Monday, March 23, 2009

Jalan-jalan di KL

Pada hari sbtu iaitu semlm,
aku,fain,wan hafiz,zultakif & aleep
tlh pergi ke KL...saje2 jln....kecuali aleep la...sbb KL tu umah dia...
sbnrnya tujuan kitaorg nk gi ke lowyat...ada hal ckit berkenaan ngn laptop wan hafiz..
tp smbil2 tu jln2 la...mmg dah rancang seminggu dulu lg...
mmg elok la lepas je midterm bebdk management mlm tu ,terus je gi main badminton kat batu berendam...
agak2 dah puas...baru balik....pagi tu lak terus gi KL...
huhuhu xabis penat main badminton terus jejln dah...semangat jer..
kalu semangat ni sama ngn semangat belajar kan best...
kali ni peluang aku tuk tgk cam ne dunia KL ni...
mane la aku ngn kengkwn aku ni selalu gi KL(xmcm seorg tu..hehehe...)
bdk kg la katakan hahahhaa.....jakon je memanjang...
yaaa di lowyat la tpt paling lama singgahnyer....mmg tul la org ckp syurga elektronik...
byk tul barang nyer dan byk jgk la leh kena tipu kat ctu kalu xtau ape2 pasal com....
mujur la kami bdk MULTIMEDIA UNIVERSITY hahahha[promote] tau la jgk ckit2 pasal benda2 com lg2 exo....(belanja aku nnt,ni kira aku publish ko ni)
pastu singgah KLCC...
ada la pic ckit(padahal byk)

gah sungguh bangunan ni....bila la pulak ada berkembar 4 lak....aku tungguuuu

x perasan la pulok masing2 duk posing....smart gak sekali tgk...2 kali tgk cam tugu berkarat pun ada..

yg ni aku xtau la nk terjun ke nk uhuk uhuk...ke merenung masa depan..? jgn risao masa depan ko konpem cerah...hahaha




































Antara mknan2 yg menarik perhatian kami,xde la yg mahal2 or branded2 ....biasa2 jer...
ape yg mampu jer...









uishhh....anak beranak ko ke exo??!!...hahah gurau je...nmpkkan suasana gembira jer...
kat sini gak terigt akan peristiwa ngn guard tu...ish3...

n then singgah lak ke sekolah2 aleep dulu....kebetulan dekat ngn menara KL...
ape lg gi sana la pulok...seblm tu kena daki bukit nenas dulu tu tembus ke menara KL dulu...
ambek ko..terus leloh gi daki bukit nyer...mengah abis belak...mane tak nya duk berlari je time daki tu....mmg pendek nafas dh wkt tu...oksigen..oksigen...oksigen..!!!!

dah smpi ape lg...kita mkn dulu ape yg kitaorg beli dr suria KLCC td....rehat seketika bersama cheess cake...

buka..buka..jgn x buka...

hai...sempat lg posing..nk makan ni!! cepat r....

yum3....sodap botui...

lastly sebelum balik bergmbr lu....hahah


nmpk aku pegang sentuh menara x???

gmbr yg smart n kenangan bg aku dan kawan2..

huhuhuhu....mcm ape ntah...xdpt d tafsir...sgt abstrak...SYNTAX ERROR

Last but not least....sgt best bila kuar ngn kwn2...hargai lah kwn anda....tanpa kwn kita tak tau kita ni sape la sgt.....syukur alhamdulilah Allah beri aku mcm2 pengalaman wkt kat ctu...
dan selamat pulang ke Hostel..terima kasih kpd abg Hamdan kerana sudi ambek kami...
ape pendapat aku setelah berjalan di KL yek??hmmm
biarlah rahsia....
till then, see yaaa...!

35 celoteh:

~aida~ said...

amboih...bestnye 5 sengkawan nie g jengjalan.....
nak itot...hahaha...:P

Aizuddin said...

mmg best....ko nk itot...xdapet la nk nolong eh...
sape srh balik awal...wawawa...
xper2 lain kali kita wat rombongan ke stesen bas pudu....

exodes said...

weh... asik ak je kne pgkah...
ape kes neh?

p/s: ade link broken ar kt blog ko...

..: nurafaz :.. said...

cam besa uddin..

ole2??

erm...

Aizuddin said...

hmmmmm

ermmmm

arrrrrr...

ommmmmmm

uiiiiiihhhhhh

ape nk kasi ni...

..: nurafaz :.. said...

hehe

~~~~~^_^~~~~~

Aizuddin said...

hai....dia gelak je yek...

..: nurafaz :.. said...

abis tu..
ko nk aku ckp pe??

"uddin, aku tggu ole2 ko".. camtu kah??
rasenye soklan aku nie lebih susah dari IT Maths ritu kan??

Aizuddin said...

mmg ssh soklan tu...kalu tekan dlm calculater aku pun..
akan terpampang can't solve...
sgt ssh

..: nurafaz :.. said...

aik..
stahu aku
xde dlm kakulator "can't solve"
ni mesti ko gune yg kene band tu kan??

Aizuddin said...

ada r..
aku penah wat la...
ni mesti ko x explore abis ni...
aiiiyaaaa...

..: nurafaz :.. said...

serius??
erm..aku gune versi lama nye kalkulator..zaman hang tuah..

ko gune kalkulator zaman starwars..

Aizuddin said...

tp masuk periksa guna zaman inspekter gadget...
xkan x sama kot...
hang tuah pakai kalkulater gak ker..
x silap aku dia guna batu seremban je kira2 benda...
aku x pakai kalkulator star wars la...aku pakai kalkulator zaman harry potter...

..: nurafaz :.. said...

harry potter pun kai kalkulator ke??
erm...

jgn pndg rendah pada hang tuah tau.. dia tlh berjaya melakar sejarah...

Aizuddin said...

x pndg rendah la kat hang tuah...
pndg tinggi....
ampun patik harap di ampun, patik dtg dr azkaban tuk mengadap puteri nurafaz.....hahahhahah
(nk tangkap masuk azkaban sekali sbnrnya)

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

uishh...syok sungguh berjalan2 di KL yer..
mane adiah utk akak neh?isk isk isk..g kl tak ajak camni ar...
apaaa ni.. kate dak it takkan tak tau psl komp kotttt..isk isk isk...xngaku junior lah gini..=P

Aizuddin said...

nk ajak kak mcm mane,seat dah penuh...huhu
tau pasal com...tp tak de la byk sgt mcm si exo tu...[puji ckit]
wah2...
bab2..crack best r..bab2 gadget maleh ckit nk ambek tau...
x gaku junior lak....xpe r...bwk diri r gini..hahahah...

..: nurafaz :.. said...

hang tuah : puteri nurafaz sdh berangkat ke isketambola dlm usaha utk melepaskan sume prisoner2 yg ade di azkaban...hahaha~~~

kak erma : kak, kite sama2 tuntut ole2 dr uddin!!

.: F@!n :. said...

wah mira dah jd puteri...putri dari mana??

Aizuddin said...

wahai puteri nurafaz....
penjara azkaban bukan di is-ketam-bola....
yg tu penjara pudu
penjara azkaban di are-udang-shuttlecock..
salah jalan tu..

fain:
dia puteri dari parit buntar...
sekelilingnye penuh ngn parit...hahaha

..: nurafaz :.. said...

uddin :
tula..jalan isketambola tu jln short cut.. ni msti x kaji peta dunia nie..amboi3..brani mengata sesuatu yg tak benar di belakang beta ya...
parit buntar bkn tempatku......tp tmpt mereka seangkatan denganku..hah????

fain :
wah3..rahsia kedatanganku tiada sapa yg tahu...

mat top said...

pas ni
gerak ngan aq plak..
biar aq wat korg jalan

.: F@!n :. said...

mat top:ok top...kami t bawa 1 hostel ni skali..hehe

mira:rahsia dah terbongkar...ko dtg dr parit buntar...tmpat skeliling parit...hahaha...bgus din

Aizuddin said...

Mat top :
aku pulak bwk satu kontena gi jejalan sekali ngn top..mmg meriah r nnt..

Fain :
betul3...
mengrungkai segala misteri disekeliling anda...

nurafaz:
dah tu ko puteri yg asal dari mane...?
lubang tpt ninja turtle selalu duduk tu ker?
ke tpt lain?

..: nurafaz :.. said...

fain:
dah dibilang.. parit bntar bkn tempatku...
yg sibuk sgt dr mane aku dtg ni pehal??

uddin:
puteri yang asal dari sebuah keluarga yg bahagia...erm..

Aizuddin said...

owhhh...
patut r puteri nya comel...
lawa....
macho..
hensem
elegen...
dari keluarga bahagia rupanya...
hihhihih

..: nurafaz :.. said...

perli ke??

Aizuddin said...

xde la...bkn perli
kenyataan....(bodek)
hahahah..

.: F@!n :. said...

mira:ku tau kau berasal dari ipoh...tmpat ku juga..heheh...selamat tmpat sama ngn tuann hamba..tak nak fire lama2

..: nurafaz :.. said...

fain :
hehe..bgus...
org negeri sendiri..kene beralah...

uddin :
yela tu uddin...membodek je pandai..
berbalik cite jalan2 ni..
korg dh g jln2 melaka nie kan..??

Aizuddin said...

fain :
adui yai..dah abis fire dah ker..

nurafaz :
melaka xde jejalan jauh sgt...
dekat2 je...
cam u center,rnr,rsu...
zoo n keliling dia x singgah lagi..
nk wat kempen keliling melaka ker?

..: nurafaz :.. said...

oOo...
bleh gak...
sape YB lak..
tapi tu pas final la..
sbb lum tentu pas ni dpt jumpe dh member2..

.: F@!n :. said...

mira: sje je nak beralah ngn ko...aku kn baik

..: nurafaz :.. said...

fain:
bab baik tu...erm....masuk bakul angkat sendiri nie...

Aizuddin said...

nurafaz:
lepas final yek...
hmmmm...
kena ada YB ker? hahah....

fain:
ko baik ada makna tu...hahaha...
ade la udang disebalik nasi goreng tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...