Sunday, March 01, 2009

Satu lagi dah habis...yeahhh..



Alhamdulilah hari ni MMU Olimpik dah abis...

ni nk citer MMU olimpik dari hari Jumaat...

haaaa.....
Pada hari jumaat yg agak mendung suam2 kuku...
jogathon nk bermula...acara ni cam lari bwk obor api tu...
track nyer keliling MMU jer...2KM jer...
x jauh...sama mcm main kejar2 ngn kucing kat ps jer... x letih punyer.....
Start acara tu dlm kul 6.15 gitu...
sebelum tu aku ngn komiti lain berkumpul kat astaka tu...
tolg mane2 yg patut...
pastu baru start jaga track...mane tau ada yg guna short cut walaupun xjauh..
ni ada gmbr2 ckit...

tgh menunggu peserta register jap..

haaa tu dia..peserta dh smpi track aku jaga..


tu diaaaa....obor MMU Olimpik...jaga2 seluar semua....takot2 benda tu terjatuh terkena seluar or baju....x pasal2 dpt gelaran ghost rider MMU



_________________________________________________________________________

Hari Sabtu lak...

haaaaa
ni hari yg mendebarkan bg aku....mane la penah aku uruskan peserta2 nk bwk ke lokasi Bowling
sbb aku kena handle bhgn sport bowling
nk kena bwk diorg ke SENYUM....
aku dh la xtau ape2....last2 tibai r...
tgk2 nasib baik ada lim(seorg SRC),bagus r dia...dia pun tolg handle gak...
aku tgk je ape yg dia wat....bljr drpd pemerhatian...dia pun sama mcm aku gak...baru...
nk kena keluarkan suara yg aku malas ni...
nk kena tanya tu tanya ni....aku xminat tul...
dlm kul 9.45...bas smpi.....fuhhhh dpt naik bas MMU tu....
teruja + terharu siot...hahahha
smpi je SENYUM bwk la peserta ke tpt sepatutnya....
agak letih jgk walaupun duk tgk je kat ctu...
lenguh kaki duk ke hulu ke hilir....

haaaa tu diaaa...dah bermula....
ni environment kat SENYUM....

bila dah abis benda alah ni, balik semula ke MMU tercinta(hahahA)
result tuk Bowling double kat tgn aku.
kasi kat org sepatutnya n then gi jd pengacau kat tpt kursus Kahwin,
bila aku dh pastikan dah xde keje,zuppppp terus terjun ke katil yg lembut...
sedar2 dah lmbat ke PERMULAAN KERIS tuk SILAT!!!
waaaa.....
cepat2 aku bungkus ape yg ada...kalu wkt tu aku terpegang katak....wkt tu jgk aku masukkan dlm beg.....nk cepat punyer pasal...
pastu naik keta kwn n then pengembaraan bermula....
belok sana belok sini...last2 smpi gak tpt yg di tuju...kat area masjid tanah rasanya...
kat situ aku kenal lagi beberapa member gayong...sume bdn bleh tahan besarnya...
so dlm kul 10,aku n keluarga gayong aku bersiap tuk wat permulaan keris...
huuhuhuhu....so buat la upacara nyer.....baca surah2 yg disuruh n then smpi satu ketika ..
abis r upacara tu...
bila dah habis yg seksa tu...
ada wat training ckit...senaman tuk keris...
fuhhhhhh mmg mencabar...baru 2 jenis senaman nyer dah ramai yg pancit..
mcm aku pun dah terlampau letih dah wkt tu cmpr ngn xtiviti pg td....tahan jer r..
kita nk belajar mesti kena harungi ape saje kan??
n then bila dah letih tu,pepandai la wat xcuse nk balik sbb ada prog esok nyer..
dlm kul 3 pg..smpi MMU...dgn keadaan letihnya terus tersembam atas lantai bilik....
pastu..ZZZZZzzzzzzz kroh..krohhh..krohhhhh

_____________________________________________________________________

Hari Ahad nyer....

Yaaaa ni last day tuk MMU olimpik..
pagi2 kena bangun n then siap2 gi roundbout tuk kumpulkan bdk2 bowling...
kali ni tpt nyer kat MP...
aku tak penah gi lagi tpt bowling kat MP...
cam ne la rupanya ..terfikir dlm benak hatiku..(cewwah)
hari ni aku cuba beranikan diri berckp ckit....
tyer org kat ctu..ni peserta bowling ke ape ker...
sekala nyer aku senyap jer.....
cuba try bersuara ckit2....
dlm kul 10 pg...bas smpi...kitorg pun bertolak la....
smpi2 sana ramai dah yg menunggu....
mmg lawa kat MP nyer...ternganga seketika....
mmg puas hati r kalu dpt main kat ctu...
harap2 dpt main kat situ 1 hari nnt...
hhahaha


haaaaa yg etoooo gmbr d MP...

kali ni ramai berbanding semlm n sengit2 belaka.....
dalam 2 jam game berlangsg aku duk menganalisis peserta2 main...
mcm2 gaya ada...nk tiru mane satu yek..?
hmmmm reka gaya sendiri la sng....
habis jer, terus balik ke MMU n tunggu je la utk closing ceremony lak..
wkt closing tu bleh tahan la gak...
nmpk meriah...

bleh tahan gak bising nyer...
nmpk meriah la jgk....
dgn MC nyer yg penuh selamba....
alhamdulilah sume nyer berjalan ngn lancar....

Tu la serba sedikit pasal MMU Olimpik sepjg 3 hari ni..
dari jumaat ptg smpi la ahad ptg...
ada la jgk aku dpt ckit pengalaman...
kalu dr 10 mrkh tu maybe aku dpt 1 je kot...
xpe r..ckit pun ckit r.....xkisah pun....

1 celoteh:

Hanif Amir said...

hang nie dok bwat kje ke o dok tngkap gambo memnjang? haish. jgn mkan gaji buta din ooii! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...