Tuesday, January 26, 2010

Jelmaan...kat Temerloh???

Salam...
sudah lama aku x update blog...
ni pun nak sentuh sekejap...
just nak forward something yg menarik perhatian aku...

ni time aku surf kat satu forum ni...tajuknyer JELMAAN HANTU PONTIANAK DI TEMERLOH...
oleh kerana aku duduk di Temerloh..so tertarik aku nak tau ape benda yg nak distorykan kat entry tu...

so aku just copy n paste jer...sory ek..nk update pasal2 aktiviti diri ni tak sempat..agak buzy kebelakangan ni...huhuhu


Beliau menyertakan teks ini: Assalamualaikum... Sy Idan berasal dr Mentakab, Pahang nak kongsi satu gambar aneh ditangkap secara tak sengaja kat satu taman rekreasi di Temerloh. Gambar ni diambik oleh member sy yg g dating kat taman ni dlm pkl 10 lbh pd bln Jun br2 ni. Kalau skali imbas, memang xnmpk apa2 pn dlm gambar ni. Tp cuba zoom dkt2 kt pinggang sebelah kanan lelaki ini. Apa yg anda lihat? Taman ni pn br je dibina dan sblm ni adalah kawasan hutan. Jalan ke taman ni mmg popular utk mat rempit menjalankan aktiviti sukan permotoran haram. Dan ada cerita dari penduduk di sekitar ini mengatakan selalu terjadinya kemalangan ngeri akibat ketidaktereran mat rempit ni beraksi. So, gambar ni jgk dikaitkan dgn kemalangan yg selalu berlaku. Tp sejauh mana kebenarannya..i don no..Pengawal keselamatan taman ni sendiri ada pengalaman pondok pengawalnya yg selalu digegar mcm nk roboh bila malam tiba. Sekarang taman ni dh tak dibenarkan masuk utk umum lps pkl 8 mlm sejak gambar ni tersebar. Harap dapat dikongsi bersama... Gambar kali ini kelihatan sungguh real . Juga sangat menyeramkan. Gambar diambil menggunakan kamerafon Nokia. Cakap banyak tak guna, korang tengok sendiri.

Moral Dari Gambar Ini :
-Jangan dating malam-malam di tempat yang sunyi. Bukan sahaja berpotensi diganggu hantu, malah memang sah-sah ada pihak ke-3 iaitu syaitan yang menghasut kita untuk membuat perkara mungkar.
-Bila ambik gambar pakai kamerafon, pastikan lighting yang sempurna (menghadap cahaya) baru la jadi gambar.
-merempit itu berbahaya dan merugikan semua pihak.


p/s: tu la dia citernya...tak tau sejauh mane kebenarannyer....ape2 pun percaya yang dalam dunia ni bukan kita saja yg ada dimuka bumi ni...byk lagi benda2 lain yg kita tak dpt terokai lagi...

p/s satu lagi : kat mane taman yg bdk laki tu gi yek??...besar semcm je...ada ke kat Temerloh?? setahu aku Taman Tasik je yg besar pun...hurmmm....I wonder....

7 celoteh:

Nik Muhammad Amin said...

aizuddin, apa kte kita jadi 'seekers' kat Hostel MMU? hehe, dh lma hostel tu diperam. ada beran? :p

si penguin said...

seram ah..huhu
uit,lagu conan kt blog ni..kn?

Aizuddin said...

abg nik : utk pengetahuan abg nik...kami baru je dpt tgkp gmbr yg boleh dikatakan pelik di hostel mmu...baru tadi kami dpt discover..naik bulu roma bila tgk..huhuh...

kak ada: ha'ah...mmg lagu conan...

..: nurafaz :.. said...

abg nik : sy suke ngan cdgn tu.. amt menarik.. lebih2 lg pada bilik yang sntiasa lampunya terbuka tu.. hehehe.. suke main tutup tgkap..

nti leh sediakan proposal...

Aizuddin said...

mira:...haaaa...bilik fadzla n ecah r yg kami mksdkn...
nk tau apa yg kami nmpk di tingkap bilik tu sewkt lampu terbuka?...
......kecut perut nk bgtau.....

Nik Muhammad Amin said...

alamak, mcm best lak cdgn mira utk buat sinopsis ttg bilik yg lmpu dok terbukak tu.

mcm ada penghuni je. cuba la discover. ok, direktor kte dah ada,mira. asisant direktor, udin. warden bagi abg nik. hehe, abg luluskan utk masuk ostel on the spot.

:P

Aizuddin said...

owhh....boleh jer...
haaa..tuk pengetahuan....

gambar bilik yg terbuka lampu tu dah diupload di fb...huhu..bleh tgk...haha...

ape yg anda nmpk?? hhhhhuuuuuuuu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...