Saturday, January 15, 2011

'Tetamu' sementara Melawis


Salam...
sekadar update sikit je selepas berhempas pulas membaiki error assignment data struct..
nnt kena buat quiz TIT lak..kena anta isnin ni....kena submit assignment lak isnin ni gak...report xwat lagi...assignment web lak selasa ni kena present...byk lg compang camping...huhu...xtau cukup masa ke x...
minta2 la dipermudahkan...kpd teman2 lain jugak...

ari ni ada tetamu duk 'menginap' kejap di Melawis ni...
sbnrnya aku perasan lama dah tetamu ni berbunyi meminta tolong...
meminta makanan....
meminta diri dipanaskan...
maklumla tpt tinggal nyer dalam longkang...
tambah2 lagi hujan pagi / ptg...so suasana bertambah la sejuk...
sejak aku balik training silat lg,aku dh perasan bu
nyi pekikan tetamu ni...
tp aku just fikir maybe ada yg menjaga dia...tp tak balik lagi...
so biarkan la....
nak dijadikan citer,ptg td,lepas kelas Computer Network,lalu je situ...
masih lagi bunyi pekikan tetamu ni...
so aku bercadang tuk amek dia...jempu
t dia ke rumah aku...

tetamu yang dimaksudkan adalah anak kucing !! aku rasa maybe dh xde mak nyer...pasal 2 3 hari sebelum tu ada seekor kucing mati kat tpt tu...besar kucingnya..warna coklat gelap2 sikit...aku syak tu la mak nyer...

sebenarnya,agak blank gak aku nk buat ape...pasal aku
tau nk jaga anak kucing yg masih mata tertutup,pendengaran pun kurang,hanya bergantung pd hidung ni bukannyer senang...kena ada method2 yg kha
s...dh la umah aku ni xde ape2 yg sesuai utk dia...kesian lak tgk,bising2 dia ni...lapar kot..dh 1 hari or 2 hari suntuk xminum susu...ptg tu jgk aku usahakan mane bleh...mane yg aku mampu...masa gi beli susu tuk kucing ni,aku perasan rupanya ada lg seekor kt dlm longkang tu...bunyi2 minta tolg gak...tp lg slow...aku mula nk biarkan dulu...last2 jemput jgk tetamu yg kedua ni....agak kecik sikit yg ni..

haaa...ni la kucingnyer...tetamu pertama...tak bg nama pun...tp kitaorg gi tibai panggil ahmad albab pasal duk memekik je xhenti2...tutup je kotak tpt duduk dia,dia senyap...buka je penutupnye,dia bising balik....ish3...

ssh nk jaga mereka ni...byk karenah jgk la kan...mcm kita jg bdk2 kecik gak...bagi susu,xnak...tolak...duk tepis2...toleh2..rasa nak tenyeh pun ad
a...haha...xpe2...duk borak2 ngn bdk2 umah...ada r yg tyer member2 sape yg nk bela kucing ni...kebetulan mmg ada yg tertarik sbb minat nk jg kucing...sbb anak kucing dia dh mati...so malam sikit kitaorg kasi la kpd org tu...harap2 ok la tu...pengalaman dpt ckit...almaklum la,kecik2 dulu nak bela mak ayah x kasi...so skang baru merasa sekejap....cita2nya nak bela arnab...tu tetap dlm hati lg...huhu...satu hari nnt...insya allah...nak bela arnab...ni hajat drpd kecik lg...btw,terima kasih la pada yg bg tips2 nak jaga tu...ramai jgk yg kasi...atleast tahu r sikit2....

arnab di CLC,wkt prog CLS....geram shial..aku nk je culik bwk balik...aarrghhh!!!
kalu jaga kucing dah susah,nak jaga rabbit...lagi r susah...tu rasanya sume well inform...huhu..xpe2...satu hari nnt...

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...