Sunday, December 26, 2010

No Ordinary Family




Salam...

hehehe...aku ter'addict' lak ngn citer series ni...
just like smallville...tp lebih kepada keluarga dapat kuasa...
mcm cite Mr.Incredible...mengisahkan sebuah keluarga dikurniakan satu kuasa luarbiasa selepas kapal terbang mereka terhempas time diorg nak ke Brazil tuk vacation...
sgt tertarik ngn konflik keluarga yg diorg dpt...
menunjukkan rumahtangga ni bkn satu benda yg senang,seperti yg kita sume tahu la kan...

mari kita tgk gambar2 sikit...

Jim Powell seorg ayah & pelukis or sketch guy kat police station,ada kebolehan Superpower,mcm bulletproof,kuat & melompat tinggi..so,bila dpt power ni dia jadi teruja tuk banteras jenayah r...sbb sblm ni just duk diam n sketch muka org je...mcm loser r...pd masa yg sama utamakan family gak..dia try tuk buat keluarga dia tak renggang...cuba rapatkan balik antara 1 dgn lain

Stephanie Powell sbg mak & saintis....dpt kuasa superspeed...lari laju r...disbbkn tu,metabolisme bdn dia tinggi...kena makan snek tambah kalori byk2 bila lari kehulu kehilir...bleh mencecah 600 miles/s larian dia...mmg sesuai r ngn kerjaya dia n sbg mak...bila dpt power ni sume keje cepat la berbanding sebelum yg asyik terlambat je sini sana...

Daphne Powell lak anak perempuan pd pasangan ni,ada kuasa baca minda org n tau ape yg org tu lihat bila disentuh...selalu guna time dia kat sekolah...kekdg dia dpt tau ape yg tak patut tau...terpaksa tipu org...gunakn kuasa dia tuk pikat hati laki hensem,hahaha...mula2 xleh adapt ngn kuasa dia,lagi2 bila duk kat tpt org ramai...last2 leh control...

Jim Junior "JJ" Powell sbg anak lelaki dlm keluarga ni...kuasa dia paling interesting sekali...super genius...melebihi genius...sebelum peristiwa vacation tu,dia ni just a loser r...math selalu dpt F je...tp lepas drpd tu dia hebat...bila dia tgk something,benda tu dia jd cam gambarajah(flashes)..so automatik dia tau sume benda tu...lagi2 math..so even main football,enjin keta rosak,hack system sekolah sbb nak tukar gred kwn,encrypt code yg extra susah(keje kat lab mak nyer)...sume boleh,mcm2 r...sume yg melibatkn math...(math tu kan kehidupan,huhu)..

George St. Cloud ni pembantu si ayahnyer....seorg lawyer...ada markas tersendiri...yg dia develop sendiri selepas dia tau member dia ada super power..(kalu Smallville,panggil watchtower,ni kalu korg tgk r,sure tak tgk kan...)kelakar gak orgnyer...


Katie Andrews seorg pembantu lab si mak nyer...pun tau pasal super power bos nyer...bersama-sama mengkaji mcm mane phenomena tu berlaku...tau sume secret keluarga ni sama mcm lawyer tu...

perbincangan family...

ayah kasi support kat anak,ckp yg kalu bleh jgn gunakan kebolehan dia tu dlm football...
dia leh baling bola kat org yg betul melalui trigonometry ,probability & angle yg betul...circular movement....mmg marvelus dowh...part dia menang lawan poker pun best...part hack r bg aku paling masyuk...kalu r dpt skill ni..mantap!! haha

scene mane si gurl ni baca ape yg laki ni nmpk time family laki ni kena rompak...sbb nak tgk wajah criminal tu...si laki ni tak bgtau polis rupa perompak sbb takut keluarga dia terancam...

lagi 2 jam sebelum parti...byk tak hias tuk parti...

zapppp!! sekejap je dah settle...mom power !!! haha


ni time cikgu math bdk ni tertusuk besi kat dada...takleh nk kuarkan sbb nnt darah tak henti2 kuar...tp guna math & bio,bleh settle benda ni...tambah ngn speed maknyer(tukang membedah->mak dia pernah amek medic gk dulu)...cikgu math yg anti dia ni selamat....

huuuu...sesaje je nk update pasal citer ni....cam best lak...sedar2 smpi episode 10 dh aku lyn...wat mase ni baru season 1...tunggu episode 11 lak....btw,bila episode smallville nk kuar ni !!! dh 2 minggu aku tunggu....aiyakk!!


3 celoteh:

ir MASha said...

same r addict ngn series ni lak.huhuhu

Van Der Jaart said...

pe lg din???...nk mulakan mendonlod ke???...aku on je...haha

Aizuddin said...

haha..aku dh tgk smpi yg latest dh...
skang nie main tgk online jer...
xde download...bazir masa je...hahah..
(kecuali ternet tgh slow)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...