Wednesday, August 12, 2009

............

Salam...
entry aku kali ni tak bertajuk....sbb aku sendiri tgh melayang skang ni....
dengan pelbagai tugas dan jgk menda2 lain yg datang kat aku tiap-tiap hari...
makin hari makin complicated.....makin sukar utk aku selesaikan...tekanan dlm pelajaran dan jgk tugasan semakin hari semakin byk....tak tertanggung aku.....aku dpt rasakan yg aku ni lemah sgt....xdpt tahan dugaan sebegini rupa....nk dibandingkan dengan dugaan sahabat2 nabi dahulu yg lebih besar drpd masalah2 aku,mmg ibarat langit ke-7 ngn pusat bumi...terigt aku salah satu terjemaah ayat al-Quran.."layakkah kamu masuk syurga sedangkan kamu tidak diuji seperti sahabat2 dahulu kala"(sori,aku hanya dpt igt secara kasar je)..potongan ayat ni selalu memberikan aku kekuatan utk teruskan ape jua yg aku hadapi....igt Allah sentiasa beri yg terbaik kpd hambaNya....Dia Maha Mengetahui...Dia tahu apa yg kita boleh lakukan sebb tu dia bagi dugaan @ masalah seperti ini...percayalah kpdNya...

dah abis muhasabah sekjp....ini perigtan kpd aku khususnya...

Hari ni tgh aku mengumpulkan baju coat, alih nk balik ke Melawis 6 tu, sedar2 sume penginapan kat sekeliling MMU blackout......x penah2 aku tgk mcm tu....meriah kejap aku tgk ixora....hua hua hua bunyinya....mcm beruk berkomunikasi dalam zoo....maklumla jarang2 blackout...sekali kena...hah... sume bising.....smpi aku on the way nak balik ke rumah pun stil dgr bunyi2 bising....ada lak bdk main mercun time tu...mane diaorg dpt aku pun xtau...wat la jualan time bazaar ramadhan nnt....sure2 aku beli nnt...ada jgk yg melepaskan mercun das yg mcm askar punya tu SOS tu...yg ni lagi la aku pelik mane la bebdk ni dpt...xtau r kalu askar sendiri yg main benda tu...hahaha....

ni hah gambar ixora time blackout....nmpk lampu tangga je...riuh rendah ixora time ni...mmg mcm kat zoo MMU je...hahaha...time ni terserlah sume jenis bakat...kalu kat sekolah aku dulu time asrama blackout, mula la kami mencari org yg berkulit gelap ckit drpd kulit sawa matang ni...hahaha..siap ckp "eh eh gigi terbang(sbb gigi je putih)",
xpun cari diorg ni"wei mane ko wei ?!, aku xnmpk ko wei !...mane ko wei !"...hahaha zaman dulu2...

ni gmbr bunga api SOS tu...slow je api tu turun....

time mcm2 ni la mula kereta jam...ni mesti sume nk kuar beli lilin ni...hahah

ni gmbr bila seperti biasa balik....aman semula...


p/s: hai aizuddin sempat update blog lagi....huhu...assignment programming still byk error lagi ni...kini baru ku tau programming ni susah bangat sih..dulu dah tau dah susah tp still wat tak endah...tp skang dah wat assgmnt nye baru la tersentap....byk rupanya aku tertinggal....programming ni bagi aku lagi susah drpd Math....selalu org ckp course IT ni senang....or org panggil course lelong...x dpt course pilihan dpt la course IT....huh..~~bagi aku sebenarnya sume course pun susah tp ada part2nya yg susah...x semua yg senang...mmg aku tabik la pada programmer or hacker....dpt paham bahasa lain dr lain...satu bahasa yg kita tak dpt nk bayangkan cam ne nk running system tu...kena betul2 paham baru la jadi...ssh nk describe...hmmmm

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...