Monday, July 25, 2011

2 kuasa 2

Salam...
ni update kisah sabtu jap...
hurm...
ape yg berlaku??
mcm2...
lebih kpd konflik dalam diri...
maaf la...terpaksa buat keputusan macam tu...
mula2,struggle gak cari ape boleh buat macam tu macam ni....
dan akhirnya,Allah beri aku jwpn melalui org2 yg boleh dipercayai dgn jwpn yg aku sendiri kena decide sendiri sbb benda tu boleh dari segi agama....
diberi kekuatan utk buat istikharah mlm seblum...
bangun2 pagi terus dpt jwpn...
jwpn bukan melalui mimpi...tp naluri or keadaan....
kenapa aku tunjuk kaki kat atas tu???
huuuu....
kaki aku sakit balik !!! tension jap...terhencut-hencut pagi tu....
silap gak...aku gi tido tpt sejuk sape suruh....
actually dah mmg injured hari khamis ari tu...
kaki aku cramp time sparring Olahraga....
kaki yg sama...
otot betis aku jadi keras....
tp mula2 aku pikir biasa r kan...
warm up pun gitu2 je ari tu...
jumaat tu dah ok cuma ada la cikit2 rasa tu...
silap gi tido tpt sejuk,otot tu sakit balik...bukan cramp...
tp ntah...xtau nk ckp ape...sakit r sng citer...
asalnya nk paksa gak gi (nk lwn jwpn pg tu r ni)...
tp pikir2 balik,"hai aizuddin esoknya tu ko ada seminar Muay Thai...
xnak rehatkan kaki ke??"
so decide nk rehatkan kaki...huhu...

cantiknya ape yg Allah tentukan...
dia beri aku 1 lg penyelesaian masalah...
aku pikir2 balik,kalu aku gi,maybe xdpt selesaikan masalah 1 lg ni...
senang citer,sebenarnya ada 2 masalah yg memerlukan decision setiap satu...
huhu...for me,it's difficult...
1 decision jangka masa pendek,1 lagi decision yg boleh mempengaruhi jangka masa panjang...

dah2 r merepek....huhu...
ape yg best berlaku sabtu ni...
dpt gi ke Rembau.N9 !! huhu...
bersama kak Ada,Abg Nik & Abg Fadhil...haha...
menda spontan berlaku....
just nk amek 'menda' je...
'menda' penting tu...melibatkan kelab tuk jangka masa yg lama...
kalu xde 'menda' tu,konpem dh aku skang ni duk stay up wat 'menda' tu je...
dan suppose 'menda' tu bukan boleh siap dlm masa 1 or 2 hari ..tp suppose perlu 1 bulan r (agaknya).
tu pun for me...not enough....perlu perbincangan yg berkali-kali...

Kami pergi ke Rumah Keluarga angkat Abg Nik & Abg Fadhil...
diorg join program Desa Tercinta ke Rembau..ni time aku xmasuk lg...huhu...
Ayah angkat diorg ajak makan durian...dh byk durian gugur kat dusun r katakan...
sampai2 xde ape dh..tibai durian..!!
ntah berapa biji dh...kejap2 bukak,kejap2 bukak buah baru..belum sempat 1 biji ni abis,buka lg yg baru....giler r !!! mmg byk...kalu ada gambar,nak je tunjuk kasi jelez....huhu...
sedap2...isi dia...umpphhh...mantap !!!

aku sebagai hantu durian kan,makan r sampai puas...abe Nik & Fadhil xlarat dh...aku ok lg...tp segan r kan nk mkn sorg2...dh r kita ni join je diorg ziarah....takkan nk lawan tokey lak kan...
hahaha...ikutkan nk je continue lg....dihidangkan lak makan malam oleh Mak angkat...waaah...
makanan kampung...!! sedap2...lg2 ayam kampung tu...huhu...pastu nk smbg lg mkn durian,tp masing2 dh tgk muka masing2...dah tak larat !! haha....duk je la lepak2 situ...
dan kembali ke Melaka juga akhirnya..huhu...dengan dibekalkan durian 1 kotak lg !!! huhu...
dek kerana mereka2 ni dh xnk...aku la amek,dan kebetulan bdk2 silat ni nak sgt2 durian kan...
aku pn amek tuk diorg...aku lak dh puas mkn...makan smpi pening kepala....first time beb pening kepala makan durian byk sgt...mybe sbb dh lama xmakan....

sekarang ni ada lg kat umah Nurus tu...bila2 kami akan balon lg sekali...huhu

ape2 pun best gak ada keluarga angkat ni..Pak cik tu mesra org nyer...sayang xlepak lama sikit ngn dia...dia ada hal lak wkt tu....Insya Allah,sebelum aku abis belajar...aku nk join 1 DT...(ni sbnrnya hasrat aku dari beta lg...huhu..xtercapai lg smpi skang..)

ok r...tu je nk update...TILL THEN SEE YAA....thx tau Kak Ada & Abg Nik ^_^

2 celoteh:

adawiyah ahmad said...

haha..tau dh din nk mkn lg time tu..kn kak ada kato mkn j~:P ad gmbr..t kak ada upload!..:D

Aizuddin said...

haha...malu2...

ok,din nk amek gambar sikit nk letak dlm blog...huhu...thx btw...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...