Saturday, March 27, 2010

Minggu ni!!

Salam...

hurmmm

tepat kul 8 td...habis suda bebanan tuk minggu ni...
ape pun ....yg aku dpt rumuskan..
minggu ni merupakan minggu yg serabut buat aku huhu...
mmg serabut....tak tau kenapa....
bermula ngn hari isnin...dpt dari panggilan dari rumah Temerloh...
dpt berita buruk....moyang ku,jatuh sakit nun di Kelantan sana...
dgr nada suara mak aku yg agak2 mcm sayup je wkt menyampaikan berita ni kpd ku...dgr citer sume family nk balik ke Kelantan tuk tgk keadaan beliau...aku yg kat sini hanya mampu menunggu berita drpd family aku je...
sebenarnya aku tak sanggup nk tgk dia sakit kali ke-2...kali pertama dulu merupakan ujian terbesar buat beliau....sakit akibat kena perbuatan org...aku pohon la kpd pembaca diluar sana...buanglah perasaan hasad dengki dalam diri masing2...jgn la akibat Phd(Perasaan Hasad Dengki) tu seseorg insan terseksa...sekadar berkongsi pengalaman....doakan moga2 moyangku sihat..amin...

kemudian pada hari rabu...waaaa...presentation physical security.....sangat la hancussss...!!!
hanya hati je yg tau mcm mane frustnya bila disuruh stop terus presentation ....baru present separuh jalan....jadi pengajaran kpd kami la...kat sini aku nmpk pentingnya seorang leader yg bertanggungjawab...kalu leadernya amek remeh temeh je ..walaupun benda kecil...so akibatnya sume anak buah yg jd mangsa...bukan senang tuk jadi seorg leader yg berkaliber...natijahnya...subjek ni walaupun senang,aku kena struggle sgt2 tuk final nnt...memandangkan coursework berkemungkinan aku rasa rendah...midterm aku tuk subjek ni pun aku rasa hancur gak...so estimate awal2...rancang strategi seterusnya...

pada malamnya ada meeting Presiden Council ....agenda yg dibawa adalah MMU Award~~ wah...nak masuk percalonan ke? hahaha....jgn harap la...tak payah r...even tuk pemimpin or kelab....tak layak mane pun...so aku wat mcm biasa je la...buat buduh sudaaahh...kang kalu terpilih,banyak keje lak...sian ke org2 yg berkenaan...terutama tuk S/U,Vice Pres & Bendahari ...huhu...jgn riso...aku takkan membebankan anda semua...korang pun byk keje nak kena siapkan dulu...utamakan tu dulu...pada yg FYP,wat FYP leklok...jgn stress2...kalu stress,jom gi jejalan seantero dunia...hahaha...pada yg gi McD tu..haih..tak reti nak ajak org sini ke...huhu..nak gi gak..!![jauh dah merepek ni..gurauan semata-mata]

Hari jumaat lak...huhu..tiba la hari dinanti-nantikan..Quiz Cyber Law & midterm Data Structure(pukul 7-8 mlm...)
beberapa jam sebelum tu...keserabutan berlaku disitu..haha..tak tau la knp...mungkin gelabah kot...maklum la...Data Structure ni susah gak...programmingnya tahap ape ntah...dah jauh detailnya....aku cuba tuk faham...tp mmg susah,bila buat midterm..mula la..mcm biasa r.."eh2 ni soklan aku dah baca td..tp ape yek ayat dia".."ala..code ni..aku ada igt td..apasal blank lak"<-- benda2 cam ni la yg selalu jd..haih... tu belum masuk Cyber law lagi...hahah...aku baca note2 cyber law mcm aku baca buku bahasa cina....tak paham langsung...bukan tak paham ape yg nak dibawa...tp ntah...baca tak masuk kot...mcm umpamanya anda baca buku bahasa cina....adakah sbb bahasa inggeris?? hurm maybe gak...almaklum la...tak terer sgt bhsa omputih ni..uhuhu...

ape yg boleh dikatakan...biarla sumenya pergi....yg lalu biarkan berlalu..mane yg bagus amek sbg tauladan...yg tak bagus,nak wat lagi pun xpe...kasi serik lagi,tuk kali ke-3 supaya lepas ni x wat dah tuk kali ke-4...hehe..merepek2...

minggu akan dtg..lebih byk cabaran...assignment perlu disiapkan...kali ni pedih sikit la..pasal kena wat 1 group 2 org...tp aku xjmpe partner....so maybe wat seorg r nnt..parah2...programming beb....tp sume benda kena harungi jgk..walaupun susah mane pun... hurm..dr td duk citer pasal duniawi....akhirat lak cam ne...dah prepare ke..?amalan mcm mane?'CGPA' dah pass ke tuk masuk alam seterusnya?? sekadar persoalan tuk muhasabah diri yg selalu lagha ni...


p/s: SELAMAT HARI LAHIR BUAT SI ADIK KEMBAR KU..!!!DAH 10 TAHUN DAH KORANG...HAHA...HADIAH?? NANTI2 DULU...KANG KALU BELI DIA MULA LA SURUH BELI TU BELI NI...OWWWOOOH..BANYAK CANTIK...


pp/s: i wish i could have study partner...huhuhu..tgk kwn2,best gak ada partner dlm study....ye r..selalu seorg2 jer..kalu tak paham ,sampai bila2 la tak paham...ada partner leh la discuss sikit2..

2 celoteh:

..: nurafaz :.. said...

insyaAllah..leh je din.. roger2 je kitaorg nti...

ak ni klu ada org, bru ak nk..
sbb ak ni jns suke study sorg2..
tp ada org..ok je..

p/s : insyaAllah... mungkin waktu lain ya.. ak pun teringin nk study sama itu yongli...

yeong kang[tp group dia ni susah ak nk approach skit..[tkut ak x study lak nti....hehehe]...]

Aizuddin said...

hurmm..tgk la nnt...

ape2 aku tyer ko la nnt...

ko nk study ngn yongli kena tunjuk rajin dulu...baru bleh study ngn dia...
dia memilih sikit sebnrnya..walaupun x nmpk...

yeong kang tu tak silap selalu gak ada ngn yongli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...