Saturday, May 15, 2010

End of Beta


Salam...

habis sudah paper Math.....
agak kecewa jugak sedikit...
jadi bila berakhirnya paper Math ni maknanya bye bye BETA....
akan datang welcome GAMMA...
hurm...wat masa ni....tahun BETA merupakan tahun pahit buat aku...
tak tau la kwn2 yang lain...tp aku mmg pahit....rancangnya lain,jadinya lain....
Orang2 tua kata 'PAHIT TU UBAT' ada betulnya benda tu(betul ke aku aplikasi ayat ni)...
Pahit jerih la yang membuka minda kita....
baru2 ni minda dibuka lagi dgn telatah2 Presiden SRC kita...sejak 2 menjak ni duk jumpa dia...nmpk si dia ni sibuk ke hulu ke hilir....maybe ada yg kata SRC tak buat kerja ke or tak nmpk impak SRC....tp hakikatnya mmg ada usaha2 yg mereka buat..bukanlah nk menangkan or ape ke...tapi just berfikir disudut mereka....respek sama mereka2 ni...dapat tanggung bebanan yg berat...semalam baru sedar yg mereka kena jaga kat libry drpd kul 12-2 pg memandangkan staff sume dah balik..dan itu sume proposal SRC supaya pelajar dapat belajar lebih masa...maknanya mereka terpaksa korbankan 2 jam lebey tuk student sebenarnya...(ada jadual utk diri mereka masing2)....tu antaranya la...maybe kekdg kita tak tau...bukan senang yek jadi SRC ni...huhuhu...ngeri aku...hahaha...

lupakan tu...biarkan la sume berlalu...kini buat kerja seterusnya yang menanti lak...harapan agar GaMMa ni aku dpt tumpu study lak...no benda2 lain dah....tp aku rasa dah berpuluh-puluh kali aku ckp benda yg sama...tp sebaliknya pulak yg jadi...harap2 kali ni betul2 jadi r....

end of chapter....yeah!!....terima kasih la kepada kwn2 yg terlibat secara live or rakaman shj(secara tak lgsg)...kalu tak de kwn yg membantu ni...diri ni ibarat tin kosong yg disepak-sepak je...(dalam makna personifikasi tu)...hehe...

****************************************************************************

sekarang pasal movie lak...walaupun minggu exam,movie tetap layan...dek kerana ceritanya sume nyer bez2...so layan r...kalu tak wat tak tau jugak....

yeah....Iron Man 2.....aku ngn Afiq tgk citer ni 3 hari sebelum final...berani mati punyer...huhu..pada hari tayangan..cuma amek midnite....mula2 tak nk gak tgk...tp bila Afiq ckp "ala,facebooking pun smpi 2 jam.."haha...betul gak...drpd aku buka facebook smpi ntah brp jam,baik layan movie jap...serupa je....tp sebelum gi tu ,pulun la dulu smpi penat otak,pastu rileks ngn movie...baru masyuk...huhuhu... overall citernya bez drpd yg lepas..

IP Man 2...mmg bez,yg ni download suda....3 hari lepas tayangan dah kuar dvd kualiti...haaa...ape lagi sedut....cuma tunggu masa sesuai tuk tgk...abis je exam selasa tu,pulun citer ni lak...mau tgk lagi!!! hahaha...mmg bez....moral value dalam citer ni banyak sgt...boleh tgk mcm mane org2 cina mengembalikan maruah martial art mereka yg telah dicemuh oleh pihak barat...sikap Tok guru kpd Bruce Lee dlm movie ni benar2 memberi kesan pd sesiapa yg menontonnya(cewwah)...sikap sabar,tak terburu-buru,tak bongkak dgn kelebihan yg dia ada, membuatkan dia jadi hebat......

suka heroinnya juga..^_^..seorg isteri yg baik,jaga keperluan keluarga...sentiasa bimbangkan akan keselamatan suaminya,sanggup berkorban demi suami yg akan berjuang demi maruah negara....scene paling terharu time isteri sarat nk mengandung anak ke-2,jiran nk panggil Ip man yg sdg berlatih,tp si isteri pgg tgn jiran tu dan kata" biarkan dia berlatih,jgn ggu fokus dia"...pergh...besar gak pergorbanan dia...si isteri faham ape yg suami cuba pertahankan tanpa melawan pun...sbnrnya boleh je kita aplikasikan sikap2 ni dalam Islam tu sendiri....
(terigt lak kata Hajar" ko tak abis2 ngn heroin citer tu dr dulu lagi"..kah3...nk wat cam ne...tertarik ngn lakonan(alang2 kata pakej la) dia...hehe

yaaa.....citer ni lak[Mega Monster Battle:Ultra Galaxy Legend The Movie]...hahaha...bila tgk ni baru la tau mane asal usul Ultraman ni...hehehe...mula2 just nk download khas tuk adik2 bila balik nnt...tak mau tgk pun...tp bila tgk sekalis imbas...ni la citer yg aku teringin sgt nk tgk...sejak kecik lg nk tau mcm mane gaya planet Ultraman,bila dia terbang time dh kalahkan raksasa,mane dia pergi? ada adik beradik ke Ultraman ni? sume jwpn tu ada kat movie ni,so layanzzz lae,hehe....mmg dah improve Ultraman ni rupanya...graphic pun dah semakin lawa...satu info: tahukah anda bahawa Ultraman ni pun manusia jugak sebelum jadi ultraman..? hehehe..nk tau info selanjutnya tgk r movie ni....




p/s : dah2 r. tu Aizuddin..jauh lak merepek tgh2 malam buta ni...saja je melepaskan rindu nk tulis blog....minggu lepas kami MELAWIS 6 telah men'detect' bahawa ada PENCEROBOH ke-3!!! haih...mmg ada keluarga betul la tikus2 ni...mcm Ultraman jugak...hahaha

4 celoteh:

Wan Haffiz said...

ape barang din tgk movie 3 ari sebelum..ak siap main futsal ngan tgk movie kt bilik beberapa jam sblom exam,,hahha...brutal2

Aizuddin said...

hahaha....
aku bukannya tak igt lgsg study...
rasa gerun kot wat cam tu...
takpe2...rasanya serupa gak...
extend gak nih(mintak jauh)....huhuhu

.: F@!n :. said...

din cita ultraman nmpk cam best ja...nk tgk...hehehe...

Aizuddin said...

sila2, ada kat syok.org...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...