Tuesday, November 03, 2009

Tersentap,tersedar,tertekan,termenung,termelayang,,,,,terblur smpi sekarang

Salam....

hmmmm
....baru abis kelas....
....tertekan tgk org leh wat programming...
....aku lak blur je memanjang...
....perlu pikir mcm mane nk selesaikan mslh study...
....pening nk pikirkannya...
....boleh ke aku??....
....nk lepas ke xnk??....
....susah nak lepas rasa berat hati...
....tp nasihat org tersyg,tiba masa tuk pikir diri sendiri....
....tp org lain lak ckp,pun lebih kurg gitu...
....ada yg ckp "ala xpenyer,ko kan terer"...
....cuba duduk kat situasi aku dulu..tgk cam ne....
....tak lama lagi nk grading silat lak...
....nak naik bengkung ke?...
....perlu ke aku naik merah??...
....ke nk tumpu study xnk tak nk pikir benda lain dh??...
....termenung,termenung & termenung...
....ape yg aku kena buat??....
....ntah la....
....nak tido dulu la...
....penat....
....training semlm...
....kelas pagi, n skrg baru balik...
....penat....
....ZzZzzZZz....

persoalan2 yg byk x terjwb..dan terus tergantung...

16 celoteh:

ChU said...

sabar ye din..ini semua dugaan...berbanyakkan berdoa...ok..all the best

Aizuddin said...

insya allah.....aku sabar r ni...kalu x sbr, dah lama dh aku wat jht...huhuhu

Anonymous said...

salam din,

rasa down,bersemangat, takut,berani, takut dan sebagainya itu juga datang semua datang dengan izin Allah..

jika rasa down , datanglah kepada Alah cepat2. jangan tunggu lama2.. nanti syaitan cukup suka,melompat-lompat sebabnya dia suntik terus-menerus serangan ke hati itu.. semakin lama hati dibiarkan diserang oleh syaitan, semakin kotor la hati itu..

praktikalnya.. muhasabah diri, bertaubat,.. banyakkan beristghfar yek din.. uzlah kn diri atau asingkanlah diri dari manusia lain sebentar..untuk bersama Allah..
jangan ditunggu lama2, Allah tengah tunggu kita datang kepadanya.. jangan biar Allah lupa kita..amat amat bahaya..

selamat bermujahadah..bangkitlah kembali.. siapa yang mampu bangkit selepas kejatuhannya, percayalah dia adalah orang yang lbh kuat jiwa nya daripada sebelum ni..moga bermanfaat.. salam

adawiyah ahmad said...

kak ada g jmpe aa smlm..eh,bkn smlm..2 ari lpas...aa kato...
think which one is ur priority..if u fill up a fotm..at pekerjaan u will write student..then what u must do?study la..
dia ckp lg
it's true u interested in certain thing,but doesn't if u stop rite now, u cannot join it again in next time..me myself very crazy with st john ambulance,i used go to school averyday..but i stop for a while when i want to graduate..10 yrs i leave,n i join it back..they still accept..so,no worry la,thing like this..they will accept u next time...
pnjg x kak ada borak dgn aa??:P
tu la uddin,gpo2 atas dri kita..byk lg aa nasihat..klau nk tau gpo..hehe jom kt kdai buah..haha
klau kak ada letok jwtn,uddin blh terima x?

Aizuddin said...

to anon:
terima kasih bebyk atas nasihat tu...
saya cuba sebaik mungkin...

to kak ada:
wah....owhh gitu yek...
nk tau lebih lanjut lagi nasihatnye...
jwbnyer ke kedai buah la yek...

pasal jwtn...hmmmmmmmmm..ntah la...din speechless..

..: nurafaz :.. said...

sabor ye uddin
setiap persoalan ada jawapannye..
cam progrming gk.. soklan de jwpn..
cume ko x jumpe lg je jwpnnye..
insyaAllah jumpa satu ketika nti

jia you!!
never give up ek..
pepun..kitaorg kt blkg ko.. ce ko pndg blkg.. de x kitaorg?? ^_^

kite sume belayar dlm satu bahtera yg sama din..cume.. arus yg datang rempuh kita [masing-masing] dlm bahtera tu lain2 arusnye.... jd.. jgn mdh mengalah ek

lg satu.. fokus deh dlm kelas!!!
hehehe

p/s : jgn muram2 dah.. tgk la lecturer tu smbil senyum2.. leh dpt credit point ^_^

si penguin said...

din,spo anon tu?bagus2,betol gpo dio oyk tu..mgkin kito jauh dr DIA,so DIA nk kito dekat dgn DIA dgn uji kito mcm2..huh,kito ni manusia mmg byk dosa..
din,ramai ore syg din tu..plh la keputusan yg terbaik utk dri uddin,wt la istikharah..

P/s:mira,tlg baling uddin dgn pemadam ke apa ke klau nmpak dia x fokus,kdg2 tu dk msj dgn kak ada..hehe:D

Aizuddin said...

kak ada :
ntah la sape anon tu...
saya pun x kenal...tp nasihat dia sgt bermakna...
nasihat kwn2 yg lain pun bermakna jgk...

betul la tu....maybe udin dah jauh ngn DIA....rasanya sesgt betul...makin lama makin lalai...

doa2 la moga2 dpt pilih satu keputusan yg dpt mndtgkan kebaikan kpd sume org...

p/s: ok gak baling pemadam...sy tgh xde pemadam ni...hilang...kalu dia baling sy ambek n guna....konsep reuse n recycle...hahaha


mira:
oit...mane ko tau aku x fokus??
hahaha...skodeng aku r ni...hahaha
btw,thankz always(grammar konpem salah)....

..: nurafaz :.. said...

si penguin :
wokey2.. klu ikutkan.. bkn pemadam..
ngn kasut2 rasenye nk baling.. tanye nadiah.. haha

uddin :
dh ko duk dpn ak..
ak x nmpk slide.. ak nmpk ko..
ak perhati sume, tu kn kelebihan aku[gurau je].. haha..
anywy.. many eyes are watching on you din.. haha... be aware.. ngeh3..

Aizuddin said...

owhh kelebihan ko...
nnt kalu aku nk skodeng org aku ajak ko r wat geng....

"many eyes are watching on you"
sape yg tgk aku nyer....ayat,mengalahkan citer seram je...

..: nurafaz :.. said...

huuisshhh..dgn rela hatinye, best gk tgk2 org ni.. byk yg kite blh blaja..

hoho.. 10 november nie.. SANTAU.. menarik doh die nye thriller... ngeh3..[planning on something.. ^^]

Aizuddin said...

kitorg tunggu storm rider 2...
santau???
hmmm
tgk trailler mcm tak seram sejuk pun....seram je kot

..: nurafaz :.. said...

hahaha..
lawak lak aku rase..
ak slh eja ek.. trailler? hahaha
aduih~~~ [ecah..salah ar]

erm... menarik gk tu..
cmnela agknye dua org tu ek..
slps pompuan tu mati...
tok guru die mati ke ek?
erm... hehe..

Aizuddin said...

byk yg ko tinggal ni
tok guru dia dah lama mati...

citer hantu yg best...
ni tajuk dia skrip 7707...
mmg agak seram jgk la....terasa mcm ada je kat sekeliling...
aku ngn fain dah tgk semlm..huhuhu

..: nurafaz :.. said...

cite tu dh lame..
ak igt2 lupe...

skrip tu ek...
erm..hajar de story gk..
de gk ajk tgk.. tp... hehehe

Aizuddin said...

aku pun sarankan korg tgk...lepas ni mmg ko takut nk tgk cermin r...hahahah
nk tau citer nyer..tgk la...
kami ada je movie nyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...