Wednesday, August 26, 2009

setelah sekian la menyepi....

salam....

hmmm lama aku x bukak blog aku....

ape dah jadi aku pun xtau...ni pun baru balik dari MMU...sehari suntuk di MMU...

dari pagi kelas.... abis tgh hari....ptg ada senior mintak tolg format laptop kesayangan dia...ikutkan aku target nk study programming..sbb tu je masa yg ada...tapi demi senior aku seorg ni aku korbankan la...fikir gak mudarat kalu laptop dia berterusan ada masalah...langsung x gerak kerja...sama aku tgh rasa skang...laptop ada masalah...sume kerja2 aku tergendala....mcm2 nk buat sumenya terbantut...so format la laptopnya...ada hikmah rupanya aku laptop dia..Allah nk tunjuk kat aku...aku dpt benda bernilai drpd kerja yg aku wat tu.....hmmmm...ape dia...? biarlah rahsia....

hahahaha

hari ni aku adakan training silat...agak pecah tradisi jugak la..sbb setahu aku setiap bulan ramadhan latihan akan dihentikan...tp pikir nk grading x lama lagi ngn bebdk ni ada yg semangat nk turun..aku wat jugk....ikutkan byk lagi komitmen lain yg perlu dibuat...lagi2 bulan mulia ni...byk aktiviti2 yg nak dibuat...mcm aktiviti yg lepas ISMA & PEMBINA telah mengedarkan risalah mengenai ramdhan dan sedikit juadah berbuka puasa di Melaka Sentral....mcm2 gelagat kami jumpa pulak kali ni...tahun lepas dah buat...dan dapat jgk pengalaman yg sgt menarik wkt tu...kali ni lebih menarik dengan kehadiran wartawan yg ingin mengetahui perihal2 aktiviti2 seperti ni..aku,fain & otai serta seorg wartawan merupakan kumpulan pertama mengedarkan risalah tersebut...huh~~ susah nk bersosial ngn org awam ni....walaupun juadah ni free tp still org ramai tolak...dah ckp byk kali tp tetap tolak..tp bila si kak wartawan ni angkat kamera n ckp benda ni free n etc baru la nk ambek...huh~ mcm2 ragam manusia ni....boleh baca di link ini

lepas ni banyak lagi aktivit2 yg akan dibuat....mcm iftar perdana...Belia Masuk Kampung n macam2 lagi lar....tu belum masuk ngn midterm n assignment lagi...hai...

hari ni jugak aku rasa mcm mane yek....hmmm susah nk cakap......telah ape yg terjadi mlm ni....aku nk tgk sejauh mane aku dapat tempuhi semua ni....semua cabaran yg kian dtg dan dtg dan dtg....aku nk tgk mane kata2 yg akan dikotakan setelah ape yg dikatakan.....sape yg akan cuba sokong aku dari belakang bila aku keseorangan ditimpa pelbagai masalah...disini aku akan jumpa sahabat sejati or rakan seperjuangan utk selama-lamanya....aku nk tgk selama mana aku mampu bertahan...Allah memberi pelbagai pengajaran tersirat drpd ape yg aku tempuhi ni...pengajaran yg tak dapat ku rungkaikan lagi...aku yakin benda2 macam ni akan memberi 1001 pengajaran kepada aku...insya allah aku cuba tempuhinya semampu aku....Amin~~

3 celoteh:

~si penguin~ said...

hidup uddin!!~ huhuhu
uiks,kak ada dh smngat dgn program terdekat kita ni...iftar gayong di ukm!~ hohohoho x sabar~
minta maaf la ya,kne kurangkn subsidi kali ni mmandangkn bajet baru xkuar lg...x marahkn?rm3 j pon~~:P

Aizuddin said...

x kisah pun...
asalkan sume berjalan lancar....

CHu said...

ok la tu sekurang nye program run..kira ok la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...