Sunday, April 05, 2009

Pada hari jumaat,sabtu & ahad...

Pada hari tersebut aku dan rakan2 gayong aku pergi ke pengkalan balak
utk pemilihan SUKMA dlm silat olahraga dan khatam keris....
ape yg dpt aku conclude kan
sepjg pergi sana aku dpt byk info2 pasal silat olahraga(lawan/sparing)...
sebelum ni selalu main dalam seni silat(mcm persembahan/berlakon berlawan)...
info lain pun dpt gak..hahhaha
kat ctu,aku jmpe mcm2 peserta yg hebat....
bleh tahan hebatnya,tangan tangkas,kaki kuat....fuhhhh...sume otai2...
kat ctu gak dpt jalinkan silaturrahim antara bdk2 gayong dr sume ipt.....
pd mlm sbtu tu r paling di nnt,majlis khatam keris.....
ni bg murid yg sudah tamat belajar buah2 keris....syaratnya kena tau 20 buah keris...
aku baru berapa belas br....
aku tgk r ckgu zamir(ckgu yg mengajar silat d mmu) khatam keris...
kena sembelih ayam sendiri,masak sendir,pastu makan ayam tu smpai habis...
seblm nk makan ayam tu kena makan kuih melayu 7 jenis,pulut kuning,telur rebus n then br la mkn ayam nyer...tu la adat2 khatam keris ....
puas ckgu,sham & mun nk ngabiskannya.....hahahhaha
mcm mane la aku nnt....kena plan awal2 ni....

btw,tahniah buat azleen & kak ada yg berjaya dlm pemilihan SUKMA....
lepas ni kena training kuat lg lar....
aku x masuk pun sbb still x confident lg....byk lg perlu aku bljr tuk jd sama hebat ngn kumpulan2 elit silat olahraga tu....
to abg nik zarizi lak.....walaupun kalah time semi final,tp abg nik kalah ngn juara silat olahraga tu....
mmg dia hebat pun,x dnafikan....xpe2 yg penting tgn bengkak tu sembuh.....

k la post ckit je kali ni,byk benda tak siap lg,assignment,quiz & etc.....duk sana dpt mandi pantai,tenang je...duk mmu ,asyik tension je memnjg...ish3....tp yg sakitnye gi kem ni kulit terbakar...hahahaha...hitam habis anggota2 bdn hahah....terik tul cuaca kat situ...

p/s :to ckgu zamir....haaa lepas cikgu dah makan seekor ayam ni...ape lg..lepas ni.....kitaorg mesti kena jogging 10 round,pumping 100,sit up 100,starjump 100....bersama sama la kita (bdk gayong) menanggung penyeksaan yg best ni...

pp/s : kpd kwn2 yg gi kem ISMA lak....konpem2 best....buat aktiviti2 lasak tu...tp sory r x dpt join pasal clash...n ada reason2 yg tersendiri....dua-dua aktiviti aku minat,tp kekdg kena korbankan salah satu r....benda mcm ni x lari dlm kehidupan....pernahkah anda kena korbankan salah satu antara 2 benda yg maybe melibatkan masa depan or org2 sekeliling??...aku penah....korg?setiap org mesti pernahkan....till then....see yaa

6 celoteh:

WAN HAFFIZ said...

klu khatam keris tu...ayam nye free kn???
klu ak kompem makan sorg2 jer...abis punyer..
mmg best r mukhayyam PEMBINA...tp x pe..taun dpn ade agi...bleh pegi agi..

Aizuddin said...

ayam kita kena cari sendiri....
tp yg pedihnya ayam tu tok leh nk masak berwarna..
kena masak guna benda2 putih jer..
cam garam gula....kira cam ko makan ayam kosong je r....

taun depan kalu bleh join pun maybe x sama mcm taun ni....mane tau sume pindah cyber...aku je terconggok kat cni...hahah

amel036yippee said...

tak join sekarang bukan la maknenye tak hebat..
cume nak analisis kehebatan orang lain....
hero kena sabar dulu, ye tak din?

Aizuddin said...

betul3...
tapi hero gadis xleh dtg kemudian...
nnt kena kebas...merana hidup...
hero cam industan tu leh la dtg kemudian...

amel036yippee said...

aik? tetiba masuk topik hero gadis..
ehem.. ehem! uhhukk!!

Aizuddin said...

hai....batuk yek cik abg...
hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...