Tuesday, April 14, 2009

Sepjg 3 hari hujung minggu..

Yaaaaa...
lama dah aku x sentuh keyboard ni khas tuk blog aku.....
ari jumaat ari tu....aku dan sekelompok kwn2...
telah pegi ke suatu tpt yg bernama.....ntah la aku lupa nama tpt yg aku igt ada perkataan anjung bonda je...bersempena program THE RETURN OF JED 09(TROJ 09)
di situ kami diberi pendedahan ttg .....jenis2 sekularisma yg telah diterapkan dalam kehidupan seharian kita tnpa kita sedari...
pastu figh al aluwiyat.....mcm mane nk pilih sesuatu bnda la (something like that)
sama mcm bengkel ytm dulu...pilih decision tu antara[penting & segera/penting & x segera/x penting & segera/x penting & x segera].....
actually aku mula2 pikir nk gi, xnk nk gi, xnk.....
wkt jumaat tu kepala tgh berdenyut2 sakit....aku sendiri la xtau apasal la berdenyut....lepas solat asar ambek ko terus menyembah tmpt sujud sbb pening sgt pastu ambek masa tuk rehat.....maybe letih kot pasal menghAdapi minggu yg bz (cewaah mcm la org lain x bz)...terutama ari khamis tu..hahaha...dah rasa cam robot transfomers dah....bergerak dr pagi smpi pagi esok....xde rehat pun hahahah
xper2 selg bdn x abis bateri bleh gerak lagi kot....guna la bateri energizer[selingan]

so dgn 'macho' nya smpi ke tpt bas lmbt gara-gara....(xyah gtau r)...
n then smpai kat sana...dgr la pengisian2 yg diberi.....n rules n regulation dlm kem tersebut...
hmmmmm
hari sbtu lak...aktivit bermula....
mcm2 pengisian yg diberi n aktiviti pun ada.....
treasure hunt antara salah satunye....
tp tema secara amnya aku tgk sume pasal kepimpinan....
dalam kepala otak aku....aduiyai.....xde benda lain ke....
apasal benda yg aku xminat yg aku dpt(bkn benci ye cuma x minat je)...
mood dah down n dgn sakit kepalanya aku taram je r...
yg bgsnya setiap checkpoint ada pengisian...so dia bknnya tujuannya nk tgk sape paling cepat...
setiap aktiviti yg dibuat ada moralnya.....xkisah r...kepala aku dah mmg tepu..x masuk ape r...hahhaha...tp dpt gak ckit2..bkn x dpt lgsg....
pastu ada satu part aktiviti ni pasal debat mcm parlimen....
fullamak..nk kena berdebat secara sivik ....owhhh aku pun x minat,fakta kena mampat dlm kepala ,baru la bleh berdebat...pengisian dia pun aku amek masa tuk fahamkan betul2 benda ni...nk kena berdebat pasal topik2 yg ada kaitan ngn pengisian ....xde point aku nk ckp kat dpn...nk ckp kat depan pun satu hal,xminat jgk....nasib baik la ada fasi motivate ckit...boleh la wat(paksa diri hahaha)....
kalu debat2 ditepi jalanan boleh la...

yg bestnya pada malam kemuncak program tu...
mengingatkan aku dgn "mlm ta'bai" yg dilakukan oleh senior2 aku d mrsm muadzam shah...
dan juga orientasi ganas yg dketuai oleh ketua warden,warden n senior2 aku dulu...
bdn dah la mcm body builder pastu tibai kitaorg bdk2 baru...mmg sakit r...
tp pada sesi kemuncak ni xde la seksa mane pun[bkn poyo tp betul, khas tuk sape2 mengeluh pasal mlm tu r]..tu kira biasa lagi...syukur...
xde caci maki lagi tu...x dipukul ngn kayu lagi tu..tak ditackle ngn bebdk ragbi lgi tu....still ok lg....
sume benda ni pun ada tujuannya...masing2 yg gi sume nmpk ape yg fasi2 nk smpikan...
sume tu benda baik tu kita..smbil2 tu bleh tgk tinggi mane tahap EQ kita....
aku time tu jd seserius mgkin,sbb dia srh jd serius,jgn memain...smbil tu kena tahan sakit KEpala lg..!!!
lebih kuat berdenyutnya(mcm kepala kena mampat je)....satu cabaran besar bg aku...tahan sekuat boleh r,rasa nk meraung pun ada....rp xpe yg pntg msg apa diorg nk bg smpi kat sume peserta...lg sekali bab kepimpinan...xtau nk ckp ape r....terima je...

pd ari ahad..sume boleh berehat....sume letih2 kan....
rehat la puas2....overall ok la....sedang2 org kg ckp....
rasanya msg tu smpi kot kat peserta...
mcm aku, aku rasa just faham ckit n then kalu srh diterangkan....
aku rasa x bleh lg ....

smpi ke MMU dlm kul 4.30 ptg kalu x silap...
sume letih2...msuk bilik konpem2 ada yg tersembam ke katil...
sama mcm aku....pastu mlm tu pulak straight ke main hall tuk training silat khas utk persembahan pembukaan program 60 sec to Fame....letih xletih blkg kira...yg penting KERJASAMA!!!
hahaha...
insyaAllah ,nnt aku uploadkan video persembahan tu...

p/s : satu lg yg aku dpt..walaupun kita tak ikhlas pergi ke majlis ilmu..tp allah tetap memberi keampunan dosa kepada hambanya....kalu kita betulkan niat kita lg la Dia suka....menunjukkan betapa sygnya Dia kepada hambanya.....renung-renungkan..kita ni syg ke kat dia...ape buktinya?setakat solat 5 wkt je ke?pikir-pikirkan[khas tuk diri sendiri]


antara peserta & juga fasi...


fuhh ada effect lak kat gmbr ni...dasyat2


ni seluar sape lak yg tertinggal ni...adui xcited sgt nk balik la ni....nk balik pun bleh tertinggal seluar....nasib baik la org tu ada seluar lain..kalu ni je seluar nye mcm mane...tergntung kat situ..tak ke kesian hamba allah tu mencari seluarnya yg hilang..[jgn mara just imiginasi saya je]

tu je la setakat ni....harap ampun maaf sorry sepjg sy di kem tu n juga kalu ada terasa ke ape ke time baca blog pandangan seorg hamba ni arap diampunkan....till then SEE YAA

38 celoteh:

peJun said...
This comment has been removed by a blog administrator.
WAN HAFFIZ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
.: F@!n :. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aizuddin said...
This comment has been removed by the author.
Hanif Amir said...
This comment has been removed by a blog administrator.
amel036yippee said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aizuddin said...
This comment has been removed by the author.
sitisuraya said...
This comment has been removed by a blog administrator.
WAN HAFFIZ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aizuddin said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hanif Amir said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hanif Amir said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hanif Amir said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
WAN HAFFIZ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
.: F@!n :. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
WAN HAFFIZ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hanif Amir said...
This comment has been removed by a blog administrator.
eXo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
.: F@!n :. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aizuddin said...
This comment has been removed by the author.
eXo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
WAN HAFFIZ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
..: nurafaz :.. said...
This comment has been removed by the author.
..: nurafaz :.. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
eXo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...