Tuesday, January 18, 2011

Hari Happy aku~~~huhu



Salam

haaa....tanggal 18/01/2011..
selesai sudah task presentation Web Based computing...
bermakna,website aku sudah pun selamat di'present'kan kepada lec..
terima kasih la kepada groupmate aku...mira,nadiah & kak atirah...
xde diorg ni,tak siap la...

macam aku ckp dulu...ni antara assignment yang aku bersungguh sikit...aku enjoy sgt buat menda ni...sbb maybe dia ada grafik kot...mean ada gambar...macam C++ setakat tgk tulisan je...xde kreativiti kat situ..yg ni ikut kreativiti kita nk design website mcm mane...drpd kecik kot aku minat menda2 grafik ni...dulu pun kalu dipilih tuk bljr kursus komputer...aku pilih Print Artist dulu...pasal leh masuk2 gambar...baru r masuk ke MS office...tingkatan 3...aku belajar wat game guna Flash and 3D Max...tingkatan 5 aku belajar buat system guna MS Access and ada kuar r interface nyer...so basically mcm tu la..minat pada gambar2 ni...lagi2 kalu boleh wat animation...dulu pn suka wat komik sndiri..hahaha...tp pelik,knp aku xde interst kat java...padahal tu lg best dari segi interfacenya...hurmm..ntah la..

tuk selesaikan task ni,aku try ikut nasihat ex-senior aku,sentuh assgnmnt pada week 3...so aku start la sikit2...wat research dulu...tu la tujuan aku b
uat twitter...huhu..sentiasa update pasal post2 terbaru website & tutorialnya...seriously,sgt membantu...terlalu...kalu x,aku xtau nk wat sume menda ni...satu lagi...Youtube...ni sume tau r kan...kalu pandai manfaatkan betul2...mmg membantu... credit to phpacademy,hv-designs & The New Boston...website ni byk membantu aku...

ape2pun still banyak improvement perlu dibuat...macam admin login...menda ni aku baru sedar bila dah settle part2 core nyer...so kalu nk wat,kena rombak sikit r...menda nyer simple je...tp kena re-arrange yg aku malas...so biarkan lah...tp maybe aku try r buat..sesaje je...n kalu nk hack website simple mcm ni...SQL injection boleh la kot...inject sikit,leh r log in...tp tu aku xtry lg r...haha...

video

ni video serba sedikit pasal RenCaSt ni..short form tuk Rental Car System..(sori colour dia lari sikit..yg hijau tu patutnya warna biru...lepas compress video ni,tet
be lak jd gini..maleh aku nk ubah...)

overall,enjoy r buat menda ni...tp still tak leh wat code sendiri...kena rujuk2 gak...hish...bila la aku leh wat code sendiri on the spot(boleh ke??)..btw,aku tak sangka aku dpt penuhi requirement yg ditetapkan...aku expect menda ni fail n x jadi time mula2 dulu...tu yg skang excited semcm tu...hahaha...

+++++++++++++++++++

lepas abis presentation...aku ada progran Scholars Engagement with Vice President (PLD)

ni macam program perjumpaan ngn VP r senang citer...turun padang bermesra ngn student...aku respect program macam ni...sentiasa tanya perkembangan student...teruskan la program macam ni...tp bagi kami ni...kalu program TM ni..xde ape la yg kami pikir selain makan...mmg no 1 r makanan dia....kerabu mangga dia sedap !!!!!!...kalu bleh nak amek 1 tray bawak balik ratah je...haha...kami mmg target duk blkg...sbb senang nak grab makanan...duk blkg la katakan...yg penting jgn duk meja VIP...sbb tak leh tambah...tu kebiasaanyer r...haha..aku cukup sekali je duk meja vip...mmg tak kenyang...xnk dh aku duk situ....
tp kali ni best...staff2 dia sporting...siap leh tolg ajar kami tapau lagi...mane taknyer,aku tgk kot diorg buat pembayaran tu kat blkg...duk dgr caterer tu bagi invoice..haha..for sure mahal...
selepas sesi photografi,sesi makan...ada satu sesi tambahan tuk aku...sesi TAPAU makanan..haha...semangat suruh housemate amek bekas drpd umah...abis sume kami tapau...haha...mantap2...

sementara tunggu member bwk bekas tuk second trip,aku sempat duk semeja ngn VP..kami bercerita sikit2 pasal aktiviti berkelab, aktiviti kemasyarakatan...n dia tyer aku,pernah masuk tak aktiviti kemasyarakatan...aku ckp penah...salah satunya,aku ckp gi ke umah org miskin,gotong royong n cat umah org tu...tetbe directer YTM ckp kat aku,"u kalu buat program macam tu,bagitau kami...kami boleh bagi budget,mmg kami cari program macam tu"...(mcm tu r)..hahaha...terpikir aku 1 program aku,fain & apis yg tergendala dulu...sbb xde budget...hurm...bleh wat balik ni...haha...tp kena tyer tuan direkter r. Mr Fain...amacam?? haha...kita wat tuk student YTM....
tengok la macam mane...kalu mampu,buat la...kalu x biarkan saja ia berlalu...cheewwaah...
tp ape salahnya kita gabung tenaga ngn Abg Firdaus & Abg Khairul wat program kan tuk YTM student...haha..tak salah rasanya....program bebas...mcm Aceh tu..huhu



dah2 r membebel tu aizuddin...apepun,terima kasih YTM...buatkan aku bertambah happy lepas lega present assignment....



p/s: plus,dpt 2 berita gembira jgk hari ni...1 call drpd En.Johari....terima kasih kerana dpt penuhi permintaan saya...moga ape2 yg aku inginkan tu dpt...Insya Allah..
1 lagi..berpeluang bertemu ngn dia...senyum2 manis gitu...huhuhu...senang hati tgk dia happy..

2 celoteh:

.: F@!n :. said...

ko nk buat under apa din??? tak pa leh ja kalu nk bincng balik...pggl org2 lama... =)

Aizuddin said...

boleh je buat under ytm...
mcm smlm,En Zainal ckp...
"u patut organize 1 program antara2 u,scholar,buat keja kuar jmpe masyarakat,xkisah la mcm mane,gi pantai bersihkan pantai ke bla...bla..bla..."

haa...mcm tu la...means bole je buat under ytm...tp nk kumpulkan bdk2 ytm tu aku rasa bukan senang...nk suruh gi kem pun dah liat...ni kan nk wat program kita tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...