Sunday, November 22, 2009

Buluh

Salam...
wah...agak penat hari ni..
bkn wat ape sgt pun...
pagi2 bangun..terus mengadap laptop..
hari2 cam ni...xleh stop...
padahal midterm n pre-test selasa rabu ni..
x study byk pun lagi...duk sakit kepala adjust2 tuk demo isnin ni...
aku nyer slot kena isnin kul 12....
hmmm nk kena tyer sape free..nk kena arrage tu ckit ni ckit...
ditambah ngn keje & meeting MAC lagi...payah la nk jenguk buku cam ni...
tadi pun sempat skjp...ptg aku wat latihan silat...
hurmm...xtau nk komen ape pasal training...aku just sabar sabar n sabar je r...
walaupun hakikatnya sgt pressure....hahaha...just tahan je la...


hurmm tadi baru balik dari kampus....duk menyiapkan sikit prop2 tuk MAC....
direkter cari buluh ntah mane la...n wat mcm stand tuk uniform2 martial art...
so kami la wat keje same2...duk bersihkan buluh....duk buang benda2 tak patut..mcm duri....
naik gatal tgn aku..sbb buluh ni org ckp ada miang...gatal la tgn...duk pgg benda tu....
duk hiris2...lenguh gak tgn...pastu bab ikat2 aku serah pada yg reti r...siap2 tgh2 wat td dpt jgk tip dari KAk guard ni...."gini cara potong nyer" ajar dia...kwn cina aku ni "owwwhhh,thanks"...aku walaupun first time basuh buluh ni..tp tau la jgk nk potong mcm mane....tapi tak pe..belajar....dpt jgk la tips2 dari Kak guard tu cam ne nk hilangkan miang bila sentuh buluh ni...dia ckp dia selalu kuar cari buluh ni...aku pun tyer la dia..."selalunye akak wat ape ngn buluh ni?"...dia jwb"biasa la,akak dulu nakal jgk, buat rakit etc,kekdg amek wat lemang"...aku just balas ngn senyuman jer bila dgr dia ckp cam tu ... sambil2 wat keje pun aku ada la berbual ngn komiti MAC ni...secretary utk event ni...."u umur brp? 21 or 22"...aku jwb"19 la..muda lagi"..."aiyooo,sama mcm sy la"..aku tau sebab ape dia expect aku 21 or 22...sbb dia tau aku status aku dlm kelab.....biasanya mesti r org tua2 ckit....aku pun ada gak mencelah,"x expect kan? hmm aku pun rasa x layak jgk..terlalu awal lg"..sampuk aku dgn nada perlahan....huhu

apepun setelah 2 jam duk mengadap buluh je..siap pun ape yg diorg nk wat....bg aku r...program ni mengingatkan aku kat MPBP tahun lepas....kena prepare exhibition kat CLC...kena aware seminggu tu...hurmm..agak letih jgk r...dlm kelas ke kat umah ke..duk pikir je program ni n jgk pasal kelab....ke mana-mana je...dlm otak ni asyik pikir,pikir n pikir pasal sume tu..smpi satu ketika tu otak jadi blank...mcm shut down komputer..mmg gelap sungguh...
tp alhamdulilah..dah kian ok sikit skang.....

harap2 program ni berjalan lancar r...walaupun byk masalah yg dihadapi oleh direkter...gud luck to all HICOM(sbb hicom je yg selalu wat keje,komiti jarang turun padang)
duk mengikat lg...

dpt didirikan jgk...

p/s: hari ni terlepas makan free kat kedai mkn Times sempena anniversary diorg..sbb meeting nyer pasal...terlepas jgk prog MABIT....sejak 2 menjak ni byk terlepas bnda r...terlepas bljr pun termasuk gk..hahahah

2 celoteh:

Syuhada said...

Aku tgk kau busy memanjang. Actually kau buat apa je MMU? Mksdnya, buat aktiviti apa? Mcm busy gila hihi.

Aizuddin said...

hahaha....ko nak tau aku wat ape kat mmu?
ko dtg MMU n tgk sendiri....
xde ape2 pun...huhuhu...
ko doa2kan la aku supaya x buzy2 dah...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...