Friday, December 24, 2010

Settle wat mase ni

Salam...
alhamdulilah...
berlalu suda minggu yg aku takut2 sgt...
cuma dlm keadaan tak berapa memuaskan...
bila tak puas hati ni,ada je la bisikan hati tu nak menyalahkan mcm2...
tp just berfikiran positif,setiap benda buat kena ikhlaskan hati...
jgn ngade2 nak ungkit...jgn jdkan something tu penyebab kita takleh wat tu takleh wat ni,
biarkan berlalu...

Semalam kuar la result PMR,so adik aku salah seorg yg amek PMR ni...
nampak gayanyer,resultnya tak memberasangkan...tp bagi dia...just biasa je..
haha...aku dh nampak bayangan acap dlm diri dia....hahaha..
kering giler...bercerita panjang mak aku kat aku td,ape yg jd smlm...
dia just rileks je...bangun pun lambat,tak rasa ape2...yup,kamu ni adalah yg paling misterius dlm family ni...paling senyap...tak penah senyum...kurang bergaul...kat asrama tak tau r...
tapi paling kuat bersukan, muka pun cepat matang...cuma sayang dia just berfikiran selamba jer...duk fikir gak cam ne nak bentuk budak ni...mak aku pun xdpt nk baca ape yg dia fikirkn..
harapkan aku je r...tp mslhnyer time2 skang aku lak xde kt umah nuh...bkn senang sbnrnya nk bentuk anak2 supaya jadi sperti output yg kita nk...kadang2 lain lak jd nyer...so kpd2 org luar sana...mendirikan rumahtangga bukannyer semata-mata pasal cinta...tp byk lagi...bak kata member aku, KOMITMEN tu penting...tak kisah la dari segi aspek ape pun...mendidik n membentuk anak2 adalah salah satunyer...

hurm...sekarang ni duk fikir jurusan ape yg sesuai ngn dia...kalu tyer tuan punyer badan,mmg "ntah" r jwpnnyer...duk mengikut je ape yg dickp...xtau minatnyer terjurus pada mane...yg paling sure,sukan r...tp kamu ni pakai spec je...kalu x,lama dh antar sekolah sukan...yg penting bukan martial art r...hahaha!! stand pun xbetul lg,penumbuk pun x padu lg....jadi bahan training aku je la....haha...mmg dari kecik lg jd mangsa buli aku...huhu..takpe la...wat mase ni just cadangkan sains tulen...tu leh gi byk cabang...tp tgk atas kemampuan tuan punyer badan gak...hurm...mcm2 kemungkinan aku fikir...haha...takpe2...insya allah,kalu umur aku panjang...aku sara awok utk akan dtg...amin....

ari ni gak dpt berita yg melegakan...dah sampai pun offer letter syarikat yg aku apply tuk praktikal sem depan...syukur sgt2...tp malangnyer apply sama2 2 org,tp yg dpt aku sorg je...hurm...cam tak sedap r lak...ada lg member2 xdpt..so aku cuba tolg mane yg terbaik r...just berharap aku dpt pengalaman praktikal ni...rupa2nya ada link gak ngn TM...aku igtkan xde...alih2 tak kemana jgk r...TM gak sebenarnya...cuma disudut supplier barang kpd TM r...terima kasih la kpd senior IT yg kerja kat situ sbb tolg hantarkan resume ni...huhu...rasa cam untung lak berkelab ni...dpt kenal ramai org dan dpt tolg kita esok2 nnt...huhu...masalah besar skrg just transport je!! ada sape2 nak kasi pinjamkan kereta tak??? huhu...kalu ada,roger2 r ek...perlukan sgt2...huhu...jgn riso,ado r bayaran nyer...hahah...untung2 aku angkat terus wat harta sendiri....haha...settle r part ni...

esok kena start engine tuk assignment ni..!!! starto!!!Yosh Yosh !!

2 celoteh:

yazid said...

cuba lagi utk spm :)~

Aizuddin said...

tu r...sebelum cuba tuk spm..
kena tau r dia cederung kat mane kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...