Friday, March 06, 2009

Malam yg sgt tenang...

semlm aku stay up tuk siapkan assignment n tutor fizik yg kena hantar hari ni...
pabila habis aku siapkan tutor fizik
terdetik dlm hati aku tuk jalan keliling MMU....
wkt tu tepat jam 3.12 pagi.....
dari musolla MMU aku sarung selipar n then kuar merayap di keliling MMU...
sgt3 sunyi....
bg aku mmg tenang....
gelap sgt tak jgk sbb ada lmpu.....suram r leh katakan...
aku jalan slow2 tuk release tension dan kepenatan yg dialami skrg ni...
sunyi je....terigt lak kat suasana kampung....ada sawah..bunyi cengkerik...
burung terbang kat sawah....angin bertiup 20 km sejam.....
best...
tp bezanya xde angin ngn burung r wkt pg tu....burng tido mane ada masa nk terbang sana sini time mlm2 buta ...
tgh2 jalan....aku tgk lak gelagat pak guard n mak guard.....
ape la yg diorg wat selalunyer kalu time2 cam ni.....
tido kah?berdengkur kah?or duk layan muzik kah? atau meronda- ronda? hmmmm
aku perhatikan diorg still berjaga, n duk sesorg je kat ctu...
cam kat plaza siswa tu...seorg je...duk mengipas gipas diri yg maybe tgh panas tu...
bygkan lah seorg2 ...mlm2 buta....perghhh...agak seram r...
pastu aku lalu kat blkg PS....gelap gelita....situ mmg seram r...dgn pokok2 yg ada kat ctu.....
duk pikir mcm2...."agak2 ada tak yg bertengek kat pokok tu" kata hatiku still environment tenteram lg....
n then aku lalu kat library nyer laluan tu.....tgk mak guard duk kat dlm library muka monyok jer....boring kot....time lalu kat libry yg seram sekali...
sebb ada dgr citer2 yg agak seram kat ctu....
terbyg aku time aku jalan tu tetbe..
nmpk org tgh study kat libry time tu....pakaian yg serba cerah or hitam...tinggi...
apakah perasaan anda??? tgh2 mlm libry tutup, tetbe nmpk org study....
n then kepalanya menoleh kearah kita.....hahhh!!!!!!!
mmg muka aku berubah jd hijau r, aku rasa la....
time tu aku berani2 takot jer...just buat biasa je r...
tu cuma bygan jer....
jalan smpi clc tgk guard tgh borak2....
syok sungguh duk chit chat..ape la yg di borak tu...
smpi balik ke musolla...mata pun dah segar ckit..
smbg balik wat keje....spjg perjalanan tu...mmg sgt tenang....
kalian sume nnt cuba r...
nnt terkejut lak pak guard .."asal la pulak ramai pelajar jalan mlm2 buta ni,ada kelas ker?"
hahhaahahahah
just nk bercerita jer.....see yaaa!!! wsalam

2 celoteh:

Hanif Amir said...

xleh jln rmai2 mlm2 buta. kang pak guard tu lak yg pengsan. katenye "zombi-zombi telah bangkit dr kuburan!"

ha ha ha

..: nurafaz :.. said...

satu kaedah yang bagus tuh...
erm.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...