Tuesday, September 06, 2011

Salam Aidilfitri 1432H

SELAMAT HARI RAYA !!!

erkk??
haha...sempat lagi kan wish kat semua...
sedar tak sedar dah 7 hari syawal berlalu...
masih terasa mcm berpuasa la...seriusly...
huhu...semalam drive kat dpn RSU tu tiba2 lak terpikir,"Aik?? xde bazar dah ke??"..haha...padahal dh lupa yg ramadhan dah berlalu~~ huhu

ok2...citer ape yg berlaku time season balik2 kampung...
huhu...kali ni boleh kata 1st time gak r drive balik ke Kota Bharu,Kelantan...
1st time ke?? haha...xde r...sbg fulltime driver yer 1st time...
tp betul driving time raya ni menguji kesabaran tul..
kena turunkan ego anda sebagai seorg pemandu...
jgn rasa tercabar bila ada keta pecut n memotong sambil lewa...mcm jalan highway je nk motong2...walaupun hakikatnyer ada je terasa nk pecut,tp memikirkan kita bwk family n jalan pun tak igt sgt...so jgn la cari nahas...silap2 fly dari gaung ke gaung lain kang...haaa..baik jgn...

dalam berjaga-jaga pun kekdg bila something nk dtg tu,mmg dia jadi jugak...
huhu....kalu tahun lepas kami eksiden time balik kg....tahun ni,lain lak citernyer...
keta mati tiba2 kat jalan...nasib keta blkg alert,kalu x,dah kena sondol la buntut keta oii...huhu...
boleh la alternater keta terbakar....fungsi dia basically charge bateri keta...so kalu menda tu xberfungsi,bateri keta jd kurg r...so tu penyebab keta mati n xleh start semula tu...huuuu...
mmg kat situ dah delay smpi 2 jam lebih kot....nasib r mati betul2 dekat ngn workshop kat kg berdekatan...sbb kat situ area hutan sbnrnya...kalu termati seblum sikit drpd kawasan tu...hah ! mmg mati kutu r jwbnya ler...beraya kat situ r smpi ada org amek...dah la malam wkt tu....
alhamdulilah,ada org baik nk tolong...nasib org tu ada member pomen(mekanik)..kalu x...abis la...

huhu...antara suasana2 disitu...kat sini gak kami dpt tgk eksiden dpn mata...follow dekat sgt..mmg tu r makan dia...jam jalan situ...org balik kg + org baru balik tarawih...time : 9.30 mlm.


Suasana di kampung?? huhu...meriah...boleh kata sume sepupu sepapat balik la katakan....ada lebih kurg 25 cucu yg balik kampung...mana tak rasa cam nk runtuh rumah papan tu...dah la umah tu dh cukup uzur dh...duk main ngn cucu2 yg kecik2 ni...huish...so,cucu2 yg dh besar la duk jaga cucu2 kecik ni...yg besar berapa kerat je...6 or 7 je...yg lain....lari sana, lari sini, jap2 menangis sana,tup2 dgr lak suara nangis kat sini....mula r kuar suara "anak sapa lak yg nangis tu"..part paling best tiap2 tahun...part tgk cucu2 (kami2 la) main bunga api...huhu, beli byk2 main kat kg...tp bunga api shj la,mercun2 tu xde supply lak tahun ni...haha...bising nyer jgn ckp r,aku rasa umah tu je yg bising bunyi budak2 main bunga api...umah2 lain xde....nak kena smpi 5 org jadi jaga tuk budak2 ni...kalu jaga dpt duit raya xpe gak...uisshh....yg besar2 ni tukang bagi bunga api sorg satu....bila bagi byk sekali seorg...haaa budak ni gi cucuh sume sekali yang ada kat tgn dia...adoi =.="..rugi abis bunga api tu...main ngn bdk2....macam2 ragam...yg pergi cucuh atas org pun ada....yg duk hayun suka hati smpi tak tgk sepupu sebelah pun ada...huhu...mcm2...

itu dia,gambar2 time main bunga api...compile sume senang...byk sgt kalu nk upload sini...

Raya lak cam ne?? huhu,bersederhana je la...tak de la beraya sakan...aku yg jd driver...haha..malas sbnrnya nk drive ke sana ke mari...ngn xtau jalan2 kb ni...payah r sikit...cuti pun sekejap,nk ke hulur ke hilir pun susah la sikit...apepun raya tahun ni lain sikit...ramai dh sedara2 sepermainan time kecik2 dulu dah kawin...dah ada anak dah...aku je yg xsempat gi kesemua majlis2 kahwin diorg...:(...salahkan cuti MMU !! haha..dah bertambah besar keluarga diorg...

Suasana 1 Syawal..

Abis citer raya di Kelantan....Raya di pahang?? haha..x miss...kali ni berpeluang ikut konvoi bdk2 SMA Al-Khairiah...2 tahun dh asyik miss je sbb lama bercuti di Kelantan...huhu...alhamdulilah sempat kali ni....9 rumah kami beraya...tak silap r...start drpd Mentakab -> Seberang Temerloh...Terima kasih la kepada Halimah n Syarafi yg organize konvoi ni...rasa janggal sbnrnya sbb aku sorg je yg boleh kata tak brp dikenali kat situ...almaklum la aku smpi Tingkatan 3 je...Tingkatan 4 pun skjp je...keliling aku tu sume bakal2 ustaz & ustazah...huhu...aku? mmg jauh sekali r nk capai tahap tu...menyimpang sikit kos aku...huhu...dari jurusan agama ke science stream...huhu...tapi ape2 pun BEST r konvoi ni...kenyang tu jgn ckp r,kejap2 sumbat makanan,kejap2 minum air...nasib baik tak buncit perut ni...haha..(aku mkn byk mane pun gini je la bdn aku...x naik2...).btw,sayang xleh nk beraya lg kat umah member2 yg aku rapat...Syafiq Joe,Syafiq Norazmi,Muhaimin,(Hafiz dh dia skang ni...wahh),Syed & lain2...
xpe2...next year ada lagi...Insya Allah,berkelapangan,aku join lg...walaupun mybe akan berasa janggal lg..huhu


p/s: gambar konvoi ada x?? nak sikit...

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...