Sunday, December 13, 2009

World Youth Foundation Event

Salam

hari ni aku ada Perarakan Demokrasi Sempena Sambutan 60 tahun Perhimpunan Belia Sedunia. so aku,Kak Ain n Najiah tak ketinggalan join program ni mewakili kelab Silat Gayong....kami kena berkumpul di sana dalam kul 7.30 pagi...huhuhu...aku bangun2 n prepare2 n then berjalan dari Melawis ke MMU roundbout dgn keadaan biasa n selamba...walaupun aku tau Bas dah nak bertolak..hoho...Kak Ain report kat aku..."kitaorg nak pergi dah ni"...aku reply"takpe2,hero dtg lambat"...hahaha...dan2 je aku smpi..nmpk diorg melambai2 dalam bas tu yg dah bertolak menuju ke MITC...hahaha..lambai je r....jgn riso...ada je second trip...hahaha..aku naik bas second trip...sbb ape suka second trip? sbb dpt duduk satu mcm VIP..tak ramai org...ko nak amek 4 seat pun boleh...haha...aku & geng2 bdk cekak & jg MMU rover duduk dgn senang hatinyer....SRC pun dh pastikan sume dah xde..baru la kami jalan...tepat kul 8.00 pagi....smpi2 aku cari mane bdk MMU ni? owh rupanya sume dah salin baju yg diorg kasi....nmpk sama je r sume..hoho...di situ aku jumpa la Kak Ain n Jiah....Dok borak2 smpi mkn breakfast yg diber....tunggu bila la nak mula berarak ni....snap la dulu beberapa picture...
Disini-disini kami berkumpul,salam,salam,salam hoi..~~*petikan lagu pengakap time kecik2 dulu...
Ramaikan belia2 yg datang....

Itu dia...posing gedik masing-masing....dari kiri,Kak Ain,Najiah,Tasha & Wanie...srikandi gayong..

Lama jgk menunggu tuk berarak...biasa r nak menunggu VIP yg paling lama sekali..smbil2 tu,kami cari tempat teduh ...panas sihhh....nasib baik berangin sekarang ni...sejuk la sikit...sambil2 tunggu tu aku duk merepek je ngn Kak Ain & Jiah...layang-layang r spec mata r...kereta VIP r...haha..sakit perut melayannyer....dalam kul 9.30 rasanya takpun kul 10...baru la nak mula...kami mula dari perkarangan MITC tu berjalan melintasi jalan tuk pergi ke Youth Complex tu...aku igtkan tawaf MITC..rupanya gi ke situ....

ramai kan??
haa...clear lagi..ni bahagian depan...dekat ngn kumpulan pancaragam..kami mengekori mereka...kita tgk view belakang lak...

itu dia....ramai lagi kat belakang tu....

semasa berarak tu, mcm2 gelagat bdk bleh jumpa...duk jalan macam bujang lapok pun ada...duk jalan berpegangan tangan tanda sepakat pun ada...duk melalak tak tentu hala pun ada....duk menyanyi ikut rentak melodi yg dimainkan oleh pancaragam pun ada....waktu tu panas terik oooo....tapi aku jalan belakang banner yg budak angkat...so dpt la berteduh aku..hahaha..duk ikut rapat je sepanjang masa....taktik beb...takde la berpeluh sgt walaupun org kiri kanan dah bau tengit dah nasib baik tak hanyir jer...hahaha...tahan hidung jer la...

haaaa....sini dah smpi satu selekoh...lagi 500 meter lagi tinggal...MARA LAGI ke depan wahai BELIA...

sampai2 ada khemah disediakan...ni konpem ada ucapan yg panjang lebar....kena rebut tempat dulu ni..kalu tak berhujankan matahari la jwbnyer...so amek la tempat depan2 sikit...duk dgr la ucapan2 yg panjang lebar tu...bila dengar2 tu..fuh..berbangga juga duduk kat bumi Melaka ni...sbb jadi pusat kompleks yg boleh ckp bertaraf dunia....Dato' Ali Rustam pulak presiden tuk NGO ni...ramai jugak tetamu2 dari negara asing...deputy minister dari luar & juga wakil2 dari pelbagai negara lain...yg aku igt wakil dari nigeria,libria,belah2 timur tengah...ada jgk yg dimentionkan oleh dato' Ali Rustam kwn pada Saddam Hussein pun ada dtg jgk.....bukan calang2 jgk la event ni...patut la aku tgk banyak jgk wartawan2 yg datang...yg aku nmpk dari RTM,Astro AWANI,akhbar,stesen dari luar pun ada jgk satu or dua org...kamera duk tertumpu pada VIP n juga kami semua!! ^_^..bila kamera tumpu kat kami je...ceii berlakon mcm dengar je..khusyuk je dgr siap angguk2 lagi tanda faham..nak tunjuk belia yg cemerlang la katakan...hipokrit sungguh!!..hahahah...layan je..just for fun...tapi bila start panjang lebar ucapannya..mula la seorg2 gugur time dgr ucapan tu...mcam gambar dibwah...

haaa kan.....nasib baik aku x terlelap jgk...padahal x cukup tido jgk semlm ..huhu...duk main2 ngn org tido kat sebelah...dia tersenguk ,aku pun ikut sama...dia tersenguk kebelakang..aku pun follow macam dia...tersenguk dua kali aku pun follow...hahaha..just nak hilangkan rasa boring time tu....

ni la suasananya ..kerusi biru tu sume VIP..yg depan sekali tu konpem la VVIP...

Dah selesai cakap2 tu...diorg pergi la rasmikan kompleks tu.....
ini la tempatnya....sebagai buktinya lagi...

tu dia...!! boleh kata memorandum yg akan kekal di kompleks tu...di selingkan ngn model2 yg diimport khas dari MMU iaitu Kak Ain n Najiah..hahaha..berapa diorg bayar kat korg ek?ada kosong lagi x?..hahaha..just kidding^_^

selepas tu ada sesi tanam menanam pokok....di bawah aku sertakan gambar2 YB2 yg sempat aku snap...

alamak...tak nampak pulak papan tanda tu....

haaa...yg ni baru nmpk sikit...tuk lebih clear...tekan pic ni tuk tgk nama beliau.....

lepas abis mangambuskan tanah tu...siram la pulak ngn air...smart r tgk air tu jatuh ke bumi...

ni la turn wakil dari nigeria lak.....
siram time!! smart gambar ni...huhu..tgk titisan2 air dia yg smart...nak tgkp gmbar VIP ni wat keje2 ni bukan senang gak..nak kena rebut2 ngn reporter haha..tp pepandai r aku menyelit....

ha....ni papan tanda je sempat aku snap..time tuan empunya badan kambus tanah tu tak sempat...ye la...mula2 tak perasan lak ada slot cam ni..tak la turun gi tgk ape diorg wat(kat tepi kompleks tu)....igtkan ape la yg ramai2 kerumun kelililng dia...nak wat cheers ke ape...mula2 aku pikir r...rupanya benda alah ni yg diorg wat...

Tapi....
dapat je snap VVIP dari dekat...tengah wat press lagi tu...aku memberanikan diri tuk gi join wartawan2 tu...tetiba ada org pegang aku & cakap "masuk je kat depan"..mula2 aku igtkan pak cik ni nak halau..maybe ganggu sesi press ni..rupanya lagi dia bagi...owhh..chance2!!

yaaaa...!! seclear clean & clear produk kosmetik jerawat tu..hahaha...segan pun ada...wkt ni aku seorg je org biasa...hahaha yg lain sume reporter...ada rasa mcm dlm clark kent dlm citer smallville lak...dlm citer tu clark jadi reporter gak...hahaha..."Hai,Im Clark Kent from Daily Planet" hahahaha

ni model mane lak sesat ni...wat perosak gambar je la..huhuhu~~ just snap pada autograph dia je...model wat tak tau pun xper....

haiiii...lepas habis sume ni...kami pun makan2..free lagi!!..untung2....sambil2 makan diselitkan ngn nyanyian2 kat pentas....ok r suara...pincing tak lari....

After sume ni...aku mintak tolong Kak Ain n Najiah tuk hantar ke JJ tuk bawak printer aku ke kedai tuk pasang CISS(external Ink)....hohoho..thankz yer...so kami ke JJ dgn menaiki kereta Kak Ain..^_^...dah sampai JJ aku teman diorg lak shopping barang dapur after antar printer aku...sambil2 tu jugak kami ke MITC lg sekali...ada event besar jgk kat situ...SATU DAERAH SATU INDUSTRI...dirasmikan TPM kita semalam...jalan2 jgk kat situ...pergh terliur aku bila ada satu expo ni dalam nyer sume gerai makanan dari sume negeri dari seluruh Malaysia..!! arghh rambang mata @_@...nak makan sume!! tapi duit takde la pulak...huhu...masuk dalam MITC tu lak...banyak la pulak booth2 pasal kementerian,pelancongan,pertanian,media massa..dan lain2...
pastu kami balik semula ke JJ tuk amek printer aku..huhuhu..thankz kalian...
time jalan2 kat situ jumpa lak benda alah ni..besar gak..nak lawan ngn ultraman ke cik abang??

dalam2 byk2 booth..yg ni agak menarik...tgk dia wat...wahhh...aku terpikir bila nak abis wat benda ni?? teliti giler...dia pun hasil pun...fuhhhh..!! marvelus...lawa jadi nyer...

4 celoteh:

..: nurafaz :.. said...

jahat giler ko..
sian jason.. die x bersalah.. sian die..ko nie~~~

tp tula.. kebelakangan nie.. die mmg suke tido.. time2 lg dlm kelas. haih.. memang yg lahir 3 oktober suke tido ke??? erm.. curious aku..

tp pepun... sian die

Aizuddin said...

dia tido sbb dia demam...
n kekdg dia dah malas sbb byk dia x paham...

akibatnya...ngn aku2 sekali demam....

tp alhamdulilah skang dah ok sikit...tp 1 hari asyik kat tilam jer.....adui...!!!

..: nurafaz :.. said...

yeke..pdanlah.. ade gk ak snap gmbar die time tido.. nk wat dajal la nanti kan.. tp sbbkan alsan yg agk munasabah.. so.. kire cancel la.

xpe.. ko kan kuat din. lgpun bukan selalu ko demam.. ^_^

p/s : smg sehat sepenuhnya utk menempuh final nie. jia you!!

Aizuddin said...

hahahaha...
demam2 pun aku gi gak training silat semlm...tp cuma tgk je r...
walaupun sepjg perjalanan dari Melawis ke Main Hall terhuyung hayang...nak jatuh pun ada...haha

p/s: ni aku rasa kira demam akhir tahun ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...