Saturday, May 16, 2009

Selamat Hari Guru..

Hari ni 16 May 2009...
adalah hari guru semalaysia....
dikesempatan ini aku nk mengucapkan Selamat Hari Guru...
dr sekolah dulu mahupun skang dan juga org2 sekeliling yg mangajar aku pelbagai ilmu...
tu pun dah kira berguru....
teringat lak akan sekolah dulu...dgr kata bebdk mrsm muadzam nk wat reunion 25 ni...
adui....aku tgh struggle periksa wkt tu...mentang2 la matrik,utp,utm,uitm & bebdk fast track dah abis....yg tinggal hanya aku n bebdk yg gi oversea n ada la beberapa yg lain...
waaa...harap dpt jumpe korg satu hari nnt...

Pintu masuk MRSM MZMS

Kat sini byk kenangan

ni keje senior2 aku dulu...release tension kot...tp skang dah cat balik dah....


blok form 5 dulu....huhuhu...selalu lepak kat ctu..

bebdk form 5 batch aku...jenis brutal2 belaka ni...ada je kes yg buat...hahaha..tp tu yg best...

warga kelas 5 an-nafis dgn cikgu biologi..cikgu yg aku rasa selalu sabar dgn karenah kitaorg bila dlm lab...aku igt lg..time bljr bio bab 4(reproduction)..kitaorg semangat nk tyer byk soklan kat ckgu ni(selalunya x)...tgk2 cikgu ckp kat kitaorg awal2 "kamu sume jgn tyer soklan yg bukan2"...cis...hampeh tul la..rupa2nya ada bdk kelas lain dah tyer dia soklan2 pasal benda ni sblm kitaorg...melepas kitaorg...muka frust je masing2..hahahahaha...pastu ape lg..share la ngn bdk kelas lain tu..tyer diorg ape yg diorg tyer n jwpnnya sekali...sharing is caring la katakan..mmg xleh bla....

kami dgn cikgu BM kami..cikgu Faridah..beliau ni selalu ckp bhsa baku....lama2 rasa terikut cara dia....penyayang orgnya,sproting dan kami dgn dia selalu adakan lakonan dalam kelas...utk cerpen2 yg dibelajar pd tahun tu...antara aktiviti yg best r

nafisian dgn ust Hafizi...ust utk pendidikan Islam & ketua warden asrama kami...sgt cool...suka style dia...benda lain boleh tolak ansur tp kalu pasal solat..jaga2 r...seorg hafiz al-quran & kelulusan al-Azhar..tabik spring kat beliau...selalu kejut kami guna hon motornya keliling hostel...hahahah...ust ni la jgk bg denda kat kitorg bdk2 asrama supaya jalan itik keliling maktab 3 round....ya allah...sakit peha..tp bila kena denda ramai2 benda tu jd fun....time ust jauh je...kitaorg berdiri...ust dtg dekat je....org yg blkg sekali jerit "ustaz !!" sume duduk balik jalan itik...jadi wave uhhhh..smart giler...

cikgu BI kami....dan juga mantan guru kelas wkt form 4...sgt tegas, speaking selalu...dan juga penyayang...

haaaa...ni la cikgu EST kami...dan juga guru kelas kami wkt form 5....sgt sporting...open minded...pengetahuan am dia sgt luas...byk aku belajar drpd dia....perangai dia mcm pelajar jgk...aku igt lg wkt lepas tgkp gmbr ni dia kejar salah seorg dr kami sbb sebut benda yg tak patut...hahaha..satu blok form 5 dia kejar.haha..dia mmg best....agak ganas jgk sekali sekala...ambil berat tu mmg konpem r...kami siap wat kuih raya sama-sama....wat bbq...teman dia balik umah time mlm2 sbb dah lewat...satu kelas gi ke umah dia...walaupun wkt tu patutnya sume dah ada kat asrama...hahahha..nmpk guard je terus lari lintang pukang cari tpt sorok...lwk jgk...bila elok2 ramai2 jalan tetbe satu jalan kosong sbb bebdk menyorok...mcm xde ape2 berlaku je...harap2 dpt jumpe miss lg nnt...


ni pengetua kami..wkt ni dia nk pindah dah...sempat tgk kami grad jgk..tp sekejap je r....

ni dia cikgu Faisal(penasihat) n cikgu Mad(cikgu silat)...terima kasih la sbb bg mcm2 ilmu kat sy...termasuk la kena seksa dr segi stamina n seksa bila kena kunci ke ape ke...
kesannya skrg baru nmpk....baru sy tau stamina penting,kalu stamina tinggi ape2 pun boleh wat...

tak lupa jugak kepada cikgu homeroom aku...homeroom Ibnu Ishaq 06....Cikgu Norliza(mama liza) .Homeroom ni mcm keluarga angkat la kat sana....sbb kan kat asrama..buat la satu lg keluarga...disitu..ape2 pun kami akan get together...

haaaa...tu la serba sedikit gmbr cikgu2 yg aku ada....gmbr lecturer xde lagi....hahahha....jgn terasa kalu gmbr xde dlm ni...yg ni je yg ada...hahaha....ape pun...terima kasih sekali lagi mengajar sy dan juga insan2 yg lain tanpa kenal erti putus asa...(bg ckgu kat mzms : terima kasih sbb ajar kami smpi dpt pointer yg bagus n smpi kami grad di situ)




2 celoteh:

My NotHinGviLLe said...

byk nye kngn die~~ bez~~ huu tringt plak~~

Aizuddin said...

hahahah...
mmg byk kenangan..
bila la boleh gi ke mrsm balik semula...
aku asyik xdpt peluang lg nk gi ctu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...