Friday, May 15, 2009

Persembahan Silat di MITC

Hari ini hari ape...?
hari jumaat..konpem r kan...
hari ini aku kena pergi ke MITC tuk event Rakan Muda bwh kementerian Belia dan Sukan...
aku gi sana tuk wat persembahan silat....antara wakil SILAT GAYUNG MMU ialah...aku,Sham,Najmi dan Zakwan....
kami ber-4 jer...ckit je...sbb maklum la nk final exam....yg lain nk study..ada yg nk gi tapi xde partner....aku pun assignment tak siap lg wkt tu...huhuhu..duk pikir panjang je...mcm mane la nk divide masa ni...smlm pun dah stay up smpi kul brp ntah...tido jap je..n terus gi persembahan ni lak...
dgr kata Mak Yam(insan yg selalu handle bab2 persembahan ni) nk bwk bdk2 sekolah campur ngn kitaorg sekali...tp last2 bdk2 sekolah tu tak dpt kebenaran lak...adui....
masalah2...
antara martial art yg ada kat situ...SILAT CEKAK HANAFI & SILAMBAM......dgr kata TAEKWAN-DO belah petang.....KARATE-DO aku xtau bila masa diorg wat....
tp yg bgsnya sume martial art ada...tu yg best..cuma xleh nk tgk sume sekali...adui...
smpi2 sana...oleh sbb kurg org,so Mak Yam ckp.."boleh main parang?" "hah,nah main"...
"boleh main simbat?""hah,nah main"...aku agak tercengang(dlm hati r)...aik,ckp main keris je...tp tetbe main parang....dah la aku x penah main lagi senjata ni...bebdk lain dah penah main...sume dah otai2..x mcm aku....aku ambek je r...bkn senang dpt kelulusan cam tu jer...

Dgn tak prepare ape2,kitaorg pikir nk wat ape ..n wat latihan ckit....
dah abis wat latihan tu..agak2 dah puas hati...pakai baju silat...n terus wat persembahan....
time persembahan tu byk kekurgan sbb space stage tu tak besar sgt...adui...tak puas hati tu...kalu besar lagi baru puas hati nk main guling2...hihihi...last2 berjaya jgk abis wat persembahan tu...kitaorg gi la mkn2 jap....dah abis sume,baru aku sedar yg td parang abg zack terkena kaki aku....tgk kaki aku ada kesan rupanya....tp tak sakit pun...tp time lwn tu ada rasa terkena tu...hahahha...alhamdulilah xde cedera parah yg berlaku...tu pun mmg kecuaian aku sendiri....mmg patut la kena....apepun dah ada 'kenangan' yg terpahat di kaki aku...hahahha....


Najmi,Aku,Zack & Broke@Sham

Nama keris ni aku xtau tp bentuknya sarungnya unik...

p/s : aku nk wish HApPY BIRTHDAY to MY FATHER....13 May 2009...
semoga panjang umur & murah rezeki...
walaupun dah lepas tp tetap wish jgk la....

Final Exam dah lagi beberapa hari lagi......tp aku ape cer....hmmmmmmmmm...mampu diam saje......



6 celoteh:

~si penguin~ said...

congratz!!! sori,i was not very well that morning..but,i know..with or without us,u all manage to do the best!
udin!!! study2...next week is oledy final exm! all the very blessed best to u!!!

Aizuddin said...

terima kasih...
study tu mmg study...
tp takat paras hidung je r...
byk benda x cover lg...takpe2...cuba lagi nest sem...HAHAHAH..
apasal x bgtau tak dpt dtg....? risau kitaorg..

hamdan al-kandahlawi said...

hek ele.penguin mana leh main silat.nampak buruk jek.haha.dh le jalan kedek2 n slow:P

Aizuddin said...

hohoho..
jgn memain ngn penguin ni..
dah ada pengalaman masuk olahraga dah pun..
kaki besi tu....walaupun jln terkedek kedek...hahaha

~si penguin~ said...

huhu..sori~~ sgt penat,hp lak dk jauh jerw...demam~~ study pon tercungap2 lg ni...huh:-s exm slasa ni~ huhuhu...
p/s: jumpa dlm gelanggang silat utk next sem dgn lbh bersemangat!:D ad org tu dh xde kt mmu~ :P

Aizuddin said...

aduii...sian kak ada aku seorg ni...
ada org jaga tak??..hahaha...
apepun..makan ubat...tido kasi peluh sume...
exam jwb mane mampu je r kalu dah demam...
nk wat cam ne kan...
ape pn...cuba yg terbaik.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...