Sunday, March 21, 2010

KASBEM(mode keletihan)



Salam...

hurm Hari ni telah diadakan KASBEM....

alhamdulilah semua berjalan lancar ....hurm...letih...kenapa?
sebabnya...lepas je abis midterm ke-3...otak pun dah agak2 letih sebab dah di tekan selama 3 hari berturut-turut....tiba la aku, Hazri dan Abg Abu buat kerja tuk KASBEM ni lak tuk esoknya(kami ditugaskan sebagai urusetia tuk program ni)...sediakan score board ...lakar kat Kertas Manila...igtkan sikit...byk jugak rupanya...amik ko duk lakar2...sedar2 dah pun pukul 5 pagi....hui...tak tido wat menda alah ni...seorang dah pun 'syahid' awal2...seorg tu tak biasa tak tido...yg aku?....biasa je...dah jadi biasa bila sehari sebelum program tak tido....wat preparation tuk esok...bagi aku normal la wat2 program ni...menda ni la yg selalu kena.....walaupun dah biasa...otak dah pun letih...tambah ngn ni lak...hurm...tau2 je la...tambah r letihnya..tapi wat dunno suda...kalu asyik fikir2 letih,mmg letih r jadinya...so merapek2 r sikit tgh2 malam...hilang la sikit letihnyer...nyanyi2 ker kan...huhu

tapi malangnya..sampai pagi pun benda ni tak siap lagi...kelam kabut jadinya...terigt lak time IU explore race..lebey kurang gak...tapi last2 siap jgk..cuma kelam kabut sikit jer...
Tempat peserta2 berkumpul adalah di UTeM kampus Induk...pergh besar siot kampusnya...lawa2 bangunan kat situ...jakon sikit...almaklumla tak penah2 jejakkan kaki kat UTeM tu.....

Sesi pendaftaran

Peserta-peserta...muka innocent belaka....

kami,urusetia....membantu ape2 yang patut...

Peserta-peserta belia drpd berlainan IPT mendengar ucapan pengarah program...

so...lepas taklimat, kami pergi ke tempat masing2.....bagi muslimin...pergi ke Kompleks Sukan & Belia manakala muslimat Kompleks Sukan UTeM saje....so bermula la sport2 yg berkenaan...bagi muslimin, sport yg dipertandingkan adalah Bola Tampar,Futsal & Takraw....
waktu ni jugak aku terpaksa jadi bidan terjun tuk mengantikan tempat kosong tuk kumpulan Bola Tampar Aidil..kerana ada 2 org tarik diri..so masuk aku cukup2 6 org....sambil2 jadi urusetia...kena jadi peserta jugak...tp mujur tugas aku kat bhgn urusetia tak berat mane pun..bleh r join team tu....tak kisah la...layan la...padahal aku pun tak brp reti sgt main...tau main sikit2 jer....BANZAI..!!! haha tapi mmg pengalaman tak leh lupa la...tak training ape2 pun pakai masuk je bertanding...mmg psycho....mane taknyer ada 5 team...4 team tu sume ada jersy sendiri...siap ada coach masing2...mmg wakil U betul la...yg team kami...sempoi giler dah la 6 org je(patutnye 10) pastu pakaian tak de r jersy2 ni..haha...diorg mmg expert giler r....mmg pyshco tgk teknik2 time diorg warm up...pergh...kecut perut aku.....

Tapi kami redah je...yang terer main dlm group kami hanya seorg je...NiK Zarizi...yg lain reti sikit....time lawan diorg...mmg sah r kami kena bantai...mmg sayur r gua cakap lu...hahaha...nampak sgt diorg tak kuar full power...duk main2 gitu jer....sekejap je abis game...mane taknyer tiap kali service mmg terus dpt mata..takde balas membalas...haha...kami gelak je main dlm tu...malu pun ada...tp ape2 pun....mmg serius pyshco giler...dlm kepala otak tu mmg ckp "kalah dah ni" tu je..haha mmg beza la ngn kami...bagai langit ke-7 ngn teras dalam bumi agaknya jurang kami ngn sume team kat situ.....mmg layan je r...mcm2 perasaan ada wkt tu....diorg main mcm lawan SUKMA dah..kami main mcm ape ntah...haha...mane tak nyer...Diorg training hari2..tiap2 petang...kita mane ada...diorg majoriti melayu..so Bola Tampar mmg ramai r melayu...kita ni lain drpd diorg....dominant sukan kat MMU ni kebyknnya cina..yg kita kuasai pun just beberapa sport je...bila tgk team lain main...dlm kepala pikir.."bestnya ada geng mcm ni...aku kat sini xde r semeriah mcm ni"...tp kwn2 d MMU still the best utk aku...^_^...tak lupa juga di MRSM,MAAHAD,SMA...sume la sng....

gambar2 Bola Tampar..byk tak clear sbb sume sentiasa bergerak....susah r sikit nk tgkp gmbr..

Utk Futsal lak rasanya berjalan ngn lancar sekali.....takde ape2 problem...cuma maybe time nk setup la kelam kabut cikit....dari segi game ...tak de ape2 masalah...smooth je..n Futsal la game yg paling cepat habis....aku jadi urusetia di sini...duk tgk diorg rebat bola tu...kuat tul kaki2 korg...korang tendang buah tembikai ke hari2 ? sampai kuat kaki tu...sekali kedeboom!! kedebaam!!...hebat2...passing pun lawa....bagus2....

Game Pertama utk Gelanggang A & B...

Para Penonton & juga para Pemain

Pihak2 Urusetia...

Satu lagi sport adalah Sepak Takraw...mmg menarik....best tgk bebdk ni lipat sana lipat ni...dulu pernah gak try main Sepak Takraw...ternyata best...sbb ada lipat2 tu r...cuma kaki tu kena adjust sikit r kasi timbang lawa sikit...huhu.....game final dia seronok....mmg ada fight la antara 2 team ni...ada beberapa shot yg aku snap....cuba mendptkan gambar yang paling smart sekali...tp apekan daya..kamera handphone je...tp bg aku lawa gak gmbr ni..huhu

ketua urusetia tuk Sepak Takraw...tau pun pening jadi ketua urusetia....
Tekong mari..!!!

Nah!! Amik Ko !!...aku kasi...

YEah!!

Gambar yg pd aku paling smart ...part kaki sentuh bola tu penting tu...nilai kesenian dia tu...punyer r byk kali snap...baru la dpt


ape2 pun...abis KASBEM ni pada ptg hari....letihnya tu terasa....sejak dari semalam,semalam n semalam lagi ....huuu..
hurmmm....sampai2 umah...dah kena gi meeting MAC lak kul 8 mlm...haih..letih2....nasib baik sekejap je....

Ok la...mata pun dah kuyu..mau tido...Esok mau siapkan assignment Physical Security lak..=.=..

p/s: maaf kerana tak dpt hantar wakil Silat Gayong utk ke Simposium Mahasiswa...x sempat nak carikan wakil kerana kebuzian dgn midterm2....maaf...harap2 program berjalan lancar...

5 celoteh:

aPiHaSe said...

smart gmbr tu din..

mohamad said...

salam..

Apih, sori r..gmbr tu org yg ada kt situ je bole dpt..hehe..

A.K. said...

Mabrul 'alaikum.. Hanya Allah selayaknya pemberi ganjaran untuk usaha antum..

Next...

.: F@!n :. said...

hahaha....smart cerita bola tampar ko tu...yg pnting usaha ada...syur pun syur la...at least take time r gak dorg nk beat korg kan...5- 15 minute time juga tu..hehehe

Aizuddin said...

hahaha....main tak kuar peluh pun...

kurang drpd 15 minit gitu...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...