Sunday, August 09, 2009

Walimatul Urus Senior ku

Assalamualaikum....

haaa...hari semlm & hari ni aku, akmal dan Abg Nik telah gi ke Kuala Lumpur...
tujuan kami adalah buat persembahan untuk perkahwinan super senior silat gayong aku....
ABG DAUS & KAK JAJA....2-2 org ni bdk aktif silat satu ketika dulu...time tu aku x masuk MMU lagi....mula2 tu hari Jumaat,kami ke Stesen Putra dulu...nk gi amek Kak Ada yg datang dari Kelantan n turun kat Putra ni....lepas amek dia..kami gi la berjalan-jalan pusing KL....gi Lowyat kejap...nk tgk external tp byk kedai tutup...dpt survey satu je....lepas tu terus gi ke rumah pengantin perempuan(KAK JAJA)..saje je nk tau jalan & tolong mane2 yg patut...sekali sesat..adui...banyak jugak buang masa kat situ...last2 jumpe jugak tu pun setelah diorg jemput kat Petronas...kalu tak x jumpe2 jgk rasanya...duduk r kat umah diorg kejap tolong pasang tu pasang ni...pastu rasa2 bdn dah mcm letih kitaorg balik ke Bangi...umah Abg Akmal....tido situ.....

Keesokannya iaitu hari sabtu,kitaorg bertolak dari Bangi dlm kul 8.30 pagi kot...kira dah lambat r tu....perjalanan dah la agak jauh nk gi ke KL balik...tp cool jer....cool cool pun sesat jugak....panas lak pemandu kita...hehehehe..jgn marah ye....tapi syukur alhamdulilah jumpa jgk tempat persandingan pengantinnya...di Wisma LTJ...kalu x jumpa x buat persembahan la jawabnya....so bila dah jumpa tu...boleh la rileks2 dulu...pengantin pun baru abis akad nikah waktu tu....so kami naik atas dan Abg Nik & Abg Akmal training r buah Tempur diorg...

Bila dah smpi masa persandingan pun bermula...mula2 ABG SHAH(super duper super senior) dulu wat persembahan...n then diikuti rapat ngn persembahan dari ABg Nik & Abg Akmal...walaupun tpt kecik sbb wat kat dewan tapi still bleh manage kasi boleh wat persembahan tu..congratz...alhamdulilah selesai..lepas selesai tu apa lagi...makan time!!..makan la puas2...xde la byk sgt makan....jaga badan je sume....,waktu tu jgk abg Najmi baru dtg...dia dari selangor...kat sini la aku jumpa sume senior2 silat gayong MMU yg dulu2...mcm ABG SHAH..tu rasanya beza batch ngn aku ada r dlm 7 or 8 tahun....ABG ZUL,ABG DAUS,ATEH,KAK JAJA,KAK PIJOT,KAK DIYANA,KAK HUSNA n byk lagi lar...bak kata Kak Ada mcm reunion bdk2 silat lak....aku pulak rasa macam perjumpaan dengan bekas-bekas Presiden Silat Gayong...mcm ABG SHAH tu bekas presiden Gayong & Amir Usrah satu ketika dulu,ABG DAUS,ABG ZUL,ABG AKMAL,ABG NIK...tu sume ex-pres gayong, mmg happening je table kitaorg...tmbah2 ABG SHAH & KAK HUSNA dah ada baby hasil perkahwinan diorg...duk main ngn baby diorg r...rasa segan pun ada gak sbb aku ada dlm kalangan otai2 silat...mereka pernah mengharumkan nama silat MMU di persada antarabangsa(pernah wakil M'sia)...hebat2....hmmmm

ni antara gmbr2 yg aku dpt tgkp...

ni dIA dewan nyer...besar...agak grand jgk majlis nie...
gmbr ni jgk
haaa....pak pak kelepung2...pengantin dah sampai...
ABG SHAH salam pengantin dulu...
ABG DAUS & KAK JAJA...raja sehari...kalu byr pakej bleh jd raja 2 hari...hahah
Abg SHAH wat persembahan....mcm spontan je..
haip...
NIk, ADA, AKMAL...
dah abis persembahan....
jeng3...baru bangun tido yek..
ABG ZUL..ex pres dulu..sesi brp tu aku xtau..
bajet cute je...menyampah tul r..

Gambar2 senior2 ku...


TAHNIAH KEPADA PENGANTIN..MOGA2 BAHAGIA KE ANAK CUCU....DAN MOGA2 HUBUNGAN SILATURAHIM NI BERKEKALAN SAMPAI KE AKHIR HAYAT...


6 celoteh:

Afifah said...

cutenyer baby tu...
xper, relax2... x lama lagi tu

kumpul duit dulu,lps tu boleh la masuk meminang t***...(ayat tiqa)

ehehe,jgn marah...

Aizuddin said...

oi....oi...oi..
jgn wat kontroversi la...
xnk aku meminang geng2 cyber....
mesti demand tinggi...

ish3...

Afifah said...

ahaha...saper cakap geng2 cyber...
ni buat kontroversi sendiri nmpk...

btw,geng cyber x demand tinggi pun,yg pandai2 silat sudah lar...
ehehe...

Aizuddin said...

huhuhu...

iyo la tu x demand tinggi,,,,
bukan leh caya....

Afifah said...

ahaha... percayo la cakap den ni ha...

kalau x cayo juga boleh tanya t***...

Aizuddin said...

oi oi oi....
tgk keluar lagi nama kontroversi tu..
bhya...hahaha....
xcayo jugok....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...