Saturday, January 01, 2011

1.1.11

Salam...

Happy New Year kepada sume...

Welcome 2011 !!!

so secara tak langsung umur suda pun 21 tahun...dah sama umur cam pemain2 bola malaysia...
sama umur ngn artis2 muda luar sana...
tp tak sepopular mereka...
just insan biasa yg tidak mempunyai ape2 kelebihan(aku suka repeat benda ni)..

so ape program aku tahun baru masihi ni???
haaaaa
naik bukit beruang !!!
dah lama aku tak naik...agak2 2 sem gak r...
cadangnya aku ajak member2 silat yang lain...sebab majoritinya tak penah naik...
tp takde respon pun..so aku gi ngn mubarak...classmate aku n ahli silat gak..hehe
alang2 dia pun tak penah naik,nak banding ngn bukit2 penah dia naik kan...
so tak awal mane,pukul 7.30 pg gitu kami masing2 dah gerak...

sampai situ,start la mendaki...mengah gak la kan...sebab bezanya kecuraman...
kat sini makin lama makin curam...agak bahaya jugak la...
bila gi tu,cam biasa r...pakcik makcik cina r yg banyak...no wonder diorg tua2 pun kuat lagi tubuh badan....

sampai di puncak kami duk rileks2 je...tgk pemandangan bandar melaka....
duk situ,dia bertanya aku pasal gambar explore race aku...haha...
so,berkongsi cerita la ngn dia pengalaman2 aku time buat game explore race bersama-sama kawan2 aku...bercerita pjg gak r...mmg nostalgia time tu...harap2 leh lagi berkerjasama macam dulu lagi...bila wat program dgn geng2 yg kita dh faham caranya...sume keje senang...
tp apepun kena ada perbincangan yg kerap jugak tuk tukar2 idea...

kamu semua dalam kenangan~~ haha

lepas cerita panjang,kami turun r tpt drpd tempat lepak tu...so kami decide naik lg atas...ada sikit lagi puncak nyer...nk tgk menara TM tu..huhu..dah puas tgk,kami turun...sambil2 kami turun,Mubarak,citer kat tpt dia...bukitnya ada line2 tertentu utk suruh sape2 naik tuk ikut..mcm kalu tulis,"duduk di sini",mmg diorg kena duduk kat situ...kalu tak ikut,kemungkinan besar jatuh tu sgt besar...ada 3 4 org penah tak ikut arahan tu,jatuh bergolek sampai ke bwh...time turun ni,mmg kita tak leh lari...kalu lari,kita tak leh nk lawan balik momentum laju ke bwh..leh jatuh...tgh2 kami citer pasal ni..mcm2 teori fizik kuar...benda yg kami citer ni terjadi depan mata kami !!

seorg makcik cina,turun dlm keadaan terlari kot...dah r tpt paling cerun dia wat gitu...mula2 aku igt dia ok r...sesaje wat gitu...tp bila tgk dia cam xleh berhenti,tangan cuba gapai ranting2 kayu pokok kat tepi tak lepas...dalam hati dh tak sedap dh...gedebuk !! jatuh tersungkur ke depan la makcik tu...dah r jatuh kat part jln tar kasar...mmg abis berdarah kaki tgn nyer...mengalir tak henti2...kami kat situ gi r kat dia...ada lg 2 3 pakcik cina situ...yg sorg dkt ngn dia tu,duk membebel je...kata first timer r,pakai selipar r,jgn berlari r...bukan nk tolg...tp duk membebel je..kami nk tolg,tp ada lg yg lebih bgs tuk tolg,diorg ckp cina je..kami tolg yg mane2 patut...
so kami iring r dia turun ke bwh...borak2 sikit ngn dia...org kuat agama makcik ni...dia ckp xpe...ni sume tuk buang sui(sial)....pakcik2 lain sume blah dh bila sume dh ok,tau2 dah depan dh diorg...pelik aku,xnk tolg bangsa sendiri ke?? ada r yg muda tu baik ckit..makcik tu pun nmpk cam ok je...so kami iring dia smpi bwh ckit r..pastu dia kata,dia leh balik sendiri...xpe r...


makcik tersebut...sian bila tgk darah tak henti2 mengalir...moga2 sembuh r makcik...dia citer,dia takde sape2 kat melaka ni...kg dia kat lain...penang rasanya...

kebetulan lak,jumpa genting bata kat situ...stop jap..so ape yg kami wat?? tgk video ni...

video

haha...macam2 r ko mubarak...

itu r serba sedikit pengalaman tahun baru kami...apepun kami belajar sesuatu yg baru...teori kami tu betul !!! jgn berlari walaupun sedikit time turun tempat cerun !! BEWARE !!

**aizuddin beredar tuk gi main badminton ~~

1 celoteh:

Wan Haffiz said...

slamat taun baru Masihi..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...