Friday, August 27, 2010

IfTar

Salam...

sebut pasal tajuk entry kat atas...aku rasa cam nak senaraikan la pulak iftar2(Berbuka puasa)
yg aku join secara langsung or tak....

Iftar Bersama Housemate..
Lokasi : Melawis 6...1st Ramadhan...makan bersama-sama housemate....riuh lak jugak...tambah2 lagi rumah ni dah ada warga baru...layan je la juadah berbuka bersama-sama...kalu dulu 9 org di ruang tamu...kini tinggal 5 je yg selalu diruang tamu...sedey gak...tak semeriah dulu...
ahli2 terlibat : aku,Afiq,Zakwan,Ijat Vanzante,Hazri...

Iftar ngn Senior(Abg Aizam,Mong,Ucop)
lokasi : Rumah beliau...terima kasih la kerana mempelawa...sedap2 makanannyer....pertama kali merasa air BAYA(Bandung + Soya)...
ahli2 yg terlibat :Aku,Aleep,Apis & Fain

Iftar Silat Gayong Melaka
lokasi : di pejabat PSSGM Masjid Tanah,terima kasih gak kerana menjemput...banyak giler makanan nyer...martabak,roti john,nasi ayam berempah...waahhh...+ epal yg kak Yat potong(hahaha)
ahli2 terlibat: aku,Mubarak,Kamal,Kak Yat,Kak Long,Mai,Riz,Sham,Abg Zack & Leen

Iftar Gayong MMU
Lokasi: Exam Hall....terima kasih kepada semua komiti kerana berkerjasama utk menjayakan program ni....terima kasih gak kepada Gayong Politeknik Melaka kerana sudi datang....
ahli2 yg terlibat : Semua warga Gayong MMU...(kecuali yg tak dtg)

Iftar MMU bersama Masyarakat
Lokasi : CLC concourse....ini la kali pertama berbuka ngn Presiden MMU....duk berbuka(ringan) sebelah menyebelah...satu pengalaman baru...seronok jugak tgk pakcik & makcik berbuka sekali...Insya Allah nk tgk lagi suasana tu tahun depan...
Ahli2 terlibat:sume warga MMU

Iftar Perdana..
Lokasi : CLC Concourse...makan nasi DIMA!!! hahaha....oleh kerana ramai,kena r guna konsep sape cepat dia dpat...kalu tak terlepas la...sedap makanan nyer...malangnyer ada yg tak sempat makan.....ramai sgt...
Ahli2 terlibat : pelajar2 MMU

Iftar Al Irsyad
Lokasi : Masjid MMU...hahaha..yg ni selalu aku join,pasal kelas byk abis petang n ada kelas malam...so alang2 tu aku pun join sekaki....jimat ongkos....ape2 pun nasi semlam paling best....wat mase ni tak pernah tak abis lagi lar...abis gak 1 bungkus yg byk tu...
Ahli2 terlibat : Pak Arab n Student yg ada kelas mlm n midterm...


hahaha....yg ni la yg sempat aku ingat....tp satu je lagi aku rasa perlu 1 lagi Iftar tuk completekan aku nyer diari Ramadhan kali ni...

Iftar bersama kwn2 satu batch & Iftar bersama keluarga...hurmmmm...bila la yek dpt merasa....

4 celoteh:

..: nurafaz :.. said...

insyaAllah..
ada rezeki.. adalah iftar di antara kita..

AiRa's stUfF said...

urm, iftar satu batch tu macam menarik..

sila sila la plan..
hihihi..
mane taw bole join skali.. ;p

Aizuddin said...

huhu...
insya allah ...
dah lama merancang...
tapi masing2 ada urusan tuk diuruskan...
tak tau bila tarikh yg sesuai tuk semua...

.: F@!n :. said...

tak baik sedih2 din..kenangn tu 9 org...apa g din set ja time t kita berbuka sekali...iftar kat rumah ko ok gak...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...