog ni hah....boleh pulak smpi jangka hayat dia betul2 wkt kak zinnie nk kasi task pertama....belon tu nervous kot...nk ckp aku pegang kuat xde la sgt..pecah tetbe...aku ada salurkan chakra ke??? xde pun rasanya...kalu ada boleh buat teknik RASENGAN mcm dlm citer naruto ni....haha..kat situ kena susun belon atas papan tanda kat situ...kasi sume tersusun rapi mcm buku kat umah aku(nk ckp umah bersih la ni)haha....haaa kat sini belon hazri lak pecah....gara-gara sape???? haaaa tuan punyer blog ni jgk.....redha je la hazri...sian dia...hahaha...kami jgk diberi 1 gula-gula dan dikehendaki sume ahli makan....haaa ape lagi aku penah kena dah menda ni soo dgn konfidennya aku buka mkn n passing kat sume...nk taknk sume kena makan..bekas air liur aku....dulu wkt UPG nyer aku duduk barisan kedua akhir...so kena rasa saliva2 setaip2 org yg passing coklat tu...yg ni bila aku tau je ada ni aku duk barisan pertama aku amek dulu coklat tu nk makan dulu....hahahaha...ni baru kata guna otak beb....wat jahat ckit...

Checkpoint ke-3 lak kami ke tpt air terjun...tp gi sekerat jalan je...checkpoint dia dipendekkan jaraknya...aku nk jalan jauh2 ckit byr duit pun puas hati(padaHAL free je kot)...baru uji stamina korg..hahahaha..disitu kami diuji tentang sirah...nk jwb x leh sbb kita kena bagi ruang kat adik2 baru...yg lama dah tau senyap je..just bg klu ckit2....dah siap kami jalan ke checkpoint seterusnya...sambil jalan nmpk la "kawan-kawan' tgh panjat2 pokok..berkeliaran kat situ...aku angkat tgn dia x layan..tgk je....smpai hati....hahaha...

Checkpoint ke-4...sini kami berlakon lak....haaaaa...kat dlm group kami ada bekas2 pelakon seperti fain,hazri & wan hafiz..pelakon baru adalah atiff,nazreen & AK..bleh tahan gak bebdk ni berlakon...hmmmm aku lak? jd ape..tu tyer la org2 kat situ....disini barang amanah kami sengaja dicuri...oleh kerana letak je...xper la...kalu aku tau kena rampas baik aku pecahkan je...baling kat org ke...br best...hahaha....lepas abis berlakon kami ke checkpoint seterusnya...

Checkpoint ke-5..last checkpoint...huhuhuh....kat sini kena tunggu jap sbb ada kump lain...
haaa nk dijadikan citer satu lagi belon pecah.....haaaa sape wat??? xde keje org lain dah...tuan blog ni la jgk....sape srh bagi aku...mmg sori to say r...tangan puaka jdnya....so tinggal 2 je...pastu FC sruh tinggalkan barang tu kat situ...si junior ni la berkeras xnk..bagus masing2 ada pendirian..tp alang2 tinggal dua..baik kita pecahkan....sian belon tu kehulu kehilir kita bwk dia...pening dia..baik kita pecahkan je..so nk pecahkan kasi la....
kat sini kami kena sapu muka kami dgn tepung gandum yg bercampur air...hish rugi je...kalu campur ngn telur yg dlm botol td... boleh dah wat cekodok...campur milo boleh wat cekodok milo...yg tu tolan pun sodap...tp dgn keringnya kami bertayamum kat situ....bg aku benda ni xde ape2...dah biasa...ngn minyak panas dah lepas...ngn air lumpur pun dah lepas..ngn air najis(ni bkn sapu kat muka yek) pun dah lepas....nk tau citer? tu kisah sekolah2 dulu..hoho...time senior memerintah asrama....huh...ok balik semula kpd citer..kami sapu la tebal2 wat mcm fair n lovely....aku tgk sume dah jd keturunan badut dah..boleh duk sarkas ramai2....hahaha....

haa tgk tu aku tenyeh muka abg fakrul...padan muka..nk bergambar sgt....jgn marahh..hihi..

haaa tgk badut2 dari pelbagai negara...yg tu dari england..yg tu dari amsterdam..yg tu dari sekolah anak2 bisu....yg tu dari jepun...yg tu dari golongan bdk2 hingus...yg tu dr africa...2 kali tgk mcm michael jackson pun ada kan? hahah

haaa smpi skang rasa keras lg kat part rambut....adui...xpe la....mmg tujuan aku utk jd sporting ckit....supaya junior2 ni selesa ngn kita..rasa nk bergurau pun dia x rasa kekok...lama2 ape2 pertolngan dia perlukan maybe dia akan refer pd kita..kalu serius je memanjang,berdasarkan pandangan aku sendiri, aku rasa lain la bila bergaul ngn yg serius je sentiasa...lain org lain la cara dia kan...xleh nk wat ape r..

overall ok la....walaupun kali ni x ramai mane tp still best....kami ni warga2 melawis 6 ni just memeriahkan suasana sahaja....nk cipta suasana bising ckit...ditambah ngn abg din yg selalu menjadi peserta berbanding FC....happening sikit tpt tu....good job kpd ijat as direkter dah juga kakitangan2 yg lain yg turut menjayakan event ni....WSALAM

4 celoteh:

zinnirah_aljannah said...

mmg tgn tuan punye blog ni ade aura lebih agaknye. tu yg sume belon pecah bile kene tgn awk. hehe~

yg part mkn gula2 tu mmg x sgke la idea awk jahat sebegitu~ pdahal bole je kasi pecah n mkn sikit2. :P

apa2 pun. seronok ber-friendship camp dgn awk n adik2 lain yg sporting~ :)

p/s: jgn lupa mantapkan tajwid! :D

Aizuddin said...

hohoho...
seriusly sy igtkan kena makan sebiji gitu...
sbb UPGnyer mcm tu...
tu yg konfiden tu..hahaha..tp tu nk menunjukkan menda yg mustahil bila difikirkan still bleh wat...

huhuhu..kelas tajwid sy skip wkt GenQ...ni r padahnya...insya allah sy perkasakan lagi tajwid tu...

| eXo | said...

Haha~ Ape la ko bebel kat atas ni din? Agak malas ak nak membace. >_>

Aizuddin said...

post 3 situasi dalam 1 post....
kalu rajin ko baca...kalu x biar r...
aku elobrate tiap2 peristiwa kat checkpoint di hutan botanikal....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...