Sunday, August 16, 2009

Kemarahan yang membara...

Salam...
huh~~ hari smlm baru abis Majlis Perlimau Tapak...
nnt aku update pasal tu....ng gambar2 sekali....

mmg penat....tmbh2 bila yg bergerak hanya la seorg dua jer...
ditambah badan aku pun masih sakit2 dek kerana training yg melampau waktu khamis tu...bahagian belakang aku sangat sakit sebb buat training lompatan...
dah la wkt abis perlimau tu aku penat giler,tambah lagi ngn tetbe komputer aku yg tetbe buat hal akibat daripada extension plug yg laptop aku guna short..overload kot....aku xtau sbb aku x balik lg time tu...so komputer aku dlm mode sleep...natijahnya komputer aku pun sekali kena...mmg marah aku.....abis file kelab aku dlm laptop aku....design2 aku....file2 penting....
xsempat rehat ape2 dah dtg menda2 macam ni..!!!..

aku sgt panas wkt tu.....tp disini la aku diuji...ape yg aku diuji..mcm mane nk kawal kemarahan tu...aku basahi kemarahan tu dengan rintihan hujan dipipi....mintak ampun kpdNya...minta dipemudahkan segala urusan dan mengenang semula ape yg telah aku tempuhi utk hari tu....aku menyendiri seketika....risau kwn2 lain terkena tempias baraan api dlm diri aku ni...aku cuba pendam seboleh mungkin....aku lembutkan api tu dengan bacaan Al-quran & sebagainya...alhamduliallah...kembali reda...sungguh lega...

Seseorg itu KUAT bukan dari segi tubuh badan yg besar & gagah,tetapi dari segi bagaimana mereka mengawal kemarahan dalam diri itu...so,kawan-kawan...renung-renungkan lah...ni peringatan kepada kawan-kawan dan AKU khususnya...wallahualam

8 celoteh:

CHu said...

sabar ye din...benda nak jadi...byk2 kan bersabar

Aizuddin said...

alhamdulilah....allah beri aku kekuatan utk terus bertahan...

Maduz said...

sabar udin... smemangnya suma ni ujian Allah..walaupun ia berkenaan dgn laptop hang... hehe...don worry... :)

Aizuddin said...

sebenarnya bkn pasal laptop hang jer...
byk jgk pasal benda lain...
tak pe....
sume dah lepas....x guna kita marah2....xde penghabisannya....

sabar tu sebahagian drpd iman

..: nurafaz :.. said...

uddin :
tanda Allah sayangkan kita adalah apabila kita ditimpa ujian.
ada kalanya, apabila kita semakin sibuk, kita semakin jauh denganNya.

kesimpulan Lirik lagu Rahmat Ujian (Mestica):
Allah rindukan keluhan kita..
Allah rindukan pengaduan kita..
Allah rindukan kita untuk kembali kepadaNya..

Semoga diri ko semakin tabah dan jadikan ini sebagai pengajaran agar ko lgin berwaspada lain masa.
Mmeng susah..tapi itulah tarbiyyah.

Proses pentarbiyyah yang sebenar tak semua akn merasainya. Fikir positif ya uddin!

~nurafaz~

Aizuddin said...

thankz alot for the support kawan2...
alhamdulilah...dah lama aku tak rasa marah mcm hari semlm dan aku dpt atasinya...alhamdulilah...al-quran jugak jalan penyelesaian dia...itulah mukjizat al-quran....

ALLAHUAKBAR...

mat top said...

pess..
selamat aq xsempat tgk
ko marah..
pheww, selamat!

Aizuddin said...

hahaha...
nasib baik la ko tak sempt..
kalu tak tahun lepas lagi keluar paper....ko jadi mangsa aku....
mangsa ape?? hah ini kita xtau ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...